אמרתי לך לחכות באופן כללי (עד שיעבור זמן) ולא לחכות לי, אבל בכל מקרה בעתיד תבין את השגיאה, רק קווה שלא יהיה אז מאוחר מדי ושתוכל לחזור בך לפני שיתכנתו לך את החיים.
אנטי-דתיים. גם אם הם נראים כאנשי הגיון ושכל ישר, הפנאטיזם שלהם יגרום להם להיות טיפשים ושונאים וגסי-רוח יותר מאלה שנגדם הם יוצאים ואת התנהגותם הם מבקרים. במקרה הזה-הרבה יותר.
אבל אותם הדתיים שבראשם עומדים מנהיגים "שפויים" כמו עובדיה יוסף הם חכמים, אנשי הגיון ובעלי שכל ישר? אם היה להם שכל ישר, הם היו מתעסקים בדברים מועילים יותר מלחרטט בספר שאותו קראו מיום הוולדם (ואני מתכוון לחרדים, לא לדתיים-לאומיים).
ברור לי שאינך מוכן להתחתן עם גויה משום שאתה רוצה שילדיך יהיו יהודים, אבל האם ניסית להסביר לעצמך (או למישהו אחר) פעם מדוע אכפת לך מה תהיה דתם של ילדיך? האם הורים לא אמורים לאהוב את ילדיהם בכל תנאי ולרצות בהם באותה מידה ללא כל קשר לדתם או יחוסם או ההורה השני?
שירתה איתי בצבא חיילת רוסיה גויה (רק הסבא שלה היה יהודי, שאר המשפחה לא) היא ראתה עצמה ישראלית בזהותה הלאומית והיתה גאה בכך, האם ע"פ השקפתך זהותה הלאומית שונה מזהותך הלאומית? (בכוונה איני נכנס כאן לנושא הדתי) ישנם אנשים רבים שאינם יהודים בדתם וזהותם הלאומית ישראלית.