דיאטה - לא מה שחשבתם...

• פותח הנושא BW37
  • פורסם בתאריך

מקאיירה

New member
זו לא נעילה כלל. זו מסקנה אליה הגיעו תוך מחקר

במחקר אתה מתחיל לחקור משהו, ואין לך מושג מה תגלה. וזה מה שגילו בנוגע לכיצד הגוף עובד בכל הקשור לדיאטות, ספורט ותזונה בריאה. תראה לי קבוצת מחקרים נכונים מתודולוגית שבוצעו על הטכניקה הזו, ומוכיחים כי היא עובדת, ואני אאמין לה בדיוק כמו שאני מאמין למה שאני יודע כעת. פשוט מאוד.

דיאטת השמנה

פשוט תאכל מלא דברים טעימים כמו המבורגרים, צ'יפס, גלידה ובשום פנים ואופן אל תכניס לגוף שלך תועבה כמו ירקות.
תשתה מלא מלא בירה ובכלל אלכוהול.
מים זה סחלה - רק קולה ומוגזים אחרים.
ותפסיק כבר עם הטניס והכדורגל - מהיום הכושר היחיד זה לאצבעות כשאתה מזפזפ עם השלט של הטלוויזיה.
ולא לנשום עמוק, רק נשימות קצרות, תכניס מלא פחמן דו חמצני למוח שלך - כי חמצן זה רעל.

מבטיחה לך, אחרי חודש אתה עולה 5 ק"ג.

ב ה צ ל ח ה!

מקאיירה

New member
אה בקלות

מרתון כל סרטי star wars + שר הטבעות + שקית גראס + גלידות ופיצות.

הכי קל בעולם.

הבעיה הבסיסית עם ההשערה מאחורי השיטה הזו

זה שהיא מתנגשת עם חוק שימור האנרגיה, שהוא חוק פיזיקאלי.

ההסבר בכתבה כיצד השיטה עובדת, טוען שהחמצן העודף שמוכנס בנשימות החזקות, מפרק את השומן למים + CO2, שלאחר מכן מסולקים מהגוף. בעיה בסיסית עם הטענה הזו, היא שפירוק השומן (מולקולה עתירת אנרגיה), למים וחמצן, משחרר כמות גדולה מאוד של אנרגיה. לאן הולכת האנרגיה הזו ?

יש בגוף תהליך שמפרק מולקולות שומן (נקרא Beta Oxidation), בסופו של דבר למים ו CO2, אבל, האנרגיה לא נעלמת לשום מקום, אלא בזמן פירוק חומצת השומן, האנרגיה עוברת למולקולות ביניים שהופכות לעתירות אנרגיה בעצמן.

אז גם אם הכנסת עודף חמצן בנשימה הייתה מזרזת את תהליך ה Beta Oxidation, עדיין, האנרגיה שהייתה משתחררת בתהליך, היתה בונה מולקולות עתירות אנרגיה אחרות, שסביר והיו בונות מחדש את חומצות השומן (מכיוון ששומן הוא מאגר האנרגיה העיקרי של הגוף, ולכן מולקולות עתירות אנרגיה שקיימות בגוף, פשוט הופכות לשומן).

תיאורטית, יש דרך מסוימת שהשיטה הזו של נשימות היתה יכולה לעבוד, וזה אם הנשימות הללו היו מעלות את אחוז מפרי הצימוד במיטוכונדריה של תאי השומן. מפרי צימוד גורמים לכך שהאנרגיה שמשתחררת בפירוק מולקולות עתירות אנרגיה, תהפוך לחום (ולא לבנית מולקולות עתירות אנרגיה חדשות). העניין הוא שבגוף של אדם בוגר, מפרי צימוד כמעט ולא קיימים (קיימים בגוף של תינוק, לשם שמירת חום גופו, אך לאחר מכן כמעט ונעלמים), ואני בספק גדול מאוד אם כמה נשימות יחזירו אותן ברמה כזו שיובילו לפירוק שומן כל כך נרחב. זה פשוט נשמע לא סביר.

עוד אפשרות לכיצד השיטה הזו עבדה למי שהשתמש בה, זה שהנשימות הללו גרמו בדרך כלשהי לירידה בתיאבון, ולכן להכנסת פחות אוכל לגוף.

בלי בדיקה מדעית מדויקת של אדם שעושה את הנשימות הללו, פשוט אי אפשר להכריע מהן הסיבות לירידה במשקל (אם הסיפור הזה בכלל לא מצוץ מהאצבע).

הבעיה שכשמתייחסים אל הגוף

כאילו הוא מכונה, שפועלת לפי חוקים פיזיקליים, ותו לא, מפספסים גורם חשוב.
אנחנו לא רק ביוכימיה, יש יחסים מורכבים של גוף-נפש.
אם תגיד לגוף שלך ברצינות, שמה שאתה מצפה ממנו כרגע זה לרזות
ותשתמש בנשימות כדי לתעל את הכוונה הזו פנימה
הגוף יגיד לך, יפה... הבנתי אותך... וירזה לבד
אח"כ תוכל למצוא איזה הסבר ביוכימי שיניח את דעתם של הרציונליסטים

פשטות ומורכבות זה איך שאתה מגדיר

הביוכימיה של הגוף פשוטה
ולהשפיע עליה בעזרת הרצון זה לא פשוט בכלל, זה מורכב עד כדי כך שיש אנשים שמתאמנים על זה שנים ולא מצליחים

תיזהר מאוד עם החשיבה הזו

בלא מעט מקרים היא הובילה לאובדן חיי אדם בטרם עת.

מקאיירה

New member
תיקח את כוח הרצון של הנפש שלך

ותשתמש בו להתחיל להתאמן ולאכול בריא כמו שהגוף שלך רוצה. אני לא מבין איך זה מתנגש. אני אדם מאוד רוחני. אני מאמין שהאדם הוא חומר ורוח. אבל אי אפשר להתכחש שלגוף יש מכניקה. יש דברים נכונים ויש דברים לא נכונים. הברך יכולה להתקפל ב-90 מעלות, אין שום בעיה, כל עוד אתה מקפל אותה כמו שצריך. תקפל אותה 90 מעלות לכיוון הלא נכון ותראה מה קורה.

אנשים מנסים לעקוף את הצורך לגייס את עצמם ולהתחיל לשנות הרגלים גרועים כמו חוסר פעילות ותזונה גרועה. הם מנסים מפה, משם, כל טכניקה סודית או שיפור חדש ומופלא כדי לשנות את גופם. זה לא פתיחות ראש בנוגע לדברים שלא הוכיח המדע, זה בדיוק ההפך. זה מחסום מנטלי כדי לא לקום ולהתחיל להתאמץ להשתנות. זה קיבעון. הדרך הכי נכונה היא גם הדרך הכי טבעית, הדרך שתמיד עבדה לאדם מאז שחר קיומו. הדרך בה ברא אותנו הטבע.

izharc

New member
כדאי לנסות

אני עומד לנסות את זה , נראה איך ילך.

חצי דקה

New member
חסרה אינפורמציה

1. הפעילות שנעשתה מלבד התרגילים.
2. פירוט של מה הוא אכל.
3. היסטוריה.
4. כמה אנשים מלבדו ניסו את השיטה הזו (מין וגיל גם משפיעים).

בגדול לא נשמע לי משימה קשה מדי לגבר בן 30+ להוריד 5 קילו אם הוא עושה פעילות ספורטיבית קבועה ואוכל נכון.
בהצלחה.

בואי ואשלים לך חסרים

1. הוא טוען שלא עשה דבר פרט לתרגילי הנשימה.
2. הוא טוען שלא שינה כלום בתזונתו.
3. יפן הפסידה לבנות הברית במלחמת העולם ה-II (מספיק היסטוריה בשבילך?)
4. אין אינפורמציה.

נו, עזר לך ?

חצי דקה

New member
תודה דוקטור

1. הוא טוען שלא עשה דבר פרט לתרגילי הנשימה.
נו באמת, הוא אולי לא עשה ספורט אבל האם הוא לא אכל, ישב, הלך, וכו?
והכי חשוב - כמה?

2. הוא טוען שלא שינה כלום בתזונתו.
אבל עדיין זה לא עונה על השאלה - מה אכל, מתי, איך וכמה?

3. יפן הפסידה לבנות הברית במלחמת העולם ה-II (מספיק היסטוריה בשבילך?)
קמת שנון היום אה?

היסטוריה זה גנטיקה, המצב הגופני כשהוא התחיל את הדיאטה, היסטוריה תזונתית וספורטיבית בעברו וכו

4. אין אינפורמציה.
מחזק את מה שאמרתי - חסרה אינפורמציה

לא העלתי סתם את כל הנקודות האלו.
אם היה מדובר רק בכתבה על הבחור בן ה55 שעשה את הדיאטה סבבה. הצליח, הצליח לא מתווכחים.
אבל כאן BW37 רוצה לחזור על השיטה של האיש ההוא במטרה לרזות ואף ממליץ עליה לאנשים אחרים.
אז כדי לדעת אם הדיאטה הזאת באמת תביא לתוצאות אצלו ואצל אנשים אחרים חסרה עוד אינפורמציה כדי לבסס ממצאים אחידים.

במקרה של BW37 אם הבנתי טוב את מה שרשם, הוא במילא רוצה לנסות את זה ומקסימום לא יעבוד לו.
וכמו שאמרתי בהתחשב בזה שהוא גבר ממוצע בשנות ה30+ לחייו, בריא, פעיל וממוקד מטרה יש סיכוי שהוא יצליח במשהו.

לגבי 1 ו 2

אני לא רואה איך האינפורמציה שאת מבקשת היא רלוונטית. אם הוא באמת לא עשה שום שינוי תזונתי או "תירגולי" פרט להוספת תרגילי הנשימה, זה אומר שהירידה היא בזכות תרגלי הנשימה בלבד. מה שנקרא "בידוד משתנים".

אני פשוט בספק גדול מאוד אם הוא סיפק אינפורמציה נכונה (לדעתי הוא בכלל לא ביצע מעקב ואין לו מושג מדוע זה עבד לו, יש לו פשוט השערה שגויה בעקבות בילבול בין סיבה ותוצאה לבין קורולציה)

חצי דקה

New member
שאלת וענית בעצמך

המשפט השני עונה על הראשון למעשה.
גם אני לא יכולתי להיות בטוחה שהוא ביצע מעקב ושיש לו נתונים מובהקים מה בדיוק עבד. יכול להיות שהנשימות בכלל לא היו הגורם המרכזי להרזיה.
אני פשוט לא חזקה בניסוחים, לפעמים קצת מתקשה להסביר את עצמי ואתה חידדת.

לפני כמה שנים עשו תוכנית חביבה ב-BBC שלקחה כל מיני אמונות על תזונה ובדקה אותן.
הסתבר שבכל המקרים, בין אם האמונה התבררה כנכונה או כמוטעית, היה צורך במדידות ותיעוד מדוייקים ע"י גורם חיצוני, ושרק מלהסתמך על דברי הבנאדם לא היתה מתקבלת התוצאה האמיתית.
כי אנחנו כאנשים מתבססים על הרגשה, חושים וזכרון שלפעמים הם מטעים.

למעלה