דיון רעיוני מעניין

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
איזה מחקרים?

אפשר להפוך את הדיון ליותר אקדמי, על הדמוגרפיה בארץ. אבל אז צריך סימוכין... אני יכול לתת לך מאמרים ומחקרים רבים של פרופ' יצחק רביד, פרופ' ארנון סופר ושל פרופ' סרג'יו דלה-פרגולה, שלושתם דמוגרפים (אפילו ה-דמוגרפים) מובילים בארץ (ואף בעולם).

אני אשמח אם תביא נתונים

אך דבר אחד שאני מאמין בו וקשור קשר הדוק לדמוגרפיה, זה שמדינת ישראל תשאר מדינת היהודים מתוקף המציאות ולא מתוקף החוק.

תמיר1991

New member
אסף, אני לא אומר שרוב ערבי זה

דבר חיובי, אבל מספיק לצייר את זה כמפלצת שלילית... תמיר.

tapr

New member
הגם אתה, תמיר?../images/Emo6.gif

"רוב ערבי במדינה- אומר הכל, לא?" מתאים לך יותר ללמוד פילוסופיה, שם אוהבים לפתח תיאוריות שלמות על כלום

תמיר1991

New member
אני מעדיף היסטוריה,

אבל כמו שאתה יודע, אני אוהב גם וגם
ואל תשמיץ
תמיר.

tapr

New member
יש בדיחה בנושא../images/Emo3.gif

דיקן הפקולטה לפיסיקה מזמן את כל הפרופסורים והמרצים לשיחה. הוא אומר להם, שאי אפשר להמשיך עם התקציבים העצומים האלה, לציוד, מעבדות, מאיצים ודוקטורנטים. מאיימים לסגור את המחלקה, והוא מתחמק מרקטור האוניברסיטה. הוא שואל, למה אתם לא יכולים להיות כמו הפקולטה למתמטיקה? הם משתמשים רק בנייר, עפרון ופח. או אפילו יותר טוב, כמו המחלקה לפילוסופיה. הם משתמשים רק בנייר ועפרון...

asafz8

New member
חחח.. היכן ההגזמה במשפט שאמרתי?

אפילו לא הבעתי חיוב או שלילה וכל אחד פרש את זה למימדים שונים לגמרי. לא קצת הגזמת תמירוש?

תמיר1991

New member
לא אני הגזמתי, המגזים שם הוא אתה.

קרא שוב את ההודעות שלך כאן ותראה למה כוונתי. תמיר.

asafz8

New member
חחחחחחחחחחחחחח

אתם ל-א מפסיקים להצחיק אותי. את כל זה הבנת מהמשפט שאמרתי!? "רוב ערבי במדינה, זה אומר הכל לא?" איפה המפלצת השלילית פה??? חחחחחחחח ממש חוסר הבנה בסיסי שמיעה סלקטיבית.

שאלה מרתקת ../images/Emo140.gif

לאחרונה פורסם מחקר חדש שקובע שב-2100 המצב הדמוגרפי בישראל יהיה כזה ש55% מהאזרחים יהיו דתיים (דתיים לאומיים וחרדים), 11% יהיו חילונים וכ-35% יהיו ערבים. כמובן שמחקר זה ממית אסון על מדינת ישראל, לפחות לפי ראותי. אף על פי כן, אני בטוח שמדינת ישראל תמצה את כליה הדמוקרטית על מנת לשמור על מדינת ישראל כמדינת היהודים עם מאפיינים, חזות וציביון יהודי. למדינה יהיו גבולות קבועים ויהיה בה רוב יהודי מוצק. כמו כן, אני מאמין שלצד מדינת ישראל תקום מדינה פלסטינאית.

תמיר1991

New member
עוד 100 שנה?

אני חושב שתיפתר הבעיה הדמוגרפית בשיטות "הקו הציוני", ובכלל, יהיו פחות חרדים בישראל בשל קיצוצי קצבאות ותמיכה גורפת פחות [דתיים-לאומיים יהיו, ואין פסול בכך] ובישראל יהיה רוב יהודי מוצק של 80%, שיישמר. יהיו הרבה יותר חובשי כיפות, אבל לא באופן אפוקליפטי. מהות, אופי וערכי המדינה יהיו כמו היום, לפחות. אני לא אופטימי יתר על המידה, פשוט אפשרי להגיע למצב שכזה ואין טעם שלא נסייע לכך. תמיר.

LordOfer

New member
אימבציליות לשמה

כל אחד פה מביא סקר אחר מהאינטרנט. תכנסו פשוט לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (קישור מצורף) ותראו את הנתונים המספריים שחור על גבי לבן. הינה כמה נתונים משם לנוחיותכם (אבל אל תאמינו לי! תיכנסו לאתר שלהם ותחשבו בעצמכם): נכון להיום, 19.6% מאזרחי ישראל, מגדירים עצם כ"ערבים". לפי הנתונים של שמונה השנים האחרונות: כל שנה מספר היהודים בארץ גדל פי 1.015 כל שנה מספר הערבים בארץ גדל פי 1.034 אם המגמה תמשך, מספר הערבים הישראלים ישווה למספר היהודים הישראלים בעוד 87.5 שנים בדיוק, כלומר בשנת 2093. ואני אפילו לא מדבר פה על היחס בין חילונים לחרדים, שהם אולי בכלל יעקפו אותנו עוד קודם. החדשות הטובות הם שמעט מעוד מאיתנו יגיעו לשנת 2093. החדשות הרעות הם שהנכדים שלנו יהיו בבעיה... אלה אם כן יקרה אחד מהדברים הבאים: 1) נשלול את אזרחותם של מאות אלפי ערבים 2) נוותר על השיטה הדמוקרטית בה הרוב בוחר את השלטון 3) נקים ארץ חדשה במקום אחר בעולם 4) המשיח יגיע אם יש למישהו רעיון יותר טוב הוא מוזמן להגיד לי

tapr

New member
הפתרון השפוי

היחיד שאני מכיר כרגע, הוא חילופי שטחים מאוכלסים עם המדינה הפלסטינית העתידית (או באופן חד-צדדי). ראה את אתר תנועת "הקו הציוני": www.hakav.org וגם קומונה בתפוז: http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?CommunaId=5329 יש לציין, כי למרות שיש לאתר חזות אפוקליפטית (ובצדק!), מרבית הפעילים בתנועה הם אנשי שמאל ומרכז (ואפילו ממר"צ ושלום עכשיו).

LordOfer

New member
נראה לי מוזר

מימה שאני הבנתי (ותקן אותי אם אני טועה), תנועת הקיו הציוני רוצה בעצם לשלול את אזרחותם של מאות אלפי ערבים אשר מתגוררים באזורים בהם יש ריכוז גדול שלהם, ובנוסף לתת להם עצמאות באדמות אלה. אם הבנתי נכון, כל שאר הערבים ימשיכו להיות אזרחים. זה לא פותר הרבה... זה באמת יעקב משמעותית את הרגע בו יהיה רוב ערבי בכנסת, אבל שעור הילודה של הערבים שנשארו אזרחיי ישראל עדיין גדול פי 2 משעור הילודה של היהודים. כך שעוד כמה עשרות (רבות אולי) של שנים שוב נגיע לאותו מצב בו אנו צריכים לוותר על עוד שטחים מהארץ כדי לשמור על רוב יהודי בכנסת. ככה שאול לדור שלנו זה פותר את הבעיה, אבל אנחנו "מורישים" לדורות הבאים את אותה בעיה מציקה, אם ארץ עוד יותר קטנה.

tapr

New member
חד וחלק לא

קודם כל, האוכלוסייה הערבית בארץ היא לא הומוגנית. יש גם קשר גאוגרפי לקצב הריבוי. הריבוי באזור המשולש (הצמוד לקו הירוק) גבוה מהממוצע, ושם גם האוכלוסייה היא יותר פונדמנטליסטית. בקרב הדרוזים, הערבים הנוצרים ובאזור הגליל יש קצב ריבוי נמוך יחסית עם מגמת קיטון (לפחות באזור הגליל). בנוסף, ניתן לפעול באמצעים פנימיים נוספים ומשלימים כנגד הבעיה הדמוגרפית, ע"י קצבאות, עליה, וכן, גם שיפור ברמת החיים. אם כן, למה לא לעשות זאת עכשיו, וזהו? כי האוכלוסייה ההתחלתית גדולה מדי, ואחוז הילדים באוכלוסייה בכלל לא נורמלי (40% מתחת לגיל 14). מצב זה גורם לכך שכל שינוי בקצב הריבוי עצמו יהיה איטי והדרגתי, אולי על תקופה של עשרות שנים. בסופו של תהליך שכזה, ככל הנראה נגיע למצב בו יש רוב ערבי\מיעוט גדול ביותר, אבל מאוד מחונך... בנוגע לשטחי המדינה, אין כאן צמצום של ממש בשטחי המדינה, שכן יתבצעו חילופי שטחים, ובמקביל לסיפוח של אזור המשולש למדינה הפלסטינית, ישראל תספח גושי התיישבות. כמה, למה ואיפה? זה תלוי במלגה, ועדיף להשאיר את זה ככה. מטרתה של התועה היא להשיג קונצנזוס רחב כמה שיותר בציבור הציוני, על חיוניותו של רוב יהודי ושמירתו. הדרך הריאלית היחידה היא ילופי שטחים מאוכלסים.

LordOfer

New member
אתה יוצא מנקודת הנחה שלערבים

לא יהיה כל כך אכפת לאבד את האזרחות הישראלית שלהם, ואני לא כל כך בטוח שזה נכון. למה שמישהו ירצה לחיות תחת משטר חלש, עני, לא יציב, בו הפשע חוגג והכנופיות שולטות ברחוב כאשר אפשר לחיות במשטר ליברלי, מערבי יחסית, עם ביטוח בריאות והכול. הערבים יודעים שכמה שלא "נפלה" אותם לרעה (כמו שהם תמיד טוענים, ולפעמים בצדק), המצב שלהם יהיה הרבה יותר טוב תחת שלטון ישראלי מאשר תחת שלטון הרשות. מה למשל חברי הכנסת הערביים אומרים על הרעיון הזה? אתה יכול להביא לי ציטוטים של טיבי וחבריו המביעים את חוות דעתם על כל זה?

למעלה