דיון בין שכנים

lala897

New member
זה כלום..

מה עם כל אלו שלובשים מעילי עור, נעלי עור, ארנקי עור. רובם לאו דווקא דתיים, את יודעת...

פלסטיק

New member
../images/Emo3.gifתראי, שאלת שאלה וקיבלת תשובה

יכול להיות שהתשובה הזו לא מוצאת חן בעינייך, אבל: הנסיון שמנסים אנשים (כמו masorti) להציע למנוע תחבורה בכביש ירושלים תל אביב (או סתם רואים בכך ויתור מפליג) כי דתיים נפגעים מעצם הצפיה במכוניות נשמע כתירוץ צולע הרבה יותר. אז אם כל צד מנסה לא לעלות על בריקדות כדי לכפות את דעותיו: אני אעצום עיניים כשיבוא מולי איש עם שטריימל (או אחשוב שהשטרימל סינטטי) והדתי והחרדי יעצמו עיניים כשתעבור מכונית בשבת (או יחשבו שנוהג בה גוי). אם אחד הצדדים מביא כל מיני תירוצים לכפית דעותיו שלא יתפלא שהוא נענה בתירוצי נגד. ויתור צריך להיות הדדי. הדדיות מתחילה בכך ששני הצדדים יבינו שלצד השני יש ערכים שקשה לו לותר עליהם, אחד הצדדים צריך לותר על הקונספט של עגלה מלאה ועגלה ריקה. דרך אגב אם תרצי אני אוכל להסביר על ההבדל המהותי בין פרוות לבין מוצרי עור (שגם הם לא בדיוק מציאה גדולה לפי ערכי).

א ו ר בת

New member
תמהתי כאן על

ה"בכוונה" שלו. זה נשמע כאילו הן קנו בכוונה בגדים לא צנועים, או לבשו בכוונה את הבגד האחד הלא צנוע שלהן - כדי לעצבן. יש להניח שזה הלבוש הרגיל שלהן וה"בכוונה" היה דווקא אם הן לא היו מתלבשות כהרגלן.

מתנדב

New member
אור, הרי את מנסה תמיד לתפוס

אותי על המילה ולא תמיד זה הולך לך, וגם הפעם לא הלך אפילו שהיית רוצה, ואפילו שאני נמנע מלהגיב לך רק בגלל סגנון הדיבור שלך, ואפילו שאת מחשיבה את עצמך ליודעת הכל, אז אני יענה לך כשאני כתבתי דווקא אכן התכוונתי לזה, כי כתבתי בהודעה שהייתי אצל משפחה ברחובות, ואותה משפחה וגם שכנים אחרים טענו בפניהם ובפני שהם מכירים את אותם בחורות שהגיעו למשפחה החילונית כי הם מגיעים אליהם הרבה, ותמיד הם באים בלבוש צנוע ורק הפעם הם הגיעו בלבוש חושפני, האם זה לא נקרא לעשות דווקא? ולהבא תשתדלי לשאול אותי למה כתבתי דווקא ומהיכן אני יודע שזה היה דווקא, לפני שאת מנסה להשתלח בי...

א ו ר בת

New member
ומה עשיתי

כאן ? שאלתי - לא ? וגם בתגובה השנייה - לללה - כתבתי "יש להניח". אני מקווה שאתה מבין מה זה אומר. מכיוון שלא הזכרת ברמז את העובדה שהן מגיעות בדרך כלל בלבוש צנוע,(למה ? שמת לנו מכשול בחידה ?) ומכיון שברור שהן חילוניות, הנחתי -וחיכיתי להבהרות - שזה לבושן הרגיל. אגב - גם אחרי ההסבר שלך יש סתירות אבל אני לא אכנס לזה.

מתנדב

New member
בהחלט רציתי לשים לך מכשול ולכן

לא כתבתי שבדרך כלל הם מגיעות בלבוש צנוע, נכון זה מה שרצית לשמוע ממני?, הגיע הזמן שקצת תתבגרי בתגובות שלך כלפי גולשים, זה לא מראה על התנהגות טובה כלל...

מחשבות בנושא דו-קיום

אני לא לגמרי מבינה מה הבעיה בכך שילדים רואים לבוש שונה. תסבירו לי ואולי אבין. לדעתי, גם ילדים חרדים קטנים כבר יודעים שהם חיים בחברה שיש בה דתיים, חרדים וחילונים. הם צריכים להבין שלכל אחת מן התרבויות יש קוד שונה של התנהגות מקובלת. זה קצת מזכיר לי את הביקור האחרון שלי ושל אחי בסיני: לאחי יש כלבת בוקסר גדולה שמלווה אותו לכל מקום. בעיני הבדואים בכלל ובחברה המוסלמית בפרט הכלב הוא טמא. יחד עם זאת, הוזמנו לשבת ולשתות קפה עם כל בדואי שפגשנו, כלומר: הוא מחל על קיומה של הכלבה כדי לקיים דו שיח עמנו, מתוך ידיעה שהקודים בחברה שבה אנחנו חיים הם שונים מאלה שלו. כך לדעתי צריך להיות במצב מתוקן.

tamarhp

New member
שמירת העיניים

לא מדובר פה על לראות מישהו אכל חזיר. מדובר פה על גוף חשוף של נערה. אי אפשר למחוק זכרונות מהמוח בצורה נורמלית, וילד קטן שנחשף לתמונה כזו - זה לא יימחק לו. יצר המין נמצא גם אצל החילוניים וגם אצל הדתיים, אבל אצל הדתיים יש את עקרון "שמירת העיניים" - להיחשף לכמה שפחות 'מראות תועבה', כדי לשמור על נשמה טהורה. אני ממיננה שבן שרואה בפעם הראשונה (אח"כ כבר מתרגלים יותר.. אבל זה עדין משפיע) בחורה ערומה, זה ישפיע עליו הרבהההה..

עד כמה שהבנתי

לא מדובר בבחורה ערומה (זה גם לא מקובל בחברה החילונית) אלא בבחורה לבושה בבגדים קצרים. בגן העדן אדם וחווה היו ערומים ויחד עם זה טהורים לגמרי. כולנו נולדים ערומים. האם כתוב בתנ"ך איזה שהוא ציווי על לבוש כזה או אחר?

למעלה