דיון בין שכנים

מרגיז ביותר

אם אנשים פה לא ילמדו להתחשב באחרים - אז לא יהיה לנו כיף פה. אני לא מבין מאיפה אנשים לוקחים את החוצפה לשמוע מוסיקה בווליום כזה שגם השכנים נאלצים לשמוע בניגוד לרצונם. ובמיוחד כשהמדובר בשכנים דתיים שזה פוגע להם בחווית השבת שלהם.

sarav55

New member
תראה הנוער של היום

יש להם בעיות בשמיעה הם חייבים רדיו בפול וויליום עם הציבום ציבום שעושה לאנשים חור במוח זה לא שייך לדתי או חילוני.

sarav55

New member
זה לא שייך לדתיים חילוניים

זה בכלליות שומעים ציבום ציבום כי זה IN כל בני הנוער וכל אלה שלא שומעים למינהם

פלסטיק

New member
לעניין הלבוש - מה אתה מציע?

יעמוד שכן דתי בכניסה לבניין ויחליט אם התלבושת של המבקרים של השכן צנועה מספיק ובהתאם יתיר או יאסור את ביקוריהם? ולפי איזו צניעות יחליט אותו שכן? נגיד אם השכן ספרדי אולי לא יתיר לחובשות פאות להכנס. בקיצור: אני לא מבין מה בדיוק אתה רוצה

קצת התחשבות אחד בשני

לא תזיק לנו (למעשה היא מאד מאד תועיל לנו). לי קצת קשה להתייחס נקודתית, אבל אני מפנה את תשומת ליבך שמדובר בשכונה דתית.

TJSBZ

New member
כאן, למשל, הייתי בודקת את ההיסטוריה

של השכונה. אולי כשחופשי התיישב בה היא היתה חופשיה, ועכשיו השתלטו עליה משפחות דתיות, כמו שקרה בכמה וכמה שכונות בכמה וכמה ערים, והם דורשים שהוא יחיה לפי עקרונותיהם? אתה לא יכול לבקש מהאורחים שלו להתלבש כמו שהדתיים רוצים, כי זה לא דמקורטי. אני חושבת שכשהדברים מגיעים ללבוש, להתנהגות בתוך הבית וכו', גם לדתיים לא תזיק קצת התחשבות בחופשיים. אשר לרעש, כתבתי את דעתי למעלה - בלי קשר לדתי/חילוני אם מישהו עובר את גבולות הרעש המותרים בחוק, יש מה לעשות בנדון.

tamarhp

New member
יש גם

את הקטע של ה"דווקא"... שכמו שזוללוש
אמר - קצת התחשבות לא תזיק... הבעיה היא שכולנו כיום כל כך שונאים אחד את השני, לא רק בין דתיים לחילוניים, אפילו בין אשכנזים לפסרדים, כך שאף אחד פה לא מעוניין להתחשב...

masorti

New member
לי יש הצעת גישור...

הדרישה שלך היא שהדתיים יתחשבו בחילונים בקשר ללבוש בתוך הבית. (ההדגשה שלך במקור!) הדתיים בשירשור (וגם באותו בנין) מתלוננים על הלבוש של האורחים החילונים רק שכהם נמצאים מחוץ לבית ונחשפים לעין הדתיים ובפרט הילדים. אז הבה ונסכים שהאורחים יגיעו עם לבוש עליון צנוע, וכשייכנסו לתוך דירת המארח יהיו חופשיים להלך אפילו בביקיני. --- אם נהיה רציניים יותר... הדרישה שלך היא שכל המרחב השכונתי (עד וכולל חדר המדרגות) פרט לדירות של הדתיים יתנהל לפי אורח החיים החילוני, ולדתיים לא תהיה שום זכות הבעת דעה בנושא. אני רוצה לראות איך תגיבי אם אחד מהשכנים שלך יהיה כהניסט בהשקפותיו, ובחדר המדרגות שלך יסתובבו אנשים עם T שירטים בהתאם. בטח תשמחי שהילדים שלך ייחשפו למגוון הדיעות הרווח בחברה הישראלית... (נ.ב. תניחי שכל המעורבים ייזהרו לנהוג על גבול החוק, כך שאין לך עילה להזמין משטרה.)

א ו ר בת

New member
למה

(האמת היא שאת הצעתה שלה, עם ההדגש, לא הבנתי) העובדה שכל אחד, כולל אורחיו, יתלבש כרצונו וכפי שהוא נוהג לעשות תמיד אומרת (אם הבנתי אותך) שזו פרהסיה חילונית ? במחשבה שנייה גם ההצעה שלך לא ברורה. מוכן לפרט ?

masorti

New member
מה לא ברור?

בסביבה חילונית אנשים מסתובבים הן בבגד צנוע והן בבגד לא צנוע. בסביבה דתית אנשים מסתובבים רק בבגד צנוע. סביבה שבה ניתן לראות אנשים גם בבגד צנוע וגם בבגד לא צנוע... היא סביבה המתנהלת כסביבה חילונית. --- ההצעה שלי ברורה מאוד... אורחת של החילונים תלבש סוודר/מעיל/צעיף ארוך מעל לחולצת הבטן שלה, וכך השכנים הדתיים לא יחזו ביופיו של טבורה. ברגע שהיא תהיה בתוך הדירה עצמה, היא תסיר מעליה את הבגד המסתיר ותוכל להפגין את בטנה השזופה לעין המארח.

א ו ר בת

New member
חשדתי

אבל התקשיתי להאמין שעד כדי כך הרחקת לכת. בוא נראה אם הבנתי נכון : כשאני מוזמנת למישהו אני צריכה לברר מה אחוז הדתיים ומה אחוז החילונים – בבניין שלו ? אולי ברחוב שלו ? אולי אפילו בשכונה כולה ? והזכיר נכון פלסטיק: כפי שאתה זוכר היו לא מעט התנפלויות וכתובות נאצה נגד חובשות הפיאות. מה עם זה ? עד היכן אתה רוצה לסחוב את העניין ? ומה אם יש לה מכנס קצר או חצאית מיני ? ומה אם זה בקיץ ? מעיל ארוך ? אולי שימדדו לה את מרחק החצאית מהברך, כמו בבית יעקב ? מה עם הדנייר ? ובקיצור – הגזמת קשות !

tamarhp

New member
כשיודעים מראש

המצב שונה. אורחים שבאים באופן קבוע (משפחה וכדו') יכולים להתחשב. וחוצמזה , השכן בעצמו יכול להתריע לפני ולהזהיר אותם.

א ו ר בת

New member
לגמרי לא מקובל

שבן אדם יכין לעצמו "ערכת צניעות" למקרה שהוא ילך לחבר שיש לו שכנים דתיים ? אולי שיחזיק אחת כזאת ברכב, ליתר ביטחון ? מה את מציעה ? שבקיץ אני אתעטף בשביס ומעיל לפני שאני מגיעה לשכונה כזאת ? ואם עברתי בסביבה במקרה ? אז אני צריכה לפגוש אותו בפינת הרחוב ולעטות עלי את בגדי הצניעות ? תפסיקו להגזים.

lala897

New member
גם אני חושבת שזה מוגזם.

לא צריך לקבוע כללים. צריך להיות נחמדים ולהשתדל כמה שיותר. כל אחד כמה שהוא מבין. וכשגרים חילונים ודתיים ביחד בבנין צריך לחיות עם זה ולהתמודד, כל אחד מוותר ונותן, ככה זה החיים ומי שלא מוצא חן בעיניו יכול לעבור דירה.

א ו ר בת

New member
בגדול אני מסכימה איתך

אלא שיוצא, ותנסי לחשוב על דוגמאות, שמי שמוותר יותר אלה הם תמיד החילונים (ראי גם הגדרתו של מסורתי שמתמצתת את העניין).

lala897

New member
יכול להיות..

זה תמיד ככה כשיש חברה שמרנית וחברה ליברלית. אין מה לעשות. וכמו שאמרתי זה תלוי באנשים. אני לא חושבת שהדרך היא לחשב מי בדיוק מוותר כמה ומתי. אלא שוב- להשתדל להתחשב אחד בשני כמה שיותר מתוך רצון טוב ונחמדות.

לא מסכים איתך

הדתיים נאנסים להיחשף לדברים שנוגדים את אורח החיים שלהם ופוגעים בהם, והאופציה שיש לחילוניים כמוך להציע להם היא "אם אתם לא רוצים להיחשף לזה, אז תיתקעו בבית ואל תוציאו החוצה את קצה אפכם". הראייה שלך "שמי שמוותר יותר אלה הם תמיד החילונים" היא מאד לא מאוזנת. במיוחד בסיפור הזה המצב אפילו יותר קיצוני: גם כשהם מסתגרים בבית יש מי שדואג לחלל להם את קדושת השבת.

א ו ר בת

New member
ללה צודקת.

כשיש חברה שמרנית לעולם החברה הליברלית תוותר יותר. זה בהגדרה. ברוב המקרים ההתחשבות והויתור של החלק השמרני יותר מתבטא בכך שהם מוכנים שאנחנו נתחשב בהם פחות. אבל ההתחשבות הנדרשת היא שלנו . גם זו הדגמה לשיטה ולשיטתיות הזו. תחשוב על זה.

למעלה