דיון- מהפך...

fliperit

New member
דיון- מהפך...

מה אתם חושבים על מעבר מסגנון רכיבה אחד לשני? מה יותר קל? מאינגליש לווסטרן או להפך? או שאולי שניהם קלים/קשים? כדאי? לפי מה מחליטים? בקיצור, כל מה שעולה על דעתכם בנושא...סיפורים אישיים, הרגשות, מחשבות וכו'... ורק- בלי לריב...תזכרו- כל אחד ומה שפועל וטוב בשבילו..

Blue Eyessss

New member
עונה ולישון..../images/Emo47.gif

לדעתי הרבה יותר קשה לעבור מווסטרן(מקצועי או טיולים) לאינגליש... פתאום זה מסגרת..וזה אוכף שמחזיק אותך הרבה פחות...כל הגוף יושב שונה.. האינטרקציה עם הסוס שונה לגמרי..הקשר עם הפה של הסוס שונה..פתאום זה להכנס למסגר הרבה יותר רצינית ועמוקה...לפחות ככה זה מה שרואים אצלינו בחווה...אני אישית עובדת גם וגם..גם דרסז' וגם ווסטרן כי שניהם תורמים נורא אחד לשני...אבל ברמת עקרון שמגיעים אלינו לחווה הרבה חברים של אביבה מהווסטרן(שלומיק מיה ניצן פלג) פתאום זה ממש קשה להם לעבור לאינגליש...כי בד"כ גם הסוסים שונים..בווסטרן רגילים לסוסי קווטר שמנים וקטנים..ובאינליגש יש סוסי ספורט גדולים כמו הוורמבלדים ההולנדים הטורברדים...קיצור זה מעבר נורא קשה...אבל אם מסתכלים על זה הפוך לעבור מדרסז' לווסטרן יכול להיות גם קשה..אבל זה יהיה יותר קל לרוכב להשתחרר ולזרום עם הווסטרן מאשר לרוכב שרגיל למסגרת הרבה יותר חופשיה פתאום להכנס למסגרת כמו של דרסז'... זאת דעתי בנושא אבל בכללי ווסטרן ממש תורם לדרסז' ודרז' אולי גם לווסטרן..לאדעת כאילו החופשיות של הווסטרן תורם הרבה לישיבה של הרוכב

fliperit

New member
ולא בקטע של ישיבה?

מכבדת את דעתך..(ואגב...אני יודעת כמה גרוע יושבים גדולים מרוכבי הווסטרן בארץ..ובחו"ל) אבל בעיני ללמוד לתת לסוס לעבוד לבד בחופש ולסמוך עליו שיעשה את העבודה כמו שצריך, זה אמנם לא קשה פיסית, אבל זה כן קשה... וגם שאלה....מה הכוונה במסגרת יותר רצינית ועמוקה? ליל"ט...

aloniguy

New member
אני חושב....

שהיא התכוונה מסגרת יותר גבוהה שבאה יותר מאחורה... נטע תקני אותי אם אני טועה...

Blue Eyessss

New member
מממ../images/Emo47.gif

לא אמרתי שזה לא קשה ואם כן לא התכוונתי להגיד את זה... בווסטרן עובדים באמתה רבה יותר חופשי והרבה יותר משוחרר גם ברמות הגבוהות...זה מנטליות שונה לגמרי בין האינגליש לווסטרן ולדעתי הכי רואים את זה גם על האנשים...מי שהיה באסיפה הכללית של ההתאחדות למשל היה רואה את זה ממש טוב...איך הם לוקחים הכל באיזי יותר אבל גם יודעים להיות רצינים... אבל מבחינת מסגרת התכוונתי לזה שבאינגליש זה הרבה יותר התעסקות אחרי חיפוש המצב האידאלי של הסוס...לשמור מסגרת שהגב של הסוס יתעגל שהוא יעבוד מאחורה שהוא יחזיק את עצמו לבד ונכון וכאילו להיות בהרמוניה שלמה איתו בעבודה!בניגוד לווסטרן שזה לא ככה...ואין באמת קשר עם הפה של הסוס ברמה של כינוס או על המתג...הרבה פעמיםר איתי ווסטרנים ששמים מתגים ענקים והסוסים עם הראש למטה-וסבבה...כי ככה זה אמור להיות בענף קיצר זה די עבודה שונה מהסוס ודרישות שונות מהסוס והרוכב

fliperit

New member
הסוסים עם הראש למטה

כי ככה דורשים מהם...במשך כל האימון מלמדים אותם להיות על ה"ורטיקל". הם לא שומרים על מסגרת אסופה, אבל הם שומרים על מסגרת (וכל מאמן מכניס את הסוס למסגרת, או פוזיציה, שהוא אוהב וקל לו לעבוד איתה...זה לא משהו קבוע) המתגים הגדולים מתקשרים לעוד נקודמה במעבר...בווסטרן רוכבים עם יד 1 (כשהסוס ברמה גבוהה)...ויש נק-ריין, מה שאין באינגליש- ונראה לי קצת קשה להתרגל... בקשר להעברת משקל לתחת...סוס לא יכול לעצור, להסתובב או לעשות רולבקים בלי שהוא שם משקל על התחת...תחשבי- נגיד ברול בק- הסוס מרים את החלק הקדמי כמה סנטימטרים באוויר...הוא לא יכול לעשות את ז בלי לשים משקל על התחת...(אני לא מדבר על טרייל או פלז'ר- רק על ריינינג ועבודת פרות)

Blue Eyessss

New member
לא התכוונתי ככה..../images/Emo47.gif

רול באק ספינים וסלייד סטופ וכל זה ברור שהוא לא יכולה כי אוטומטית כל המשקל עובר אחורה..אבל בדרסז' וגם בקפיצות אם הסוס לא אסוף ועובד מאחורה ותנועה לא עוברת לו דרך כל הדוף והוא לא עובד נכון... הסוס צריך את הדחיפה מאחורה במשך כל העבודה זה לא כמו ברול באק שבבת אחת כל הכח נופל על האחוריים...וזה גם לא כל הכח זה כל המשקל של הסוס ברולבק... בעבודה נכונה בדרסזק הכח כל הזמן בא מאחורה ומזיז את כל שאר הסוס...

fliperit

New member
המשקל לא נופל על התחת "פתאום"

תראי...כשסוס רץ מעגלים מהרים- הוא לא אסוף בד"כ, אבל בריצה לעצירה הסוס צריך כבר להעביר משקל אחורה ולהתכונן לעצירה ולרולבק שבא אחריה, כי אחרת קורה לו דבר כזה
, וזאת עצירה גרועה מאוד (או שיותר גרוע- הוא נופל ממש על הרגלים הקדמיות)

fliperit

New member
ותמונה של עצירה טובה להשוואה

תראי שבתמונה הזת
הסוס מפדל עם הרגליים הקדמיות, והוא משוחרר בכל החלק הקדמי. אם לפני העצירה הוא לא מעביר משקל אחורה הוא לא יכול לעשות את זה. אגב...ברור שבאינלגיש הסוס אסוף יותר חזק ויותר זמן...אין לי ספק בזה, אבל גם בריינינג הסוס עם המשקל על האחורויות ברוב המנברות

מגיבה אלייך..

לדעתי הרבה יותר קשה לעבור מווסטרן(מקצועי או טיולים) לאינגליש... - מסכימה...לא הרבה יותר קשה אבל כן יותר קשה. פתאום זה מסגרת.. - לא מסכימה...מסגרת תלויה בהתנהלות החווה, במאמן, ברמה המקצועיות ועוד. פתאום זה מסגרת..וזה אוכף שמחזיק אותך הרבה פחות...כל הגוף יושב שונה.. האינטרקציה עם הסוס שונה לגמרי..הקשר עם הפה של הסוס שונה..פתאום זה להכנס למסגרת הרבה יותר רצינית ועמוקה... - מסכימה חלקית...מבחינת הישיבה, כן זה שונה...העבודה עם הסוס שונה אבל הבסיס הוא אותו בסיס ולא צריך להגזים ולומר שזה שונה לגמרי ושהמסגרת רצינית ועמוקה יותר. בווסטרן כמו באינגליש, בדיוק באותה רמה, צריך להיות בקשר טוב מאוד ועמוק עם הסוס כדי להצליח. בתור אחת שעשתה את שני המעברים (חחח כמה לא החלטי מצידי), אני חושבת שזה מאוד מאוד תרם לי..גם מבחינת ידע כללי וגם מבחינת הרכיבה עצמה.. אני זוכרת שכשעברתי לווסטרן צחקו עליי בגלל הישיבה והכל..ובגלל שהייתי מחזיקה את הסוסים עם מושכות קצרות...אבל כשחזרתי לאינגליש הייתה לי נטיה לעבוד עם מושכות יותר ארוכות ולשבת טיפה שונה (לא משהו שרכיבה בלי אוכף פעם פעמיים לא שינתה בחזרה). מה שהכי השתנה אצלי זה הקשר עם הסוס שדווקא הווסטרן מ-א-ו-ד תרם לזה..וזה רק מוכיח שהמאמן זה מה שמשנה..כי כשלמדתי אצל יפתח הייתי עושה הכל בלי קשר טוב עם הסוס..ושלמדתי אצל ניתן הוא לימד אותי המון על התקשורת עם הסוס ועל כמה שזה תורם..ו-וואלה...זה תורם.

אני דווקא לא מסכימה

לדעתי זה בידיוק אותו דבר... אולי כי לא יצא לך לעבור מעבר דראסטי בין אינגליש לוסטרן... דבר ראשון גם ווסטרן זה מסגרת כלשהיא היא פשוט שונה! זה לעבוד יותר עם הגוף, להיות משוחררים.. רגליים ארוכות יותר... ובכלל גם העבודה עם המושכות שונה לגמריי! זה משהו אחר וגם בווסטרן (אם את בעצמך רצינית) יש מסגרת רצינית... שני המעברים בידיוק אותו דבר לדעתי...

להגיד לך את האמת...

בהתחלה כתבתי שזה אותו דבר, אבל אחרי חשיבה קצרה החלטתי שזה לא נכון. אולי מההתנסות שלי קיבלתי את הרושם הזה ואולי לא. אני חושבת ומאמינה שהמעבר היה שווה ברמה שלו בשתי הפעמים, לא היה הבדל ובטח שלא דראסתי.

Blue Eyessss

New member
ניצן מדהים!../images/Emo47.gif

הקשר שניצן מלמד את מי שרוכב אצלו זה הורס מן שיפ... זה הקשר בין הסוס לרוכב מבחינת קשר קשר!!לא מבחינת קשר-עבודה..כאילו על המתג וזה וניצן באמת מדהים הוא בא אלינו הרבה כי הוא חבר טוב של אביבה..ויש לו ידע לא מהעולם הזה פשוט...הוא ממש אחד הגדולים..הוא עשה אצלינו קליניקה מתישהו שנה שעברה שהא הראה לנו איך הוא מאמן סייח(סייח קווטר חמוד אצלינו שכנראה מוכרים עוד מעט=\) והוא עשה את זה בכזאת עדינות בכזה רוג והכל הלך לו כ"כ יפה והוא יודע בדיוק מה הוא עושה ... קיצר הוא בנאדם מאוד מוערך

../images/Emo42.gifפחחח למה נראה לך שכולנו

רגילים לרכב או רכבנו על "סוסי קווטר שמנים וקטנים" (חוץ מזה שזאת סטיגמה מטופשת ולא נכונה)

fliperit

New member
אולי בגלל שסוסי הווסטרן הטובים

הם קווטרים, וכל מי שיש לו קצת כסף ומחפש סוס ווסטרן יקנה קווטר? נכון שיש (יותר נכון- היו) סוסים שהם מאוד רחוקים מלהיות קווטרים וניצחו...אבל הרמה בארץ עלתה ורוב רובם ש המנצחים הם קווטרין

../images/Emo42.gifלא...

לא רק ברמה התחרותית אם תסתכלי על ילד שבא לרכב, לא בכל מקום ישימו אותו על קווטר שמן ונמוך יש מלא חוות שאין להם קווטרים בכלל ככה שזו עדיין הכללה לא נכונה ואם כבר מדברים על מקומיים עדיין יש כאלה שינצחו טהורים (סידני למשל)

fliperit

New member
לא אמרתי שאין

אמרתי שרוב המנצחים הם טהורים. ומה זה משנה ילד שבא לרכב? אנחנו לא מדברים על רוכבים ברמה נמוכה...לרוב הרוכבים הטובים יש קווטרים או חצי או 3/4 קווטרים.

למעלה