דיון [
]

M a r U s k A

New member
טוב נו...

אני חצי מתנחלת, אפשרא להגיד, אני מתנחלת באריאל, אם מישהו הבין

Ledi D

New member
ערב טוב לכולם! הייתי חייבת להגיב...

היי! אני חדשה פה, הגעתי לדף הזה דרך קישור מדף הראשי של "תפוז" ( אני חושבת). גם אצלי בבית היתה תופעת כזו, הייתה , כי זה היה עוד כשגרנו בברה"מ, אני זוכרת סבתא שלי תמיד היתה מציינת "הוא יהודי" על מישהו שהגיע לאיזו הישג מרשים או משהו כזה, למשל, היא מאוד אהבה שם את גרי קספרוב, תמיד היתה עוקבת אחרי הצלחתו ותמיד היתה מציינת שהוא יהודי, היא היתה גאה בו , ולדעתי , זה מובן, מי שעבר אנטישמיות ושואה גאה בבן עמו שהגיע להצלחה כ"כ גדולה, לדעתי אין בזה שום דבר פסול (רק כאן בארץ כבר גיליתי שקספרוב לא יהודי לפי ההלכה, רק אביו היה יהודי, לפי קנה מידה סובייטי הוא היה יהודי, זה כאן בארץ היו רושמים לו בת.ז. "רוסי" והוא לא היה מוכר בשום מוסד רבני וכו', אבל זה כבר נושא אחר). לדעתי, את לא צריכה להתעצבן כשהם מציינים מישהו"יהודי" בכתוביות, כי זהו הישג, שמישהו "משלנו" הגיע לשם, למרות הכל, למרות אנטישמיות, למרות העבר של העם היהודי, זה פשוט מסמל, כמו שאומרים בארץ :עם ישראל חי! אבל כשזה נוגע לפיגועים, לדעתי, זה כבר סיפור אחר לגמרי, זה לא אנושי לרחם על מישהו יותר רק בגלל שהוא ממוצא שלנו, נכון גם פה יש את האלמנט "משלנו", אבל אנחנו באנו לכאן לחלוק את הגורל של עם יהודי, הצטרפנו לשאר היהודים תוך כדי קיבוץ גלויות, אז גורלו של כל יהודי הנרצח בפיגוע אמור לזעזע אותנו, לא משנה אם שם פרטי שלו "ולדימיר" או "ציון" . פסח שמח וכשר לכולם!

SpyKid

New member
זו גם הסיבה ש"זורמים" לפה

כל מיני גזענים שעדיף אפילו לא להגיב להם....

wildgirl1

New member
אני מבינה את ההורים שלך

זה מפני שהם מזדהים אם אנשים שיותר קרובים אליהם, תביני הם חיו ברוסיה כמעט את כול החיים שלהם, הם מכירים את השחקנים הזמרים וכול השטויות האלו יותר טוב ממך לכן הם אומרים שכאילו בכבוד כזה, רק לדעתי לא יפה שהם יותר עצובים כאשר ישראלים מתים בפיגוע זה מוגזם אבל אולי אפשר לשנות את זה. אצלנו זה כמעט ולא כך אמא שלי לא ממש משוואה בין האנשים אבל מצד שני גם לא יוצא לנו לראות הרבה טלויזיה ביחד כי אני לא אוהבת סדרות ברוסית ואם יש השוואות אז זה רק ההפך כאשר מישהו יהודי הגיע רחוק ברוסיה.

eMiFrEaK

New member
חחח שטויות...

הבעיה היא שהם מרגישים שייכים למקום שממנו הם באו. וזהו, בשבילם זאת אפילו לא בעיה. אצלנו בבית כל דבר שקורה ומעורב שם מישהו רוסי\ אוקראיני וכו'... סבתא שלי מתייחסת אליו כאל "אנחנו" "שלנו" "לנו".. זה מאוד פוגע... אבל אני פשוט לא מתייחסת , כי היא רגילה ולמרות שמאוד חבל לי וכואב לי לשמוע את זה, בעיקר לי!! אני מבליגה...

Alexies

New member
אני דווקא מבינה את ההורים שלך..

כשהם רואים שם רוסי בפיגוע - הם פשוט מרגישים כאילו זה בנאדם שהוא בדיוק כמוהם, גם רוסי בארץ הזאת, הוא מיוחד בדיוק כמו שהם, והם מקבלים את המוות שלו יותר קשה כי הבנאדם יותר קרוב אליהם . וגם בתחרויות עולמיות למשל הם רואים יהודי וגם מרגישים שהוא קרוב אליהם יותר מאשר המשתתפים האחרים, הם מתגאים בזה שבנאדם שהוא כמוהם - הגיע לשמה...

Ledi D

New member
שוב אני

אני יודעת שזה קצת לא קשור, אבל חבל שישראל לא קיבלה את אוליגרכים, ברזובסקי, גוסינסקי ועוד, הם עשו הון תוך זמן קצר, העשירו את רוסיה בכמה מובנים, אבל ממשיכים לרדוף אותם שם בשל יהדותם, וכאן בארץ רואים אותם כמאפיונרים רוסים, ותו לא. וחבל, הם יכלו לתרום לפיתוח של מדינת ישראל לא מעט.

eMiFrEaK

New member
ואווו עד כמה שזה לא נכון...

עשו הון תוך זמן קצר והעשירו את רוסיה בכמה מובנים... אבל את כנראה לא מודעת למחיר שהרבה שילמו..!! כי 3-4 מליונרים עשו קופה על 3-4 מליון אנשים...(ויותר.) אני לא מאמינה בדרך שבה הם השיגו את מה שהשיגו וגם לא יכולה להגיד כי אכן מגיע להם. זאת לא הדרך הנכונה.

Drunk Bullet

New member
../images/Emo6.gif

הגנבים האלה העשירו?! הם גונבים כספי ציבור, על איזו התעשרות את בכלל מדברת? ברזובסקי מנצל את הכסף שלו לקידום אישי בתחום הפוליטיקה, גוסינסקי כבר שנים שקוע עד הצוואר בעניני הפשע המאורגן, ואברמוביץ', מי שמתפקד כמושל קמצ'אטקה, לא ביקר שם יותר מ3 פעמים בשנה האחרונה, אבל זה לא מפריע לו לבזבז כספים ולקנות ארמונות באנגליה.

SupermanZW

Well-known member
עם כל המס שהם מעלימים עדיין נשאר

הרבה שאינם מצליחים להעלים, ולמרות שרוב הכסף שלהם מולבן המדינות בהן יש להם רכוש נהנות ממיסי הרכוש שהם משלמים וממיסי שבח חלקיים.

E K O

New member
לא נתקלתי בתופעה

אך אני מכיר אותה ואת אופייה.... זהו דבר שקורה תמיד, רואים מישהו "יהודי" משחק בהוליווד אז מרגישים כבוד, מישהו ממוצא קרוב אליך נרצח אתה עצוב הרבה יותר.... אם הייתי קורא סיפור מרגש על יתומים רומנים ליבי היה איכשו מתרכך הרבה יותר מאשר אם היו משאירים את מוצאם בגדר תעלומה.... למרות שמה שהורייך עושים הרבה יותר נוקשה, קשה לי להבין ממה זה נובע, אבל תדעי שזה טבעי לחשוב כך עם כמה שזה נשמע מוזר....

למעלה