דיון בין שכנים

masorti

New member
תגדירי זאת איך שתרצי...

גם בניסוח שלך עדיין ברור שאת תובעת שכל השכונה כולל חדר המדרגות יהיו סביבה חילונית.

א ו ר בת

New member
הניסוח שלי

הוא תרגום בוטה אך מדוייק של הניסוח שלך. מאליו מובן שזה לא מגדיר את הגישה שלי.

masorti

New member
אז אני אעזור לך לנסח...

הנה הניסוח שלך... "בסביבה חילונית כל אחד יכול להסתובב איך שהוא רוצה. בסביבה דתית כל אחד צריך להסתובב איך שהדתיים רוצים." בתור הומניסטית-ליברלית בטח תסכימי שחלק מהשקפתך הוא ש"כל אחד יכול להסתובב איך שהוא רוצה". יותר מכך, את רוצה שזו תהיה הנורמה במדינה. אי לכך, ניתן להחליף את הביטוי "כל אחד יכול להסתובב איך שהוא רוצה" בביטוי הנרדף "איך שהחילונים רוצים". וכעת נוכל לנסח בצורה סימטרית: "בסביבה חילונית כל אחד יסתובב איך שהחילונים רוצים. בסביבה דתית כל אחד יסתובב איך שהדתיים רוצים." וחזרנו לעובדה הבסיסית, שאת דורשת שאפילו חדר המדרגות יתנהל בצורה שהחילונים רוצים.

א ו ר בת

New member
סובב בו וסובב בו

ותמיד תקבל בשורה התחתונה את התוצאה הבאה : החרדים יכולים להסתובב בכל מקום איך שהם רוצים. החילונים לא יכולים (לשיטתך) להסתובב בכל מקום איך שהם רוצים. והא-סימטריה הזו בהרבה תחומים, מסתבר, מתחילה להימאס על חלק גדול מהציבור.

masorti

New member
סובבי בו וסובבי בו...

ותמיד תקבלי את השורה התחתונה: החרדים יכולים להסתובב בכל מקום בצורה שאינה מפריעה לחילונים. החילונים יכולים להסתובב בכל מקום בצורה שאינה מפריעה לחרדים, וברוב המקומות גם בצורה שכן מפריעה לחרדים. הא-סימטריה הנובעת מהעובדה הפשוטה שלחילונים לא מפריע לבוש חרדי, ואילו לחרדים יש בעיה עם לבוש חילוני לא-צנוע. כמובן שאפשר להמציא טענה של "מפריע לנו לבוש חרדי" ולנסות לסחור בה כנגד ויתור חרדי על מה שבאמת מפריע להם.

א ו ר בת

New member
עכשיו נשאר רק לבדוק

(אם נניח לרגע בצד את העובדה שכמו שכבר ציינתי יש מקרים שבהם הלבוש החרדי כן מפריע לי גם אם אתה טוען שזו המצאה לצורך מיקוח) מה יותר מפריע – הלבוש הפרוץ לחרדי או "ערכת הצניעות" לחילוני. אלא שהפעם, שלא כמו בעניין המסעדה, אתה לא יכול לטעון לאיסור טוטאלי – הרי הם מסתובבים גם ברחובות חילונים, בבתי חולים, בבנקים ורואים שם את אותם מראות. לכן זה בחזקת "מפריע להם". לי נראה שברור לחלוטין שההפרעה לנו – שכאן אנחנו צריכים לנהוג לחלוטין שלא כהרגלנו – גדולה בהרבה מההפרעה להם – שזו הפרעה שבכל מקרה הם סובלים ממנה לפעמים. נקסט.

א ו ר בת

New member
למה אתה חושב

ש"שהגיעו גם בנות לא צנועות לבניין בכוונה בכדי לגרום להרס בשכונה דתית" ? למה בכוונה ? אם הוא חילוני מסתמא שכך גם רוב חבריו וחברותיו. אם הן כאלה יש להניח שהלבוש שלהן לא צנוע בעיני הדתי. למה אתה חושב שהכל בכוונה ?

lala897

New member
בשכונה דתית מוצהרת לדעתי על

החילונים שבאים להתחשב בנסיבות. לדוגמא - כשבאים לחנות חרדית בשכונה חרדית כמו שהיה בשכונה שלי, לדעתי זה לא לעניין לבוא עם חולצה i love sex והייתי מעריכה את אותו בחור עם הוא היה לובש קפוצ'ון מעל או איזה סוודר מתוך התחשבות.

vizini

New member
וכשבאים לחנות חילונית בשכונה

חילונית צריך להתנהג בהתאם? כלומר, להוריד את הכיפה, השטריימל, הקפוטה, הפאה והשביס?

lala897

New member
מפריע לך כשאתה רואה אדם עם שטריימל?

זה פוגע בחינוך שאתה מעוניין לתת לילדים שלך? בעקרונות שלך?

vizini

New member
בטח.

תשאלי את מסורתי והוא יסביר לך שאנשים כמוני שטופים בשנאה לכל מה שקשור לדת. אז בוודאי שאדם עם שטריימל מפריע לי ופוגע בעקרונות שלי ובחינוך שאני מעוניין לתת לילדי.

lala897

New member
אני לא שואלת את מסורתי אני שואלת

אותך- איך העובדה שאתה רואה אדם עם שטריימל או שהילד שלך רואה פוגע בחינוך והעקרונות שלך?

vizini

New member
אתם צריכים להחליט.

או שאני שטוף שנאה לדת ולכל מה שקשור בה, ואז ברור שזה מפריע לי, או שלא. לא יכול להיות שגם אני אהיה שטוף שנאה, וגם לא יפריע לי לראות חרדי בלבוש מלא.

lala897

New member
../images/Emo6.gif

זה אתה צריך להחליט לא? אני לא חושבת שאתה חושב שאתה שטוף שנאה מכון? אז קדימה- תענה על השאלה!

vizini

New member
זה לא מאוד מפריע לי.

אבל אני יכול לדבר רק בשם עצמי, ולא בשם כל החילונים (אחרת אפר את כלל 6...) ולמה זה בכל זאת קצת מפריע לי? כי כשאני רואה אדם כזה אני יודע שהוא רגיש מאוד, ואני מתחיל לבדוק את עצמי, כדי שלא לפגוע ברגשותיו, אולי לבושי חשוף מדי, אולי יש לי כתובת פוגעת על החולצה, וכל זה כמובן גורם לי לאי נעימות...

lala897

New member
תגובה לשניכם-

אין מה לעשות. זה החיים , אנשים שונים דרכים שונות. אני למשל מרגישה את ההרגשה הזאת כשאני עוברת ליד, לדוגמא, חסידים שעוצמים עיניים כשאני מתקרבת וכדו'. או לחילופין כשאני עוברת בתל אביב לדוגמא ומעירים הערות לא לעניין. אין מה לעשות- אנשים שונים פרצופים שונים.

lala897

New member
../images/Emo6.gif

תארי לעצמך..
אני צנועה. אבל זה עיקרון בקשר לבנות בכלל נראה לי.

למעלה