דיון

SupermanZW

Well-known member
ההגדרה נכונה

שאיפה לאומית הינה השלב הראשון ביצירת לאום והיא הגורמת (במידה והקבוצה בעלת השאיפה הלאומית מצליחה) ליצירת מדינת לאום. לאומים קיימים מהרגע שקיימות שאיפות לאומיות (אשר קיימות לפני שהיו מדינות לאום, מן הסתם, ע"פ הסדר הכרונולוגי), ויש לאומים שאין להם מדינות, אך הם שואפים להקמת מדינות לאום (זו בעצם הסיבה שהם לאומים), מה היה קשה לך להבין? אתה יכול לערער על ויקיפדיה אבל זה הופך אותך לפתטי (אתה לא יכול לערער על אנשים חכמים ממך שכתבו אנציקלופדיה המקובלת על כמות נכבדה של אנשים בעולם, אתה עוד לא כתבת אנציקלופדיה כלל וגם אין לך הידע הדרוש לכך), גם המילון מרים-וובסטר כתובה הגדרה זהה, מה לעשות שאין אף מילון או אנציקלופדיה המקובלים בעולם ומסכימים להגדרה המוזרה שלך? כל המילונים והאנציקלופדיות המקובלים בעולם מציינים את ההגדרה שאני הבאתי, זו הוכחה טובה מספיק שצדקתי.

Vrock

New member
תשובה.

שיפה לאומית היא באמת השלב הראשון ביצירת לאום וביצירת מדינה לאומית. אבל זה לא קשור לנכונות ההגדרה. זה קל מאוד להבין, אבל לא מוכיח את הטענה שלך או את ההגדרה. כי אתה טוען ששייכות למדינה לאומית קובעת את לאומך, ואני טוען שלא. זה לא קשור לדברים האחרים שנאמרו. וכבר הבאתי לך את כל המילונים בבית שלי שלא מסכימם איתך. אז נתת תירוץ מצחיק.

SupermanZW

Well-known member
זה קשור

כשקיימת מדינת לאום אז לידתך בה (בתנאי שאינך משתייך לקבוצה בעלת שאיפה לאומית נפרדת) קובעת את לאומך, רק בשלב שאינה קיימת נקבע הלאום ע"פ שאיפה לאומית בלבד, כנראה אינך מבחין בהבדל בין תנאי חלש לתנאי חזק. המילונים אצלך בבית משוחדים, אני הבאתי בפניך מילון בעל שם עולמי (מרים-וובסטר) שמוצא לאור במדינה דמוקרטית אמיתית (ארה"ב) שאין לה אינטרס להטות את תוכנו.

Vrock

New member
גם ההגדרה של מילון הכיס של שושן

וגם ההגדרה של המילון העברי השלם מקבילות את המילים עם אומה ולאום. וגם אותם כתבו מומחים.

SupermanZW

Well-known member
והסיבה שאינן נכונות היא

שמדינת ישראל מגדירה לאום באופן שונה מכל העולם, ולכן מילונים ישראלים מציגים הגדרה של מדינה אחת ומילונים ממדינות אחרות (שאינם מחבר העמים, שם ההגדרה דומה לזו של ישראל) מציגים הגדרה המקובלת על רוב העולם. חוץ מזה למדינת ישראל היתה סיבה לדרוש מכותבי מילונים ישראלים לשים הגדרה שלא תעמיד אותה באור מגוחך. אתה הרי יודע שלאום ניתן לתרגם לNationality בלבד ושעם ניתן לתרגם לPeople או לFolk בלבד, ולא להיפך, מכאן שלא מדובר במילים נרדפות אלא במילים בעלות משמעויות שונות, וכל מי שמגדיר עם ולאום באותו אופן טועה.

Vrock

New member
אז אני יכול להגיד שמי שהגדיר ככה

באנצ' חי במציאות אחרת משלנו. אולי הממשלה ביקשה ממנו להתערב בגלל שהם בעד לאום פוליטי. וזה יהיה ניחוש מוצלח כמו שלך. אני יודע הרבה דברים, אני יודע גם דברים המנוגדים להגדרה שאתה הבאת. לכן מה שאני יודע לא רלוונטי מבחינתך.

SupermanZW

Well-known member
זה לא כך

כותב ההגדרה בויקיפדיה אינו חי בישראל והממשלה לא ביקשה ממנו דבר, ויקיפדיה אינה מקושרת למדינה כלשהי ואין לה תלות פוליטית בממשלה כלשהי, לכן אין סיבה שההגדרה בויקיפדיה תהיה מוטית, מכאן נובע שהשערתך אינה רלוונטית.

Vrock

New member
ואם אני אגיד שאתה טועה?

כל דבר מקורו בארץ כלשהי.

SupermanZW

Well-known member
אבל

ויקיפדיה היא אנציקלופדיה חופשית ותוכנה נכתב ע"י חוקרים ממדינות רבות ברחבי העולם, לכן אין מדינה שמכתיבה את תוכן ויקיפדיה.

Vrock

New member
סעמק נמאס לי....

אני לא אקבל את העובדות שלך בנושא ואתה לא תקבל את שלי בנושא וזהו. למרות שאני צודק.

SupermanZW

Well-known member
אתה לא צודק

אתה לא הצלחת להביא אף מקור אובייקטיבי, אני הבאתי מילון בעל שם עולמי ואנציקלופדיה המקובלת על מרבית העולם.

SupermanZW

Well-known member
לא רק לדעתי

אין שום סיבה אחרת לכך שמילון ממדינה מסויימת יביא הגדרה השונה מזו המקובלת ברוב העולם פרט להכתבה ממשלתית אינטרסנטית.

SupermanZW

Well-known member
עשית סמטוחה

דרוזי=דת, ערבי=מוצא אתני, יהודי=דת, רוסי=לאום או עם (תלוי בהקשר). היהדות אינה לאום אלא דת בלבד. ד"א הדרוזים משתייכים למוצא האתני הערבי, ויהודים קיימים כמעט בכל העמים וכמעט בכל הלאומים.

beatman

Member
בסדר טעיתי הלאום של הדרוזים

הוא ערבי. "ויהודים קיימים כמעט בכל העמים וכמעט בכל הלאומים"
99% מהמדינה תצחק אם תראה את המשפט הזה.

SupermanZW

Well-known member
אז תצחק כמה שבא לך

שטיפת המוח שעברו כאן מיליוני אנשים שיבשה את דעתם, אז שיצחקו כי לצחוק זה בריא.

SupermanZW

Well-known member
עזוב נקודת מבט, דבר אובייקטיבי

בדוק במילון מהי הגדרת הלאום, נסה להלביש אותה על יהודים, ואז תראה שלא יצליח לך.

למעלה