דיון..קצת קשה

Blue Eyessss

New member
דיון..קצת קשה../images/Emo47.gif

סוסים צריכים חום ואהבה...=============> אני מצטערת אבל אני חייבת לפתוח פה את הדיון הזה לאחרונה היו לי כל מיני שיחות עם כל מיני אנשים... ועולה התופעה הזאת שאנשים שוכחים שסוסים הם בעלי חיים.. עם רגשות וכאלה...זוכרים מה זה? הם צריכים שילטפו אותם הם צריכים שיתחשבו בהם הם צריכים שיששחררו ואתם והם צריכים שיתנו להם להיות מרוצים מהחיים שלהם... סוסים לא יכולים להגיד לנו שכואב להם..או שאין להם מצב רוח.. או הם לא יכולים להגיד לנו שהם מפחדים שם מהפינה כי זה נראה להם שיש שם איזה מין סוג של מפלצת או משו... איך זה יכול להיות שאנשים מתייחסים לסוסים כמו חפץ!?שיוצאים לתחרות זה צמד...צריך להיות ביטחון בינך לבין הסוס..זה לא שאתה יוצא לתחרות אופניים וזה אתה צריך להפעיל את החפץ וזה רק עניין שלך..גם בבית אתם זוג זה מערכת יחסים צריך להיות ביטחון והבנה... זה מעצבן אותי שיש אנשים שלוקחים סוסים צעירים ומקפיצים אותם מטר חמישים ארבע פעמים בשבוע כי הסוס עושה את זה..ואז אחרי שנה הסוס מגיע עם רגליים אחוריות דפוקות וחוסר יכולת לעבוד... זה נראה לכם?! מה דעתכם על מה שכתבתי פה!? מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את המצב?!

kenz

New member
בהחלט מגעיל

גם שכחת להזכיר שאחרי השנה הזאת, כשלסוס יש בעיות ברגליים מוכרים אותו כאילו הוא כלום. סוס זה לא מכונה, הוא צריך טיפול שוטף וכמה שפחות להיות מועבר מיד ליד. הוא צריך אהבה וטיפול, ושיכירו אותו (ואז לדעתי יש לו את היכולת, המוגבלת, לומר לנו שהוא עצוב ושכואב לו, שמפחיד לו ושרע לו.) סוס שבעליו לא טורח לבלות איתו מספיק "זמן איכות" בעצם דופק גם את הסוס וגם את עצמו. סוסי תחרויות צריכים את הטיפול הזה לפעמים הרבה יותר (למרות שלכל סוס מגיע) בגלל העובדה שהם מתחרים והסיכוי לפגיעה גדול יותר. כדי לשפר את המצב אין הרבה מה לעשות, צריך רק שאנשים יהיו יותר הגונים עם עצמם ומה שהם עושים לסוסים בחווה שלהם. כי אמנם בתחרות אפשר להגביל את הגובה, בבית זה כל אחד והשיטות שלו, והשטויות שלו.

Blue Eyessss

New member
פףף../images/Emo47.gif

צודקת... את יודעת מה ממש מעצבן אותי?! האנשים האלה שמשכירים סוסים ואז מתייחסים אליהם ממש מגעיל ומרביצים להם ואז שהם ניגשים אליהם והסוס מרים את הראש הם מאוד מתפלאים למה הסוס מרים את הראש...או מתי שאנשים צורחים על הסוסים שלהם על דברים שלא תלויים בהם... מבינה על מי אני מדברת?

ווינגז

New member
../images/Emo202.gif../images/Emo210.gifאני מסכימה איתך

כאילו... סוס זה בעל-חיים, קודם כל. מעבר לרכיבה ומעבר לתחרויות ומעבר להכל, סוס צריך להיות חבר שלך! צריך שיהיה לכם קשר, בלי קשר זה לא עובד. ברגע שיש לך קשר עם הסוס, אז הכל הופך להיות הרבה יותר קל - גם ברכיבה... מצד שני, אם הסוס מפחד ממך - אז גם הביצועים שלו "משתבשים" וזה מן מעגל קסמים כזה... בקשר ללהקפיץ את הסוס רק כי הוא יכול - אז חוץ ממה שכבר כתבת והכל (ואת לגמרי צודקת), הסוס גם מאבד חשק לקפוץ. אני לא אומרת שסוס צריך לאהוב את הרכיבות ואת העבודה איתו ולחכות לזה כי זה כיף לו, כי בכל זאת - זה לא נעים לו... אבל עדיין - הוא צריך לדעת שאם הוא עובד טוב, אם הוא משקיע ואם הוא מתאמץ, אז הוא מתוגמל על זה! וגם כל הקטע בתחרויות שאנשים מענישים את הסוס על טעויות שלהם... א. זה לא הגיוני כי הסוס לא מבין בכלל על מה אתה מעניש אותו! הוא סתם נלחץ... ב. יכול להיות שלסוס לא היה חשק או משהו, אבל טעויות ברוב המקרים הן גם של הרוכב (בקפיצות למשל: גישה לא נכונה למכשול, קצב) והסוס שהרבה פעמים לא אשם - הוא זה שחוטף. התופעה שאנשים מוכרים את הסוס שלהם ברגע שהוא מפסיק להיות "יעיל" זה דבר ממש מגעיל בעיניי... ברור שיש לכולנו את השאיפה להתקדם ולצבור ניסיון עם עוד סוסים, ועדיין - סוס זה בעל חיים, ושוב, הוא אמור להיות חבר שלך. אתה אמור לאהוב אותו ולהשקיע בו... סוסים צריכים ביטחון וצריכים שלא ילחיצו אותם סתם... ואם אתה מלחיץ אותם אז אחרי זה מה אתה מופתע שהוא מפחד כל פעם שאתה מתקרב? אי אפשר לצפות מסוס למשל שאם אומרים לו "לא" או משהו כזה אז הוא לא יעשה את זה, סוס זה לא בנאדם והוא גם לא תמיד יכול להגיד מה מפחיד אותו או מה הוא רוצה... וצריך המון סבלנות... ואם אין לך סבלנות וכל המטרה שלך זה רק להגיע למקומות ראשונים בתחרויות או משהו כזה... אז זה פשוט לא יעבוד - כי זה תלוי גם בך וגם בסוס. פפף, מרחתי.

Blue Eyessss

New member
זה כבר דיון שלם..../images/Emo47.gif

הקטע של הענשה... כאילו תעשי לי טובה...במה זה מועיל בדיוק לסוס ולך להרביץ לו? זה כומ שסוס נבהל לך ... אז אם תפוצץ לו שוטים שיתקדם קדימה לאן שהוא מפחד למה הגעת?לזה שהוא מבין שאם הוא מפחד בעיה שלו...לא רק שלא ירגיעו אותו אלא שגם יחטיפו לו על זה שהוא מפחד..והוא מאבד בטחון בך והוא מפחד עוד יותר... או למשל אנשים שיורדים ממסלול או רכיבה גרועה תופסים שוט ומפוצצים ת'סוס...הסוס לא מבין מזה כלום...חוצמזה שהוא מוטף מכות ושכדאי לו לפחד ממך...כ"כ לא יעיל כל העניין של הוצאת תיסכולים על הסוס..לא יעיל לא עוזר וזה רוע.. זה באמצ רוע לב

ווינגז

New member
../images/Emo45.gif

כשהסוס מפחד צריך כמה שפחות להתייחס לזה בתור דבר משמעותי... כאילו, לא לעשות מזה סיפור גדול, פשוט להמשיך ולתת לסוס להתרגל לזה לאט לאט. נבהלת? סבבה. ראית שזה לא עשה לך כלום? לתת לסוס את המקום להבין שהוא בטוח... בטח שלא להלחיץ ת'סוס עוד יותר ולהעניש אותו על זה שהוא נבהל ממשהו. אפשר לחשוב שאנחנו לא נבהלים מדברים, רק שלנו אפשר להסביר במילים מה זה כל דבר... ולסוסים צריך להסביר בשפת גוף... להשאר כמה שיותר רגועים ולהראות לסוס שהוא יכול לסמוך עלייך... ברגע שהסוס סומך עלייך הכל משתפר. לא הצליח לך בתחרות? אתם צוות. כמו שאתה מאשים את הסוס תאשים גם את עצמך. תרכב בעדינות, תגרום לסוס להבין שטוב לו לעשות את העבודה כי הוא מקבל תגמול אחרי זה, לא בגלל שהוא מפחד שתפוצץ אותו... אני הבנאדם האחרון שיגיד שזה קל להשאר רגועים כל הזמן כי אני הכי לא מצליחה לפעמים... אבל אני לא מוציאה את העצבים שלי על הסוסה. כשאני מתעצבנת אני מנסה לנשום עמוק ולהרגע, זה הכל. אסור להוציא את התסכולים על הסוס.

את ממש צודקת

סוס זה בעל חיים כמו שכלב בעל חיים (ואנשים ממש מיתיחסים לכלבים שלהם) גם סוס זה בעל חיים הוא צריך חום ואהבה ולא צריך לישכוח את זה.ליפעמים האנשים ממש יוצרים קשר אם הסוס שלהם וזה ממש טוב הם מבינים את הסוסים שזה ממש חשוב...את צודקת בזה שממש לא צריך ליתייחס אליהם כמו חפץ והם גם מיתחרים אז אולי אנשים תעניקו להם צומת לב??(אני לא מדברת לגבי אלה שנותנים להם צומת לב) ו..kenz אני ממש מסכימה איתך אחרי שלסוס יש בעיות די מוכרים אותו כאילו הוא חפץ ישן ולא מועיל וקונים סוס חדש דופקים לו את הרגליים בקפיצות ודי וככה זה אצל חלק מהאנשים.. בקיצר נטע אני ממש מסכימה אם כל מה שרשמת

זה מעבר לזה

מעבר ל"חום ואהבה" סוסים הם בעלי חיים והרבההה אנשים פה שכחו את זה קצת... הם לא מכונות ולא הכלי עבודה שלנו... הם חיות, עם צרכים וכאב וכו אנשים פה מעדיפים לשים את הצרכים שלהם בעדיפות על פני הצרכים של הסוסים.. "לא רוצה לשחרר את הסוס כי הוא יתלכלך" וכה כבר שמעתי את זה... וגם היו לי מאמנים שאמרו לי להתיחס לסוס ככלי עבודה. כשהוא לא טוב, מחליפים וזהו! את יודעת לאן אפשר להיכנס עם זה?! ובכלל הקטע שאנשים פה קונים סוסים סתם, קורעים אותם עד שהם לא מסוגלים ללכת, ממשיכים לרכב עם צליעות עד שהסוס גמור ואז קונים עוד אחד, ושוב רוכבים אותו כמו לוידעת מה ושמים עלים מיליונים שטויות שלא מאפשרות לו לזוז או לקפוץ נכון והורסות לו תגב ותצוואר והכל כדי שיהיה לרוכב קל יותר, במקום ללמוד לרכב וזה עוד משו חחח כאילו במקום ללמוד לרכב, הם פשוט מחליפים סוסים בישראל הכל פה דפוק בענף הזה לדעתי... ממש גועל נפש

Blue Eyessss

New member
מהההה?../images/Emo47.gif

לא רוצים להוציא את הסוס כי הוא יתלכלך? אוי נו באמת תעשו לי טובה...איזה אנשים מזעזעים גם כל הקטע של כל הגוגים ומגוגים האלה כל השטויות האלו.. הכי לא טבעי הכי לא מועיל.. זה סתם זה כאילו אנשים שוכחים למה הם התחילו לרכב... כאילו ת'כלס למה התחלתלם לרכב?בגלל שזה סוסים...וזו חיה מדהימה ואנחנו אחראים על החיים שלהם...אסור להם להפוך לחיות הפקר

ווינגז

New member
...

גם אני שמעתי דברים כאלה... ונגיד עוד תופעה שראיתי מלא בחווה הקודמת קודמת איפה שהייתי...
שמאכפים את הסוס בבוקר ועד הערב הוא עם אוכף ומתג... כאילו, פאק. תאכפו אותו לפני שיעור, בסוף שיעור מורידים מתג, משחררים ת'אוכף וזהו. לא מדברת על אם יש שני שיעורים ברצף או משהו כזה... אבל אפשר לחשוב... אם יש 10 סוסים בחווה ושלושה עובדים בשיעורים ביום, אפשר לחשוב כמה זמן יקח לפרק ולאכף שוב. סוס זה לא חפץ, באמת אנשים שוכחים את זה לפעמים. מתעצלים לטפל בהם, מתעצלים להעניק להם תשומת-לב ורואים את זה אחרי זה.

אני לדוגמא לא משחררת את הסוס

שלי במגרש... לא בגלל שאוף הוא יתלכלך.. אלא בגלל שהוא בלונז' מתחרפן ומביא באקים אז אם אני משחררת אותו אני מפחדת אליו.. במיוחד באמצע העונה... שיהייה פגרה אז אולי אבל אני גם מפחדת לשחרר אותו כי אצלנו אפשר רק במגרש המקורה שהוא קטן יחסית ולא כמו בחוות אחרות שיש מרעה.. ברור שאם היה מרעה או מגרש גדול הייתי משחררת אבל אני פשוט מפחדת על הרגליים שלו... ואני מעדיפה שיוציא את המרץ שלו בלונז' שאני מגבילה אותו שלא ידפוק לעצמו תרגליים מאשר שהוא משוחרר במגרש 20 על 40 והוא רץ ומביא ברקסים... ואת מדברת על לשים גומי וגרמניות כדי שלרוכב יהייה יותר קל??

אני לדוגמא לא משחררת את הסוס

שלי במגרש... לא בגלל שאוף הוא יתלכלך.. אלא בגלל שהוא בלונז' מתחרפן ומביא באקים אז אם אני משחררת אותו אני מפחדת אליו.. במיוחד באמצע העונה... שיהייה פגרה אז אולי אבל אני גם מפחדת לשחרר אותו כי אצלנו אפשר רק במגרש המקורה שהוא קטן יחסית ולא כמו בחוות אחרות שיש מרעה.. ברור שאם היה מרעה או מגרש גדול הייתי משחררת אבל אני פשוט מפחדת על הרגליים שלו... ואני מעדיפה שיוציא את המרץ שלו בלונז' שאני מגבילה אותו שלא ידפוק לעצמו תרגליים מאשר שהוא משוחרר במגרש 20 על 40 והוא רץ ומביא ברקסים... ואת מדברת על לשים גומי וגרמניות כדי שלרוכב יהייה יותר קל??

kenz

New member
אין כמו קצת בוץ וטינופת...

כדי לעשות סוס מאושר !!! (ולדאוג לחימום הבעלים בשעה וחצי של הברשה לאחר מכן... והכל נעשה באהבה...)

horse 1212

New member
צודקת לגמריי

סוס זה חייה וזה שהיא לא יכולה לדבר זה לא אומר שאין לה רגשות ורצונות. היא גם צריכה חום ואהבה,יש בעלים שמתייחסים לסוסים שלהם בצורה מגעילה ולא נותנים לסוס באמת את החום,את אהבה,את ההתייחסות שהוא צריך לקבל מהם מעבר לאם הוא מרצה אותם ברכיבה. נגיד אחרי תחרות שלא הייתה מוצלחת והסוס לא נתן את המיטב שלו או לקח מקום לא ממש טוב הם מרביצים לו:| זה נראה לי פשוט נורא שבאמת אנשים עושים את זה לסוסים שלהם. איך אפשר למנוע את זה?באמת שאני לא יודעת..

שירלי317

New member
הדיון מאוד במקום!../images/Emo45.gif

כתבת: "אני מצטערת אבל אני חייבת לפתוח פה את הדיון הזה" ואני לא מבינה למה את מצטערת הדיון הזה הכי במקום! לפעמים צריך להזכיר לאנשים שסוסים הם לא כלי עבודה הם החברים שלנו המשפחה שלנו הם יצורים חיים שמגיע להם פי מליון יותר כבוד ממה שמגיע לנו מסכימה עם כל שנאמר פה אם הסוס נבהל ממשהו, צריך להרגיע אותו כמו שמרגיעים ילד קטן, ללטף אותו, לחבק אותו להראות לו שהוא יכול לבטוח בנו הרכיבה לא יכולה להתקיים בצורה טובה באמת בלי קשר מסוים בין הרוכב לסוס לא משנה עד כמה בנאדם ישב על הסוס כמו בספר, יעבוד איתו כמו בספר אם הוא לא יתייחש אליו, יעניק לו תשומת לב, ירגיע אותו ויאהב אותו.. הוא באותה דרך יכול לרכב כמו מישהו שאף פעם לא עלה על סוס, בדיוק אותו דבר אם בנאדם יכה את הסוס שלו, ילחיץ אותו פי אלף ולא יטפל בו כמו שצריך ויעניק לו את התשומת לב שמגיעה לו.. זה מה שהוא יקבל בחזרה יש את האנשים שרוכבים על סוסים, סתם, בגלל שזה "מגניב" מגלל שהם מרגישים כוחניים, בגלל שיש להם כסף.. אבל חוצמזה, הסוס נחשב בעינייהם לאופניים, למכונית.. אבא שלי למשל, ברגע שאמרתי לו שאני רוצה לקנות סוס (זה התחיל האמת מטימי.. ) ושמע על המחיר, התחיל להגיד שהוא מעדיף כבר לקנות לי מכונית.. שאל אותי אם אני לא רוצה אולי טלויזיה בחדר במקום.. וכשבכיתי כי החתולה שלי כמעט נדרסה וצלעה במשך חודש, הוא התעצבן כי היא התיישבה על הגג של המכונית ספורט שלו שכל מה שהיא עושה זה לשבת בחנייה.. בסדר, הוא לפחות לא מתיימר "להבין בסוסים" או לרכב.. אבל יש אנשים שהגישה שלהם זהה והם עדיין רוכבים, מתאכזרים לסוסים. ויש כל כך הרבה מקרים נוראיים כאלה, גם אלו עם הקטעים הקטנים.. של באמת להחליף סוסים כמו גרביים, מישהו שבקושי יודע לרכב שמחליט שהסוס שלו לא טוב אז הוא יקנה חדש, יהרוס גם אותו.. וככה זה לעולם לא נגמר. וזה לא רק בארץ כמו שסתיו כתבה, זה בכל העולם קיים, אבל במדינות רבות הרבה פחות למזלנו, כי בהרבה מדינות במיוחד באירופה הרכיבה היא כמעט פולחן, וכל עולם הסוסים הרבה יותר מפותח.. גם בארצות ערב היותר עמידות כלכלית הסוס הערבי כמובן הוא כמעט בן מלוכה ומעבר לרכיבה הסוסים האלה מקבלים תשומת לב רבה, גם על ידי אלו שלא כל כך עמידים... אם כי מתוך החינוך הרוסי לדוגמא, רב המטרות שלהם בענייני הרכיבה כוללות להתאמן ולנצח, לא לאהוב ולא להרגיע.. בעקבות מדריכה שהייתה לי פעם למשל שלא יכולתי לסבול בגלל שכל מה שהיא אמרה זה לרכב כמו בספרים, לשבת בדיוק כמו בספרים וכ'ו.. להתאמן להתאמן להאתמן ואז לנצח בתחרויות! לא הסבירה איך להבין את הסוס ברמת האפשר, איך להתאים את עצמך לסוס, לצעד שלו, לאופי ולמבנה, איך להקשיב לו, איך להרגיע אותו.. רק איך לרכב כדי לנצח.. בגלל זה כמעט מכל שעור איתה יצאתי בוכה ועצבנית ועוד שניה באמת שהייתי הורגת אותה, עד שמצאתי מדריכה שהתאימה לי הרבה יותר, גם מבחינת התקשורת והחשיבה.. שבאמת דבר ראשון אצלה זה שהסוס ירגיש טוב, שהרוכב יקשיב לסוס, ושהכל יעשה בהרמוניה ותקשורת והבנה טובה, כי אחרת אין טעם. אנוכיות בעולם הסוסים ובכלל מביאה רק לבעיות, תקריות לא נעימות והתעללות.

שירלי317

New member
פףף, טחנתי הרבה..חח

רק רציתי להוסיף.. שהאמת התופעה של הזנחה של סוסים מבחינת תשומת הלב והחום והאהבה נפוצה מאוד בחוות גדולות ומסחריות, וזה מצב שלא צריך להיות בכלל.. בחו''ל המצב באמת הרבה יותר טוב בדרך כלל מהבחינה הזאת אבל אני גם אישית מעדיפה חוות קטנות ומשפחתיות יותר..אבל כל אחד ומה שמתאים לו..

כמה דברים.....

קודם כל בחו"ל מאיפה לך לדעת שהמצב הרבה יותר טוב?!? זה ממש לא נכון... בחו"ל יש מלא חוות פי מליון יותר מבארץ זה אומר שכל חווה שם הסוסים מטופחים ונראים מעולה?! מממש לא כמו שבארץ יש חוות שהסוסים הכי מטופחים בעולם ויש חוות מעפנות שהסוסים ממש מסכנים ככה זה גם בחו"ל... ובקשר לזה שיש רוכבים שמחליפים סוסים כמו גרביים כי הסוס נהרס בגלל שהרוכב לא יודע לרכב ואז הוא מחליף סוס זה לא רק בארץ ככה זה קורה גם המון בחו"ל ואולי אפילו לא פחות מבארץ האנשים רוב האנשים שם בסוסים אפילו יותר עשירים מאנשים בארץ והגישה שלהם לסוסים טובים הרבה יותר קלה מאנשים בארץ שנוסעים לחו"ל ומשלמים את ההובלה וכסף למאמן ובואי נגיד שגם הסוחרים מרוויחים יותר כסף מאנשים בארץ שקונים סוסים בהולנד מאשר מישהו בהולנד שקונה משם סוס..ככה שהם בכלל מחליפים סוסים על ימין ועל שמאל או שקונים עוד ועוד סוסים.. זה יותר מפותח שם כי יש שם יותר שוק לסוסים לא בגלל שכולם שם לומדים לרכב כמו שצריך וב-100 אחוז.. תתפלאי לראות שם אנשים במקצים של 1.20-1.30 שאת לא מבינה איך הם לא מתחרים ברמה של איקסים.. משום מה אנשים חושבים שחו"ל זה איזה חלום שהכל שם ורוד ושהסוסים שם צומחים על העצים ושגם הרוכבים שם.. תלכי לכמה תחרויות שם ואז תראי שגם שם יש רוכבים על הפנים ויש רוכבים מעולים..ויש הרבה רוכבים בארץ שאם הם היו מתחרים שם היו מצליחים לא פחות מהרוכבים בחו"ל אם לא יותר... דבר שני שרציתי להגיב זה שכתבת על השיטה הרוסית...אז ככה אני חולקת עלייך בכמה דברים... קודם כל אני לא חושבת שצריך לעבוד לפי הספר.. זה אסור יש סוסים בודדים אולי שזה יתאים להם.. כל סוס שונה מאחר ויש סוסים שצריכים יותר עדינות ויש סוסים שצריכים יותר אגרסיביות.. אני חושבת שבקשר לשיטה הרוסית.. אז לדוגמא עימנואל תראי אותו מדריך את תשני תהשקפה שלך הוא רוסי והוא בכלל לא משתמש בטיפה כוח אצלו זה הכל עדין וסתיו יכולה להרחיב לגביי זה... ויש את וסילי שמשום מה כולם חושבים שהוא הרוכב הכי מפחיד בארץ ושכל הסוסים מתים אצלו ולא יודעת מה עוד רץ פה ושם... וגם אני הייתי מעלו שחשבו ככה ובגלל זה גם לא ממש רציתי לעבור אליו בהתחלה מליאון לפני שנה,... ואני רק יכולה להגיד דבר אחדד שאני מצטערת שלא עברתי לרכב אצלו לפני 8 שנים שרק התחלתי לרכב!!! בשנה אחת תראי מי הבן אדם הזה הוציא ממני ולימד אותי.. מרוכבת שבמטר נפלה כל תחרות... כבר התחרתי 1.30 עם סוס שיש לי 8 חודשים ואומנם לא מסלול מושלם אבל לא פספסתי אותו בשום מכשול ולא הפרעתי לו.. אז אני חושבת שהוא מספר אחד בארץ ושאני חייבת לו הרבה מאוד.. הוא בחיים לא הרביץ לרונלד ואני יכולה להישבע במה שאתם רוצים שרונלד מושך אותי ואני מתחרפנת הוא עולה וכמו קוסם תוך שנייה הסוס הולך אחרת ואני רק נדהמת מהבן אדם הזה איך שהוא רוכב.. הוא מסוגל לרכב על פרד ולגרום לו תוך 5 דקות ללכת על המתג ובלי שום כוח אלא מרצון.. ולפני שאנשים מכירים אותו שלא ישפטו.. נכון שאם סוס מגיע למצב שהוא מתחצף או עושה הכל הפוך בכוונה וכן לא תמיד עוזרת השיטה העדינה של ללטף תסוס אז זה יכול להגיע למצב שהוא יכנס בסוס.. אבל אני חושבת שאין בן אדם אחדד בארץ ובאמת אף אחד ואם אתם חושבים אחרת תגידו.. שהיה עושה רבע ממה שהוא עשה עם סוסים שהוא מצא בארץ.. כמו טיציאן, רעם, מירמיס, אוריקה ואוניקס בעיקר שהוא אחד הסוסים הכי טובים בארץ יותר מכמה מיובאים אפילו.. ויש עוד המון סוסים שהוא עשה אותם בעצם.. וכל אלו סוסים מנצחים ב-1.20 ומעלה שמתחרים ומנצחים גם סוסים מיובאים..

למעלה