דוד המלך

אלKטרה

New member
דוד המלך

מה הקטע של אנשים דתיים לטאטא מתחת לשטיח את העובדה שדוד המלך חטא? מה הקטע של המשפט: "כל האומר שדוד המלך חטא, אינו אלא טועה"? מה הקטע שכל פעם שאני אומרת שדוד המלך חטא, אנשים דתיים רוצים לרצוח אותי במבט שלהם? מה הקטע של הטיוח הזה?? דוד המלך בעצמו אמר: חטאתי לה'!! גם הוא עצמו טעה??

פלגיה

New member
אני אומרת

שאת צודקת. גדולתו של אדם בעיני היא לא בכך שלא חטא מעולם, אלא ביכולתו לקום מהנפילה. האמירה "חטאתי לה'" היא אמירה מרטיטה ומצמררת מבחינתי.

אלKטרה

New member
../images/Emo45.gif בדיוק

העובדה שבן אדם חטא לא עושה אותו רשע, חוטא זה אחד שרוצה ללכת בדרך הישר, אבל מחטיא את המטרה. אני מוצאת את עצמי בכל פעם מחדש מתווכחת לגבי העובדה שדוד חטא/לא חטא ו - "את כופרת בכך שאת אומרת את זה"

pembencipolisi

New member
מכשפי התלמוד החליטו להיות עורכי דין למלך דוד

משום שלא היה נראה להם מתאים שהמלך הדגול , משורר התהלים , אבי שושלת המלוכה נאף ושלח אדם לההרג במלחמה כדי שיוכל לבעול את אשתו "בהתר" אחרי שעשה זאת למרות אסור תורני מפורש , "לא תנאף"...

benaymr

New member
מכשפי התלמוד?

מצטער לחלוק עלייך,למרות שאני בדעה איתך,דוד בהחלט חטא. הסתייגות של חכמי התלמוד(דבר לגדולים ממך במקרא בכבוד) היא כמובן מהפחד למתירנות,שהרי "אם דוד חטא,זה לא ביג דיל אם אני הקטן,השפל שנותר-אחטא." וכמובן,כדי להאשים את דוד צריך להבין את המקרה לאשורו. במה הכוונה? שהרי נתן לאחר החטא מציג לדוד את משל כבש הרש,השאלה שלי היא כמובן, דוד-שחוכמתו כמלאך האלו-קים באמת חושב שנתן הנביא המלכותי יבוא עליו ויציג בפניו שאלה משפטית?-לא סביר להניח. למרות זאת,דוד פוסק פסק דין,ובנוסף מתעורר אצלו כעס. על מי כעס,למה כעס,האם ידע שנתן בא להוכיח אותו? מה עבר לו בראש ברגעים אלו? לטעמי,כדי להבין את המקרה בבהירות מיריבית יש לנתח גם את הקטע הזה בנפרד ולהבין במה דברים אמורים,

eyalnadav

New member
ומה תגיד על משקפיים מיוחדות לקרנים?

לקרני איקס , אולטרה סגול ודומיהם שאפשר לראותם שגם זה כישוף? לבני אדם לא מתאפשר לו ע"י הבורא לראות שדים כי מראיהן משונה ויכולים להזיק למי שרואם כמו שהבאת את הציון. פעולת אפשרות לראות שדים דומה לראית משקפים - צריך עוד אמצעי לעיניים כדי לראות. ובדרך אגב- אין לך מושג מהו כישוף ומה דרכי פעולתו , כבר למעלה מאלף וחמש מאות שנה שאין כלל כישוף , שאר התופעות המוכרות לך אין להם הגדרת כישוף

pembencipolisi

New member
המשך להאמין בשדים ורוחות אם זה עושה לך טוב

יש גם בקוראן פרק שלם "סורת אלג'ן" בענין זה. לי אין ענין בשדים ורוחות ולא בדרכים הדמיוניות שהציע כותב תלמודי כדי "לראות מזיקין". אני גם לא אנסה את השטויות. אם היה מישהו בימינו לוקח שיליה של חתולה שחורה בת שחרה , בכורה בת בכורה ושורף אותה ושם את אפשא השרפה ליד כרעי המטה ומקוה לראות "מזיקין" היו כל מכשפי הדת היהודית טוענים שהעושה זאת הוא מכשף WOODOO אבל כשהדבר נזכר בתלמוד , הכשןף נעשה "קדוש ומקודש" , חלק מן התורה הקדושה

eyalnadav

New member
תשובה לשאלה האם דוד המלך חטא

קודם כל דוד נענש וזה מוסכם על כולם כמו שאמר לו מנתן הנביא ארבעתיים ישלם (4 בניו) וגם הבן מבת שבע מת. וידוע שאדם נענש על חטא. האמרה של חז"ל באה לומר לנו שהחטא שאנו חושבים שדוד המלך חטא- לא מה שאנו חושבים. המרחק מאד גדול. צריך להתבונן במילים של נתן הנביא שאומר לדוד את חטאו ,מה הוא אומר לו?הנביא לא אמר לדוד שעבר על לא תנאף ועל לא תחמוד ודומיהם. החטא של דוד היה שהוא לא דן את אוריה החתי כמורד במלכות בדין סנהדרין אלא הרג אותו בעקיפין ע"י מלחמה חזקה ונהרג ע"י חרב בני עמון ובזה הוא הודה. אם היה אסור לדוד לשאת את בת שבע והיא היתה אסורה לו- הוא היה חיב לגרשה ולא שתגור איתו , וכל שכן שלא לקים אותה ולהוליד ממנה עוד ילדים , שאחד מהם הוא שלמה ממשיך המלכות של דוד המלך שדוד שמע זאת מפי נתן הנביא עצמו . המעשה של דוד עם בת שבע היה אחרי מות אוריה לדעה אחת , ולדעה שניה שלפני מות אוריה - לפי חז"ל כל חיל שיצא למלחמות בית דוד היה נותן גט לאשתו על תנאי. אם הוא חוזר מהמלחמה -אין גט, ואם לא יהיה גט למפרע, אוריה נתן גט כזה לבת שבע ואז יוצא שדוד בא על הפנויה ולא על אשת איש, ומלך מותר פילגש ללא קידושין אלא שמיוחדת למלך , ולכן הדבר מותר בפרט שאוריה מת במלחמה ולא חזר. החזרה הזמנית של אוריה לבית באמצע המלחמה לא מבטלת את הגט. אני מקווה שעניתי קצת על השאלות, כתבתי כבר כאן בעבר את התשובה ביתר אריכות . אשמח לענות על נקודות נוספות אם יש.

או! הנה תשובה אינטליגנטית

מעניין איזה בורות עמוקה יש לאנשים שהם חושבים שחז"ל לא ידעו לקרוא פסוק מפורש בו כתוב לדוד שהוא כן חטא. מעניין גם איך הם לא רואים שנתן הנביא לא אמר חמדת, נאפת, רצחת אלא דיבר על משל שאין בו בכלל את הדברים האלה, אלא רק ענין של כבשה. זה מה שניסו חז"ל להסביר ולתרץ. להסבר שלך צריך להוסיף שדוד בפעם השניה פקד על אוריה לחזור לביתו, והוא אמר לו שאדונו יואב במלחמה, כך שהוא קרא ליואב אדונו ולא לדוד, וזה גם נקרא מורד במלכות שחייב למות. אבל מה לעשות, יש תמיד את הרשעות והטיפשות של גזענים יהירים מלאי שינאה עצמית כנגד התרבות שלהם עצמם, שיבוזו בגסות לדברי חכמה וטעם.

אלKטרה

New member
או! הנה תשובה לא אינטלגנטית

מה לא תגידו לעצמכם כדי לטייח ולשכנע את עצמכם.

לשכנע במה?

מה נראה לך שחז"ל לא ראו את המילה: "חטאת" בפסוק מפורש? או שאתה מניח שהם מטומטמים, או שאם לא, אז הם התכוונו למשהו. אז מי שקצת מבין, בלי להתווכח על אמונה דתית, מבין שכוונת חז"ל היתה כפי שבואר לעיל. ההנחה שאנשים שכתבו את התלמוד שהוא ספר מאד פילוסופי ולוגי, גם אם אתה חילוני ולא מסכים לשום מילה שכתובה בו, הם כאלה סתומים שא ראו את מה שכל אחד רואה, היא הנחה יהירה וחוצפנית משהו.

אלKטרה

New member
מעניין, קבעת

שאני גבר כי אתה כ"כ מקובע בדעותייך המיושנות עד כי אתה לא יכול לחשוב שאישה תעסוק בדברי תורה, נכון? אתה מסוג האנשים שמרחיקים חילונים מהדת, ומהסוג המסוכן ביותר. התורה שבעל פה חשובה לך יותר מתורה שבכתב, ולא יעזור שום דבר - דעותיך מקובעות וארכאיות ואתה תעשה הכל - תעגל פינות, תמציא דברים ותהפוך עולמות כדי להסביר עובדות הכתובות שחור על גבי לבן וגורמות לגיבוריך איזשהו כתם, אתה בעצם סומא מחשבתית, ואתה יודע מה אמרו חבריך חז"ל על סומא: "סומא לא יתרום מפני שאין יכול לבור את היפה מן הרע". מבזק חדשות בשבילך - דוד המלך חטא! ושום דבר שתאמר לא ישנה את זה.

את קוראת מחשבות

אני לא. מהיכן את יודעת מה הסיבה שפניתי אלייך בלשון זכר? אולי זו היתה טעות? אלקטרה היתה יוונית שרצחה את אמא שלה, לא הנחתי שתהיה אחת שתקרא לעצמה בשם הזה. אני גם לא מבין מדוע את עדיין לא מבינה שחז"ל אכן הבינו היטב שדוד המלך חטא. אין על זה ויכוח. חוץ מזה, מה איכפת לך מדתי שמרחיק חילונים מהדת? את רוצה להתקרב חס ושלום? אם לא, אז דווקא את צריכה לשמוח שיש אנשים כמוני, שחושבים מאמינים ונושמים את הטענה שמשה רבנו ישב בהר ארבעים יום וארבעים לילה לא כשהוא מפצח גרעינים, אלא כשהוא לומד את הפירוש לתורה שבכתב. הפירוש הזה נקרא תורה שבעל-פה. למה את חושבת שזה לא הגיוני להאמין שהתורה שבכתב ניתנה עם הסבר איך לקרוא אותה? אם את לא מאמינה בתורה שבכתב, אין לי בעיה. אבל אם כן, אז מה לא בסדר בהנחה הזאת?

אלKטרה

New member
מה הבעיה עם

אלה יוונית שרוצחת את אמא שלך? ככל המרבה הרי זה משובח. בטח שאכפת לי מדתי המרחיק חילונים מהדת, אתה גורם לאנשים לסלוד מהדת היפה שלנו, אני לעומת זאת יצאתי בשליחות להראות עד כמה הדת שלנו יפה. עבודת קודש מעייפת
על שאר טענותיך - מה שעלה לי בראש זה: בלה בלה בלה בלה בלה... אני בטוחה שאלוהים יושב שם למעלה ונקרע מצחוק על הסברה שהוא נתן למשה את התורה שבעל פה כשמשה בילה שם ארבעים יום וארבעים לילה. הוא נתן לו אך ורק את חוקי התורה ותו לא. פשוט קורע, קומדיה מטורפת
לא ייאמן..

גם מיתולוגיה יוונית את לא יודעת

איזו אלה? זאת הבת של אגממנון. לפחות אם אין לך ידע בתרבות היהודית, אז אל תראי את בורותך בשאר התחומים בהם את עוסקת. אני חושב שגם לומר ש-"שאלוהים נקרע מצחוק" זו גם תת-רמה. את ממש לא מראה יופי של שום דבר.

אלKטרה

New member
מבחינתי היא אלה

יפה וחזקה, מי אתה שתגיד לי איך לכנות אותה? היחיד שמראה בורות מעוררת גיחוך הוא אתה. וכן, אלוהים נקרע מצחוק, כמו שאלוהים מריח את ריח הניחוח, כמו שאלוהים מתהלך בגן, כמו שאלוהים מתנחם, נעצב, מתחרט וגם אוהב.

למעלה