דיאטת אנדו

liats80

New member
דיאטת אנדו

היי בנות, מישהי ניסתה את דיאטת אנדו? הרופאים בכלל מדברים על זה? התחלתי את הדיאטה לפני כשבועיים ונראה לי שיש שיפור די משמעותי בהרגשה, כאבים ובחילות. נראה מה יהיה כשהמכשפה תגיע... בפורום בחו"ל בנות ציינו שנפטרו מכאבים (וכדורי נקסין). אשמח לשמוע דעתכן (וחוויותכן?) בנושא.

nira7up

New member
../images/Emo2.gif עשיתי enter לפני שכתבתי הודעה

אפשר למצוא אותה באינטרנט?

liats80

New member
כן בהחלט

אבל באנגלית. הנה לינק (יש שם גם לינק לספר מתכונים שניתן לקנות). באופן עקרוני אסור: סוכר (ודבש) וממתיקים מלאכותיים. חיטה מוצרי חלב ביצים בשר אדום אלכוהול שוקולד קפאין שומן רב חומרים משמרים ותוספות (additives) מומלץ גם להפחית בסויה ומאוד מומלץ לאכול מזון אורגני... אני מניחה שאת תוהה מה מותר... אז ככה - המון פירות וירקות, דגים שמנים (סלמון, מקרל), עוף, דגנים (לא חיטה וקרוביה, רצוי), קטניות, תפו"א, תה ירוק ללא קפאין (או תה צמחים)... בהתחלה מאוד נרתעתי, אבל בינתיים (שבועיים) אני דיי נהנית לגלות המון מתכונים חדשים. ירדתי מעט במשקל (אבל אני ממש לא רעבה) - בנות בלינק (למעלה) כתבו שהירידה במשקל נעצרת אחרי זמן קצר. יש תחליפים לסוכר (למשל מותר מייפל סירופ 100%, או גלוקוז 100%), לחלב (חלב שקדים או אורז) ולביצים (תלוי במתכון). קניתי את הספר (נתן לי קצת רעיונות ויש שם הסברים למה אסור כל דבר) ומצאתי מידע נוסף בספר של הארגון העולמי לאנדו (שגם מזכיר את הדיאטה הזו). אם תרצי מידע נוסף אני אשמח לנסות לעזור (קצת קשה לי להקליד בעבריץ כרגע כי אין לי מקלדת עברית, אבל בקרוב (אוגוסט) אהיה בארץ ואוכל לשלוח לך את כל המידע שאספתי. אני אעדכן לגבי היעילות במניעת כאב...

liats80

New member
קשה אבל...

הדיאטה קשה, אבל יש שיפור משמועותי במערכת העיכול... לפני שגיליתי שיש לי אנדו גיליתי שיש לי רגישות (אי-סבילות) לחלב, אבל גם אחרי שויתרתי על מוצרי חלב כאבי הבטן (ועוד תענוגים) נמשכו. בשבועיים האחרונים עם הדיאטה אני ממש מרגישה הבדל. אני מניחה שאצל מי שאנדו לא מתערב במערכת העיכול לא תרגיש את זה. למרות שבתאוריה הדיאטה אמורה למנוע החמרה של האנדו באופן כללי (ע"י הורדת כמות האסטרוגן). קשה בלי קפה ושוקולד וקשה לצאת למסעדה עם כל האיסורים אבל - זה הרבה יותר קל אם חושבים על הכאבים והבריאות. אני מניחה שגם אם מורידים כמויות (ולא נמנעים לגמרי) יהיה איזשהו שיפור. דרך אגב יש בנות שעושות דיאטה לסוכרת או דיאטה לקנדידה ומצאו שזה עוזר להן עם האנדו.

אני עשיתי אותה תקופה

אחרי ייעוץ אצל דיאטנית בתה"ש, מאחר ויש יותר מידי איסורים לא עמדתי בה
(מי באמת ציפה שאני אוותר על שוקולד וקפאין בהההההההה) הרגשתי טוב יותר מבחינת הכאב כי לי יש בעיית עצירות קשה וזה הקל עליי ביציאות ווכל הנראה המעיים הפסיקו ללחוץ על המקום שנותח והרגשתי יותר טוב... אבל שוב - לא החזקתי מעמד כי זאת דיאטה קשה מידי לאוהבת אוכל שכמותי

nira7up

New member
כן הדיאטה הזו ממש לא קלה

בפרט כשיש מצבי רוח מה שרוצים זה שוקולד ונס קפה וקורסון עם שוקולד כשהייתי בהתייעצות אצל ד"ר סוריאנו לפני הפגישה אכלתי ארוחת שוקולד במקסברנר ואמרתי לסוריאנו שבטוח הוא ימצא שוקולד בבדיקה, לפני שידעתי שקוראים לציסטות ציסטות שוקולד

galim29

New member
אני עושה אותה

אני עושה את התזונה הזאת כבר חודשיים ומרגישה מצוין. ברגע שמתרגלים לנקות את הגוף מסוכרים, מלחים וקמח לבן אז ההרגשה מצויינת. לא ידעתי שאני עושה את התזונה של האנדו עד שהסתכלתי בתפריט שנתנה לי נעמי קידור התזונאית של תל השומר וראיתי שזה מאוד דומה למה שנתנו לי. אז, לא הצלחתי לעשות אותה והיום אין לי בעיה כי זה עניין של רצון. הרבה ירקות, פירות מחליפים את הסוכר של הקרואסון, המון מים, דגים ובשר (עוף בעיקר). הורדתי מלח לגמרי וסוכר לגמרי ונכון שלפעמים בא פיצה אבל זה עובר. וגם מורידים במשקל - הבטן הרבה פחות נפוחה אצלי עכשיו. לדעתי זה אפשרי אם מסתכלים על זה כאורח חיים.

liats80

New member
כל הכבוד שאלה והמלצה

היי גלים, כל הכבוד על ההתמדה. אני ממליצה להסתכל במתכונים טבעוניים. יש שם הרבה ממה שמותר לנו בדיאטת אנדו (אני מצאתי ספר מתכונים טבעוני וללא גלוטן, אז נשאר להחליף רק את הסוכר/דבש ואת הסויה). יש גם תחליף לפיצה (עם "גבינה"), עוד לא ניסיתי אבל זה נשמע בסדר. רציתי לשאול אם את מרגישה הבדל גם במחזור. אה ועוד שאלה - באיזו תבלינים את משתמשת במקום מלח? בדיאטת אנדו מומלץ להפחית ולהשתמש רק במלח ים. תודה!!

galim29

New member
לליאת../images/Emo140.gif

תודה על ההמלצה.אני לא מאוהבות הבישול אז עושה כמה שפחות. ואם בא לי משהו מעבר לבסיסי יוצאת לאכול בחוץ :) גבינה צהובה אף פעם לא הייתה טובה לי ואני אוכלת רק גבינות עזים או כבשים כך שפיצה ירדה מזמן מסדר היום שלי (לצערי הרב) תחליף מעולה לסוכר - סירופ אגבה. בכל בית טבע יש אותו - הוא נראה כמו סירופ מייפל רק בהיר יותר והוא מהווה תחליף מעולה לסוכר. אני שמה אותו בקפה, במוזלי ולדעתי אפשר גם לאפות איתו. אין לו טעם לוואי. במקום מלח אני משתמשת בתערבות של עשבי תבול שגם אפשר לקנות בכל מיני טעמים בבתי טבע. נתרן בכלל גורם לאגירת נוזלים אז אני ירדתי ממלח לגמרי אבל לא הייתי חובבת גדולה גם קודם. הכי טוב לתבל בעשבי תיבול טריים אבל גם מלח ים או מופחת נתרן זה בסדר. אי אפשר להתנזר מהכול.

kululu2B

New member
גוליגולה

תוכלי לכתוב את התפריט היומי שלך? אני בפירוש מרגישה שתזונה משפיעה על תחושת הנפיחות בבטן, אבל עם זאת יותר מידי אוהבת אוכל בשביל לוותר על... וואו.. הרבה דברים- שוקולד, אלכוהול ועוד..את נמנעת לחלוטין?

galim29

New member
קולולית, אנסה להדגים../images/Emo8.gif

התפריט שלי מותאם למה שהגוף שלי זקוק לו ויש מגוון גדול של מזון. אני אתן לך דוגמא: בבוקר: יוגורט ביו (אני אוהבת את ה 3% הלבן) עם כף גרנולה ופרי חתוך (נקטרינה או שזיף וכמה חמוציות). לפני הצהריים - 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם גבינת עזים ומלפפון (או כל ירק אחר מהרשימה שמותר לי) צהריים: בדרך כלל משתדלת לאכול חזה עוף עם ירקות ועוד תוספת של קטניות או כרובית בתנור או סלק מבושל, או סלט ירקות עם טונה (דגים מאוד מומלץ) אחה"צ - עוד יוגורט עם פרי חתוך או אבטיח או מלון ערב - 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה, ירקות (עגבניה, מלפפון, גמבה) עם גבינת עזים (או גבינת לייט 7%) וביצה קשה או חביתה... או לבן עד 3% עם מלפפון ועגבנייה בתוכו ואפשר לוותר על הלחם. יש לי 3 צ'ופרים בשבוע (שזה המון דברים ברשימה כולל חטיפי גרנולה, גלידה, פרוסת עוגה - אבל לא ממש משתמשת בהם כדי לא להביא את הסוכרים שוב לגוף) והורדתי לגמרי: מלח (שיש אותו במאכלים אז צריך להימנע מדברים מסוימים שיש נתרן גבוה), סוכרים (יש תחליפים נהדרים לסוכר כמו הסירופ אגבה שהזכרתי), קפה אני שותה אחד בבוקר, ובלי קמח לבן על סוגיו השונים. בלי פחמימות כמו אורז לבן, פסטה. -יש לה משפט שאני אוהבת: פחמימות מביאות חברות... אז יש פחמימות טובות ויש רעות. אפשר קטניות (מומלץ אפילו - גרירי חומוס, עדשים ועוד...) אני למשל בקיץ צריכה מזון יותר קל אז קשה לי עם בשר. אז אוכלת יותר מוצרי חלב וירקות ודגים מדי פעם. אבל שוב, היא התאימה לי אישית ומשנה לי כל פעם לפי מה שהגוף שלי דורש. אבל נתתי לך דוגמא שתראי שיש מגוון. ואני יחסית לא מבשלת יותר מדי ונצמדת לדברים הקלים כמו חזה עוף על המחבת (מורחת אותו בקצת חרדל ויאללה על המחבת - טעים מאוד) אני לא יודעת למה, הפעם ממש לא קשה לי עם זה וברגע שסילקתי את הפיתויים מהעיניים וחתכתי את העוגיות בבוקר, אז הגוף התנקה מהצורך בסוכרים ואני מרגישה הרבה יותר טוב. קודם כל הורדתי כבר 6 ק"ג וקצת בחודשיים וזה בלי ספורט ועם החילוף חומרים האיטי שיש לי זה סבבה להוריד כל פעם עוד קצת... הבטן הרבה פחות נפוחה. היציאות סדירות על הבוקר בלי בעיות שזאת מתנה בפני עצמה ואני מרגישה יותר טוב. ממליצה בחום להביא את עצמך למוכנות כי אני הבנתי שהכול בראש ואפילו היום ישבתי במסעדה ואכלתי לי מנה ראשונה (סלט עם גבינת עזים), סטייק יען עם רוטב פירות יער ולא הסתכלתי בכלל על הקינוח.. אז כשבא לי ממש להתפנק יוצאת החוצה ונהניית ובבית אין לי פיתויים.. לא נורא נכון?

gui1

New member
אז מרוב שרזית כבר קשה לראות אותך בפורום

צריך לחפש אותך בנרות באששית ולפעמים בפרוזקטור אם זה ככה , פייר אני מעדיפה אותך ניראת

galim29

New member
גוית. לא להיסחף../images/Emo9.gif

אני כזאת
ו-
שגם ה- 6 ק"ג נראים בקטנה והדרך עוד ארוכה. וכמה לאט הכול יורד אצלי... בתקווה שאחרי המיפוי עצמות שאעשה (השני בחודשיים האחרונים) בשבוע ואולי יפתור מה יש לי בצלעות שמסרב ללכת, האריזות, והחזרה לאמא, וההתחלה של עבודה חדשה אקבל אנרגיות להתחיל להיכנס בעצמי בקטע של ספורט (או יוגה נשית, משהו בכיוון) אבל תודה על המחמאה בובה.. נטשתי את הפורום כי התעייפתי קצת... אבל אותך לעזוב? NRVER

kululu2B

New member
אוי, מהממת

תודה!
אני רוצה לנסות, אבל אין לי שמץ איך להוריד סוכרים- אולי אנסה לקנות את הסירופ הזה שדיברת עליו, אבל זה פותר רק את בעיית השתייה החמה. מה עם השוקולד היומי?
בגדול אני מגלה שאני די מקיימת הרבה מה"חוקים". חוץ מחריגות מידי פעם, לא אוכלת דברים עם קמח לבן. אורז ופסטה ממזמן נקנים רק בצורה המלאה שלהם. הסוכר שאנחנו משתמשים בו הוא חום לא מזוקק. לא משתמשים בחלב פרה אלא בחלב סויה ועדיין זה לא עוזר בכלום. אמממ אולי בגלל החריגות?
אני רואה שבתזונה שלך יש הרבה מוצרי חלב. זה לא בעייתי? ולחם מקמח מלא לא בעייתי בגלל השמרים? ולגבי המלח- ממה צריך להימנע? אנחנו משתמשים במלח ים, בעייתי? אוף, איך מוותרים על מלח? (אני מהמתבלנות באקסטרים את האוכל) ולגבי המסעדה- גררררר

galim29

New member
קולולית../images/Emo3.gif

זה לא נורא. רק השבוע הראשון זה ממש גמילה של הגוף. ממש תסמיני גמילה (אני עשייתי דיקור אז לא היו לי משום מה) ואחר כך הגוף מתנקה מהסוכרים והם כבר לא שולטים על הצורך במוח שדורש אותם. ותאמיני לי שאני בלי קפה עם 2 סוכר + עוגיות או קרואסונים לא פתחתי את הבוקר... גם אני "קיימתי" חלק גדול מהחוקים. אז השאר כבר לא היה קשה. הבעיה שלי אף פעם לא הייתה כמויות של אוכל אלא להיפך, לא אכלתי מסודר ולכן זה היה גרוע כי לא הקפדתי על מה נכנס לפה. אני נוגדעת מבחינת מוצרי חלב רק בגבינות עזים/כבשים 5% וחלב בבוקר עם הקפה והיוגורט הוא ביו והוא מומלץ. חוץ מזה לא נוגעת במוצרי חלב רגילים. כרגע בקיץ אוכלת באמת יותר מוצרי חלב מהסוג שהזכרתי אבל הבטן שלי מעכלת אותם. בכל זאת אי אפשר ולא צריך להתנזר. בסויה אני לא נוגעת - אסון למעיים שלי וגרוע לאנדו. לגבי המלח - לבדוק בדברים שאת קונה כמה נתרן יש. אני לא זוכרת מה הכמות שמותרת. אבל יש גבינות דלות נתרן. ולהתחיל להתרגל להפחית בכמויות או להשתמש בתחליפים (כמו התערובת עשבי תיבול שאני משתמשת בה או מלח ים) לחם - מקפידה לא לאכול יותר מדי לחם ואם כן רק משיפון או קמח מלא. זה בסדר גמור. 2 פרוסות או מקסימום 4 ביום זה לא סוף העולם. הרעיון הוא לאכול מסודר וכמה שפחות חומרים משמרים. בהתחלה קשה לא לתבלן (מכורח ההרגל) אבל כשצרגלים זה בא באופן טבעי ולי אישית יותר טעים לאכול ירקות טריים נקי בלי מלח, עם קצת שמן זית. דרך אגב, פירות הדר לא מומלצים לאנדו וגם עם הפירות לא להיסחף - יש בהם המון סוכר. את מוזמנת להתקשר מותק... אני באריזות של הדירה (כן, עוברת דירה שוב, וזה נושא להודעה נפרדת... חוזרת לגור בהוד השרון אצל אמא..) אבל אשמח לדבר איתך.

הגולשת3

New member
שינויי תזונה בהחלט משפרים

לא משנה איך קוראים לזה... דיאת אנדו או טבעונות או צמחונות.... הורדת סוכרים פשוטים, מזון מעובד,תיבול מופרז, קמח לבן, מוצרי חלב- בעיקר חלב ניגר תוספת של הרבה מזונות מלאים- פירות, ירקות, קטניות. תוספת סויה ומוצריו, דגים והעדפה של מזון לא מופצץ בהורמונים (בעיקר בדברים מהחי) יש עוד כמובן וצריך להתאים לכל אחת באופן אישי. אבל בגדול זה עושה את האפקט ורואים שיפור בעיקר ביומיום. אבל וזה אבל שחשוב לזכור אותו- צריך לטפל באנדו בעוד דרכים זה לא פותר את הבעיה! לסיכום אני ממליצה! הכל מניסיון כמובן
בהצלחה

למעלה