דוחות

Round 1

New member
תגובה לשוקי

מתנ"א וית"מ זה התפקיד שלהם לתת דוחות על כל עברת תנועה. מתנדבים אחרים מוותרים על קנסות במקרים לא חמורים. אני מציע לך לשנות את הגישה שלך כי ההרתעה מעברות תנועה היא לטובתך ולטובת כל הולכי הרגל והנהגים ש500 מהם מתים כל שנה.

g r e e n n i r

New member
צודק ידידי

האנשים האלה פשוט עושקים את הציבור בשביל להעשיר את הקופה הציבורית המדולדלת קמעה, באיצטלה של שמירה על הבטיחות בכבישים. אולי יום אחד עלובי הנפש האלה יהיו קצת פחות טיפשים, יצאו וילמדו מן העולם הרחב כי לא כך מטפלים בבעיות. ומה גם, שהם נהנים מזה, מתחושת שכרון הכוח שלעולם לא יהיה להם בעבודה רגילה - מן הטעם הפשוט שהם חסרי כל כישרון... בקיצור - העם שונא אותכם. לכו להפליץ במים רותחים

Round 1

New member
מזה, אבל מזה חבל שאתה חושב ככה

כי אם סתכל שניה מי האנשים האלו תראה שהם תורמים מהזמן שלהם בשביל לשמור על אחרים, כולל עליך.

לקיחת הכסף משמשת רק כאמצעי הרתעה

המשטרה לא נותנת דוח"ות כדי להרוויח כסף אלא כדי לחנך את האנשים ואין מה לעשות,אמצעי החינוך הטוב ביותר הוא פגיעה בכיסם של האנשים. אני ממליצה לך לראות את "רישיון להרוג",התוכנית ששודרה בעבר בערוץ2, היה שם איזה קטע שבו הוצבו שני מחסומי תנועה בזה אחר זה ועקבו אחר נהגים שנעצרו במחסום הריאשון,קיבלו נזיפה והמשיכו לסוע מהר עד שקיבלו דו"ח במחסום השני

DKTLV

New member
תגובה והמלצה

בתור מתנדב פשוט, אין לי סמכות לתת דו"חות תנועה. אבל לאחרונה יצא לי לעבוד עם מתנדב תנועה (ית"מ) ולראות איך כל העניין הזה עובד. יצא לנו לעצור מספר רכבים על שטויות (מראה שבורה, חגורה), ובכל המקרים האלה רק הערנו לנהג ושלחנו אותו לדרכו עם חיוך שלנו והבטחה מצידו שלא יחזור על הטעויות שלו. אפילו יצא לנו לתפוס מישהו שביצע 2 עבירות שהחוק היבש קובע שעל כל אחת מהן הוא אמור לקבל זימון לבימ"ש, אבל בסוף ויתרנו לו. הית"מניק אמר לי שקשה לו לתת זימון לבימ"ש, מבחינה רגשית. הבנאדם היה נהג חדש, ולמרות שהחוק אומר שמגיע לדפוק אותו, החלטנו שלא, גם בגלל שהזימונים היו לוקחים לו את הרשיון לתקופה ארוכה מאוד, וגם בגלל שהוא לא עשה עבירות ממש חמורות, ובעצם גם לא היה אשם בהם, למרות מה שהחוק היבש קובע. לדעתי ההבחנה בין עבירות שצריך לתת להם דו"ח לבין כאלה שאפשר לוותר צריכה להיות כזאת: פשוט צריך לדמיין ולחשוב אם היה קורה לי משהו אם אני הייתי נוהג ברכב הפרטי שלי מול/מאחורי/ליד אותו בנאדם, ובעקבות העבירה שלו הייתי נפגע. אם התשובה חיובית, אז רצוי מאוד לתת לו את הקנס. אם התשובה שלילית אז אפשר להסתפק בהערה בלבד ולהוציא ממנו הבטחה שייתקן את המצב. לדוגמא: חגורה/פנס שבור- האם הייתי נפגע ממנו? לא. נזהיר אותו ונדאג שהוא יבטיח שלמחרת הוא ייתקן את הפנס או יחגור מיד את החגורה וימשיך בנסיעה. דוגמא נוספת: הבנאדם נסע משמאל לקו הפרדה רצוף (קו לבן). אם הייתי נוסע ממולו הוא היה גורם לבלימת חירום שלי (במקרה הטוב) או לתאונה חזיתית, שלא נדע. אסור לוותר לנהגים כמוהו!

למעלה