דוקטורט: בעד ונגד.

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
דוקטורט: בעד ונגד.

אשמח לשמוע דעות מנומקות היטב (וגם ANGRA, אבל זה לא רלוונטי כרגע).

neko

New member
מצד שני, הרבה אנשים חידשו הרבה

דברים גם בלי דוקטורט (איינשטיין, לינוקס, ועוד כמה...), ו-7 שנים הן המון זמן להשקיע בתעודה קטנה.

lepidus

New member
אז למה לא 10?

הרי הזמן לא עוצר כשלומדים לתואר ראשון... לדעתי החישוב הזה מיותר, כי כשאדם שואל את עצמו האם כדאי להוציא דוקטורט, הוא לרוב כבר אחרי תואר שני. האינפלציה המטורפת (והמבורכת) של ההשכלה בימינו גרמה לכך שאנשים ללא תואר שני לא יתקבלו אפילו לעשות QA בסטרט-אפ נידח. לדעתי שאלת הדוקטורט היא שאלה הרבה יותר פילוסופית. הרי לכאורה מדובר פשוט בעוד סיבוב של תואר ראשון+שני (אם מסתכלים רק על ההיבט של ההשקעה) אבל PHD הוא לא כמו שאר התארים, הוא מיוחד, והרויח את הכבוד שלו בצדק. ואם כבר מקשרים את זה לגאונות, אז אין ספק שמערכת אקדמית שמכריחה אנשים להיות יצירתיים בעצם דוחפת אותם למצות את הפוטנציאל שלהם.

neko

New member
אני מצאתי תפקיד QA בסטרט-אפ נידח,

ועוד לא סיימתי את הראשון...
בכל מקרה, הגישה של "לעשות תואר שני ואז להחליט" לא קיימת בארה"ב, שם נהוג לעשות את ההחלטה מראש ולהתחייב ישירות לדוקטורט. PHD אכן מיוחד, בזה אין ספק... השאלה היא אם הכבוד שווה את העבודה

lepidus

New member
../images/Emo8.gifהוא כנראה ממש נידח...

ובקשר לכבוד, דר' הוא אחד התארים הבודדים שתוכל לכתוב על המצבה שלך. תחשוב על זה.

bang69

New member
גם וגם

בעד- זה תמיד כדאי לדעת משהו נוסף לעומק. נגד- זה דורש התמדה וכמה שנים טובות מהחיים (אני לא יודע כמה דרוש לדוקטורט).

modiin18

New member
אני חושב שהשאלה גדולה באמת היא

מה תעשה עם הזמן הזה אם לא תעשה דוקטורט... אם יש לך רעיון איך לחדש בלעדיו אז למה צריך את הרשמיות של האוניברסיטה? אם לא אז לפחות אני לא חושב שהייתי מסוגל חיים של 9 עד 17 בעבוד משרדית/ חיים של עבודה מטורפת על דברים מאתגרים אבל לא מפכניים ברוב חברות הסטרטאפ.

למעלה