ערב טוב לכולם! הייתי חייבת להגיב...
היי! אני חדשה פה, הגעתי לדף הזה דרך קישור מדף הראשי של "תפוז" ( אני חושבת). גם אצלי בבית היתה תופעת כזו, הייתה , כי זה היה עוד כשגרנו בברה"מ, אני זוכרת סבתא שלי תמיד היתה מציינת "הוא יהודי" על מישהו שהגיע לאיזו הישג מרשים או משהו כזה, למשל, היא מאוד אהבה שם את גרי קספרוב, תמיד היתה עוקבת אחרי הצלחתו ותמיד היתה מציינת שהוא יהודי, היא היתה גאה בו , ולדעתי , זה מובן, מי שעבר אנטישמיות ושואה גאה בבן עמו שהגיע להצלחה כ"כ גדולה, לדעתי אין בזה שום דבר פסול (רק כאן בארץ כבר גיליתי שקספרוב לא יהודי לפי ההלכה, רק אביו היה יהודי, לפי קנה מידה סובייטי הוא היה יהודי, זה כאן בארץ היו רושמים לו בת.ז. "רוסי" והוא לא היה מוכר בשום מוסד רבני וכו', אבל זה כבר נושא אחר). לדעתי, את לא צריכה להתעצבן כשהם מציינים מישהו"יהודי" בכתוביות, כי זהו הישג, שמישהו "משלנו" הגיע לשם, למרות הכל, למרות אנטישמיות, למרות העבר של העם היהודי, זה פשוט מסמל, כמו שאומרים בארץ :עם ישראל חי! אבל כשזה נוגע לפיגועים, לדעתי, זה כבר סיפור אחר לגמרי, זה לא אנושי לרחם על מישהו יותר רק בגלל שהוא ממוצא שלנו, נכון גם פה יש את האלמנט "משלנו", אבל אנחנו באנו לכאן לחלוק את הגורל של עם יהודי, הצטרפנו לשאר היהודים תוך כדי קיבוץ גלויות, אז גורלו של כל יהודי הנרצח בפיגוע אמור לזעזע אותנו, לא משנה אם שם פרטי שלו "ולדימיר" או "ציון" . פסח שמח וכשר לכולם!