דוהם

צחור

New member
דוהם

שלום פגשתי בשם של דוהם בשני מקורות שונים העוסקים בפירוש לספר איוב. אשמח אם מי מהפורום שמכיר יספר קצת או יפנה לקישור (לא מצאתי מענה מלומד בגוגל וביאהו)

eyalnadav

New member
לא מכיר אותו- יתכן מאד שהוא מהדור החדש

אם הוא מפרש של ספר איוב, או שהוא בעצמו איוב מודרני

צחור

New member
קיבלתי תשובות

עצוב לראות שדווקא בנושא תנכי שבו שיגרתי שאלה לשלושה פורומים שונים את התשובה מפורום זה קיבלתי באופן משמעותי הרבה אחרי הפורומים האחרים וגם אז התשובה אפילו לא קרובה להיות חלקית. דוהם, פרשן תנ"ך שפירש בגרמנית. לא יהודי אבל היה מקושר איכשהו (עוד לא נתחתי את כל התשובות שקבלתי) לאנשי תנועת ההשכלה.

eyalnadav

New member
עצוב לשמוע שמכירים פרשן גוי ולא

מכירים פרשנים יהודים בעיקר בתקופת ימי הביניים. אומר דבר אחד שאמר רב על פירוש של קוהלת שזה פירוש נפלא כי הוא עושה את המלך שלמה החכם באדם לטיפש באדם- וזה מה שעושים שאר הפרשנים וזה רמז ל" עם נבל ולא חכם" -אם זה הפירוש שנותנים לדמות התנכית אז היא טיפשה ולא חכמה.

צחור

New member
לעזזאל מה זה קשור?

ברור לי שמידע על פרשן 'גוי' הוא קצת יותר קשה להשגה אבל זה לא אומר שפורומים אחרים צריכים להשיג באופן משמעותי את הפורום שעוסק בתנ"ך. מהות הפורום כאן זה תנ"ך ואילו בפורומים אחרים הנושאים שונים לגמרי ונושקים רק קלות. מה שעצוב הוא לא זה שאנשים לא ידעו, כי אני מניחה שבעוד כמה שעות יהיה מי שיידע ויראה את השאלה שלי וייתן מידע מלא. מה שעצוב הוא זה שהפורום כאן כמעט מת!!!!

סוריאל

New member
הפורום לא מת

רק מדשדש. ומה שמצער הוא שהעדפתי להגיב בפור אחר מפני שצפיתי את התגובות דלעיל.

יוסי ר1

Active member
אם לא הייתי ברור דיי,

הפורום שרד - ויישרוד - את כל החוזים את גסיסתו. תמיד יהיו כאן מספיק אנשים שזה מעניין אותם, גם אם מנשבות רוחות רעות ברקע. אני אופטימי, ומאמין שהאופטימיות שלי יותר ריאלית מהפאסימיות של אחרים.

אביתר30

New member
אל תהיה בטוח..

אם חברי הפורום ימשיכו בויכוחים כולל על רקע אישי במקום בהעלאת רעיונות / פירושים מקוריים / מעניינים הוא עלול להגיע לאותו מצב של פורום תנך ב nrg , נענע וכדומה.. דהיינו גסיסה או מוות.. חבל. ארץ עם הספר .. בלי אף פורום של ספר הספרים.. אני אגב מאשים גם את הסרוחים במגדל השן האקדמאי..

יוסי ר1

Active member
אני גולש כאן בערך שנתיים וחצי.

בתקופה הזו היו ירידות ועליות, היו חברים קבועים נהדרים שפרשו, והיו טורדנים בלתי נלאים שנלאו והתפוגגו לבסוף. בסופו של דבר, גם אם עכשיו אולי אנחנו יותר בירידה, הרי בסופה ממתינה העליה הבאה...

פלגיה

New member
זהו, שלא

כי מי שבא בגישת "ישחקו הנערים לפנינו" ומחכה שאחרים ייזמו - אני לא מתכוונת להעיר אותו.

יוסי ר1

Active member
כמנהל עמית בפורום שכן, אני יכול להעיד

שיותר קל לגולשים למתוח ביקורת מאשר להועיל בשיפור. יש לי דוגמא מצויינת להוכיח את דברי, אבל לא אוכל להביא אותה בלי לעבור על כללי נימוס אלמנטאריים, אז אסתפק בקביעה שלעיל.

למעלה