דיון חדש 2....עוד דיון...

shaililo

New member
חמוטל...../images/Emo25.gif

תסתכלי איך אפרייט נראה ואיך חומה נראית, חומה יותר רחבה והיא גם נראית כמו חומה, אפריים זה קורה. אני חושבת שהבנתא את ההבדל....

shaililo

New member
יש עוד...

טריפל, מכשולי קיר, ויש עוד... הדרסאז' הוא בעצם הרכיבה האומנותית, ואני לא ממש מבינה בזה. יש כל מיני תרגילים ותנועות במגרש שצריך לבצע.

אה...ואת....

יכולה להביא הסברים ותמונות גם על שאר סוגי המכשולים?? מה זה טריפל?? ואם את לא יודעת אז שמישהו אחר יסביר על הדרסג'.... ויש עוד מיקצים באינגליש???

ואו יש המון המון סוגים!

אפרייט- מכשול ברוחב של קורה אחת, רק 2 עמודים, אפשר לשחק עת מספר הקורות, למשל לשים קורה בגובה 90 קורה בגובה 70 וקורה בגובה 50 או לשים קורה בגובה 90 ומתחת איקס , זה נקרא אפרייט כל עוד הרוחב של המכשול לא עולה על קורה אחת.
אוקסר- על העיקרון של אפרייט פשוט יש שני אפרייטים צמודים או לא צמודי... אפשר להרחיק את האפרייטים כל עוד הסוס קופץ את שני האפרייטים ביחד.
טריפל- על העקרון של אוקסר פשוט 3 אפרייטים(לרוב בסדר עולה, האפרייט הראשון 70 השני 80 השלישי 90, למשל.) מאוד קל לסוס לקפוץ טריפל בגלל זשזה מסדר לו את הקפיצה(מתחילה נמוך ועולה)
מניפה-עמוד אחד ועליו כמה קורות שמהצד השני יש יותר עמודים.. קשה להסביר מצורפת תמונה, להתעלם מהישיבה שלי!
in&out- מספר מכשולים שבינהם אין לסוס צעד, הסוס קופץ נוחת וישר קופץ בלי להכניס צעד קנטר( המרווח בין המכשולים הוא בערך 2.5 ל3 מטר אם אני לא טועה...)
קומבינציה- מספר מכשולים עם צעד או יותר בניהם(מרווח של צעד אחד נורמלי{לא במידות של תחרויות} הוא 6 מטר,כל צעד של הסוס זה 3 מטר בערך, לכן גם הקפיצה היא 3 מטר, אז הזינוק הנורמלי הוא ממטר וחצי לפני ונחיתה נורמלית היא מטר וחצי אחרי, אז אם יש לי 2 מכשולים עם צעד בניהם אז זה- 1.5 נחיתה+ 3 צעד+1.5 זינוק= 6 מטר)
מכשול מים- בעקרון מכשול מים זה מין בור רחב מלא מים עם מין מדרגה קטנה שרק גורמת לסוס לנתר, לפני המכשול כדאי לפתוח את הסוס, נגיעה במים או בקווים המגדירים את המכשול נחשבת הפלה, אין הרבה כאלה מכשולים בתחרויות בארץ, המכשולי מים בארץ זה פשוט מכשול רגיל ומתחתיו פלסטיק כחול "כאילו" מים...
חומה- מכשול רגיל, קצת יותר רחב מאפרייט, קצת יותר צר מאוקסר, הרבה יותר מפחיד...
פלנקס- לא מכשול, פשוט קורה שונה, היא קורה מאורכת ודקה יותר, יכולה לשמש לכל סוגי המכשולים.

omerch

New member
אני לא מבין משהו

תתקנו אותי עם אני טועה.. למה אוקסר,טריפל נקראים מכשול רוחב? הרי אורך הוא ההגדרה המתאימה? עד כמה שאני יודע,אורך זה ממך והלאה,ומה שמבדיל את המכשולים מאפרייט,הוא שהקפיצה רחוקה יותר, ארוכה,רחוקה יותר, לא רחבה יותר...

shaililo

New member
דורון../images/Emo25.gif!

במכשולי מים בארץ אין רק פלסטיק כחול שזה יראה כמו מים.. יש בפנים מים... והרבה... זה פשוט על פלסטיק...

כן אבל זה לא באמת מכשול מים

כי מכשול מים נקפץ לרוחב(ראו תמונה) אלא זה סתם "כאילו" במילא בא"י המים מתאדים בגלל החום...

shaililo

New member
נראה לי זה מכשול עם מים ../images/Emo25.gif

אבל יש מכשולים גם בלי קורה מעל.

הראשון הוא "מכשול מים"

כמו שלנו... חחח
השני זה כרוס קאנטרי.. סיפור שונה לגמרי, בקושי יש מכשולים כאלה ותחרויות כאלו בארץ..

למעלה