דיווחים מהשטח

Rivendell

New member
ברוכים וברוכות כל הבאים והבאות ../images/Emo13.gif

וכולם מוזמנים להצטרף, תמיד! יום עצמאות שמח לכולם,

את יכולה לספר קצת על קורליין?

ראיתי בחנות כשהייתי מוכרחה למהר, ותהיתי מה זה ועל מה זה.

Danial***

New member
קורליין

התקציר: ביום אחרי שהם נכנסו לבית, יצאה קורליין לסייר... בדירה החדשה מוצאת קורליין עשרים ואחד חלונות וארבע - עשרה דלתות, שלוש - עשרה מהדלתות פתוחות; הדלת הארבע - עשרה נעולה, ומצדה השני, יש רק קיר לבנים; עד היום שבו פותחת קורליין את הדלת ומגלה מעברה השני דירה אחרת בבית אחר זהה לשלה. אלא שהוא שונה... בתחילה נראה הכול נפלא בדירה האחרת. ם נפלאים, וארוחה חמה מונחת על ארגז הצעצועים מלא בצעצוע השולחן. יש שם אם אחרת ואב אחר והם רוצים שקורליין תישאר איתם ותהיה בתם הקטנה; הם רוצים לשנות אותה, ולעולם לא להניח לה ללכת. גם ילדים אחרים לכודים שם, נשמות אבודות בעולם המראה. קורליין היא תקוותם היחידה. יהיה עליה להשתמש בכל פיקחותה ובכל הכלים שיעמדו לרשותה כדי להציל את הילדים האבודים, את חייה הרגילים ואת עצמה.

Boojie

New member
קורליין הוא ספר ילדים כביכול

של ניל גיימן. טוב, נו, הוא באמת ספר ילדים, אבל הוא נפלא גם למבוגרים, ולמעשה אני מאמינה שמבוגרים יבחינו בהרבה רבדים ומשמעויות שילדים יפספסו. קורליין היא ילדה סקרנית ומשועממת בחופש הגדול, בדירה חדשה. היא מגלה בדירה דלת שנפתחת למקום שהיא לא אמורה להיפתח אליו, ושם היא מגלה העתק של הדירה שלה ושל ההורים שלה - אבל לא בדיוק. יש שם דמות, "האם האחרת", שרוצה שקורליין תישאר איתה. מכאן העסק הולך ומסתבך, אבל אני באמת לא אפרט, כי ספוילרים. אני מאד אוהבת את הספר הזה, אבל זה לא חוכמה, כי אני תרגמתי אותו...
ניל גיימן הוא סופר פנטזיה אפלה, והספר שלו "אלים אמריקאים" זכה לאחרונה בפרס הנביולה. בארץ הופיעו "לעולם-לא-עולם", "אבק כוכבים" (שלטעמי פחות מוצלח), "ביום שבו החלפתי את אבא בשני דגי זהב" (סיפור ילדים מצויר) וספר משותף שלו עם טרי פראצ'ט - "בשורות טובות". גיימן אחראי גם ליצירת המופת בתחום הקומיקס, "סנדמן", שאפילו בלתי-חובבת-קומיקס כמוני הוקסמה ממנה. אפל, כמובן. קורליין נורא נורא מומלץ. מי שרוצה, יש ביקורת פרי עטי ב"חלומות באספמיה" (גליון 4), כאן יש עוד ביקורת, ובאתר האגודה אפשר לקרוא פרקים לדוגמה.

Boojie

New member
ושכחתי לציין את הכתובת

לאתר הרשמי והמגניב לחלוטין של הספר (באנגלית). נורא שווה, במיוחד ביצי הפסחא שמסתובבות שם.

מצחיק

אבל התחלתי להתעניין בספר הזה בזכות הסימניה שלו. חבל שהוצאות ספרים לא קולטות שזאת צורת פרסום טובה כדאית ויפה. בצרפת וספרד על כל ספר שיוצא כמעט יש סימניה.

Boojie

New member
הוצאות הספרים קולטות המון דברים,

רק שכל הדרכים האלה ליחסי ציבור עולות כסף, ואם יעשו את זה לכל הספרים, זה יאבד מאד מהיעילות שלו (שהרי ברגע שלכל ספר יש סימניה, יש הצפה של סימניות ושוב כל האפקט של משיכת תשומת הלב לספר ספציפי הולך לאיבוד). לכן בוחרים להשקיע בספרים ספציפיים.

זו הסימניה היחידה שאני מכירה

לספר בארץ, חוץ מהסימניות של סטימצקי, והן מאד סתמיות. אז אולי לא לכל ספר, אבל רב הוצאות הספרים שאני מכירה לא טורחות לעצב סימניות בכלל. ובטח לא כאלו שמושכות את העין, כמו הסימניה של קורליין (שאגב מצאתי רק אחרי שהתחננתי לעובדי חנות הספרים לחפש אולי יש להם משהו בשבילי). אם הוצאות הספרים יעשו סימניות יפות ומושקעות, אז זה יכול להיות פרסומת נהדרת. ובניגוד לפרסומות רגילות, שבדרך כלל זורקים לפח, יש סיכוי רב שאנשים ישמרו אותן ויחזרו אליהן מאוחר יותר, אז לדעתי זה ישתלם גם מבחינה כלכלית (קשה לי להאמין שהוצאות הספרים בארה"ב, ספרד וצרפת, למשל, ימשיכו להנפיק כל כך הרבה סימניות אם זה כל כך לא שווה כלכלית).

אני דווקא שמעתי עליו מבוג'י

השילוב של החיבה שלי לגאימן והביטחון שיש לי בבוג'י (בעניין התרגום) גורם לי להיות בטוחה שאני אניח יד על הספר הזה בסופו של דבר.

אני כבר שלחתי את הלינק של האתר

באנגלית למרצה שלי לספרות ילדים שכבר שלחה אותו לכל הקורס. תודה בוג'י.

Arana

Well-known member
מנהל
קניתי את "קורליין"

אני מבינה שזה מומלץ (נכון?) אני כרגע בסוף "מלך הנזיקין" של גרישם (די חביב), ולאחר מכן נפנה לקריאת ספרים אחרים שקניתי (במסגרת מגבלות כמו לימודים, עבודה, חיים) - "קורליין" ו"טבעת סביב השמש" של סימאק (הייתי חייבת - זה נחשב קלאסיקה). וחוץ מזה הזמנתי את "יער נורווגי" בעקבות ההמלצות החמות בפורום.

shilinger

New member
לא עומדת בקצב שלכם ... ../images/Emo52.gif

אבל עוקבת אחריכם ונהנית מכל רגע בפורום הזה. התחלתי עכשיו את חלק ב' של "בית בודנברוק"/תומאס מאן זה רומן שמגולל את סיפוריהם של ארבעה דורות במשפחת בודנברוק במאה ה- 19. מומלץ לחובבי הז'אנר, ומצטרפת להמלצה על "24" - חובה!!!!!! חג שמח

בית בודנברוק

אז אולי כבר הגעת למונולוג של תומאס בעמ' 393-394 (כרך ב', חלק שביעי , פרק שישי) על נעורים, זקנה, מזל, גורל, הצלחה ואסון... אחד מהמונולוגים הפילוסופיים הטובים שקראתי בספרות. פשוט נפלא!

בארטושק

New member
דו"ח קריאה

עכשיו סיימתי את "קוסמוקומיקס" של איטאלו קאלווינו. זה אוסף סיפורים קצרים ומשעשעים, על אדם המספר על חייו כביכול בתחילת העולם, לפני שכדור הארץ נוצר, או יחד עם הדינוזאורים. חלקם טובים פחות, אבל עדיין הרעיון שלהם מעניין - נסיון לתאר חיים של בני אדם לפני היות המין האנושי קיים, ובתנאים מופרכים בעליל. סיימתי גם את "קולהאס ואחרים", אוסף נובלות של היינריך פון קלייסט. יש לו סגנון עצוב מאוד, אבל מאוד אהבתי את הספר בכלל. הספר הבא שלי יהיה כנראה "אל תתנו להם סכום". ספר שנראה דומה קצת לבריג'ט ג'ונס, כלומר יומן של רווקה המספרת על חייה וכו', רק שהוא מ 1970. נראה מצחיק למדי.

Rivendell

New member
אני רוצה דיווח על "אל תתנו להם"

בתור אחת שמאוהבת עד טירוף בבריג'יט. זה הספר שלי לימים קשים
כמה דקות איתו, ואני מרגישה הרבה יותר טוב. אז אם יש עוד כאלה משוטטים בעולם אני רוצה לדעת מזה!

אם זה נכתב במקור באנגלית

איך קוראים לזה באנגלית? יש לי חברה שיש לה יומולדת בקרוב ונראה לי שזה ספר שיתאים לה.

ל א

New member
הכל פתוח- ג'יין גרין

ספר בסגנון בריג'יט ג'ונס. אני חושב שהוא אפילו מוצלח יחסית לז'אנר. זה (כמובן) על זאתי שמחפשת אעס"ל (אביר על סוס לבן) ובאמצע יש (כמובן) את משבר ה"כל הגברים מניאקים" ובסוף כולם מחייכים (זה לא ספוילר, נכון?).

למעלה