שאלת תם, למה להיות רעים?? למה???
ב"ה שאלה לי לכל המתנדבים שנותנים דו"חות, למה להיות רעים למה??? מעריכים אותנו כמתנדבים הפועלים למען הבט"ש. למה להיות מאנייק אמיתי ולתת דו"חות? עושה למישהו מאיתנו 'כיף' שאנחנו דופקים מישהו אחר? תפסתי עשרות נהגים שמגיע להם דו"חות. לילה במחסום ואני מסיים פנקס דו"חות שלם. פעם אחת נתתי למישהו דו"ח, פעם אחת ויחידה, וזאת גם אחרי שהוא פתח על הצוות ג'ורה "תן דו"ח, למה מי אתה חושב שאתה? כל השוטרים על הזין שלי.. " ועוד ועוד ביטויים, דבר כזה חוטף דו"ח. אבל במקרים אחרים, למה? אנחנו באים לסייע לאזרחים לא לדפוק אותם. יש שוטרים שמקבלים כסף, שהם יבצעו את עבודתם ויכסו את המשכורת שלהם בדו"חות. למה אנחנו המתנדבים צריכים למממן את הקופה המשטרתי למה? רוצים לתת דו"חות. שיתנו שוטרים שמקבלים כסף. או שוטרי מתנ"א. אנחנו בקלאסי, בית"מ, במתמי"ד וכו' נפעל למען האזרח נסייע לאזרח, נבוא לקראת האזרח, ולעולם, לעולם לא נאבד את הלגיטימציה שלנו, ולעולם לעולם לא נדפוק אזרח בדו"ח. במידה ודפקנו את האזרחים עם דו"חות, אנחנו לא שווים כלום. אנחנו רק מתנדבים! ובאותו מידה שדפקנו דו"ח, אנחנו יכולים לקבל דו"ח, ואף אחד לא שש ולא שמח להוציא מכיסו כסף. בטח לא במצב הכלכלי הקשה של היום. לכן נזכור; שראינו אדם שעבר עבירת תנועה המצריכה דו"ח, נסביר לו יפה שהעבירה שהוא עבר עולה לו 'איקס שקלים' והיות ואנחנו לא בעד לקנוס, אלא להסביר שהוא עבר עבירה. שידע שהוא יכל כעת להפסיד את הסכום הנ"ל. אני מבטיח לכם, שלהבא הוא יזהר כפליים, ויחשוב שוב לפני שהוא יבצע את העבירה. לא פעם, ולא פעמים נתקלתי בשוטרים שדופקים דו"חות בשביל הכיף. ואתן דוגמה: יצאתי מהבית עם ת.ז. בכיס, בלי רישיון נהיגה עלי. יש על זה קנס כספי אם אינני טועה משהו בסביבות מאה שקלים. בקלות אפשרי לבדוק בקשר (ורוב השוטרים אכן יעשו זאת) לפי מספר ת.ז. אם יש לי ר.נ (רישיון נהיגה) תקף. הם בודקים, יראו שיש רישיון תקף, אבל יתנו דו"ח על אי נשיאת רישיון. למה?? מישהו מוכן למען ה' להסביר לי למה זה? אני לא אבין את זה לעולם! תזכרו, אנחנו בעד האזרח, לא נגדו!