דיון מענין וחשוב

Original DNA

New member
חד"ש מוגדרת כמפלגה יהודית-ערבית מרכסיסטית

מצע חד"ש: |לינקhttp://www.hadash.org.il/matzahadash.html||סלינק|

נכון תמיר אתה צודק

יש הבדל בין העבודה והליכוד בבטחון ובכלכלה קדימה זאת מפלגה חסרת אידיאולוגיה שתתפרק ורחוקה מהליכוד והעבודה מפני שאין לה עקרונות. יש הבדל בין העבודה, קדימה והליכוד במצע. אתה כשמאלני יכול לבחור בעבודה אבל בליכוד לא, אני שמאלני בטחונית וימני כלכלית וגם מהמקום הזה רואים את ההבדלים בין המפלגות. נכון שלפעמים יש הסכמות, אולם זה בנו' מסויימים ולא תמיד. למשל שלושת המפלגות הן פרו חרדים

n i e m a n d

New member
אז למה היא מצדדת בהחזרת קצבאות הילדים

לרמתן ה"טבעית"?
למה היא יושבת עם החרדים באותה הממשלה? וברק, הוא לא ישב עם ש"ס?

ניאמנד אני מסכים אתך

יותר גרוע ברק הקים ממשלה עם ש"ס והייתה לו אפשרות אחרת אפילו שתיים ממשלת אחדות חילונית או ממשלת שמאל חילונית, גם נתניהו הקים ממשלה עם החרדים. העבודה תומכת בקצבאות לחרדים מה שמראה שהיא פרו חרדית

Original DNA

New member
קצבאות הילדים זה נושא יותר סוציאלי מחרדי

אני לא חושב שהעבודה או הליכוד "פרו חרדים", אלא פשוט מוכנות לעשות עסקאות עם החרדים, בניגוד לשינוי לדוגמה. אלה מפלגות מיינסטרים שמכירות במספרם הרב של החרדים ובכוחם הפוליטי, ואין להן ממש ברירה אם הן רוצות קואליציה אלא לתמוך לפחות בחלק מהדרישות החרדיות. זה הכל עניין של אתנן פוליטי, אין פה שום אידיאולוגיה בעד או נגד החרדים.

היום קצבאות ילידים במדינת ישראל

זה נושא הרבה יותר פריזטי-חרדי מאשר סוציאלי, אם רוצים סוציאליזם, יש דברים יותר ומקומות יותר חשובים ששם צריכים להשקיע תכסף. מספרם של החרדים לא רב כלכך

לתמיר שלום

מדוע אני לא צודק? העבודה יושבת עם החרדים בממשלה כך גם הליכוד בעברו וקדימה שרכיבה את הממשלה. אף אחד מהח"כים לא מתחרטים על המעשה. יש הבדלים בין העבודה, קדימה והליכוד כמובן שיש במשותף מעט קדימה מפלגת מרכז הליכוד פחות ימנית והעבודה פחות שמאלנית. אולם זאת הסיבה שהן רחוקות זו מזו אולי הח"כים של קדימה יחברו לאחת המפלגות אחרי ההתפרקות. מה משותף לקדימה, העבודה והליכוד לשלושתן אני לא אתן את קולי

תמיר1991

New member
לא כל מי שיושב עם החרדים בממשלה הוא

פרו-חרדי. ממשלות חייבות לשרוד, אין מה לעשות - ורובן יעשו זאת גם במחיר ישיבה עם החרדים, שהיא לא אסון. מה עדיף, שהעבודה הייתה יושבת באופוזיציה ומבזבזת שנתיים-שלוש סתם?

לתמיר שלום

ניתן להקים ממשלה ללא חרדים לש"ס יש 12 מנדטים במידה ויצאו מהמממשלה יהיו 66 מנדטים בממשלה זה אפשרי. הכל תלוי ברצון להקים ממשלה ללא חרדים במקרה של המפלגות בממשלה אני צריך להיות אסיר תודה שיהדות התורה באופוזיציה. והדבר הכי עצוב זה לראות איך שתי המפלגות הראשונות בגודלן מתקפלות בפני השלישית בגודלה

n i e m a n d

New member
מדוע העבודה לא חתרה להיכנס לממשלה יחד עם

מר"צ, בתור עסקת חבילה? אפשר לחשוב על הרבה פתרונות יצירתיים שש"ס לא תיכלל בהם. העובדה שאתה מצניע עובדה עגומה זו, רק מעידה כי נתפסת חזק בקטע של אהוד ברק ומפלגת העבודה. ביקורתיים לפעמים, לא?

n i e m a n d

New member
לאן נעלמו לי שני משפטים? ../images/Emo12.gif

בכל מקרה- לעיתים צריכים ביקורתיים, לא?

EverMan

New member
אתה מודע לכך ש"ביטחון"

אינה אג'נדה נכון ? אין באמת קשר בין רמת ביטחוניות לשמאל-ימין.

למעלה