דיון- מהפך...

../images/Emo42.gifהיא לא דיברה על רמה בכלל!

זה משנה מאוד את מנתחת כל פסיק ואני מתכוונת לסטיגמה עצמה

fliperit

New member
הסטיגמה עצמה נכונה מאוד

סטיגמה לא מתייחסת לכל פרט בפני עצמו- אלא לכלל. כלל רוכבי הווסטרן רוכבים על קווטרים

Blue Eyessss

New member
לא סטיגמה!../images/Emo47.gif

סטריוטיפ (למדתי את זה בסוציו) ותקשיבי זה נכון שניצן בא אלינו לאלף את פפי הוא אמר עליו שהוא גדול ופפי הוא קווטר יחסית גבוה באמת אבל נגיד על הסוסה שלי הוא אמר שהיא ענקית.. הקווטרים הם הסוסים שבעיקר עובדים איתם בווסטרן והם מה לעשות באמת הרבה יותר קטנים בד"כ מהסוסי אינגליש של העבודה כאילו ומבחינת רמה כאילו כל הסוסים הבין לאומיים הרציניים של ווסטרן הם קווטרים אל תחפשי להיות קטנונית ולריב סתם

פפפ עזבי קטנוניות

אבל ילדותיות... מה הקטע ? כאילו מישהו בא נגדך בדיון הזה כל תגובה שלך נראית הכי עצבנית!..וסתם..זה מביא הכל לוויכוח בסופו של דבר במקום להסביר תנקודת מבט שלך או ווטאבר... לא משנה.. את בסופו של דבר תכתבי איך שבא לך ואנחנו נמחוק את מה ש לנו נראה לא מתאים

fliperit

New member
לאו דווקא

יש לא מעט קווטרים ענקיים. וגם..קווטר זה גזע עם המון שונות בין הפרטים כי הוא משמש להמון שימושים שונים- מריינינג דרך קאטינג ופלזז'ר ועד מרוצים וקפיצות- ככה שלהגיד "קווטרים הם קטנים" זה קצת לא מדויק. נכון שסוסים שעובדים ריינינג וקאטינג עדיף שיהיו קרובים לרצפה אבל יש קווטרים גדולים מאוד

שירלי317

New member
אממ... לפי דעתי

המעבר מאינגליש לווסטרן טיפה יותר קל מההפך.. אבל תלוי באיזה נקודה ואיזה רמה הרוכב נמצא.. אני בעקרוני הייתה תקופה שניסיתי לעבור מאינגליש לווסטרן.. במקביל במשך בערך שנה רכבתי את שניהם.. והיה לי הרבה יותר קל בווסטרן.. כשבווסטרן אפילו התקדמתי יותר אם להשוות לרמה שהייתי באינגליש.. אבל אני אישית נשארתי עם האינגליש בסוף כי זה היה לי יותר מוכר, יותר מאתגר ואני יותר הזדהתי עם הגישה.. ואישית אני לא יודעת איך זה לעבור מווסטרן לאינגליש אבל נראה לי שיותר קשה.. כי כל הגישה של הווסטרן הרבה יותר חופשית וגמישה משל האינגליש.. מה שמכביד על המעבר לפי דעתי.. וגם הישיבה צריכה להיות הרבה יותר מדויקת וכך כל העבודה עם הסוס ברמות המתקדמות יותר.. אממ.. סוף שבוע רגוע אנשים! יש לי סופסוף תמונות מהשעור רכיבה ושל קים אז אני אעלה יותר מאוחר לניסויים וקצת לפה...

שירלי317

New member
יכול להיות..

אני אמרתי את דעתי.. סופסוף תמונה של קיםםםםם הכוסונההה!!!

*רוצה גם להגיב לדיון*../images/Emo107.gif

אני רכבתי 5 שנים ווסטרן (עם 10000000 הפסקות) ועברתי לאינגליש, ומהניסיון שלי-לא היה לי פשוט בכלל. לא היה לי קל לשמור פתאום על קשר עם המושכות והרגליים שלי כל הזמן היו קדימה מדי והאוכף היה לי מוזר. אפילו אופן החזקת המושכות לא היה לי נוח, אבל לאט לאט התרגלתי והתאהבתי באינגליש. בפעמים המועטות שיצא לי לרכב על אוכף וווסטרן אחרי המעבר לאינגליש כבר היה לי הרבה יותר קל. אבל לפי דעתי זה משהו אישי ובסך הכל שני המעברים יכולים להיות קשים באותה מידה. לפי דעתי הסגנונות לא סותרים אחד את השני ואפשר לרכב את שניהם במקביל, אבל כל סגנון הוא שונה.

עדימ

New member
טוז אז כך

תאמת שא י לא יודעת אם זה מעיד על משהו אבל אני יכולה להגיד שבגלל שהחזקתי את סוסתי בחוות וסטרן ובגלל המשבב בעקבות אובדנה והתגובות הקיצוניות של המאמנת שם אז לא ברחתי מיד. כן ניסיתי לעזוב את האנגליש וללמוד לקבל את הווסטרן אוכף שונה שיטת אחיזה פקודות שונות וכו. אבל מאוד התקשתי להתמודד עם כל הסגנון. וחלמתי על אניגליש .וביוחד דרסז' יומם ולילה. ברגיע שקטי קיבלה ותי והצלחתי לעזוב את החווה ולחזור לאנגליש חשתי הקלה ענקית. עוד אציין ואומר שאני לא מרגישה שלמדתי כלל וכלל. הווסטרן לא תורם לי אישית או מיקצועית!

fliperit

New member
יש מי שיגיד שאת

לא היית פתוחה מספיק לקבל את הוסטרן ובגלל זה הוא לא תרם לך.. אבל אני נוטה להסכים איתך במובן מסויים...אבל גם מהכיוון ההפוך.. כאילו..רוכב אינגליש שירכב ווסטרן, כל מה שהוא ילמד זה לשבת משוחר יותר ולתת לסוס יותר חופש, אבל זה ממש לא מה שמחפשים באינליגש- ככה שזה לא יכול לתרום. אותו דבר בכיוון ההפוך- כלומר, רוכב ווסטרן שילך לרכב אינגילש, כל מה שהוא ירוויח מזה זה את הישיבה- אבל בווסטרן ממש לא יושבים כמו באינגילש...ככה שבסופו של דבר זה לא יתרום לו כלום..

עדימ

New member
לגבי ה"חופש" שאת מדברת עליו אני

חייבת להבהיר שאומנם המושכות באנגליש לא ארוכות כמו בווסטרן אבל עדיין לא קצרות וחונקות מידי. מצד אחד ארוכות מספיק כדי שהסוס ינשום מצד שני קצרת מספיק כדי שהפקודות לא יראו לעין אבל ימולאו בצורה הרמונית והטובה ביותר.

למעלה