דוחות

לאדם כמוך אני פשוט לא אגיב..

ב"ה כי אתה לא שווה תגובה.. שתלמד לדבר, ולהתבטא אתייחס אליך.

מתנדב

New member
קפצתי לשניה, תבין ישנם דוחו"ת שאפשר

להעלים עיין, לא על כל עבירה ועבירה צריך להסתיים סדו"ח, לפעמים בזה שאתה מסביר לנהג את חומרת העבירה שהוא עשה, ואת הסיכון בה (אם יש כמובן), הנהג מבין טוב יותר מדו"ח עצמו... אדם שמבצע עבירה שמסכנת אותו את הציבור, יש להתייחס לזה בכל חומרת הדין, אך אדם שביצע עבירת תנועה, לא חמורה כל כך, אני חושב שכדאי להתייחס בהתאם לעבירה וללמוד לוותר גם, הכל תלוי בך, כפי שידוע כשאתה עוצר את הנהג אתה השופט באותו רגע וקובע מה לעשות איתו... אני נתקלתי כמה פעמים בנהגים שהיו נותנים לחבר או לחברה לנהוג בלילה בשעות מאוחרות בתוך מגרש, או חניה כשאין ברשותם רשיון נהיגה, אם טיפוסים כאלו אני לא מוותר, הן לנהג המחזיק ברשיון, והן לאותו חבר/ה שלא מחזיקים כלל ברשיון נהיגה...

Round 1

New member
גם אני חושב ככה

אנחנו נותנים דוחות רק אם זו עברה חמורה או שהבן אדם מתחצף. ית"מ התפקיד שלהם זה לתת דוחות.

danielo18

New member
זה לא שאנחנו מניאקים ודופקים כל אחד

שאנחנו רואים על כל דבר קטן. אבל יש כאלה שפשוט חייבים לדפוק(=לרסן) אותם אחרת הם בסוף יהרגו אחרים.אני חושב שהפחדה זו הדרך היחידה שאפשר למנוע תאונות פה.במקומות אחרים אולי אפשר לחנך אבל את הישראלי המצוי אי אפשר לחנך אז אם תקח לו את הרשיון אז אולי הוא ילמד לקח. לתת דוח? אמנם זה נותן הרגשה של שליטה וכוחנות אבל זה לא מה שקובע אם הדוח ינתן או לא.יותר חשוב זה להעביר את המסר של נהיגה זהירה.הדוח זה אחד האמצעים להעביר את המסר.זה לא הסכום שרשום חשוב אלא מה המסקנה הסופית-שכדאי לנהג לשמור על עצמו ועל אחרים,ואם לא אז הוא יצטרך לשאת בעונש.אם המסר לא נקלט,חבל"ז...

לא כל מפגש עם נהג חייב להסתיים בדוח

אפשר גם שניים
יש עבירות שאני לא מוכן לוותר עליהן וחייב לרשום דו"ח ב-36, ב-37, ילדים ללא התקן ריסון, אי מתן זכות קדימה להולכי רגל חניית נכים, נהיגה בחוסר זהירות וכו' אף אחד לא ישכנע אותי לוותר על הדוחות הנ"ל אני מתנדב גם במתנ"א ת"א וגם בית"מ מודיעין

../images/Emo13.gifאיציק,מפליא אותי לקרוא את שכתבת.

לצורך הפרופורציות-עדיין יש לנו יותר הרוגים בתאונות דרכים מאשר בפיגועים ומלחמות.ואיזו מה"מלחמות" היא בידינו למנוע?-רק את הקטל בדרכים.ואיך עושים זאת?בנוכחות ,באכיפה ובחינוך. מאחר ולמ"י בלעדיות בנוכחות ואכיפה-יש להשתמש בכלים אלה. הניסיון,מהארץ ומחו"ל מלמד,שלא הסברה ולא פרסומות משנים את תרבות הנהיגה אלא רק פגיעה בכיס ויותר מכך לקיחת הרכב. עדיין אין שמוש בלקיחת רכב לנהגים בארץ בעקבות עבירות תנועה,אך זה יגיע. אין ספק,שניתן ורצוי להפעיל שיקול דעת במתן דו"ח,אך בין לראות בזה רוע או לכנות אנשים "מניאקים"-יש בכך משום העוול והעיוות,שהרי מי צריך "לזכות " לכינויים כדוגמת:רוצח בפוטנציה(בעבירות חמורות),חסר אחריות או פורע חוק?-ודאי שלא את המתנדבים או השוטרים,שנתקלים באזרחים הללו.

basket case

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifקצת התחשבות לא תזיק!!

אני חושבת שיש מקרים מסויימים שמאוד חשוב דווקא כן לתת דו"ח, למשל כאלה שנוהגים כמו מטורפים, עוקפים מימין בלי לאותת וכו'.. ואתה רואה שמדובר באנשים שהם אינם נהגים חדשים, אלא כאלו שפשוט תפסו יותר מדי ביטחון ובטוחים שהכביש של אמא שלהם (נהגי מוניות הם דוגמא קלאסית..
). אבל..אני למשל, משהו כמו חודשיים אחרי שקיבלתי רשיון, עצרתי בתחנת אוטובוס, השתהיתי שם קצת, והפרעתי לאוטובוס להיכנס. היה שם מישהו מהמשמר האזרחי, שאיים עליי בדו"ח. בסוף הוא לא נתן לי, אבל מאוד הלחיץ אותי, ואם הוא אכן היה נותן לי דו"ח - אני חושבת שזה היה ממש רוע לב מצידו. מה שכן, הוא הפחיד אותי מאוד (אפילו יותר מדי..
), מאז אני ממש פוחדת לעצור בצד..אפילו סתם לאסוף מישהו... אז אפשר לדבר, להסביר, להעיר, אפילו להפחיד קצת.. אבל, נא לא להיסחף בבקשה... על אחת כמה וכמה, לא לתת דו"ח לנהג חדש, שוקיסט, שפוחד להיכנס לאוטו.. אתם עוד עשויים לעשות לו כזו טראומה, שאפילו טיפול פסיכולוגי לא יחזיר אותו לכביש..

shuky63

New member
אתם אבי אבות המניאקים

אתם בסך הכל גובי מיסים של המדינה,ועושקיםאנשים מעוטי יכולת שכספי הדוחות יורדים לפעמים מהאוכל של הילדים שלהם.אני לא מדבר על מי שנסע 180 קמש או עשה פרסה בכביש מהר אלא על מי ששכח חגורת בטיחות או דיבר בפלפון בנסיעה של 10 קמש.תודו שזה מעמיד לכם את הזין לתקוע דוחות לאנשים ואל תתחבאו מאחורי איצטלה של מגיני העם.תתרכזו בשמירת הביטחון ולא בעושק הציבור לטובת הממשלה

על חגורת ביטחות אין צורך לתת

ב"ה על חגורת בטיחות באמת אין צורך לתת דו"ח. תמיד אסע חגור כי זה מה שיגן עלי. אבל אם אתה נוסע לא חגור? תמות מצידי מה איכפת לי? על זה לא צריך לתת דו"ח! אבל אם ילדך לא חגורים כדאי שיהיה איכפת לך מהנוסעים איתך תקבל על כך דו"ח. לגבי פלאפון, כל המחקרים והבדיקות העלו תוצאה אחת! דיבור בפלאפון בלי דיבורית סכנת חיים! על עצמך לא איכפת לך? סבבה תכנס בעץ. אל תהרוג אזרחים תמימים שנסעו / הלכו כחוק! פלאפון מוציא אותך מהריכוז - אתה לא ערני למה שקורה, ואתה מסכן את חייהם של הסובבים אותך - על כך תחטוף..! נ.ב. היום מכירה של דיבורית + התקנה לא עובר את ה-500 ש"ח. כלומר: במחיר של קנס אחד יש לך דיבורית באוטו! תמנע את הקנס, ושים דיבורית מראש! את הפתגם 'הפשע משתלם למי שמשלם'. תשנן טוב טוב. אתה רוצה לבצע פשע? קח בחשבון שיתפסו אותך ותשלם על זה. שמור על עצמך איש, ותזכור! חובה לחגור גם מאחור.. ו..פלאפון בדיבורית! Kיציק

../images/Emo13.gifאיציק,אתה מפליא אותי שנית..

לא תמיד עצם העבירה היא הבעיה-במקרה של חגורת בטיחות ,אם אדם נהרג,משפחתו הופכת לנטל על המדינה מהמיסים שלך ושלי,וחלקם יהיו נתמכי סעד,משותקים,דורשי טיפול ארוך טווח ו ה כ ל מהמיסים שלך ושלי. אך אי ציות לחוק,או חוסר ערנות לו "שכחתי,לא שמתי לב,זה היה כתום",יכול להסתיים בלא-כלום,אך יכול להסתיים רע. אך אם אדם יודע שיש נוכחות ואכיפה,ואתמול נתנו לו דו"ח על משהו-מחר הוא כבר יזכור(הוא יכול להחליט להמשיך ולפרוע החוק-אך הוא בחר בכך וצריך לשלם על כך)לטובת אזרחים ונהגים זהירים,ערניים ואחראים שחוצים או נוסעים בכביש.

יודית..

ב"ה א. אני תמיד מפתיע, לעיתים לטובה, לעיתים לא, הפעם איכזבתי קצת. מה לעשות... ב. אני בתור מתמיד לא מסוגל לתת למישהו רפורט אלא במקרה שאין ברירה. עצרתי אדם שלא היה חגור - נתתי לו דו"ח. ואז מה? מה רע שאסביר לו עם חיוך שעצם נסיעתו ללא חגורה היא מסכנת אותו, ובנוסף הוא יכל כעת לקבל קנס כספי? לדעתי, וזו דעתי וכל אחד יכול לחלוק עליה שההפקט של זה עובד פי מאה מאפקט של קנס. ג. בתור חובש שהייתי באין ספור תאונות ואני מוקפץ לתאונות יומם וליל אני יודע כמה חשוב אכיפת התנועה, אבל יש דרכים לאכוף. אתן לך דוגמה קלאסית מהיום, בדרכי לעבודה בשעה 07:00 בבוקר בקרית אונו, ראיתי רכב לידי שהנהגת בלי חגורה עומדת בפקק תנועה. איך שבאתי לפתוח חלון להסב את תשומת ליבה שהיא בלי חגורה, ראיתי ניידת משטרה (מאזדה דומיו) עם כחול דולק על הגג, עוקף פקק שלם מצד ימין. פשוט נסע בצד ימין, הגיע לסוף הפקק וחתך שם שמאלה. שראיתי את זה, סגרתי את החלון ושתקתי. (וזה נושא לדיון נפרד מעמיק קשה וכואב - עבירות תנועה של המשטרה, עיתון 'הגה' נוגע בזה כל גיליון מחדש, וכל גליון מחדש יש את תגובת מפקד מתנ"א וכו' אבל שוב, פה זה לא המקום ולא הנושא) אני לא אלך לחנך איש בכביש, זה לא תפקידי. אני אסע עם חגורה, אני לא אאותת כשאני מבצע פניה, ואני אסע בהתאם לחוק, ולא אחטוף. אני תמיד מסתכל על הצד השני לא מעמדת 'כוח' ו'אכיפת החוק' אלא בעיניים שלו, אני מסתכל לעבריין בעיניים ומדבר איתו בגובה העיניים. עם כל הכבוד למדים אותם אני לובש - הם לא נותנים לי שום יתרון על הנהג שאותו עצרתי, וכמו שאני במקרה שלו יכלתי להיות 'נעצר' ע"י שוטר אחר, כך אני מרגיש בשעה שאני עצור מישהו אחר. מה גם שעם ניסיון שטח אתה 'מריח' את האנשים אתה רואה מי באמת עבריין כרוני לפי מבט מהיר על האוטו צורת דיבור תנוחת ישיבה באוטו וכו'. שוב יודית, את אכיפת התנועה בכבישים צריכים וחייבים לבצע. אך דעתי שניתן לבצע את האכיפה בצורה יעילה הרבה יותר בהסבר לנהג על מהות העבירה שהוא עבר, בחיוך, ולא עם עט ביד ופנקס דו"חות ביד השניה. איך כתוב בפרקי אבות? ואת זה למדתי מאחד המתמידים הוותיקים יותר ש'חנך' אותי "דע מאין באת.." באתי מהאזרחי... "ולאן אתה הולך" אני חוזר לאזרחי.. כך שתמיד אבל תמיד אזכור שאני אזרח מהעם. גם אם אני לובש מדים ובתפקיד אני אזרח. שוב, אני לא נגד אכיפה, אך בעד שינוי השיטה. וכפי שכתבתי אדם ללא רישיון נהיגה עליו. (בבדיקת מסוף יש לו רישיון) מדוע עליו לשלם 'אגרת בדיקה בקשר' בסך 100 ש"ח? אם זה לא סתם אכזריות אז אכזריות מה היא? על חוסר פקק על וינטיל ברכב יש קנס כספי, מדוע? הדברים האלו חורים לי בתור מתנדב - אני אמשיך לעשות עבודתי השוטפת נאמנה (סיורי בט"ש) אסביר לאזרחים שעברו עבירת תנועה בחיוך ובמאור פנים לדעתי זה יועיל הרבה יותר... כל אחד ודרכו הוא.. תודה על התייחסותך. המשך יום נעים Kיציק

../images/Emo13.gifאיציק

כל שאני מנסה להבהיר, זו העובדה,שאי-חגורת בטיחות,פנס שבור ,אי-איתות והעבירות הכי זוטות,שרק אפשר לחשוב עליהן, אינן הבעיה שדורשת דו"ח-אלא סימפטום של חוסר איכפתיות,אחריות ורגישות נהג לנהיגתו ולנוהגים סביבו. ואם נימצא לכל אזרח כזה את הדרך לנערו(הסבר,דו"ח,הטפה וכו') ולהיות הכי בטוחים שזו מעידה ולא תרבות נהיגה-דיינו. מכאן ואילך זהו שיקול דעת של כל אחד ואחד מאיתנו. ואגב..הכסף מהקנסות עובר למשרד המשפטים ובעיקרון מיועד ל"החזקת" מערך השיפוט בתחום התחבורה ולטיפול בחקיקה בנושאי תחבורה.

יודית, דבר נוסף..

ב"ה לגבי מה שציינת שבמקרה מוות כתוצאה מתאונה משפחת ההרוג הופכת לנטל על המדינה ומתוקצבת מהמיסים שלי / שלך / של כולנו. יש לי רעיון כיצד לפתור את הבעיה. בתאונה בה האדם לא היה חגור או/ו עבר עבירת תנועה ובעקבות כך נגרם המוות (עקיפה בפס הפרדה רצוף. אי עצירה בתמרור עצור, אי מתן זכות קדימה, אי עצירה באדום, נהיגה תחת השפעת סמים/שתיה, דיבור בטלפון וכו') יעוגן בחוק שמשפחתו של ההרוג לא תזכה לראות שקל! ואם חוקי הביטוח שונו, שאדם שנהג ללא רישיון ופגע במישהו (דוגמה: ילד גנב לאביו את המפתחות ויצא לסיבוב חראקות בשכונה, ודרס קשיש שחצה את הכביש) הביטוח לא משתתף בגרוש! וכל ההוצאות נופלות על הנהג. כך גם אדם שעבר על אחד מחוקי התנועה ובוחן תנועה (שמגיע לכל ת.ד. עם הרוגים) קבע בצורה חד משמעית שהמוות נגרם כתוצאה מאי כיבוד חוק מסויים. משפחתו לא תראה שקל מהמדינה. למה שנשחק במגרש לא לנו? למה שהנהגים לא ישחקו במגרש שלנו? למה אנחנו צריכים לקנוס? הוא נהרג כי הוא לא היה חגור? בעיה שלו. אדם נהג תחת השפעת סמים ופגע במישהו למוות או פציעה? מלבד העונש שהוא יקבל (מאסר על תנאי וכו') מחרימים את רכבו - ומוכרים אותה לצורך מתן פיצויים למשפחת הנפגע / ההרוג. לדעתי, צריך שינוי בכל הגישה, שהגישה תהיה שונה לחלוטין. אני יודע שאני לא בעמדת השפעה כל שהיא, ודברי נכתבים כאזרח מהשורה. אך ניתן לשנות זאת בצורת חקיקה. ולא בצורת קנסות... אדם שיוצא מהבית נכנס לרכב ולא חגור, הוא ידע שאם הוא פוגע/נפגע, משפחתו לא תראה שקל, רכבו ימכר לצורכי פיצוי, הוא יסע בצורה שקטה, רגועה ושלווה. שינוי גישה יודית, זה השיטה.. Kיציק

שוב אתה טועה ומטעה../images/Emo18.gif

תיקרא את מה שכתב חזי שוחט,אני מסכים איתו, הגדרת תפקידנו זה להילחם ב-ת.ד, לחלק מהנהגים אנו מוותרים ומסתפקים באזהרה, ולחלק לא!!! אני אישית חושב שיש עברות חמורות שבהן אסור לוותר לנהג העבריין, לדבריך אתה אדיש לנושא חגורות מאחור אז מה ההבדל בן בוגר לתינוק? זה צריך לקרוא באלפית השניה שהנהג מסתובב אחורה לראות מה קורא עם התינוק ומתרחשת ת.ד. קשה!, אז מי נפגע? הנהג השני?!! גם "לשוקי 63 " יש לי תשובה-הכסף מהדו"חות שייך לאוצר ואינו הולך לכיס פרטי של מישהו מאיתנו, איך האוצר מחלק את העוגה כולנו יודעים, לסיום -שוקי מי שנוהג זה מי שיש לו כסף לבנזין -לא מתפקידנו לבדוק את חשבון הבנק שלו, נהג ללא מסמכים שפוגע לך ברכב את מי תתבע? איזה חב' ביטוח? אל תהיה גיבור עד שזה לא קורה לך, ודבר אחרון לאשכול הזה- "אנחנו מתנדבי התנועה מקדישים מזמנו וללא תשלום- ולא מבצעים בט"ש"

יקירי..

ב"ה אף אחד לא כתב שחגורה היא לא פוטנציל להרג והרס. ושוב, יתכן מאד שאם הייתי עובר קורס במתנ"א והנתונים היו לי מול העינים הייתי כותב אחרת, אני ער לזה. כיום אני מתמי"ד במג"ב שזה בט"ש שוטף, ולא אכיפת תנועה. אתה תמשיך לבצע את עבודת הקודש שלך נאמנה - ואני אעשה את עבודת הבט"ש. נ.ב. גם אם הוא יהיה חגור ויסתובב שניה אחורה לראות מה קורה יקרה תאונה.. החגורה פה לא גורם למניעת תאונות! היא גורם להצלת חיים! כדאי שנפנים את זה. תודה גם לך על התייחסותך והמשך יום נעים Kיציק

hafifdalil

New member
איציק

בקורס נהיגה מבצעית ואולי אפילו בנהיגה מתקדמת או קורס נהיגה מונעת, מוסבר לך מה קורה למי שאינו חגור (יש גם כמה סרטים "נחמדים") במהירות של למעלה מ- 80 קמ"ש, כל דבר שאינו מעוגן ברכב (קרי:חגור) ימשיך עם כוח האינרציה, כך בדיוק יקרה עם נהג אשר יתנגש בך חזיתית ונכיוון שאינו חגור גופו פשוט ייצא דרך השמשה הקדמית היישר אליך היושב חגור ברכב השני. חובה לתת דו"ח לנהגים כאלו מכיוון שהם לא מסכנים רק את עצמם אלא גם את סביבתם.

חגורה מצילה - ולעיתים הורגת!

ב"ה המחקרים העלו שברוב (95%) מהמקרים חגורת הבטיחות מצילה חיים! אבל, ופה האבל הגדול שלי, יש לי חבר, בחור מקסים שאביו ואחותו נהרגו מהתהפכות רכב (כתוצאה מרגימת הרכב באבנים (בכביש ירושלים פסגת-זאב) הנהג שהיה נהג מרוצים בטרם עליתו לארץ היה חגור, וכן גם ביתו הייתה חגורה. הרכב התהפך והם נהרגו. הוא נהרג מחנק! החגורה חנקה אותו! והיות והוא היה מחוסר הכרה, הוא לא יכל לחלץ את עצמו..! החגורה ישבה לו על הגרון ונמתחה והוא פשוט נחנק למוות! כך שיש מקרים שחגורה עוזרת, יש מקרים שחגורה הורגת. אם אדם לבד ברכב מחליט שהוא רוצה לנסוע בלי חגורה, שיסע בלי חגורה! אם הוא ימות, או יפגע במישהו כדאי שתקרא את מה שכתבתי ליודית. צריכים את רכבו להחרים אם הוא פצע מישהו ולמכור את הרכב לתשלומי הנזקים (נוסף על התשלום מהביטוח שיקבל הנפגע מחברת הביטוח של הפוגע) ואם הוא יהרג אז הוא לא יקבל גרוש מהמדינה! תנו לאנשים להיות אחראים לחייהם.. זה כל המסר...!

hafifdalil

New member
איציק, לא התייחסת למה שרשמתי

למשפחה של הרוג שנהרג כתוצאה מהתנגשות עם מישהו לא חגור, לא יעזור שום פיצוי. יש חוק במדינה והחוק קובע שאדם חייב להיות חגור בכל נסיעה בריכבו. אני כמתנדב בגוף שתפקידו לאכוף את החוק - מחובתי לעשות כן. על אחת כמה וכמה כאשר העבירה מסכנת לא רק את עבריין התנועה עצמו, אלא גם את סביבתו ! ואי חגירת חגורת בטיחות עדיין לא נתונה לשיקול דעתו של כל נהג.

למעלה