דיון בין שכנים

lala897

New member
א. זה עיקרון של חלק מהחרדים

לא של כולם. ב. שוב- זה עניין של התחשבות והרגשה אישית. גם אני אם אני יודעת שיש רחוב עם ישיבה חסידית שהבחורים מסתובבים שם מחוץ לבניין אם יש לי את האפשרות אני אעקוף את הרחוב.

lala897

New member
בקיצור-

זה הדרך שהם בחרו לעצמם וזהו. אם אני יכולה לעזור להם\ להתחשב בהם, למה לא?

א ו ר בת

New member
בקיצור

לא מספיק שאני אברר אם השכנים של החברים שלי הם חרדים - אני צריכה גם לברר אם הם חסידים (ואז לבוא בשעות התפילה שלהם), ספרדים (ואז לבוא עם פיאה או כיסוי ראש, כבר לא זוכרת) או אשכנזים (ןאז לבוא עם ההפך).

lala897

New member
לא צריך להגזים.

שכחתי להוסיף - אם את יכולה להתחשב בהם בהתאמצות מינימלית למה לא? כל מה שצריך זה קצת רגישות ורצון טוב. ואגב, את גם לא צריכה להגזים שזה מפריע לספרדיות אם מגיעים עם פאה. (התאמצות מינמלית - לא התכוונתי שתתחילי לכסות את הראש להחליף לחצאית ארוכה וכו' כל פעם שאולי תעברי במקום חרדי... )

lala897

New member
אבל דוגמא אחרת יש לי-

אם אני יגיע למקום חילוני מוצהר אני לא אשב ויגיד תהילים באוטובוס (אני לא עושה את זה סתם ככה, אבל יש כאלה שכן).

lala897

New member
לא נראה לי שזה דוגמא-

זה מעצבן אותך אישית, אידיאולוגית. זה לא פוגע בחינוך ילדיך. זה כמו שאני אגיד שמעצבן אותי שאני עוברת ברחוב ורואה אנשים מחטטים באף ולכן כאשר אני עוברת ברחוב אני מבקשת מהם או לא להיות שם או להפסיק לחטט באף.

lala897

New member
אבל-

אם זה היה השכונה שלך. ואני הייתי יודעת שכשאנשים רואים אותי עם חצאית זה פוגע בהם, פוגע בחינוך ילדיהם. (לא יודע איך אבל נגיד) הייתי משתדלת לא לעבור בשכונה. לא צריך לעצבן אנשים דווקא.

א ו ר בת

New member
מי דיבר על דווקא ?

(חוץ ממתנדב, בשירשור הזה). לא מדובר על הפגנה ולא מדובר על התנהגות שהיא חריגה. מדובר על אנשים שבאים לחברים שלהם, לקרובים שלהם.

lala897

New member
גם אני לא דיברתי על דווקא.

כשדיברתי על הבחור עם הכתובת על החולצה, לא יודעת אם זה היה דווקא, אולי יותר חוסר רגישות. ואני חושבת שצריך להיות יותר רגישים. על אנשים שבאים לבקר קרובים שלהם עניתי כאן.

א ו ר בת

New member
את שאלת

אם מפריע לי אם זה פוגע בחינוך שאני מעוניינת לתת לילדים שלי ואם זה פוגע בעקרונות שלי. לפחות על שניים עניתי. במחשבה של רגע - הבחורים שמנסים להיטפל לכל אחד במרכז המסחרי שלי או ביציאה מבית הספר של הבן שלי מפריעים לחינוך של הילדים שלי. ובעיקר אותו אחד שניסה לתת לילד שלי ממתקים (וזה לא סתם סיפור) בגן הציבורי, כשהיה קטן יותר, בכדי שישמע דברי תורה בהם יוכל לספר - למי שהתפתה - מה צפוי לו ולמשפחתו אם אמא לא תדליק נרות שבת. אבל - שימי לב. אני כותבת מה מפריע אבל אני לא מבקשת לאסור עליהם להסתובב בלבוש הזה בשכונה שלי וכו'. כמובן כל עוד זה לא מגיע לפיתוי קטינים. כך אני גם לא מוכנה שיכתיבו לי איך ואיפה להתלבש ולהסתובב.

lala897

New member
תראי-

פה. ההתנהגות שלהם פוגעת, ולא הלבוש שלהם (ואגב, אני מסכימה איתך שזה לא בסדר) אני לא חושבת שצריך להכתיב לך איך ואיפה להתלבש ולהסתובב. אני חושבת שהרגישות, וההתחשבות איך ואיפה להתלבש ולהסתובב צריכה להגיע מהאדם עצמו. ואני אתן דוגמא- בבית ספר שלמדתי פה, דורשים מהבנות ללכת בלבוש מסוים ואני לא הולכת לפי כל הכללים שלהם, אבל אם אני אבוא לבית ספר שלי אני אבוא כמו שהם דורשים כדי לא לעצבן אותם \ להכעיס אותם סתם.

א ו ר בת

New member
לצערי...

מכיוון שאני לא גרה (לשמחתי...) בסביבה חרדית הרי שכמעט כל חרדי שאני רואה, לפחות בשכונה שלי, הוא או עומד בצומת ומנסה למכור או לתת חוברות או סתם לקבץ נדבה, או מנסה לשכנע להניח תפילין, או עובר מבית לבית במטרה לתרום לאגודה כזו או אחרת. כך ש... כשאני רואה חרדי בשכונה שלי אז הוא, סטטיסטית, בעל פוטנציאל גבוה להיות כזה... ובאופן טבעי זה מעורר אצלי את כל האנטי שיש לי (ויש לי. לא אמרתי שינאה. אמרתי אנטי ואת זה אני לא יכולה להכחיש שיש. לא לכולם, כמובן).

lala897

New member
את יודעת-

בלקבץ נדבה, לעבור מבית לבית במטרה לתרום לאגודה כזאת או אחרת. אין כל רע. כולם עושים את זה גם חרדים, גם דתיים וגם חילונים. לא נראה לי שזה אמור לגרום לך להרגיש אנטי.

א ו ר בת

New member
אצלנו

עושים את זה בעיקר בני נוער, בהתנדבות. לא הגיוני כמעט שיבוא חרדי ויתרים בשכונה שלי למשהו שאני מוכנה לתרום עבורו.

lala897

New member
אצלינו גם בני נוער וגם אנשים

מבוגרים. אבל למה? לארגון חסד לא תסכימי לעזור? לאגודה דתית למען מלחמה בסמים, בסרטן, עזרה לאנשים חולים, עזר מציון, זכרון מנחם. לא יודעת איך בדיוק זה הולך אצליכם אבל אני סתם שואלת, אם היו מבקשים ממך לתרום לאגודה חרדית היית נמנעת?

א ו ר בת

New member
האמת היא

שהפעמיים היחידות שבאו חרדים להתרים (והייתי בבית) היו של גופים עלומים. משהו כמו "קופת מאיר בעל הנס" ועוד איזו ישיבה. כמובן שלא תרמתי. אם זה היה משהו מוכר וידוע – ייתכן שהייתי תורמת. כאמור – לא כל כך סביר שזה יקרה בשכונה שלי כשמדובר בארגונים חרדים נטו. לחסדי נעמי, למשל – לא הייתי תורמת.

פלסטיק

New member
זה יוצר בעיה עם החינוך של הילד../images/Emo70.gif

אנחנו (החילונים) מנסים להפחית במידה של הרג חיות יש תנועה גדולה בעולם נגד מעילים מפרוות של חיות כך שיש בעיה כשמופיע אדם עם כובע מזנב של חיה בסך הכל אני לא חושב שהאדם החובש שטריימל עושה את זה כדי להרגיז אותי או לפגוע ברגשותי, הוא עושה את זה כי זהו מנהגו. גזירה שווה לאותה בחורה שלבושה לבוש ש"איננו צנוע" לפי הגדרת החרדי. היא לא מתלבשת בצורה כזו כדי להרגיז חרדים אלא משום שכך נוח וטבעי לה. לכן לא עושים עניין גדול מלבישת השטריימל כדי לחיות כולם בשלום יחד, אבל זה נגד אחד מהעקרונות עליהם חלק מהחילונים היו רוצים לחנך את ילדיהם. אבל כמה חילונים חושבים שהפתרון הוא לאסור כניסת אנשים עם שטריימל לרוב המדינה (או שיחבשו אותו רק בביתם פנימה) או לחילופין לאסור חבישת שטריימל? כמה חרדים חושבים שיש לאסור על בחורות ללכת בלבוש שלא נראה להם או שילכו כך רק בביתן ועם תריסים מוגפים? ההפרש הוא ההבדל בסובלנות כלפי הצד השני

למעלה