דיון רעיוני מעניין

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
דיון רעיוני מעניין

כיצד אתם רואים את המדינה עוד כמה עשרות שנים? מה תהיה מהות המדינה, אופיה והאם היא תהיה ערכית?

asafz8

New member
../images/Emo6.gif

אינני גזען, אני פשוט חושב שיהיה רוב ערבי במדינה. מה רע במה שאמרתי? בנוסף אבקש להבהיר כי להבא לא אענה להודעות בריוניות ואלימות כמו זו שכעת כתבת ואבקש למחוק אותה. אני מזמין אותך ליום עיון בנושא ציונות שיערך בחיפה לפרטים נוספים את מוזמנת תמיד לפנות אלי ואל פבל סגני. יום טוב שיהיה לך.

FuxPavel

New member
אם ניקח דוגמא מהמדינות האחרות

אם ניקח דוגמא מכל מדינה ערבית אחרת, אז בהחלט ערבים זה לא טוב, במיוחד היחס שלהם כלפי היהודים. שלא לדבר על הכלכלה ורמת החיים וכו...

רימסיף

New member
אז בואי נחרים את כל הצרפתיים

שבאו לישראל.....גם היחס שלהם ליהודיים לא טוב....

JeeChan

New member
איפה פה ההשוואה ?

יש הבדל בין יחס שמשמעותו הרוגים לבין יחס לא נחמד. כמו כן שלא תחשבי שאני נגד ערבים, אני נגד האיסלאם הקיצוני, אבל ערבים הם סבבה :D וכן כן זה הערה שמאלנית, אבל לא אכפת לי, זה דעתי :p

רימסיף

New member
אה....

צרפתיים לא הרגו יהודיים ??? למדתי את זה בשיעורי היסטוריה בבית ספר שלי

רימסיף

New member
צרפתים בתור צרפתים ../images/Emo6.gif

ולא בתור אנגלים רצחו יהודים במלחמת העולם השניייה....

FuxPavel

New member
זה לא נכון.

צרפתים בתור נאצים ותחת הכפייה שלהם רצחו יהודים. ולא רק יהודים.

לא מדויק

תחת ממשלת וישי הצרפתית, הצרפתים ביצעו פשעים רבים ביהודים ואף עזרו ברצח ההמוני של גרמניה הנאצית. למרות שממשלת צרפת שהוקמה בוישי היתה ממשלת חסות, היא עדיין היתה מורכבת מצרפתים. אבל עדיין, אי אפשר להשוות את מדינות ערב לצרפת של היום. לא בייחס ולא בשום קנה מידה אחר.

FuxPavel

New member
*גרורים נאצים

סליחה שכחתי גרורים
אבל הם בטח שלא עשו את זה מרצון או מיוזמה

ברצון מלא

ממשלת וישי הורכבה מאישים אנטישמיים. הכי אנטישמיים.:-\ אך עדיין אין לטעמי מקום להשוואה כיוון שהנסיבות השתנו.

תמיר1991

New member
פבל -

אל תסלף את ההיסטוריה, משטר וישי בצרפת לא היה שורד ומבצע את עוולותיו הנוראות לעמנו (ולא רק אליו, כפי שאמרת) לולא שת"פ מצד אזרחי צרפת אשר רצו להיות פטריוטים ולסייע למדינתם ובכך תרמו לכיבוש הנאצי. הייתה כפייה, אבל היה שיתוף פעולה. תמיר.

FuxPavel

New member
נכון

לא מסלף דבר, הייתה להם הבחירה בין להתנגד להיכבש ולהיות תחת שלטון נאצי טוטאלי או רק לשתף איתם פעולה. וחוץ מזה ממשלת וישי לא חלה על כל צרפת בכל מקרה.

תמיר1991

New member
היא חלה על מרבית צרפת של ימינו,

והם אכן העדיפו להיכבש ולשתף פעולה. תמיר.

למעלה