דיון חדש 2....עוד דיון...

דיון חדש 2....עוד דיון...

בפורום שלנו יש שני סגנונות רכיבה ולרוב כשאנשים מדברים על תרגילים וכד' שהם עשו או עושים או יש להם בעיות עם זה אז הרוכבים בסגנון האחר לא ממש מבינים במה מדובר.... כאן תוכלו לשאול/ להסביר על משגים בסגנון שלכם או על מושגים שלא הבנתם...

Queen Balat

New member
אפשר להסביר מה ההבדלים ../images/Emo15.gif

בין המכשולים, עדיין לא הבנתי. מומלץ לצרף תמונות

shaililo

New member
ממממ.... מנסה להסביר..../images/Emo13.gif../images/Emo25.gif

יש כמה:
אפרייט - מכשול רגיל, שני עמודים + קורה
אוקסר - שני מכשולי אפרייט מחוברים כביכול, כלומר מכשול אחד ומאוחריו עוד מכשול, דיי צמודים, אפשר להרחיק אותם מעט כדי שהקפיצה תהיה יותר ארוכה.
מים - מכשול מים הוא מן פלסטיק כזה פרוש על החול, שיוצר מעין בריכה קטנה, אפשר להגדיל ולהקטין, בתוך/על הפלסטיק יש מים , ולפעמים עוד קישוטים, כשקופצים את המכשול מים קופצים בעצם לא מעל קורה אלא מעל בריכה קטנה
. חומה- חומה זה מכשול בדרך כלל עשוי מעץ, צבוע/נראה כמו חומה, ואין לו קורות פשוט מעמידים אותה שם... ארר... הסבר חרא... דורון - אני יודעת שיש לך תמונה על טאורה מהאליפות צפון במשמר העמק מעל החומה, אם תשימי אותה אולי זה יהיה דוגמא. יש עוד סוגים, נראה אולי אחר כך אני יחשוב איך להסביר אותם
.

shaililo

New member
כמה תמונות...../images/Emo13.gif../images/Emo25.gif

זה
אוקסר רואים שיש מכשול אפרייט ומאחוריו עוד מכשול, קצת יותר גבוה מהראשון.

shaililo

New member
ואפרייט...../images/Emo13.gif../images/Emo25.gif

שהוא מכשול בודד....

לא הבנתי את ה2 הראשונים...

איזה מכשול זה??? התמונות של אוקסר... לא הבתי איזה מכשול הם...?

אה ו...?

הם אותו דבר או שהם שונים אחד מהשני? השני אפרייט שיוצרים את האוקסר...

טוב הנה כמה תמונות של מכשולים....

ששמים בדר"כ בתחרויות.. הראשון הוא אפרייט.. זה מכשול מאוד פשוט שהוא בעצם הכי קל לסוס לקפיצה..

לא נכון

אפרייט פשוט אך לסוס מאוד קשה לקפוץ אותו בעיקר בגלל שהוא הכי לא מזמין, אין הדרגתיות בגובה שעוזרת לסוס לקפוץ, ורק קורה אחת מאוד לא מזמינה את הסוס ולא מסמנת לו ועוזרת לו.

shaililo

New member
אני לא מוצאת חומה ומים...../images/Emo25.gif

אולי לאנשים אחרים יש...

אה.. סבבה תודה....

ו.. אני חושבת שהמכשולים של חומה ומים דיי ברורים כך שאם אתם לא מוצאות תמונה לא נורא אבל זה? זה כל מכשולים שיש? ומה לגבי דרסז' מישהו יכול להסביר??

תמונה נוספת והיא של אוקסר -הסבר...

אוקסר כמו שאמרו לפני זה בעצם שני אפרייטים הצמודים אחד לשני ואפשר לשחק עם המרחק בין 2 האפרייטים... את יכולה להקריב אותם או להרחיק אותם.. אוקסר יוצר קפיצה יותר ארוכה מאפרייט.. ולפעמים מתחת לאוקסר שמים בריחה קטנה עם מים כמו בתמונה ששמו למעלה.. והנה תמונה של אוקסר

shaililo

New member
איפה יש בריחה?../images/Emo6.gif../images/Emo25.gif

להקריב... חחח... דרור... אבל באמת אני לא רואה שם בריכה...

שי בתמונה הראשונה ששמת של.........

האוקסר תסתכלי על החול יש כזה משטח כחול כזה.. וזאת בעצם בריכה קטנה ששמים בה מים.. לא רואים את זה ממש כי זה מסתיר את חלק הבריכה.. אבל ככה עושים לפעמים בתחרויות וזה לפעמים מפחיד את הסוס....

תמונה נוספת והיא של טריפל-הסבר.....

טריפל הוא בעצם 3 אפרייטים צמודים...כמו אוקסר רק שמוסיפים עוד אפרייט.. טריפל יוצר קפיצה ממש ארוכה.. וגם עם המרחקים של הטריפל את יכולה לשחק.. חשוב לציין שטריפל הוא בעצם מכשול של גובה עולה.. לדוגמא האפרייט הראשון יהייה 70 ס"מ, האפרייט השני(שאחריו) יהייה 80 ס"מ והאפרייט השלישי יהייה 90 ס"מ.. ואת כמובן יכולה לעלות את הגובה.. אבל זה בעצם העקרון של הטריפל, הנה תראי דוגמא למרות שלא ממש רואים את ההבדל בגבהים אבל תראי איך הסוס קופץ...

ותמונה אחרונה היא של חומה-הסבר.....

החומה בעצם בנוייה מעץ... ואם הסוס נתקע בה אז בואי נגיד שקצת הלך עליו.. הגובה של החומה הוא בסביבות ה-80 ס"מ.. ואפשר לעלות את הגובה של החומה בכך שאפשר להוסיף לה בעצם תוספת של חומה שזה בעצם לבנים כאלו בצורת מלבן ששמים על משטח החומה ואפשר ככה לעלות את הגובה של הקפיצה... רוחב החומה הוא בערך כמו אוקסר רגיל.. הנה תמונה

למעלה