דיווחים מהשטח

Rivendell

New member
דיווחים מהשטח

תקציר של מעשיי בימים האחרונים: סיימתי את "קיי פאקס" וממש היה לי נחמד... לקחתי לי את "סולאריס" של סטניסלב לם כתחליף. "הפיל הנעלם" של מורקאמי גם היה כייפי לקריאה. ממליצה בחום. אם כי כלוםלא משתווה כנראה ל"יער נורווגי". חוץ מזה אני ו"הגברת עם הקמליות" סיימנו את יחסינו בעמוד 94. לא מצליחה להתחבר לזה, אבל אני מבטיחה לנסות שוב בהזדמנות. מה אתכם, מי קורא מה כרגע?

neta2

New member
ריבנדל מתוקתי../images/Emo24.gif

לא הלך לי איתך עם "הגברת..." לא נורא
העיקר שלא המשכת לסבול. "קיי פאקס"? לא בשבילי, לא אהבתי את הסרט. ואני סיימתי את "הסוד " הנפלא והיום אתחיל את "עין החתול" בהמלצתך, אחרי שאישי ואנכי ננוח ממרתון "24" שקנינו בדי.וי.די (אוי זה ממכר..)אז אתפנה לי לתחילת הקריאה. איזה כיף להתחיל ספר חדש. גם אתם מתרגשים כמוני

citizen 9

New member
אז זהו שבקשר לסרט...../images/Emo5.gif

בתור אדם שקרא את הספר עוד לפני שהחשיבה על בניית הטסריט עוד החלה אני מוכרח לציין שכמו כל ספר (באשר הוא) אשר נעשה עליו סרט האכזבה מדהימה (כן גם "שר הטבעות") ולעולם לעולם לא משתוואה למה שקורה אצלנו בראש ברגע שאנו קוראים ספר. כבר בכיתה ז' כשקראתי את הספר החביב הזה שקסם לי מאוד הרעיון על מטופל ספק חיזר ספק פסיכופט נורא עניין אותי (וכן עד לרגעיו האחרונים של הספר לא יכולתי להגיד בבטחה שאכן מדובר בחולה. לא ידעתי אם הספר בדוי או מבוסס על עלילה אמיתית.). בתור ילד בכיתה ז' הספר עורר בי רצון עז לנסות ולאמץ קצת את דרך המחשבה של פורט, אני מניח שהם נראו לי האנושיות במיטבה. ממש נקשרתי אל הדמות ההסבר המתקתק שמקשר את הכל ומדליק לנו את כל אותן ספקות חשוכות ששוכנות אצלנו עד לסופו של הספר.(לא רוצה להרוס למי שלא קרא\ראה). הדבר שבעיקר אהבתי ואוהב להיתקל בו בכל ספר שיוצא לי הוא הביקורת המכוונת בעקיפין על בני האדם, על החברה ועל מה ששוכן בכל אופי אשר יוצרת אותו החברה לאדם. תביני בדרכה הוליווד צודקת רווח בא מעל הכל ולכן לפעמים פשוט מרתיח לראות ספר שנעשה ממנו סרט שהשיקול העיקרי בו הוא מטרת הרווח ובכך הסרט מאבד את מאמינותו לספר שעליו הוא מבוסס. נ.ב - ספר נהדר קראתי אותו כבר 3 פעמים. מומלץ

ל א

New member
הסרט לא כל כך גרוע

והספר לא כל כך טוב, לדעתי. (גם ההיפך תופס כאן) אם אתה רוצה לאמץ את הלך מחשבתו של הגיבור, תיזהר לא להפוך לישו בטעות, כי אתה יודע איך הוא גמר...

דוסטו

New member
אני דווקא נהניתי מהגברת עם הקמליות

ולגמרי לא הפתיע אותי שהוא קריא ומהנה גם 100 שנה אחרי שנכתב.

Rivendell

New member
אני תמיד מתרגשת נורא

מספרים.
ולא רק מהספרים עצמם, אלא עצם העיסוק בספר - טיול בספרייה, או בחנות ספרים, ממש עושים לי את זה. בספרייה במיוחד אני מרגישה כמו ילדה בחנות ממתקים, ועוד ממתקים בחינם! גם העיסוק בקריאה עצמה ולא בספרים מעניין אותי (אחרת לא הייתי מגיעה הנה כנראה). "הגברת" פשוט לא תפסה אותי. זה לא שסבלתי - זה פשוט שלא נהניתי מספיק כדי להשתכנע שכדאי להמשיך. אבל אולי זה גם עניין של תזמון. זה ספר שאני כן אתן לו סיכוי נוסף בהמשך, כשתנוח עלי הרוח הנכונה. מממ "הסוד". אני דוחפת אותו לכולם לאחרונה, פשוט כי הוא היה כ"כ מוצלח בעיני. אני מחכה לספר הבא שלה. על "עין החתול" אין צורך שאפרט... אני לקחתי לי את "הכלה השודדת", אבל עוד לא הגעתי אליו לצערי. ומה יש לכולם מה "24" הזה? שמישהו יסביר לי, כיוון שאני אדם אומלל בלי כבלים (האמת שבקושי טלוויזיה יש לי בדירה). אני חייבת להבין את ההיסטריה מאחורי זה!

Rivendell

New member
נטע יפתי, עוד לא קיבלתי הסבר ../images/Emo140.gif

על "24". אני דורשת דין וחשבון למה זה כל כך ממכר, למה כולם מדברים על זה, ולמה אני לא רואה את זה

Boojie

New member
אה, התשובה פשוטה:

זו פשוט סידרה ממש טובה. זה הכל. עשייה טלוויזיונית מהמדרגה הראשונה.

neta2

New member
ריבנדל.. את מדברת עם מכורה

קשה של הסדרה "24" בערוץ 10. בעיני זו אחת הסדרות הטובות ביותר, המותחות, המרתקות, המשוחקות נפלא שיש בטלוויזיה. לא שאין לי ביקורת על "האמריקקיות" שלה אבל זה בהחלט מתגמד נוכח האיכות שלה. למה את לא רואה את זה?? יקירתי, את כה עסוקה בקריאה
עד כי אינך מתפנה לטלוויזיה.. ימי ד' 21:45 נדמה לי, אבל לא כדאי להתחיל באמצע, חכי לשידורים החוזרים. ואני, שלא יכולתי לחכות לפעם בשבוע, קניתי את כל הסדרה בדי.וי.די.. אם ממש תרצי, אשמח להשאיל לך. מומלץ בחום כבד עד שרבי.

Rivendell

New member
האמת?

מתביישת להגיד, אבל אין לי בכלל כבלים, ואפילו הטלויזיה שלי היא אילתור שבקושי פועל. בשביל לראות פעם ביום חדשות זה מספיק לי
וזה לא דווקא בגלל קריאה מרובה - גם טלוויזיה אני מאוד אוהבת. פשוט עניין תקציבי טהור, בשלב זה אני מקצצת במה שלא הכרחי. טלוויזיה וכבלים סזה לא הכרחי. כשיש משהו שממש דחוף לי לראות אני הולכת לחברים או מארגנת שיקליטו לי. שמעתי רק טובות על ה"24" והרגשתי קצת מנותקת
אני מבטיחה להשלים פערים! בשלב זה אני בעיקר מחכה שיחזירו לי כבר את "אי אר", בשם אלוהים.

Boojie

New member
אמריקקיות???

ואו, כל כך לא. כל כך לא מלא פאתוס אמריקאי ו-PC. כל כך לא מלא רגעים צפויים של גאולה מוסרית וכל הבולשיט הזה שבדרך כלל מנפח סדרות אמריקקיות. כל כך דומה יותר למציאות ממה שהאמריקאים נוהגים להפיק בדרך כלל. למה נראה לך שהיא אמריקקית?

neta2

New member
בוג'י, לא אהרוס לך את ההמשך../images/Emo3.gif

אבל שימי לב שבסדרה הזו מודגש בצורה בולטת וחזקה במיוחד ערך המשפחה!! וככל שתראי יותר פרקים, את תסכימי איתי, כי הכל נסוב סביב המשפחה ושלמותה, שזה די אמריקאי בעיני. אמנם הסוף מפתיע, אבל מבטיחה לדסקס איתך את הנושא לכשתסיימי, הסדרה מצויינת!!! על זה אין עוררין, היא עשויה פשוט נפלא, אולם, יש לי מעט ביקורת וזה על נסיון הטפטופ הבלתי פוסק לצופה : כמה חשובה שלמות וטוהרת המשפחה. ריבינדלית, זה ערוץ 10, לא כבלים
אין לך תירוצים
רק תגידי והדיסקים ניתנים לך בהשאלה.. אני מתה לחלוק את זה עם מישהו.

Boojie

New member
אבל משפחה זה דבר נפלא, בחיי!

עד שהאמריקאים לקחו לעצמם הגמוניה על ערכי משפחה ושטויות כאלה, תמיד חשבתי שמשפחה חמה, שלמה, מלוכדת, שמתגברת על המכשולים, זה דבר נפלא. ואז באו "ערכי המשפחה" האמריקאים ועשו לי רע עם הקונספט הזה, כמעט גרמו לי להצטער שההורים שלי לא התגרשו או משהו. אבל מצד שני, באה "משפחת אדאמס" והרגיעה אותי. משפחה שתואמת במאה אחוזים את ערכי המשפחה האמריקאים (משפחה חמה, מלוכדת, עם המון אהבה, עם המון זמן איכות עם הילדים, עם המון העברת מסרים חינוכיים לדורות הבאים, ואפילו האמא הזקנה גרה איתם בבית ולא בבית אבות!), והם בכלל לא מגעילים כמו מה שיש בדרך כלל בסדרות אמריקאיות!

neta2

New member
מסכימה איתך בוג'י - משפחה../images/Emo45.gif

זה אכן דבר נפלא! ומסכימה איתך גם לגבי "משפחת אדאמס" -אחחח אני מתגעגעת לסדרה הזאת. וכל שנותר הוא להסכים גם על "24".. מתה כבר לדסקס איתך את הסוף הכל-כך לא צפוי
תסיימי כבר. ריבנדל, אני שוחלת לחת טכנאי של "תבל" לדירתך. חכי!!

Rivendell

New member
נטע, את גם קונה לי טלוויזיה? ../images/Emo3.gif

כי אחרת אין ממש טעם. שלי גם את ערוץ 2 מסכימה להראות רק אחרי מאבקים קשים (היום היא שלחה בי זרמים חשמליים שלוש פעמים. אני שונאת שזה קורה). אבל שוב - אני מבטיחה שבסוף זה יגיע גם אלי, ההיסטריה הנוכחית ל"24". מכסימום אני אחכה לספר
ו"משפחת אדאמס" - אני חיבבתי את הסרטים דווקא, אבל יותר מזה את הסדרה בשחור-לבן הישנה-ישנה.

אני נידחפת.

קופצת לכאן מידי פעם ושמחה לפגוש עוד תולעים... אני סיימתי את "מלאכיה נירדמו כולם" של מירה מגן. ומאוד נהניתי. ואגב לגבי הסידרה 24 היום אצלינו מוקרנים 3 הפרקים האחרונים.

Rivendell

New member
את יכולה להרחיב על "מלאכיה"?

היה אמור להגיע אלי מהספריה לפני שבועיים, אבל נראה מישהו החליט לא להחזיר אותו מרוב הנאה
אני כבר ממש סקרנית לגביו.

כן בודאי.

האמת עלילה רבה אין בו את כתיבתה של מירה מגן היא יפה. הספר מלא בתיאורים ובאמת מעניין . סיפרה הקודם "בשוכבי ובקומי אישה" הוא הרבה יותר קליל וקריא. וגם אותו אהבתי.

Rivendell

New member
בדירתי אין ערוץ 10

לא יודעת למה, ולא טרחתי אף פעם לחקור את העניין לעומק
והאמת? גם דיוידי אין לי כמובן. אני ממש יצור לא תרבותי. אבל אם זה משפר את התדמית שלי, אני רואה דיי הרבה סרטים, יש לי קולנוע זול במיוחד ליד הבית. אבל זה נשמע מעניין, ה"24", אין ספק.

'דון קמילו וצאן מרעיתו'

הנפלא, בפעם השניה
ספר שהוא פשוט תענוג, כל מילה, כל אות. לקרוא עם חיוך מצד אחד - מהכתיבה הציורית היפה (והתרגום היפה לא פחות) ומהאירוניה והסאטירה הבלתי-נלאית - ומצד שני עם קצת עצבות על תקופה הרבה יותר תמימה ורומנטית, שמזמן עברה מהעולם, לא לשוב יותר. ואתמול סיימתי - שוב, בפעם השניה (כל כמה זמן אני עושה סבב של קריאות שניות - לראות איך השתנתי מאז פעם אחרונה שקראתי ספר מסוים) - את 'מגילת סן-מיקלה' המופלא. אין טעם להרחיב עליו את הדיבור עוד יותר - ספר חובה, לכל אדם באשר הוא או היא.

למעלה