עצוב לראות שדווקא בנושא תנכי שבו שיגרתי שאלה לשלושה פורומים שונים את התשובה מפורום זה קיבלתי באופן משמעותי הרבה אחרי הפורומים האחרים וגם אז התשובה אפילו לא קרובה להיות חלקית. דוהם, פרשן תנ"ך שפירש בגרמנית. לא יהודי אבל היה מקושר איכשהו (עוד לא נתחתי את כל התשובות שקבלתי) לאנשי תנועת ההשכלה.
מכירים פרשנים יהודים בעיקר בתקופת ימי הביניים. אומר דבר אחד שאמר רב על פירוש של קוהלת שזה פירוש נפלא כי הוא עושה את המלך שלמה החכם באדם לטיפש באדם- וזה מה שעושים שאר הפרשנים וזה רמז ל" עם נבל ולא חכם" -אם זה הפירוש שנותנים לדמות התנכית אז היא טיפשה ולא חכמה.
ברור לי שמידע על פרשן 'גוי' הוא קצת יותר קשה להשגה אבל זה לא אומר שפורומים אחרים צריכים להשיג באופן משמעותי את הפורום שעוסק בתנ"ך. מהות הפורום כאן זה תנ"ך ואילו בפורומים אחרים הנושאים שונים לגמרי ונושקים רק קלות. מה שעצוב הוא לא זה שאנשים לא ידעו, כי אני מניחה שבעוד כמה שעות יהיה מי שיידע ויראה את השאלה שלי וייתן מידע מלא. מה שעצוב הוא זה שהפורום כאן כמעט מת!!!!
הפורום שרד - ויישרוד - את כל החוזים את גסיסתו. תמיד יהיו כאן מספיק אנשים שזה מעניין אותם, גם אם מנשבות רוחות רעות ברקע. אני אופטימי, ומאמין שהאופטימיות שלי יותר ריאלית מהפאסימיות של אחרים.
אם חברי הפורום ימשיכו בויכוחים כולל על רקע אישי במקום בהעלאת רעיונות / פירושים מקוריים / מעניינים הוא עלול להגיע לאותו מצב של פורום תנך ב nrg , נענע וכדומה.. דהיינו גסיסה או מוות.. חבל. ארץ עם הספר .. בלי אף פורום של ספר הספרים.. אני אגב מאשים גם את הסרוחים במגדל השן האקדמאי..
בתקופה הזו היו ירידות ועליות, היו חברים קבועים נהדרים שפרשו, והיו טורדנים בלתי נלאים שנלאו והתפוגגו לבסוף. בסופו של דבר, גם אם עכשיו אולי אנחנו יותר בירידה, הרי בסופה ממתינה העליה הבאה...
שיותר קל לגולשים למתוח ביקורת מאשר להועיל בשיפור. יש לי דוגמא מצויינת להוכיח את דברי, אבל לא אוכל להביא אותה בלי לעבור על כללי נימוס אלמנטאריים, אז אסתפק בקביעה שלעיל.