דו-קיום האפשר?

קלייר

New member
מי אנו שנבין את הרב המכובד/מרגליות

פיו ומוחו לא יחדיו,אך כמו שאמרת שמבלולב מי אנו שנבין את הרב המכובד ממש מרגליות יוצאות מהפה המכובד שלו

all

New member
מרגליות ???

לי נראה שהוא עדיין לא מצא מברשת שיניים מספיק כשרה לרמתו הדתית. והתוצאה של זה יוצאת מתוך פיו כל פעם שהוא פותח אותו.

all

New member
ושוב אצטרך לאכזב אותך

אוכלוסיות חייבות להתערבב. האוכלוסיות מתפשטות בקצב מסחרר, ערבים, חרדים ודתיים בעזרת ילודה מטורפת. חילוניים בעזרת עליה מארצות שעברו כבר את השלב הדתי. אך השאלה שתקבע את עתידה של מדינה זו היא לא אם הערבים והחרדים יסכימו לדיסקוטקים ומסעדות שם נמכר בשר חזיר. השאלה אם הם יקבלו על עצמם את החוק של המדינה. לגבי החרדים התשובה היא פשוטה - לללללללללאאאאאא!!!!!!! החוק היחיד המקובל על החרדים הוא ``משפט הלכה``, כל שאר החוקים הם כפירה בתורה. כרגע הם אוספים כוח (וכבר היום כ- 30 מנדטים שייכים למפלגות דתיות) בקצב ילודה של 13 ילדים לכל זוג, הדמוקרטיה בישראל תסתיים בקרוב מאוד. בקשר לערבים, זה תלוי בבחירה שהם יבחרו. אם יבחרו להלחם באפליה באופן חוקי (שלוקח לא מעט זמן), בג``צ ועוד בג``צ ועוד בג``צ, משמע שיקבלו על עצמם את החוק. אם יבקשו לזרז עניינים ע``י אינטיפדות למינהן, אין לי מושג לאן זה יוכל להגיע

אנני מאוכזב.. נהפוכו לעונג לי..

אול ידידי, אנני מאוכזב אלא מעודד שמישהו עונה לגופו של הודעה..ועתה אגיב בעניין. א.אוכלוסיות עויינות כדאי שיופרדו ולו מן הטעם של שמירת הסדר הציבורי. ב.הדתיים שאינם מקבלים עול מלכות יצטרכו בעתיד להתמודד עם תקציבים ראויים כפי שהדבר נעשה בגולה. ג.הערבים לצערי גם בישראל עדיין לא נתנו לגטימיות לשלטון ה``כופרים`` היהודים,גם אם על פני השטח הם שומרי חוק,שאיפתם (כפי שמתבטאת בהפגנות האלימות) עדיין להגמוניה ערבית במרחב... אנני רואה שום אפשרות לשיוויון עד שהאוכלוסיה זו תקבל את עובדת המדינה היהודית כעובדה ולא ככורח...

all

New member
אל תשכח

היהודים מתחכחים בעולם הנאור והחילוני כבר מאות שנים. הערבים פגשו אותו בשלבים מאוחרים יותר בהרבה. החברה הגזענית בארצינו לא מאפשרת לערבים, נוצרים, יהודים חילוניים, ליצור תת קבוצה משלה. ייקח לא מעט זמן עד שהשפעות הדת, החברה השבטית יעלמו מתוכם. אך הם זכאים לקבל את הזמן הזה.

אול אם נבואתך תתגשם..

אול ידידי, אם נבואתך תתגשם והחלק הליברלי חילוני בחברה הערבית יהיה במימדים המצויים במערב,אזי שהמקום הזה המזרח התיכון יהיה הטוב בעולם- שמש, נהרות (נילוס,פרת, חידקל) טכנולוגיה וחירות. שכן הערבים יהפכו לאיחוד מדינות ערביות (כמו האיחוד האירופי) וכל זאת למטרות שלום ולא מלחמה...עד אז הפשיזם הערבי יחגוג וינצל את אזרחיו התמימים..

all

New member
לשם כך

דרושים שני דברים. 1. זמן. 2. להתייחס לערבים כאל אנשים בדידים, כל אדם אחריי רק למה שהוא עשה בעצמו, אסור להאשים אדם במעשי אנשים אחרים. בדיוק כמו שאני ואתה לא אשמים שד``ר גולדשטיין ירה באנשים בזמן התפילה שלהם, הם לא אשמים בכך שאיזה אידיוט התפוצץ בדולפינרים. הערה: כרגע אני מדבר רק על ערביי ישראל והפלסטינאים. ערביי מדינות אחרות, עדיין סגורים ומנותקים מהמערב בגלל עוני, העדר השכלה ובעיקר בגלל שהשלטון שלהם פוחד מהמערב כמו ממות. המערב יביא עליהם דמוקרטיה ודמוקרטיה היא סופה של הרודנות.

אול, כלום אפשר לא להסכים עימך?

אול ידידי, במות הפשיזם הערבי תיוולד האומה הערבית הדמוקרטית ואיתה השלום המיוחל. עד אז נחיה על חרבנו לצערי... יען כי לטנגו צריך....שניים?

eliasys

New member
איזה ניתוח אקדמי!!!!

לדעתי, חלו בשנים האחרונות תמורות חשובות בעולם הערבי. אך תמורות אלה לא כולן בהכרח לכיוון דימוקרטיה. חלק גדול מהן, לצערי, הוא בכיוון ההפוך, חזרה ליהי החליפות והתקרבות לדת. אני לא שולל את הדת וכל וכל, אך הצורה בה נעשים הדברים בעשרים השנה האחרונות מצביעה על מגמה מסוכנת מאוד. למרות שבשנתיים האחרונות חלה דעיכה בפנטיות הדתית, אפילו באירן, אך אני חושב שהפונדמינטליזם עדיין מכה את שורשיו בעומק המחשבה הערבית. דיברתם על עוני ועל עוד דברים שלכאורה חוסמים את דרכה של הדמוקרטיה, אך אני חושב שהבעיה הגדולה היא הפונדמנטליזם. באותו יום, שהאנשים בעולם הערבי יגלו שהקיצוניות בדת לא תביא להם כל תועלת, אלא להיפך, תוביל אותם לאנדרלמוסיה מוחטת, רק אז תעמיק הדמוקרטיה את שורשיה בעולם הערבי. אך יש עוד עניין חשוב. אין אנו צריכים לחכות עד שהדמוקרטיה תגיע לעולם הערבי, אנו צריכים לנסות להגיע להבנה עם העולם הערבי גם היום. מכיוון ששליטים מתחלפים אבל עם אינו מתחלף.

all

New member
אליסיס ויול ברינר, תודה על המחמאות

ברצוני להוסיף למחקר ה-``אקדמי שלי`` את העובדה שהשינויים הם תהליך שדומה לסינוסואידות (גלים). עזיבת הדת או הפונדמנטליזם, לא תבוא ברגע אחד, כמו שסופה בים לא עוצרת בין רגע. אותה חזרה לדת ב-20 השנה האחרונות הינו גל, אך גל זה חלש מהגל הראשון, אחריו יבוא שפל בפונדמנטליזם ואחריו שוב גל. יחד עם זה אין לי אפשרות לנבא כמה זמן יימשך כל גל או כל שפל, ומה תהיה עוצמתו של כל גל או כל שפל. בכל מקרה אינני מדבר על תהליך שייקח פחות מ-100 שנה. ולכן, אם אנחנו מדברים היום על שלום, יהיה זה שלום מלאכותי עם רודן. שלום מהסוג שיש לנו עם מצריים וירדן. שלום שתלוי אך ורק ברודן חזק. דרך אגב, אפתיע אותכם כשאומר ש-``אירן`` היא המדינה הראשונה בה תהיה דמוקרטיה אמיתית. בשלב הראשון היא עברה מרודנות מוחלטת למצב של פונדמנטליזם קיצוני ויחד עם זה יותר דמוקרטי משלטונו של המלך (שה). ההפיכה הבאה קרוב לוודאי תהיה יותר מהכל נגד כל סוג של רודנות בה.

למעלה