יודית..
ב"ה א. אני תמיד מפתיע, לעיתים לטובה, לעיתים לא, הפעם איכזבתי קצת. מה לעשות... ב. אני בתור מתמיד לא מסוגל לתת למישהו רפורט אלא במקרה שאין ברירה. עצרתי אדם שלא היה חגור - נתתי לו דו"ח. ואז מה? מה רע שאסביר לו עם חיוך שעצם נסיעתו ללא חגורה היא מסכנת אותו, ובנוסף הוא יכל כעת לקבל קנס כספי? לדעתי, וזו דעתי וכל אחד יכול לחלוק עליה שההפקט של זה עובד פי מאה מאפקט של קנס. ג. בתור חובש שהייתי באין ספור תאונות ואני מוקפץ לתאונות יומם וליל אני יודע כמה חשוב אכיפת התנועה, אבל יש דרכים לאכוף. אתן לך דוגמה קלאסית מהיום, בדרכי לעבודה בשעה 07:00 בבוקר בקרית אונו, ראיתי רכב לידי שהנהגת בלי חגורה עומדת בפקק תנועה. איך שבאתי לפתוח חלון להסב את תשומת ליבה שהיא בלי חגורה, ראיתי ניידת משטרה (מאזדה דומיו) עם כחול דולק על הגג, עוקף פקק שלם מצד ימין. פשוט נסע בצד ימין, הגיע לסוף הפקק וחתך שם שמאלה. שראיתי את זה, סגרתי את החלון ושתקתי. (וזה נושא לדיון נפרד מעמיק קשה וכואב - עבירות תנועה של המשטרה, עיתון 'הגה' נוגע בזה כל גיליון מחדש, וכל גליון מחדש יש את תגובת מפקד מתנ"א וכו' אבל שוב, פה זה לא המקום ולא הנושא) אני לא אלך לחנך איש בכביש, זה לא תפקידי. אני אסע עם חגורה, אני לא אאותת כשאני מבצע פניה, ואני אסע בהתאם לחוק, ולא אחטוף. אני תמיד מסתכל על הצד השני לא מעמדת 'כוח' ו'אכיפת החוק' אלא בעיניים שלו, אני מסתכל לעבריין בעיניים ומדבר איתו בגובה העיניים. עם כל הכבוד למדים אותם אני לובש - הם לא נותנים לי שום יתרון על הנהג שאותו עצרתי, וכמו שאני במקרה שלו יכלתי להיות 'נעצר' ע"י שוטר אחר, כך אני מרגיש בשעה שאני עצור מישהו אחר. מה גם שעם ניסיון שטח אתה 'מריח' את האנשים אתה רואה מי באמת עבריין כרוני לפי מבט מהיר על האוטו צורת דיבור תנוחת ישיבה באוטו וכו'. שוב יודית, את אכיפת התנועה בכבישים צריכים וחייבים לבצע. אך דעתי שניתן לבצע את האכיפה בצורה יעילה הרבה יותר בהסבר לנהג על מהות העבירה שהוא עבר, בחיוך, ולא עם עט ביד ופנקס דו"חות ביד השניה. איך כתוב בפרקי אבות? ואת זה למדתי מאחד המתמידים הוותיקים יותר ש'חנך' אותי "דע מאין באת.." באתי מהאזרחי... "ולאן אתה הולך" אני חוזר לאזרחי.. כך שתמיד אבל תמיד אזכור שאני אזרח מהעם. גם אם אני לובש מדים ובתפקיד אני אזרח. שוב, אני לא נגד אכיפה, אך בעד שינוי השיטה. וכפי שכתבתי אדם ללא רישיון נהיגה עליו. (בבדיקת מסוף יש לו רישיון) מדוע עליו לשלם 'אגרת בדיקה בקשר' בסך 100 ש"ח? אם זה לא סתם אכזריות אז אכזריות מה היא? על חוסר פקק על וינטיל ברכב יש קנס כספי, מדוע? הדברים האלו חורים לי בתור מתנדב - אני אמשיך לעשות עבודתי השוטפת נאמנה (סיורי בט"ש) אסביר לאזרחים שעברו עבירת תנועה בחיוך ובמאור פנים לדעתי זה יועיל הרבה יותר... כל אחד ודרכו הוא.. תודה על התייחסותך. המשך יום נעים Kיציק