דיון..קצת קשה

ש נ י ס

New member
../images/Emo24.gif

דבר ראשון מזל טוב בובההה..
דברי איתי!!.. דבר שני..אני מקווה שאותי לא הכללת הקטע של ה:"שיטה הרוסית" כי במת אין לי שום דבר נגד וסילי.. ואפ'פם לא ראיתי אותו עובד עם סוס.. אני רואה את התוצאות..ובמת..יש אחלה של תוצאות! ותאמת?.. הוא נשמע ממש חמוד...וגם הרבה פעמים שיצא לי ליות לידיו בתחרויות או סתם ככה לשמוע אותו..במת..הוא אחלה בנאדם.. חחח..וניראה..אולי ביום מין הימים יצא לי לרכב איתו.. מה..גם לי מותר לחלום לא?
ובקשר למכירה של הסוסים..את צודקת לגמרי..אני בעד להחליפ.. ולא היה לי בעיה עם זה שדרורו החליפה..רק רציתי להבין למה דרור החליפה את הסוס..ואחרי שהיא הסבירה לי..סבבה..הבנתי את הסיבות שלה..

Blue Eyessss

New member
אהבה זה לא בעלות../images/Emo47.gif

זה נראה לי מסכם את כל העניין...פחות או יותר כאילו

lions queen

New member
../images/Emo23.gifלדעתי זה כבר הרבה מעבר לזה

הרבה אנשים כאן יורדים על החאפרים והערסים מזניחים את הסוסים שלהם... למה? כי הם לא בחווה של 2000 שקל פנסיון? תעשו לי טובה, הרבה סוסים שלהם נראים יותר טוב בעיקר נפשית מהסוסים שבחוות האלה.. זה כבר התאוות בצע של אנשים והחמדנות המגעילה הזאת, הפוזה של "הסוס שלי קופץ 160" *לא משנה ששנה אחרי הוא כבר לא דורך על האחוריות* אבל הרעיון שהוא קפץ כל כך גובה? והם חוו תאת החוויה של לקפוץ עם סוס עד השמיים אה? מה שהכי משגע אותי זה חוות שאין בהם מרעה, אני לא רוצה חלילה להשמיץ אה מההה.? בגלל שהם סוסים ובגלל שהם לא יכוללים להגיד כלום ניתן להפ להיתקע כל היום בתא? זאת אחת הסיבות שאיח אוהבת את החווה בנצר מבחינת תנאים לסוסים. עוד תופעה מאוד מיוחדת ונפוצה זה 2 סוסים או יותר לכל אחד. אני חלילה לא אומרת שאין אנשים שיכולים לדאוג ל 2 סוסים אבל בהחלט לא חסר כאלה שלא, בעיקר תלמידים. שוב חוזרת השאלה, למה? כדי שאם אחד יפיל בתחרות השני לא יפיל? זה באמת נחמד שיש את הכסף שיהיה לכם רק בכיף אבל כסף זה לא הכל כשמגיעים לסוסים. אין לכם מושג בכלל כמה החיה הזאת צריכה אהבה, נכון שהם לרוב נראה מאוד קרים כאלה ויש הרבה חילוקי דעות בקשר ליכולת של הסוסים להחזיר אהבה אבל לקבל אהבה הם תמיד צריכים. אם הם לא מקפיצים את הראש מיד כשהם רואים אתכם, וגם אם הם בעטו בכם, אל תחזירו יש במכה או שוט, תסתכלו על עצמכם לרגע ותחשבו אם לא הגיע לכם הבעיטה הזאת.

SNTQ

New member
../images/Emo45.gifשעה וחצי דיברנו על זה באוטובוס

תומכת

הקטע של המרעה זה נכון וחשוב

הרי זה ברור שהסוסים יוצאים לעבודה כמעט כל יום והכל טוב ויפה, אבל מעבר לזה הסוס צריך לזוז קצת בצורה טיבעית יותר, להשתחרר ולהוציא אנרגיות(לא כשקורעים לו תתחת ברכיבה!) ובכלל סתם "לחלץ איברים" זה גם כל כך טוב להם ומרגיע אותם...

שירלי317

New member
במרעה הם מוציאים אגרסיות

ואז הם גם הרבה יותר רגועים ברכיבה ובכלל וזה רק עושה להם טוב על הנשמה מוכח למשל על הסוסה שלי שגם מתחנכת לאט לאט לכבד אותי קצת יותר מזה שהיא לומדת שהיא לא תמיד הבוס לדוגמא בגלל שהיא נמצאת בעדר הקטן עם כל הסוסים שמלמדים אותה שהיא לא הבוס

lions queen

New member
../images/Emo23.gifמעבר לזה שזה טוב להם

בתכלס, זה לא כיף גם לכם לראות אותם ככה משוחררים ונהנים? וואו, לדעתי זה אחד הדברים היותר יפים ומענגים שיש.. זה, ולראות סוס אוכל

שירלי317

New member
בהחלט../images/Emo99.gif

אני יכולה לשבת שעות ולהתבונן בסוסים במרעה, לצייר אותם, לצלם אותם, לשמוע אותם וסתם לבהות ולתהות מה הם חושבים... ואני מכורה לאנימל פלנט ונשיונל ג'אוגרפיק ככה שאני כל הזמן רואה מלא תוכניות על סוסי פרא מדהימים וזה פשוט עוצר נשימה!

אני תמיד נותן ללאקי יום חופש אחד

בשבוע (לפחות) אני משחרר אותו במנז' חח איך הוא משתולל (מופרע קטן:)) אבל יש הרבה אנשים שמפחדים על הסוס שלהם לא רק מבחינת ניקיון אלא שלא יקרע גיד בשיחרור וכו'

stary1

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo45.gif

אני חושבת כמעט בדיוק אותו הדבר..

Blue Eyessss

New member
רגע רגע רגע../images/Emo47.gif

הדיון לא נפתח על אנשים שיש להם כסף וקונים סוסים שקופצים מטר שישים... הדיון הזה תופס לגבי כולם,גם לגבי החאפרים גם לגבי המקצועים גם לגבי המליאנים וגם לגבי האנשים שבבצפר... זה נוגע לכולם... זה לא נראה לי במקום לצאת במתקפה אישית נגד אנשים עם יותר מדי כסף כי יש הרבה אנשים עם הרבה כסף שכן מטפלים בסוסים שלהם... לא כולם מזניחים... וברור שמרעה זה חשוב ועם זה אני מסכימה איתך לגמרי

lions queen

New member
../images/Emo23.gifאל תחפשי אותי

לא אמרתי שום דבר רע על אנשים עם כסף, להפך, אמרתי שיהנו. ולא דיברתי על כולם אמרתי שחלק. כבר בתחילת ההודעה אמרתי שהנושא הזה זה הרבה מעבר וזאת דעתי אף אחד לא חייב לקבל אותה.. לדעתי זה כן נוגע לאנשים שקופצים עם הסוס מטר שישים (בדגש כמובן שמדובר על סוסים שלא מוכנים לזה), כי סוסים שעדיין צעירים מידי בשביל זה או לא מוכנים לזה ולא מסוגלים אבל בכל זאת קופצים אני יכולה להגיד לך הרבה בקשר ל"אהבה" של הרוכבים שלהם אליהם. לא קשור בכלל לאנשים של בצפר אמרתי שאלה שיש להם יותר מידי סוסים מכדי שהם יכולים לתת להם את האהבה הדרושה והמינימלית, שוב, אמרתי שלא כולם אלה חלק, וגם רשמתי את זה. אני לא אומרת שאלה שלומדים לא יכולים לדאוג לסוסים שלהם אבל לדעתי אחד מספיק, אם יש כאלה שיש להם זמן אז סבבה שיהנו.. אני אישית מכירה כמה שלא יכולים אבל לוקחים בכל זאת כי יש להם את האפשרות הכלכלית ולא אכפת להם בשיט מהסוסים שלהם. לא יצאתי בשום מתקפה אישית אני לא מבינה בכלל למה אמרת את זה רק ציינתי שיש כאלה שזה עלה להם לראש ויש גם כאלה שלא כמובן. אני לא אציין שם אבל יש כאן דוגמא אידיאלית בפורום למישהי כזאת שלא מוותרת על הסוס\ה שלה בגלל שיש לה כסף לאחד יותר יקר. ואני גם לא שוללת כאלה שכן, אני פשוט נורא אוהבת כאלה שקשורים לסוס שלהם ממש כדי שלא יוותרו עליו בשביל תחרויות יותר מוצלחות, אבל שוב, זה כל כחד והשיקולים שלו.. אני לא חושבת שמישהו צריך להעלב מההודעה שלי כי מי שיודע שהוא נותן לסוס שלו את הדאגה והאהבה הראויה שמגיעה לו ההודעה שלי לא מדברת אליו בכלל, אלה שמזלזלים בסוסים שלהם יכולים להעלב ממנה, אבל בינינו זה מגיע להם קצת.. מבחינתי אין דבר יותר גרוע מבעלים שלא משקיעים בסוס שלהם את ההשקעה המינימלית. אני יודעת שבשנה האחרונה רציתי לקנות סוס ולשים בפנסיון אבל לא היה לי את הזמן אז לא עשיתי את זה, ואני שמחה שלא עשיתי את זה אחרת ההודעה שכתבתי היתה מדברת גם אליי.. מה שניסיתי שורה תחתונה להגיד שמי שרוצה לקחת סוס צריך לקחת בחשבון הרבה דברים כי זה הרבה מעבר ליכולת כלכלית לרכוש אותו, זה גם מה אתה יכול לתת לו שלא קשור בכסף.

Blue Eyessss

New member
פףף אל תתעצבני...../images/Emo47.gif

זה סתם היה נראה ככה לא חיפשתי אותך=\

את צודקת דרך אגב אני ערסית טוב בערך

לא אבל נכון לרוב יש כאן כסף ולי אין אך אני מסתדרת עם זה ולא אני לא מתעללת בסוסים אני אוהבת אותםם לא מרביצה וכלום אני אוהבת סוסים ולא מתעללת וכלום

אני לא כותב פה הרבה

אבל תקשיבוהחווה כחווה היא טובה ,היחס לסוסים ומבחינה טיפפולי ווסטרן זאת חווה מעולה אבל מחינת אינגליש זאת פשוט חרפה,אני לא יגיד מה החלק השני של למה אני כותב פה אבל:אבל שזה מגיע לתמידים והנהלה זאת חווה חראאאאאא,נגיד אני בחופש הגדול רוכב כבר 7 שנים(וואו כמה זמן עבר) אז אתם לא מצפים שאני ידע על המתג או לעבוד עם סוס כמו שצריך?! או לפחות להתקדם.....אז זהו שלא כי לעבור לא' זה יכול להיות החלום הכי רטוב שלי עם כל הפונים שיש להם ושכל הסוסים הנורמאלים שלהם עוד רגע______ אז אני חושב שלפחות ינסו לעזור לי כי אני שולט בסוס ממש טוב אני הייתי עושה מסלולים של 90 או 80 בקלות ופתאום השיעור שלי הפך לשיעור השלמות אז אני צריך לרכב עם ילדה שלא יודעת לרכב ועם עוד ילדה עקומה שקוראים לה רמה S= אז אני עכשיו קופץ עם פוניות מסלולים של עם יש ךללי מזל והם חולות אז אני עושה מסלול של 70 80 טוב אני לא ימשיך זה לא יתן לי לשלוח....... סליחה שגלשתי אבל ההיתי חייב להוציא את זה[=

אני חושבת שכולם פה צודקים אני חושבת

שלפני הכול סוס הוא סוס נגיד אני אוהבת את הסוסה שלי שהיא דרך אגב פצועה ובחיים שלי לא רכבתי עלייה ואני מתה עליה היא פצצה וכו אני לא חושבת שכאשר יש לך סוס את צריכה לרכב עליה רק עם את רוצה או בכלל להרביץ לה יעני יש צורה אחרת ללמד אותם לקח אבל עם אין דרך אחרת אז זה משהו אחר ועם אין מרעה אז אפשר להריץ אותו בכול מיני דרכים. אני חולה על סוסים אני אוהבת הרבה סוסים אבל על הרוב אני בכלל לא רוכבת או דופקת להם את הרגלים.

cavallo

New member
צודקת...

אני חושב שאצל סוסי ביצפר זה הכי בולט,כי בסה"כ אין מה להשוות בין התנאים של סוסים פרטיים לתנאים של סוסי ביצפר,כל מיני פינוקים שלסוס פרטי יש ולסוס בי"ס אין כמו ימי מנוחה,מספר שעות עבודה נורמלי שלא יטחנו את הסוס ועוד המון דברים

Blue Eyessss

New member
תלוי איפה...../images/Emo47.gif

פה מגיע ההבדל בין חוות גדולות לקטנות אצלינו אף סוס בצפר לא נטחן..אך סוס לא עובד יותר משעתיים גג של הגג ביום... ובגלל שאנחנו חווה קטנה הם כמו סוסים פרטיים...יש להם תנאים כמו לסוסים פרטיים... ולפעמים אי אפשר לתת את הסוסים את התנאים האלה בחוות הגדולות=\

למעלה