ברור שזה כן. אבל..
משצים, עם כל הכבוד, ובהחלט - יש כבוד, זה רק עדו קורס של התנועה. ונכון שזה חוויה מדהימה ומאוד מאוד כדאי וכיפי ויותר טוב מכל קורס אחר אבל... למשלחת תהיה לה רק הזדמנות לצאת. במשלחת לדעתי יש כ-ל-כ-ך הרבה יותר מאשר בקורס. זה מסע למורשת שלך, להיסטוריה שלך... אני יודעת לגבי עצמי שחזרתי מהמסע והרגשתי כלכך הרבה יותר שלמה לגבי עצמי בקשר לנושאים מסויימים... ואני יודעת שאם לא הייתי יוצאת למסע, בחיים יום השואה לא היה משפיע עליי כמו שהוא משפיע עכשיו. אני חושבת, שחובתו של כל יהודי לדעת מאיפה צמחו השורשים שלו. להבין מה זה אומר שהוא חלק מהעם הזה. העם ששרד את השואה. אני לא יכולה לחשוב על מקום או תקופה בחיים שלי שכלכך הייתי נסערת מכל דבר. שמתי לב שבמשלחת שלנו, אז כל תכונה מסויימת במישהו, הוקצנה פי מאה לפחות. אם הייתה רגשן, במסע היית פי 10 רגש. אם היית בנאדם שקט, במסע פשוט שותק 8 ימים אם היית בנאדם אוהב כזה, היית מחבק את כולם פי מליון מאשר בבית... הגיבוש שזה עשה לשכבה שלי פשוט מדהים. וחוצמיזה המסע הזה, הוא לא בדיוק רק 8 ימים של שואה. זה מתאזן בין מחנות השמדה, מורשת יהודית, הסטוריה, וימי התפרקות. ולא לשכוח שחלק מאוד גדול מיזה זה הנסיעה באוטובוס - ובאוטובוס, זה בערך כמו טיול שנתי. כולם צוחקים ומאושרים. זה לא שאתה נוסע ובוכה 8 ימים. זה כ-ל-כ-ך הרבה יותר בשבילי, ממה שקיבלתי בקורס משצים..