דיון

SupermanZW

Well-known member
זו מיתולוגיה

יעקב הינו דמות מיתולוגית, הוא לא היה קיים באמת. יהודים חיים בכל העולם וניתן להבחין בקלות כי הם דומים הרבה יותר לתושבי מדינותיהם מאשר ליהודים מארצות אחרות, ברור מאוד כי הם שייכים לעמים היושבים בארצותיהם ואינם בני עם אחד.

SupermanZW

Well-known member
פשוט

אין שום עדויות היסטוריות או ארכיאולוגיות לקיומו מחוץ לדפי המיתולוגיה היהודית.

SupermanZW

Well-known member
מה לעשות שזה לא נכון?

גם אם נצא מנקודת הנחה שיעקב היה קיים, בתקופתו היהדות עדיין לא היתה קיימת, גם בתקופת בניו היא לא היתה קיימת, ע"פ התורה היהדות קיימת רק מ"מעמד הר סיני" שלאחר יציאת מצרים, אשר נטען כי תקופה זו היתה לפני 3250 שנה, אך זהו סיפור מיתולוגי ולא אמיתי, העדויות ההיסטוריות והארכיאולוגיות ראשונות לקיום הדת היהודית מתוארכות לכל המוקדם למאה ה7 לפנה"ס, וידוע גם שהיו תקופות רבות בהיסטוריה בה גוירו גויים רבים ושרוב היהודים הינם צאצאי גרים ולא צאצאי תושבי ממלכת יהודה (אשר היו הראשונים שקיבלו על עצמם את היהדות).

beatman

Member
טוב,אתה לא מאמין בתנ"ך

ובהיסטוריה של העם היהודי(שלטענתך הוא לא קיים),מכאן אפשר להסיק ששנינו מאמינים בשני דברים שונים ולא נפסיק להתווכח על כך.

SupermanZW

Well-known member
כדאי להפריד בין היסטוריה למיתולוגיה

אל תגיד לי שאתה באמת מאמין שהעולם נברא ב6 ימים או שהיה מבול שהציף את כל היבשה על כדור הארץ... די בשקר אחד כדעי להפוך ספר ללא אמין, בתורה (גם בלי הנ"ך) מופיעים מאות שקרים, זה באמת יותר מדי.

beatman

Member
תתפלא,מאמין

ולא נתווכח על אמונה,בשבילי תנ"ך זה ההיסטוריה ולא מיתולוגיה.

SupermanZW

Well-known member
שאלה (סתם מתוך סקרנות)

מה גרם לך להאמין בסיפורים חסרי ההיגיון המופיעים בתנ"ך? הרי לא נולדת מאמין, איך שוכנעת?

beatman

Member
למדתי תנ"ך...

זה הספיק כדי לגלות את האמת(לפי אמונתי). כך בעצם כל חילוני שנולד בארץ מתחיל להאמין בזה בערך בגיל בית הספר כשהוא לומד תנ"ך,בנוסף בא חינוך יהודי מהבית.אצלי הוא לא ממש היה קיים כי לא נולדתי כאן וההורים לא שמרו מצוות,אבל לימודי התנ"ך בבית הספר הספיקו לי.

SupermanZW

Well-known member
איך לא שמת לב?

בבראשית פרק א' מתוארת בריאה באופן שונה לחלוטין מבפרק ב' (סתירה), ב"נס" יהושע צווה יהושע על השמש לעצור (כאילו השמש מסתובבת סביב כדור הארץ למרות שידוע לנו שזה בדיוק להיפך), כתובים בתורה גילאים של אנשים אשר לא יתכנו, וידוע לנו כי תוחלת החיים בתקופה המתאורת בתורה היתה נמוכה בהרבה משלנו, אז איך אפשר להאמין בשטויות כאלה? אגב, חילוני אינו מאמין בדת (בהגדרה), אז אין כזה דבר "חילוני מתחיל להאמין", אתה כנראה מתכוון למסורתיים, חוץ מזה האמונה באלוהים אינה מחייבת אמונה בדת כלשהי.

beatman

Member
אל תיקח את כל מה שכתוב בתורה

באופן ישיר. בגלל זה אתה גם פוסל אותה מייד.

SupermanZW

Well-known member
אז באיזה אופן?

אתה מציע פשוט לא להתייחס לשטויות שכתובות בתורה ולהיצמד לטענות שאינן ניתנות להוכחה (או להפרכה, תלוי איך מסתכלים על זה)? לא מתאים לי, אני אדם ביקורתי ולא יכול לעצום עיני אל מול שקרים בולטים כל כך, אני ביקורתי כלפי כל אינפורמציה העוברת דרכי ומאמין שכך צריך להיות, אנשים שאינם ביקורתיים מושפעים בקלות משטיפות מוח וקל לשקרם ולהסיתם, אדם שאינו ביקורתי מוביל עצמו לאבדון.

beatman

Member
עזוב אתה לא תבין.

לך לרב שהוא יפרש לך את ה"שקרים הבלתי הגיוניים".

SupermanZW

Well-known member
פרשנות מגמתית ושגויה

מדוע לדעתך יש מחלוקות בין רבנים? הרי כל אחד מפרש את השטויות בדרך שרק הוא וקהלו מאמינים בה, לו בתורה היתה כתובה אמת לא היה צריך "לפרש" אותה כדי להעלים את חוסר ההיגיון.

beatman

Member
התורה קשה ויש בה הרבה דברים

שהרבה רבנים מנסים לפרש ולעשות את התורה קלה יותר להבנה.

SupermanZW

Well-known member
התורה קלה להבנה

הבעיה היא שהיא סותרת את עצמה ומופיעות בה טענות שקריות רבות, זו הסיבה שיצרו את הפרשנות, ולא שום קושי בהבנה.

beatman

Member
זה בדיוק נקרא קושי.

התורה הולכת ברמזים סמויים שאתה קורא להם סתירות.

למעלה