דחוף ביותר!!

נראה...

אולי בסוף אני אוכל לבוא לשניהם...

עם כל הכבוד, ויש כבוד...

אני הייתי הולך על המשלחת... אפשר למש"ץ גם בלי לעבור את הקורס למרות שהקורס הוא חוויה בפני עצמה... אבל ההזדמנות הזאת של המשלחת היא משהו חד פעמי... אקצין ואומר הזדמנות פז אבל תעשי מה שאת מרגישה לנכון בהצלחה

אני הייתי הולכת למשלחת..

כמובן שלא הייתי בקורס מש"צים, אבל זה לא משנה. המשלחת נשמעת מעולה!!

kedeman

New member
איזה כייף לי

אין לי סיכוי אף פעם להצטרף למשלחת (היתה אפשרות למשלחת לעיר תאומה של עמק חפר בגרמניה... אבל התעצלתי לחפש על זה פרטים)

kedeman

New member
אוף שכחתי...

שכחתי להגיב גם לנושא עצמו... מש"צים זה קורס מעולה! שיוצאים ממנו עם המון מוטיבציה ורצון טוב (לא סתם כל שנה י"בניקים מנסים לשנות ת'עולם פתאום) ולכן אני ממליץ בכלל לצאת למש"צים אבל השאלה היא מה זה המשלחת הזאת! מטעם מי המשלחת? מה תעשו בה? איפה תהיו? מי עוד יוצא? האם לא תוכלי להצטרף למשלחת דומה בזמן אחר? ועוד שאלות כאלה שהרבה פעמים התשובה שלך ושל מישהו אחר יהיו שונות... אז... תחשבי על זה ובהצלחה!

fresh mishmesh

New member
שאלה קשה...

אבל הייתי מייעצת לך לצאת דווקא למש"צים (מתוך ניסיון שהיה לי- לצאת למשלחת לדנמרק, או לצאת למד"מים...) תראי, המשלחת הזאת תהיה, ותעבור... ממש אתמול פתחתי את האלבום שלי מדנמרק, וחשבתי לעצמי- יו, זה היה כל כך מזמן (סה"כ שנה וחצי)... הכוונה שלי היא שעכשיו מה יש לנו עם המשלחת? היא נגמרה ועברה, ובקושי זוכרים את זה... מש"צית את תהי למשך שנה שלמה... וזה אומר כ"כ הרבה, לעבור את הקורס הזה... לא סתם אומרים שזה הקורס הכי טוב בתנועה... ברור שאת יכולה אח"כ להיות כמו כל שאר הי"בניקים ולצאת לכל הסמינרים ולמתעניינים, ולגרעין וכל זה, אבל זה חסר... אני רואה את זה על חברים שלי, שיש להם חסכים
(*אהמ*טיילר*אהמ*) קיצור- חוויה של פעם בחיים שאי אפשר לחזור עליה... גם על משלחת בעיקרון אי אפשר לחזור, אבל לארה"ב תוכלי לנסוע גם ככה... וחוצמזה, מה ארה"ב? מה יש שם? סתם ארץ... בכלל לא מיוחד... אין מה לחפש שם... במיוחד לא בניו יורק והרטפורד... סתם משעמם... עזבי שטויות
(את יכולה להתעלם מהקטע האחרון, הוא נכתב בהשפעת אירועים שהופכים אותי ללא אובייקטיבית במיוחד)

רק להבהיר...

זה שאני לא אהיה במש"צים (אולי...) לא אומר שאני לא אהיה פעילה כמש"צית שנה הבאה. דיברתי עם הרכזת של חופא"ש והיא אמרה לי שגם במקרה שאני לא אלך היא תעביר לי את החומר, וברור שאני אמשיך להדריך/לעשות משהו אחר כמו כל המש"צים. ברור שזה לא אותו הדבר, ובאמת הייתי מאוד רוצה ללכת לקורס (אם לא היתה לי את המשלחת לא הייתי מתלבטת בכלל אם לצאת או לא). אבל יש לי התלבטות כי קורסים וסמינרים של התנועה אני עוד אעבור הרבה... והבעיה היא שאני לא ממש יודעת מה אני אעשה בארה"ב ואיך זה ישפיע עלי (חוץ מהעובדה שאני יודעת שזאת משלחת של הדרכה בקייטנה). זאת בטח תהיה חוויה מיוחדת, אבל השאלה אם היא באמת תהיה שווה את הנסיעה יותר מהקורס מש"צים?... (טוב זאת שאלה שאני באמת לא יכולה לענות עליה...
)

נ ו ם

New member
לא מסכימה עם ניצן

הייתי במשלחת בגרמניה בי"א. לא הייתי במש"צים. כמו שאמרת בעצמך, את תהיי משצית גם בלי לצאת לקורס. אכלתי את עצמי שלא יצאתי לקורס (לא בגלל המשלחת מסיבות אחרות) אבל חייתי עם זה. המשלחת שלי נגמרה ועברה כמו שניצן אמרה, אבל כשאני פותחת את האלבום של גרמניה ונזכרת - נכון זה היה לפני שנתיים בדיוק (גם אפריל) אבל יש לי כל כך הרבה זכרונות טובים ומיוחדים משם. זו היתה חוויה נפלאה. אני בעד המשלחת.

חוויות נפלאות, כיף לא נומאלי...

זכרונות, משמעות, ותמונות יהיו לך בין אם תצאי למש"צים או למשלחת. את צריכה לבדוק איזה מטרות - של הסמינר או של המשלחת, יותר נוגעות לך חשובות מבחינתך...

אתה צודק.

אבל בשביל זה אני צריכה לחכות עוד קצת, כי עכשיו אין לי בכלל מושג על המשלחת... כמו שכבר אמרתי אני יודעת שזאת משלחת הדרכה לחודש ומשהו. אבל כשאני אדע יותר את הפרטים אני אחליט. ותודה לכולכם בכל אופן!!!

נ ו ם

New member
אבל משלחת זה יותר ייחודי וחד פעמי

היא כבר היתה במדמים ומדצים. נכון משצים הרבה יותר שווה אבל בכל זאת. יש מצב שהיא תגיע לגרעין. משלחת זה כל כך שונה.

S a l i t

New member
ברור שזה כן. אבל..

משצים, עם כל הכבוד, ובהחלט - יש כבוד, זה רק עדו קורס של התנועה. ונכון שזה חוויה מדהימה ומאוד מאוד כדאי וכיפי ויותר טוב מכל קורס אחר אבל... למשלחת תהיה לה רק הזדמנות לצאת. במשלחת לדעתי יש כ-ל-כ-ך הרבה יותר מאשר בקורס. זה מסע למורשת שלך, להיסטוריה שלך... אני יודעת לגבי עצמי שחזרתי מהמסע והרגשתי כלכך הרבה יותר שלמה לגבי עצמי בקשר לנושאים מסויימים... ואני יודעת שאם לא הייתי יוצאת למסע, בחיים יום השואה לא היה משפיע עליי כמו שהוא משפיע עכשיו. אני חושבת, שחובתו של כל יהודי לדעת מאיפה צמחו השורשים שלו. להבין מה זה אומר שהוא חלק מהעם הזה. העם ששרד את השואה. אני לא יכולה לחשוב על מקום או תקופה בחיים שלי שכלכך הייתי נסערת מכל דבר. שמתי לב שבמשלחת שלנו, אז כל תכונה מסויימת במישהו, הוקצנה פי מאה לפחות. אם הייתה רגשן, במסע היית פי 10 רגש. אם היית בנאדם שקט, במסע פשוט שותק 8 ימים אם היית בנאדם אוהב כזה, היית מחבק את כולם פי מליון מאשר בבית... הגיבוש שזה עשה לשכבה שלי פשוט מדהים. וחוצמיזה המסע הזה, הוא לא בדיוק רק 8 ימים של שואה. זה מתאזן בין מחנות השמדה, מורשת יהודית, הסטוריה, וימי התפרקות. ולא לשכוח שחלק מאוד גדול מיזה זה הנסיעה באוטובוס - ובאוטובוס, זה בערך כמו טיול שנתי. כולם צוחקים ומאושרים. זה לא שאתה נוסע ובוכה 8 ימים. זה כ-ל-כ-ך הרבה יותר בשבילי, ממה שקיבלתי בקורס משצים..

שני דברים...

כמו שכבר אמרתי, יעל צריכה לברר את המטרות של הסמינר ושל המשלחת ולבדוק איזה מהן יותר חשובות לה. וסלעית, לדעתי את מתבלבלת עם המשלחת לפולין... :/ לא? יעל מדברת על משלחת לארה"ב בקיץ, בטח משו של הסוכנות...

נ ו ם

New member
ובכל זאת

אולי אין חיבור לשואה אבל מלראות ילדים/נערים מארץ אחרת אתה מבין המון על הישראליות שלך. על מה זה עושה לך לחיות במציאות הזאת. וכן טיילר, בתור מישהי שעשתה את שתי הקורסים הראשונים וחצי גרעין עודד (=סמינר פעם בחודש-חודשיים בערך) זה לא נראה לי כזה ייחודי.

kedeman

New member
טוב שכל מי שמגיב קורא את השרשור

אה סלעית? בכל אופן... זה לא אותו דבר.... המסע לפולין הוא דבר שונה לחלוטין מכל משלחת אחרת לחו"ל שיש. כל המשלחות שואה הן שונות. (לכן הן גם נמצאות במחלוקת...) ומשלחת לארה"ב? אולי תהיה עוד אפשרות כזאת גם?

למעלה