קולולית, אנסה להדגים../images/Emo8.gif
התפריט שלי מותאם למה שהגוף שלי זקוק לו ויש מגוון גדול של מזון. אני אתן לך דוגמא: בבוקר: יוגורט ביו (אני אוהבת את ה 3% הלבן) עם כף גרנולה ופרי חתוך (נקטרינה או שזיף וכמה חמוציות). לפני הצהריים - 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם גבינת עזים ומלפפון (או כל ירק אחר מהרשימה שמותר לי) צהריים: בדרך כלל משתדלת לאכול חזה עוף עם ירקות ועוד תוספת של קטניות או כרובית בתנור או סלק מבושל, או סלט ירקות עם טונה (דגים מאוד מומלץ) אחה"צ - עוד יוגורט עם פרי חתוך או אבטיח או מלון ערב - 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה, ירקות (עגבניה, מלפפון, גמבה) עם גבינת עזים (או גבינת לייט 7%) וביצה קשה או חביתה... או לבן עד 3% עם מלפפון ועגבנייה בתוכו ואפשר לוותר על הלחם. יש לי 3 צ'ופרים בשבוע (שזה המון דברים ברשימה כולל חטיפי גרנולה, גלידה, פרוסת עוגה - אבל לא ממש משתמשת בהם כדי לא להביא את הסוכרים שוב לגוף) והורדתי לגמרי:
מלח (שיש אותו במאכלים אז צריך להימנע מדברים מסוימים שיש נתרן גבוה),
סוכרים (יש תחליפים נהדרים לסוכר כמו הסירופ אגבה שהזכרתי), קפה אני שותה אחד בבוקר,
ובלי קמח לבן על סוגיו השונים. בלי פחמימות כמו אורז לבן, פסטה. -יש לה משפט שאני אוהבת: פחמימות מביאות חברות... אז יש פחמימות טובות ויש רעות. אפשר קטניות (מומלץ אפילו - גרירי חומוס, עדשים ועוד...) אני למשל בקיץ צריכה מזון יותר קל אז קשה לי עם בשר. אז אוכלת יותר מוצרי חלב וירקות ודגים מדי פעם. אבל שוב, היא התאימה לי אישית ומשנה לי כל פעם לפי מה שהגוף שלי דורש. אבל נתתי לך דוגמא שתראי שיש מגוון. ואני יחסית לא מבשלת יותר מדי ונצמדת לדברים הקלים כמו חזה עוף על המחבת (מורחת אותו בקצת חרדל ויאללה על המחבת - טעים מאוד) אני לא יודעת למה, הפעם ממש לא קשה לי עם זה וברגע שסילקתי את הפיתויים מהעיניים וחתכתי את העוגיות בבוקר, אז הגוף התנקה מהצורך בסוכרים ואני מרגישה הרבה יותר טוב. קודם כל הורדתי כבר 6 ק"ג וקצת בחודשיים וזה בלי ספורט ועם החילוף חומרים האיטי שיש לי זה סבבה להוריד כל פעם עוד קצת... הבטן הרבה פחות נפוחה. היציאות סדירות על הבוקר בלי בעיות שזאת מתנה בפני עצמה ואני מרגישה יותר טוב. ממליצה בחום להביא את עצמך למוכנות כי אני הבנתי שהכול בראש ואפילו היום ישבתי במסעדה ואכלתי לי מנה ראשונה (סלט עם גבינת עזים), סטייק יען עם רוטב פירות יער ולא הסתכלתי בכלל על הקינוח.. אז כשבא לי ממש להתפנק יוצאת החוצה ונהניית ובבית אין לי פיתויים.. לא נורא נכון?