דיאטה - לא מה שחשבתם...

• פותח הנושא BW37
  • פורסם בתאריך

shayCn

New member

איזה שבא לך

מקאיירה

New member
או לא. קורס מזורז בדיאטה 101

הנה כמה עובדות עבורכם ילדים וילדות:

להוריד 13 קילו בחודשיים זה רעעעע. המטרה בדיאטה היא לא לרדת במשקל. המטרה היא לרדת בשומן תוך כדי שימור מאסת השריר. אנשים שיורדים כמויות מטורפות בזמן קיצר יגלו שאחוזים ניכרים מדי מהמשקל הם בעצם אובדן של נוזלים ושריר. בדיאטה הגוף תמיד יפרק גם ריקמת שריר וגם ריקמת שומן, והמטרה היא להטות את היחס בניהם כמה שיותר לטובת השומן.

הגוף שלנו מתוכנן לעזור לנו לשרוד תקופות רעב, ועל כן בחיסרון קלורי יפעל הגוף להאט את חילוף החומרים. את זה הוא עושה ע"י מגוון של שינויים הורמונאלים אשר מקשים עלינו יותר ויותר לשרוף עוד שומן ומכניסים אותנו יותר ויותר למצב הישרדותי.

הבעיה הקלאסית של כל מי שעושה דיאטה, ולא מבין מה הוא עושה, היא לאכול פחות מדי. לרדת במשקל מהר מדי. להכניס את הגוף למצוקה, להוריד את חילוף החומרים שלו מהר מדי. ואז אחרי X זמן הוא נשבר, כפי שכל אדם ישבר תחת משטר דיאטה לא תקין, ויחזור לאכול. הבעיה היא - הוא חוזר לאכול בזמן שהגוף שלו תחת תנופה הורמונלית עצומה ומתמשכת של מצב הישרדותי. חילוף החומרים שלו נמוך והגוף שלו יזדרז כמה שיותר מהר לחדש את ריקמות השומן לקראת תקופת הרעב הבאה.

ז"א שאותו אדם ששבר דיאטה וחזר לאכול כרגיל, הולך להשמין. הרבה. ומהר. חילוף החומרים שלו נמוך, הוא עם פחות שריר ממה שהיה לו כשהוא התחיל, ועם נטיה הרבה יותר גדולה לצבור שומן. במילה אחת - כישלון.

דיאטה צריך לדעת איך עושים. צריך לעבוד עם הגוף, ולא נגדו. מה זה משנה אם נאבד גם 30 קילו תוך חודשיים אם חצי מזה זה משקל שריר, ואחרי הדיאטה אנחנו מחזירים את המשקל פי שתיים בשומן.

דיאטה צריך לעשות כמו שצריך - עם תזונה בריאה, עם גירעון קלורי לא חריף מדי, עם משטר אימונים נכון שישמור על ריקמת השריר ויעזור בניוד ושריפת שומן מצד אחד, ושלא יכניס אותנו לאימון יתר מצד שני (גם טעות גדולה של מתחילים. ישר להתפרע בחדר כושר ואחרי 3 שבועות הם על הקרשים). עם הפסקות בדיאטה כמו שצריך (כדי להפוך את הסתגלויות הגוף ולמנוע הגעה ל"קיר"). עם אסטרטגיה נכונה וביצוע נכון.

הנה כמה מיתוסים נפוצים בנוגע לדיאטה וכושר:

- לאכול שומן לא משמין. דיאטה דלת שומן זה מתכון לכישלון.

- כל הדיאטות בסגנון דיאטת אשכוליות / אבטיחים / ביצים / whatever - דיאטות גרועות מאוד. התזונה בדיאטה צריכה להיות מגוונת ומאוזנת בשומן חלבון ופחמימות. והרבה ירקות כמובן.

- אין דבר כזה איבוד שומן נקודתי. השומן עולה ויורד מהגוף בתבנית קבועה הנשלטת ע"יי גנטיקה. לעשות מיליון תרגילים ליד לא יוריד את ה"מדלדל" שהבנות מתלוננות עליו. לעשות מיליון כפיפות בטן לא יוריד את הצמיגים של הבנים.

- להתאמן 6 ימים בחדר כושר זה יותר גרוע מלהתאמן 3 ימים כמו שצריך. העליה בכושר מתרחשת במנוחה שבין האימונים. אם תפגעו בה אתם תגיעו ל"קיר" ותפסיקו להתקדם בכושר ובשריפת השומן.

אני תמיד דוגל באסטרטגיה של - עדיף לשרוף יותר מלאכול פחות. הרבה יותר קל לאכול הרבה אוכל בריא, כמעט לא להיאבק עם רעב, ופשוט לשרוף הרבה קלוריות עד כדי כך שנהיה בגירעון קלורי ונרד בשומן, מאשר לא לבצע פעילות גופנית ולאכול פירורים. אפשר לדפוק המבורגרים ופיצות ושווארמה ועוגות שוקולד בדיאטה, חופשי. כל עוד יש לך את הכושר הפיזי לשרוף את הקלוריות.

לכן הצעד הראשון שאני ממליץ עליו לקראת דיאטה הוא לבנות בסיס של כושר פיזי ולבנות הרגלי תזונה בריאה, ורק אחרי שהתשתית הזאת רצה כמו שצריך, להתחיל להיכנס לגירעון קלורי. מה גם שעד אז כבר תראו שיפורים בגוף ובתחושה הפיזית ותהיה לכם תחושה אמיתית של הישג.

-לעוד מידע פנו לפורום חדר כושר ותתחילו לקרוא את המאמרים-

מקאיירה

New member
רלוונטי רלוונטי

כל הזמן יש טרנד חדש בתחום הדיאטות. השיטה החדשה האולטימטיבית להרזות מהר בלי מאמץ. כל פעם מחפשים את הגביע הקדוש מחדש. אנשים לא קולטים שהוא נמצא להם מתחת לאף והוא כבר ידוע מזמן - לעשות ספורט לאכול בריא. כמה שלא תעשה שמיניות באוויר אתה לא תעקוף את הצורה בה הגוף שלך בנוי.

BW37

New member
מדהים כמה אנשים הם נעולים ועיוורים

והולכים כמו סוסים מכוסי עיניים אחרי העדר
ותוך כדי מלמול מנטרות כאלו ואחרות
וזה לא חשוב אם אלו חרדים, חילונים, אנשי כושר או אחרים

אביeג7

New member
זה כמו שתגיד

איך אנשים נעולים שעכשיו זה בוקר.. הולכים כמו סוסים מכוסי עיניים אחרי העדר. ותוך כדי מלמול בוקר טוב, בוקר טוב.
משו נורא.

סורי,אני לא מאמינה בקסמים.

BW37

New member
מי אמר קסמים ?

ונגיד שאני לא אשתמש במילים כמו איזון, צי וכו
אלא אפתח תאוריה במילים מערביות שתסביר שתרגילי נשימה כאלו
מגבירים את קצב חילוף החומרים על ידי X Y Z
ועל ידי כך,בני אדם מרזים
ובעצם אנחנו חוזרים להיות עם קצב חילוף חומרים של בן 18
ואז יכולנו לאכול מה שרצינו ולהיות רזים

זה ישמע לך יותר טוב ? כן, פתאום זה יהיה הגיוני

יש לי הצעה שתחסוך לך הרבה כסף

פעם הבאה שהרכב שלך מתקלקל, במקום להכניסו למוסך (כי הרי מה המוסכניקים הללו מבינים עם ההשכלה המערבית שלהם), פשוט תקנה מאוורר ענק, וכל יום, למשך 10 דקות, תן לו שינשב רוח עצומה על הרכב.

אחרי חודשיים, ייתכן שהתקלה ברכב תיפתר.

BW37

New member
אם מישהו יראה לי תאוריה

שזה עובד, אני בהחלט אנסה את זה
היו לי הרבה רכבים
כבר הרבה שנים אני קונה רכבים חדשים
ולחלקם היתה קרמה רעה
רכב חדש, שהכל היה מתקלקל בו בזמן קצר (כן, האחריות תיקנה )
אבל זה היה אצלי, רכבים אחרים של אותו דגם ואותו שנתון לא התקלקלו...

הרבה שנים התעסקתי עם פיתוח לווינים, ומטוסים, ובהרבה מקרים היו תקלות שלא היו להם הסבר רציונלי
ובהרבה מקרים ויכוח בין התאוריה האקדמאית למציאות, הראתה שהמדע והתאוריה לא מבינים כלום...

גם המדע היום הולך יותר ויותר על כיוונים אמורפים ולא על נוסחאות מדויקות
אבל מיותר לדון איתך , עם פאנטים בכל תחום אין טעם להתווכח
אני רק מקווה שאתה מאושר

אם אדם כמוך התעסק בפיתוח לווינים ומטוסים

זו סיבה אמיתית לדאגה.

הבסיס למדע הוא שכל תהליך ביקום הוא תוצר של דטרמיניזם או אקראיות. גם אקראיות היא סיבה לגיטימית להתרחשות (אך בטח לא יכולה להסביר איך נשימות יכולות לגרום באופן עקבי לירידה במשקל. ברגע שטוענים שמדובר בתוצאה עקבית, יש כאן דטרמיניזם ויש חוקים).

המדע בהחלט לא מבין עד הסוף כל דבר, אבל יש דברים שהמדע כן מבין ואפילו בצורה די טובה. ברגע שאתה בא להפריך או להרחיב הבנה של המדע, והכלי שלך הוא איזה יפני תמהוני שעושה ריקודי בטן ב Youtube ומפריח טענות לאוויר על ירידה במשקל, זה הכי לא רציני שיש, ומוציא אותך בחור תמים החסר חשיבה ביקורתית בריאה, וגם חסר מודעות עצמית לדעת באילו תחומים הוא לא מתמצא וכדאי לו לקחת צעד אחד אחורה.

BW37

New member
הממ...

תראה
את הצד שלך, אני מכיר טוב
יש לי מספיק הבנה, ניסיון , תארים ועבודה
בתחומים מתמטיים, הנדסיים, כלכלים וכו

את הצד השני אתה בכלל לא מכיר...
אלא אם תספר לי שחזרת עכשיו מחצי שנה באשרם בהודו,
אתה מומחה בהילינג וקריאה בקפה

שנינו יודעים שלא

ולכן, הדיון הוא חסר משמעות
שצד אחד לא מנסה להקשיב או לתת צאנס שאולי יש דברים אחרים נכונים
והצד השני אולי צודק

אני לא טוען שהמדע הוא לא נכון
הוא נכון
רק שהוא חלק קטן מהיקום
אלפי שנים האנושות פיתחה תאוריות שלמות (שהיום קוראים להם מיסטיקה ודת)
ואז בבת אחת, הגיע גל ההשכלה שביטל את כל מה שהיה קודם...
וזה לא טוב ולא נכון
המדע, וההוכחות המדעיות הם מקרה פרטי של המכלול הקיים

אתה פשוט התייאשת לדעתי

מכך שלמדע באמת יש פערי הבנה בנושאים רבים, במיוחד הקשורים לגוף האדם (אך פערים אלו הולכים מצטמצמים בצעדי ענק, במיוחד בשנים האחרונות).

גם אם השיטה הזו של הנשימות עובדת להפחתה במשקל, זה לא אומר שיש פה התנגשות עם הרעיון שהשמנה (שאינה ממחלה) מקורה בעודף הכנסת קלוריות בהשוואה להוצאה. אני אומר שוב, ייתכן שההתמקדות הזו בנשימות מספר דקות ביום, גורמת לאדם להכניס פחות מזון לגוף, יכול להיות שזה מדכא אזור שאחראי על התיאבון במוח.

אם הבנאדם לא מכניס פחות קלוריות לתוך גופו, ומצד שני לא עושה יותר פעילות גופנית הדורשת אנרגיה, אין יכולת להיפטר ממצבורי אנרגיה בתוך הגוף בצורה טבעית (אלא בעזרת הליכים כירורגיים שונים). אנחנו חיים במסגרת של עולם פיזיקאלי עם חוקים בסיסיים מסוימים, ויש דברים שפשוט לא ניתן להפר (וכמה כוח רצון שיהיה, לא יעזור במקרים הללו).

BW37

New member
אלוהים אדירים...

גם אם אלוהים (אדירים)
ירד עכשיו מהשמיים
ישב לו על ענן וידבר איתך
אתה תהיה משוכנע ב100 אחוז שיש הסבר פיזיקלי
וזה מפגן אור קולי של לייזרים...

BW37

New member
אתה יודע איך הוא נראה ?

אני לא אמרתי בשום שלב שאותו יפני
דובר אמת, או שהתאוריה נכונה
אני אמרתי שאני הולך לנסות ולבדוק
אתה (ושאר האטומים) ישר קפצתם וצעקתם חמס...

אם זה רק מה שהיית עושה, ניחא

אתה השמצת ממצאים ותיאוריה מבוססת מאוד על חילוף החומרים בגוף האדם, שהתקבלו כתוצאה מניסויים מדעיים מפרכים שהתרחשו במשך עשרות שנים. ביטלת את המסקנות שלהם בהינף יד. ביטלת את התחזיות המדויקות שלהם כאילו לא היו. הזילזול המופגן שלך בשיטה שבזכותה אתה חי בעולם שאפשר לקרוא לו "מודרני", הוא מגוחך.

דרך אגב

היפני זה שעומד מאחורי השיטה, אומר שהוא גילה אותה במקרה, כאשר הוא סבל מכאבי גב קשים, וביצע תרגילי נשימה שהיו אמורים להקל על הכאבים, ובדיעבד שם לב שירד הרבה במשקל, וקישר את זה לתרגילי הנשימה.

ידוע שאכילה קשורה במצב הרוח. אצל אנשים מסוימים, כאב פיזי גדול מוביל לאובדן התיאבון, וזה בהחלט הסבר סביר של הסיטואציה.

זו גם דוגמא יפה בין סיבה ותוצאה (כאב שהוביל לאובדן תיאבון שהוביל לירידה במשקל), לבין קורולציה (תירגולי נשימות שהתבצעו בקולורציה לכל התהליך, וייתכן שאינם קשורים לדבר).

למעלה