דיון..קצת קשה

ש נ י ס

New member
רק דברים לסגור את המעגל..

נתחיל מזה שאני רוכבת אצל רמי לא אצל יקי...והם עובדים שונה.. ואני לא אמרתי כלום על שיטת העבוה של וסילי.. את זאת שאמרת את זה! את אמרת שאם סוס יתחצף..וסילי וכנס בו... מילים שלך..לא שלי! ואני לא אמרתי שופ דבר על וסילי...תיקראי שוב.. את הסקת את כל המסכנות אלו לבד!... אם טוב לך איתו..סבבה..בכיפ..מי אני שתקבע?!.. ואני גם לרגע לא אמרתי שאפולו הוא סוס קל..ואני יודעת שהוא לא!.. רק רציתי להבין שאם לא מיצית את אפולו למה החלפת סוס?.. אבל עזבי..כי זה במת גולש מהנושא...כי זה לא שלא הענקת לו חום ואהבה... וזה לא שלא מכרת אותו למישי שמתה על הסוס הזה ותעשה הכל בישבילו! קיצר..רק רציתי להבין..וזה סתם גלש ויצא מפרופורציה.. חצי מהדברים שרשמת הם מילים שלך ולא שלי...זה דברים שאת הבנת ולא דברים שאני רשמתי.. ממ..ולי אישית הייתה סוסה שידעה ויודעת לסרב..ולא בגללי בכלל..לפני.. וכן..כשהיא הייתה מסרבת וזה היה משו שאני עשיתי שבילבלתי אותה או לא יודעת מה..כן...היא הייתה מקבלת ליטופ..כדי לא להרוס לה את הבטחון בקפיצה הבאה...ואם היא הייתה מקבלת שוט נגיד...לרוב היא הייתה מסרבת גם אחר כך כי היא הייתה הולכת עקום כי היא ממש פחדה! ותיראי...אם לסוס כואב כשהוא נוחט(ת?) במטר...והוא עוד יכול לסבול את זה...אז במטר עשרים כבר כואב לו ממש והוא לא מסוגל ליקפוצ! חחח..ולא צביקה ולא יקי מאמינים אותי..צאי מזה..חח.. רק משו אחד...תאמיני לי שיקי יכול להוציא לא פחות מוסילי.. ושוב..אין לי בעיה עם וסיליייייי....את רוצהה...תרכבי איתו!!!.. אני רק אמרתי דברים שאת אמרת!.. ואני מאוד שמחה שהוא מלמד אותך דברים חדשים.. ולגבי המשפט הזה שלדעתי הוא ממש לא במקום.. איך מצח לא יצא אפ סוס נולמלי?!.. מה זה אמור להביע?! רק שתדעי...שיצאו הרבה סוסיפם טובים..ועדיין ממשיכים לצאת.. זה שבצח לא הכל מושלם ושמה לעשות.ץ..הם קורעים את התחת שלהם כדי שמשו יצליח...אז הדרך ארוכה...ונכון..לוקח להם יותר זמן מאשר להביא סוס שקפצ 1.30 בחול..(אם הוא קשה או לא קשה) אז במת...זה סתם היה משפט מפגר..וממש לא קשור! וזהווווו...אני סיימתי פה את הדיון..במת גלשנו...וזה לא היה במקום! אז זהוווו... ודרור..רק כדי להזכיר לך..עד לפני שנה..אלו גם היו הדעות שלך.. ממש לא היית בעד סוס מחול וממש לא היית בעד וסילי.. ~ושוב..לי אין בעיה איתו~

lidarush

New member
אני יודעת שאני לא קשורה

אבל אני חייבת להגיד משו רונלד הסוס של דרורי ממש לא סוס קל! היא לא החליפה מאפולו לסוס קל יותר.. היא החליפה מאפולו לסוס עם יותר יכולת כדי להיתקדם.. אי אפשר להגיד שדרור הלכה וקנתה סוס שפשוט מכוונים למכשול והוא קופץ הכול.. ואני אומרת את זה כי דרור מספרת לי לפעמיים על השיעורים שלה ופשוט אי אפשר להגיד שרונלד הוא סוס קל. זהו רק הייתי חייבת להגיד את זה
ועוד משהו אני לא מתאמנת אצל וסילי ולא כלום.. אבל ראיתי כמה שיעורים שלו וזה ממש לא ככה.. וגם לוסילי יש עין טובה הוא בדיוק יודע מה מתאים למי ואיך צריך לעבוד איתו ומתי וכמה. ואני אומרת את זה במאה אחוז.. לדעתי הוא מאמן מעולה ואפשר לסמוך עליו, להיתייעץ איתו. ואני לא אומרת את זה כי יש לי מניעים נסתרים או משו חח אני סך הכול רואה דברים מהצד ורק רציתי להגיד את זה זהו=]

חחחחח איזה חמודה ../images/Emo24.gif

בסדר יש אנשים שחושבים שמביאים סוס מחו"ל כי זה יותר "קל" שיחשבו ככה.. גם אני הייתי מאלו.. ברגע שאתה עולה על סוס מחו"ל אתה משנה תהשקפה שלך ובמיוחד שאתה מביא אחד כזה לארץ..

מסכימה איתך ועם דרור...

אני ממש אוהבת את וסילי ואת השיטות עבודה שלו.. וכדי שלא תגידו שיש לי איזשהו קשר אליו אז רק תדעו שהוא בכלל לא מכיר אותי לא בשם ולא כלום.. לפעמים סוסים מצריכים עבודה אגרסיבית ולפעמים אנחנו כרוכבים וכבני אדם מגזימים. אם יש משהו שלמדתי זה שלא כל מה שרוצים מקבלים...ולפעמים לא בא לי לקום בבוקר מוקדם וללכת לביצפר..אז אני לא אלך? לא נראה לי..אני אלך ואני אתבאס..אבל אני אהיה שם. ואם לסוס לא בא לקפוץ בשיעור שלי ששילמתי עליו כסף ואני מוציאה עליו אנרגיה אז חבל...אם זה סתם מצב רוח אז קורה..כי גם לי יש מצבי רוח..אם זאת בעיה בריאותית אז צריך לטפל בזה.. ואם אני רוכבת לבד סתם לכיף והסוס לא עם רצון לעבוד סתם אני אבקש ממנו בכל זאת..אם אני אראה שממש לא הולך לי אני אעשה תרגיל אחר, אולי יותר פשוט, אבל פיקס..ואז אני אתן לסוס לנוח...לא לפני זה. ככה הסוס יבין שזה שהוא לא עשה את התרגיל שביקשתי לא פותר אותו מעבודה.. חוץ מזה שאם סוס ממש לא ירצה לעשות משהו הוא לא ישים זין על הרוכב ולא יעשה את זה.. החוכמה זה לדעת מתי להפסיק לבקש לפני שהסוס מגיע לכזה מצב..

arieledaho

New member
מירמיס תותח על!!!

ושאת אומרת את זה זה כן נשמע כמו זלזול שלך לרוכבים....

לא ידעתי לאן לשרשר אז זה אליך...

תראו הקטע של להחליף סוס זה לא כזה נורא... מהצד זה נראה ממש לא טוב.. אבל ברגע שאתה מגיע לאיזשהי נקודה שאתה רוצה כבר להתקדם ולא כל פעם לנסות לשפר את מה שלא הלך אז מוכרים את הסוס וקונים חדש... גם לי זה היה נראה ממש רע אבל מישהו בא ופתח לי את העניים... גם אם זה היה קורה לכל אחד פה בפורום הזה שהסוס שלו לא נותן לא להתקדם יותר הוא היה מוכר אותו וקונה סוס חדש... ככה זה הספורט הזה.. כדי להתקדם מחליפים סוסים כל הזמן...

Blue Eyessss

New member
בקשר לחוות בחו"ל..../images/Emo47.gif

תהיו מופתעים לגלות(ואולי חלקכם לא) שחלק מהחוות הכי מוצלחות שמוציאות את האלופים הכי גדולים משתמשים בשיטות ממש נוראיות... (מי אמר לימודי פיאף פסג' בחדר עם ריצפת מים רותחים ולא קיבל?!) =\

primetime1

New member
אל תאמיני לכל דבר שאת שומעת

ובתור אחת שקצת מתמצאת בעולם הזה, והייתי בהרבה חוות של רוכבי גראנד פרי ואני מכירה טוב הרבה מהם, ואני גם בקשר עם אנשים שנמצאים שם אני יכולה להגיד לך שזה שטויות. אולי מכות עם שוט על הרגליים ועוד דברים לא נחמדים אבל מים רותחים? נראה לי כמו אגדה. וגם אם במקרה יש איזה פסיכופט שעשה דבר כזה (וקשה לי להאמין)זה לא עושה מזה שיטה. זה כמו שבארץ יש אנשים שמתעללים בכלבים ועוקרים להם את העיניים אז יהיה מי שיגיד שזו שיטה לחינוך כלבים.

Blue Eyessss

New member
זה לא שמועות../images/Emo47.gif

זה לא סםת יש אמת לשמועות האלה זה מבוסס לגמרי ואם את רוצה במסרים אני גם אסביר לך בידיוק מי מה ולמה ואיך.. זה לא לפורום

serdonix p

New member
לא הייתי כאן הרבה זמן אבל בכול זאת

תקשיבו, אני רוכבת אצל וסילי קרוב ל6 שנים. אני מרגישה שהוא אבא שלי יותר ממה שאבא שלי אבא שלי. ואנשים שמכירים אותי ואת החיים הלא כל כך פשוטים שיש לי יכולים להבין טוב למה אני מתכוונת. ממש לא אהבתי את הדרך שדיברו כאן בעקיפין על וסילי או על "השיטה הרוסית" כמו שציינו כאן כי באמת, שהוא איש מדהים, מאמן בלתי ניתן להחלפה ומעל הכול - אבא. אין עוד הרבה מאמנים בארץ עם רבע מהידע שיש לו, הוא עובד קשה באודים, תאמינו לי שאכפת לו מכל אחד מהתלמידים שלו כיאילו אנחנו הילדים שלו. העבודה שלו עם סוסים היא בלתי יאמנת, כמו שדרור אמרה כאן קחו למשל את טיציאן שמנצח סוסים מיובאים בלי לחשוב פעמיים, ומי מצא ואימן אותו? וסילי. ואת מירמיס, ורעם, ואוניקס וחסר? תראו איזה עבודה מדהימה הוא עושה עם סנדרל וססקיה, הסוסים שלו. אני יכולה להעיד, בתור מישהי שאיתו בחווה כמעט כל יום שיש בו המון אהבה וחום לסוסים שלו, אין בנאדם בחווה שמטפל בסוסים שלו יותר ממנו. כשסוס צולע או משהו הוא לא יתן שירכבו עליו, והוא גם לא יתן להוציא על סוס עצבים סתם כי אתה מעוצבן והולך לך חרא. ולא חסר אנשים שמתנהגים ככה בתחרויות. אני כותבת את כל זה כי אני ממש ממש ממש לא חושבת שיש לאנשים כאן את הזכות לתת ביקורת על הדרך שהוא עובד, כי אם התלמידים שלו מגיעים לכאלה רמות וכמו שדרור אמרה שלפני שנה הרכיבה שלה בכלל לא הייתה דומה לאיך שהיא רוכבת היום? אני מסכימה עם כל מילה ומילה. אני התחלתי כמעט מההתחלה עם וסילי ואני לא יכולה להגיד עליו שומדבר רע. נהנתי ואני ממשיכה להנות מהרכיבה, והרבה בזכותו. מעבר לזה, אני מכרתי את הסוס שלי לפני 3 שבועות לשתי בנות מיגור. לא מכרתי אותו בגלל שאני לא אוהבת אותו יותר או בגלל שאני חושבת שהוא 'כלי עבודה שהתקלקל וצריך חדש'. לא. להורים שלי אין כסף להחליף לי סוס כל שנתיים שלוש. זה סה"כ הסוס הראשון שלי, שהיה טוב לגבהים שהתחרתי איתו, (עד 1.10) ומעבר לזה כבר קשה לו. אז למה סתם לדחוף אותו יותר ממה שהוא מסוגל? מכרתי ותו, שיעשו עליו דרסז', שיקפצו איתו את הגבהים הנמוכים, שיהנה. אני מצידי רוצה להתקדם. אז כן, אני אוהבת אותו, וכן, כמו שדרור אמרה הוא ישאר בזיכרון שלי כל החיים כי עברתי איתו המון בתור צמד. שנתיים וחצי זה לא הולך ברגל וזה עוד שנתיים וחצי די משמעותיות בחיים שלי. אז לא, אני לא אשכח אותו, ולא, לא הפסקתי לאהוב אותו ולא, לא החלפתי אותו כי אין לי רגשות, אני רוצה סוס עם קצת יותר יכולת ממה שהיה לפיץ, שאני כן אוכל להתחרות את ה1.20 וה1.30 וכן אולי ביום מן הימים לעבור להולנד קצת להתחרות... למה לא? אסור לחלום? ואם הייתי נשארת עם פיץ, ולא עולה לגבהים האילה הייתי יכולה להמשיך לחלום על זה עד מחר. ומבחינתי- לא להתקדם ברכיבה שלי, יכ הגעתי איתו למה שרציתי להגיע, ומבחינתי, למדתי כל מה שאני יכולה ממנו. וכמו שוסילי אומר, ככל שתרכבי על יותר סוגים של סוסים תהפכי להיות רוכבת יותר טובה. רוכב טוב יודע להתאים את עצמו לסוס, ולא שהסוס יתאים את עצמו אליך.

באמת תהיתי אם תגיבי פה...

ולדעתי סיכמת את זה הכי טוב שיש.. ועזבי תמיד יהיו את אלו שיחשבו שהדעה שלהם היא יותר נכונה אבל בתכלס מי שלא מכיר את וסילי אין לו זכות דיבור.. אני מתה עליו וגם בשבילי הוא כמו אבא שני.. ואצלך בכלל אני חושבת שהוא איש עוד יותר משמעותי בחיים שלך... ושאני מתקשרת אליו בקשר למשהו הוא תמיד יגיד לי את העצה הכי טובה שהוא יכול ואין שיחה שהוא לא שואל אותי: דרורי איך הסוס הלך היום? ובאמת אכפת לו מכל תלמיד ותלמיד והעניין שכל מי שבא אליו זה מרצון אישי ולא כמו שיש אנשים בארץ שמשכנעים אנשים לעבור אליהם.. הוא בעצמו אמר לי שהוא בחיים לא שיכנע אף אחד לעבור אליו וכל מי שבא אליו זה מרצון.. ושוב אני מצטערת שהבן אדם הזה לא התחיל איתי מ-0.. כמו שאיתך זה היה.. כי אולי אני רוכבת יותר זמן ממך אבל הזמן שבו הכי למדתי לרכב היה בשנה האחרונה..

lions queen

New member
../images/Emo23.gifהאמת?

שבתכלס את צודקת עם כל העניין של הקניה והמכירה וצריך עשות פה דגש גדול על זה שאנשים חושבים שלרכב שנתיים סוס ולמכור אותו זה לזרוק אותו לכלבים שימות, אבל זה לא נכון.. דרור למשל מכרה אותו למורן שדואגת לאפולו בצורה מקסימה, וכנ"ל לגבייך שאני בטוחה ששמת אותו בידיים טובות. ממה שכן, יעל למשל אמרה על הסוס שלה שכבר היה זקן, במקומך גם אני הייתי מחזיקה אותו עד הסוף.. כי אם היית מוכרת אותו זה היה נגמר רע 99% זה הכל תלוי בסיטואציה, במצב של הסוס, ובלמי אתה מוכר את הסוס שלך.. סוס יכול לעבור 10 ידיים בחיים שלו ולהיות מאושר, הכל תלוי בדרך שבא דואגים לו.

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך, זה באמת תלוי, וכבר אמרתי את זה... למכור סוס ולקנות אחר, מן הסתם הרבה פעמים זה גם לטובת הסוס, פשוט יש אנשים שזה באמת לא בא מהנקודת מבט שלכן, יש אנשים שזה בא להם בקטע של זה שהם באמת או הורסים בעצמם את הסוס וטוענים שהסוס דפוק או השד יודע מה, או שבאמת לא איכפת להם מסוסים והם מחליפים כי הם מחליטים שנמאס ואז גם לא תמיד הם דואגים לו ממש, אלא מוכרים למי שמציע הכי הרבה כסף, גם אם זה לתנאים הכי גרועים ואני בטוחה שלדרור ודנה והרבה אחרים בפורום זה היה בכאב לב ולא בכזו קלות.. ודנה, אני התכוונתי ב"שיטה הרוסית" לכל הגישה הרוסית.. ולא ספציפית לווסילי או כל מאמן או מדריך אחר, אני הכללתי בגסות ותמיד יש יוצאים מן הכלל, אבל בתור רוסיה בעצמי שגדלה בבית רוסי (למרות שאפשר להתווכח בנוגע לזה) אני יכולה להגיד לך שבאמת שזה נכון לגבי הרבה רוסים, זה החינוך שהם קיבלו, לא אשמתם.. כמובן וכמובן ושוב אני אגיד שכמובן שלא כולם, אבל הרב.. ואני יכולה להבין את הקשר שיש לכן לווסילי או של כל אחד למדריך שלו אני ממש מעריכה את המדריכה שלי, אפילו שהיא לא מתחרה כל כך היא עושה מה שהיא אוהבת מתוך האהבה שלה וההנאה שלה מהסוסים אז יש לה חווה קטנה וצנועה, וסוס אחד שלה שהוא פשוט מדהים, מעורב כזה, ערבי קווטר מקומי כזה, אבל הוא פשוט מתוק זהרני הזה, ולפי דעתי הוא שווה פי אלף מכל הסוסים שקופצים מטר 30

למעלה