דוחות

צקלקה

New member
דוחות

תגידו, יש לכם סמכות לתת דוחות תנועה? מפני שאצלנו, בעיר שלנו, אסרו על המתנדבים לתת דוחות תנועה וזה מה זה מעצבן, מפני שפעם אחת תפסתי בן אדם בלי רישיונות ובלי כלום......ולא היה לי מה לתת לו...........

danielo18

New member
ועד שתבוא הניידת הוא יברח פעמיים...

בעיקרון היתמ"ניקים יכולים לתת כי זה תפקידם(תנועה!!). אבל.. אם אתה ברגלי אז תזמין ניידת ותעכב אותו(ליתר ביטחון תרשום מספר רכב-שמא יברח ח"ו) אבל אם אתה בסיור ממונע ויש עליך דוחות,אז למה לא לתת?(סתם,אפשר גם לוותר..) עצור אותו בצד(ויש הרבה דרכים לעשות את זה בניידת),הסבר לו את מהות העבירה שביצע(אם אתה יודע מהי),קח פרטים,פתח אירוע,והעבר הכל בדו"ח מסודר בסוף המשמרת... לא ככה?

Round 1

New member
מעכבים אותו

לפעמים רק מזהירים ומשחררים ולפעמים מעכבים ומזמינים ניידת. אין לנו סמכות לתת דוחות, מקסימום לקחת פרטים ולהעביר לטיפול המב"ס שיכול לתת דוח פנימי.

alamishmar

New member
דוח הוא לא תמיד חובה....

אבל לפעמים זו מצווה. וכן שים לב לשעה...אומנם בלי עצורים אבל לילה מעניין בהחלט היה. ד"ש מכולם ותישן טוב שיהיה לך כוח למשמרת הבאה. נ.ב לא תמיד זה כמו בסרטים...לראיה הפעם האחרונה שהיית.

../images/Emo13.gifדו"חות...

אשמח לדעת באיזו יחידה אתה מתנדב והאם אתה בוגר ית"מ שלב ב',משום שע"פ הדיווחים שבידי,כל יחידות הית"מ שלנו רושמות דו"חות וחלקן הלא מבוטל,עושים זאת למכביר.

danielo18

New member
אני מתכוון לזה ..

שיצאתי לפני כמה זמן עם אחד מהמתמיד(גיא-זה אתה..) ואיזה מישהו עקף אותנו בפראות אז הורדנו אותו הצדה,לקחנו פרטים,רשמנו הכל בדוח פעולה(ובסוף הוחלט שלא לתת לו דוח..). אמת שבתור קלאסי ישנה בעיה לתת דוחות ובאמת הכי טוב זה לקרוא לית"מ.

Round 1

New member
מדווחים לאחראי משמרת

והוא אומר איזו ניידת להזמין ומה המספר שלה(מתנ"א או סיור).

אנחנו עשינו מחסום שיגרתי בכניסה

(עם ניידת של המשא"ז)ולאחד הנהגים שבדקנו לא היו רישיון רכב ורישיון נהיגה בתוקף,לפי ההוראה לנו אסור לתת דוחו"ת אזקראנו בקשר לניידת של הסיור שהיתה בגיזרה שלנו והם היו בארוע אז המפעיל אמר לנו פשוט לתת להם להמשיך,זה נתן לנו-ואני מניחה שגם ליושבי הרכב-הרגשה של אוזלת יד של המשטרה

../images/Emo13.gifדוח"ות-התייחסות והמלצה..

1.אורביט ירוק-צר לי שניידת לא הגיעה למקום.איני יודעת את נסיבות המקרה:א.האם עברה מעל חצי שנה מאז פג תוקף הרשיון? ב.האם בדקתם בקשר שלנהג בכלל יש רשיון או שמא "נטול" או פסול? במקרה מסוג זה שניידת אינה מגיעה,צריך לדאוג לקחת את מלוא הפרטים,או לפחות להצטייד בדוחות לבנים/פנימיים,ואפילו "למען יראו ויראו",לתת לנהג העתק מהדו"ח הלבן ולומר לו שהדוח לתשלום יגיע אליו בדואר. 2.המלצות כדי לחסוך מאיתנו הבושה או תחושת אוזלת היד: א.לדאוג שאחד המתנדבים יהיה בוגר ית"מ שלב ב',אפילו כמתנדב ית"מ בפועל,רק במקום להיות ברכב הית"מ(בדר"כ אור ירוק)-שיצטרף לצוות קלאסי. ב.לודא,שבשעות בהן אתם פועלים יש צוות ית"מ בפעילות במקביל. ג.לודא שהמב"ס חתום על פנקס דוחות ונימצא בבסיס בהיותכם בפעילות,שיוכל להיות הגיבוי שלכם. ד.אם אין בידכם דוחות תנועה(כי אינכם מורשים) ואין בידכם דוחות לבנים כי...ככה-בהיתקלותכם עם עובר עבירה-תיקחו הפרטים המלאים מהמסמכים שבידכם,תעדכנו הנהג/ת,שכרגע אינכם נותנים דו"ח אלא אחרי בדיקה במסוף בתחנה וע"פ הרקורד שלהם כעברייני תנועה תחליטו אם "להעשיר" אותו ותשלחו להם הדו"ח או שתחליטו שלא.ככה לא תצאו טמבלים והו יהיו "במתח" לזמן מה.

תודה רבה,יודית

אני לא ממש זוכרת את פרטי הרישיון ההוא אבל אנסה ליישם להבא את העצות שנתת. ומיקה-זה ממש נכון,הדבר הכי גרוע מבחינתנו הוא להראות שאין לנו סמכויות,כי רוב האנשים לא יודעים שאנחנו מתנדבים ולא שוטרים ואם אנחנו נתפקד כאילו ידינו כבולות ונראה איזה חוסר אונים או בלבול,זה יוציא את המשטרה מאוד רע.

micka0011

New member
גם כאשר הידיים כבולות

וההרגשה שלנו היא של אוזלת יד, יש דרך להעביר לאזרח מסר כי בעצם אי מתן הדו"ח היא החלטה אישית שלנו, ולא של המפעיל ולא בשל חוסר כ"א, או כל מיני סיבות חיצוניות אחרות. אפשר להעביר מסר ולצאת גדולים גם בלי דו"ח.

יצחקיי

New member
אוקי אני מבין ש..

אני מביו שרק מי שעובר שלב ב רשאי לכתוב דו"ח אבל מעבר לזה מה התועלת בכך חוץ מלעשיר את הקופה שגם ככה תקציבכם ניקבע על פי כמות הדו"חות. מה דעתך למשל כשאת תופסת עברין במקום לתת לו מיד דו"ח פשוט לבחון אותו על המקום וזה יכול להיות על-ידי איש משרד הרישוי שיהיה צמוד או בכל צורה שהי למה העונש צריך להיות כספי? אם לא יעבור את המבחן הקצר ועניני ילקח ממנו הרשיון עד לתיקון ונהג שעובר יקבל אזהרה בלבד ובפעם השניה ילקח ממנו הרישיון לחצי שנה .ותאמיני לי שכולם יודעים את החוקים פשוט משתוללים ושום כנס לא יעזור

שאלת תם, למה להיות רעים?? למה???

ב"ה שאלה לי לכל המתנדבים שנותנים דו"חות, למה להיות רעים למה??? מעריכים אותנו כמתנדבים הפועלים למען הבט"ש. למה להיות מאנייק אמיתי ולתת דו"חות? עושה למישהו מאיתנו 'כיף' שאנחנו דופקים מישהו אחר? תפסתי עשרות נהגים שמגיע להם דו"חות. לילה במחסום ואני מסיים פנקס דו"חות שלם. פעם אחת נתתי למישהו דו"ח, פעם אחת ויחידה, וזאת גם אחרי שהוא פתח על הצוות ג'ורה "תן דו"ח, למה מי אתה חושב שאתה? כל השוטרים על הזין שלי.. " ועוד ועוד ביטויים, דבר כזה חוטף דו"ח. אבל במקרים אחרים, למה? אנחנו באים לסייע לאזרחים לא לדפוק אותם. יש שוטרים שמקבלים כסף, שהם יבצעו את עבודתם ויכסו את המשכורת שלהם בדו"חות. למה אנחנו המתנדבים צריכים למממן את הקופה המשטרתי למה? רוצים לתת דו"חות. שיתנו שוטרים שמקבלים כסף. או שוטרי מתנ"א. אנחנו בקלאסי, בית"מ, במתמי"ד וכו' נפעל למען האזרח נסייע לאזרח, נבוא לקראת האזרח, ולעולם, לעולם לא נאבד את הלגיטימציה שלנו, ולעולם לעולם לא נדפוק אזרח בדו"ח. במידה ודפקנו את האזרחים עם דו"חות, אנחנו לא שווים כלום. אנחנו רק מתנדבים! ובאותו מידה שדפקנו דו"ח, אנחנו יכולים לקבל דו"ח, ואף אחד לא שש ולא שמח להוציא מכיסו כסף. בטח לא במצב הכלכלי הקשה של היום. לכן נזכור; שראינו אדם שעבר עבירת תנועה המצריכה דו"ח, נסביר לו יפה שהעבירה שהוא עבר עולה לו 'איקס שקלים' והיות ואנחנו לא בעד לקנוס, אלא להסביר שהוא עבר עבירה. שידע שהוא יכל כעת להפסיד את הסכום הנ"ל. אני מבטיח לכם, שלהבא הוא יזהר כפליים, ויחשוב שוב לפני שהוא יבצע את העבירה. לא פעם, ולא פעמים נתקלתי בשוטרים שדופקים דו"חות בשביל הכיף. ואתן דוגמה: יצאתי מהבית עם ת.ז. בכיס, בלי רישיון נהיגה עלי. יש על זה קנס כספי אם אינני טועה משהו בסביבות מאה שקלים. בקלות אפשרי לבדוק בקשר (ורוב השוטרים אכן יעשו זאת) לפי מספר ת.ז. אם יש לי ר.נ (רישיון נהיגה) תקף. הם בודקים, יראו שיש רישיון תקף, אבל יתנו דו"ח על אי נשיאת רישיון. למה?? מישהו מוכן למען ה' להסביר לי למה זה? אני לא אבין את זה לעולם! תזכרו, אנחנו בעד האזרח, לא נגדו!

קרבינוש

New member
הם מתלהבים בלי מטרה

העיקר לחקות את הכחולים ולתת עונשים להרגיש שליטה וכוחניות אני בעד מה שאיציק כתב לרחם בדרך כלל ולתת הסבר לנהג ככה הוא יבין מה רע עשה רק אם זה ממש חמור חמור או הנהג משחק אותה טמבל וחכם אז לזמבר אותו כי זה מראה שהוא לא מבין מה עשה ומנסה להתפלסף ואחד כזה מסוכן לפעם הבאה

מתנדב

New member
איציק, זה בהחלט מובן מה שכתבת....

וגם אני בדעה הזאת, אני מורשה כבר כמה שנים לתת דוחו"ת, ואולי במשך תקופה זו נתתי 10 דוחו"ת לא יותר מזה, גם אני נוהג בשיטה שלך, אך יש דברים שיש להם עקרונות, שעליהם אני עומד בכל תוקף, לא על כל דבר צריך לוותר, ולא על כל דבר צריך להעניש, תלוי מה העבירה שאותו אחד ביצע...

איציק לוי- אתה חוצפן ../images/Emo18.gif

1. אף אחד מאיתנו איננו מנייאק, 2. אני כמתנדב ית"מ מעצם הגדרת המילה -ית"מ- כן רושם דו"חות תנועה, 3. לכתוב שהכסף הולך למשטרה הרי זו שערוריה מאחד שמתיימר להכיר את המערכת, הכסף הולך ישר לאוצר המדינה, 4. אנו כמתנדבים לא באים לחנך את השוטרים אנו באים להתנדב במקומם או איתם וגם לרשום דו"חות אם צריך, תשאל ותברר לפני שאתה כותב שטויות, אנחנו גם מוותרים,לפעמים, לא תמיד, אבל תמיד תדע שאם נהג נעצר סימן שבוצעה עברה שאיתה השוטר ואו המתנדב מוכן ללכת גם לבי"מש, תלוי בנסיבות והאישיות של מבצע העברה 5. ומשהו אישי- תפסיק להיות "קוטר" לא טוב לך- אתה ראשי לעזוב אך אל תירק לבאר שממנה אתה שותה(מתפרנס)

צקלקה

New member
אני אסביר את עצמי

למשל,יום אחד אני עושה ביקורות אוטובוסים ופתאום אני רואה נהג שנוסע בנתיב אחד,עולה על האי-תנועה,חותך נתיב וכמעט פוגע בשיירה של רכבים שבאים מצד שני, אז מה אני אמור לעשות על זה,לשתוק? אני חיב לתת דוח (וכל זה במהירות מופרזת). אני לא מדבר על הדברים הקטנים כמו חגורה,פנס שבור או כל הדברים האלו,אלא אני מדבר על דברים רציניים שיכולים לפגוע לי במאות אנשים. ואם היה לי תינוק באוטו?????????????? אז מה, היה הורס לי משפחה שלמה בגלל שהוא ממהר....... כמו כן,לרפ"ק , אני מתנדב קלאסי,פועל כבר 5 שנים,ועד לפני שנה יכולתי לתת דוחות כמו כל השוטרים...............

למעלה