מסכים עם דבריך.
הדגמתי זאת למעלה בהתיחסות למשמעות הכינוי "זונה" לרחב, וארחיב כאן לגבי דוד. זה שבמשפחתו של דוד לא היה חסר ליבידו, רואים גם בעין בלתי מזויינת, ומפלי אותי שתמיד נטפלים דווקא לדוד. לשלמה בנו היו 1000 (!!!) נשים. אף אחד לא טורח לשאת טרחן ומשאן של אלף נשים רק מטעמים פוליטיים. אמנון בנו חשק בתמר אחותו, אדוניה בנו חשק באבישג סוכנתו, אבשלום בנו שכב את נשיו (של דוד) לעני השמש, ולדוד עצמו היו 18 נשים, אחת מהן היא בת שבע אשת אוריה, ואין צורך להרחיב. השאלה המעניינת היא לא רק אם בני דוד נתנו לגנים הג'ינג'יים להשפיע, אלא מה עוד אנו אמורים לזכור מהם. האם סיפורי בית דוד הם עוד רומן רומנטי, או שיש שם אנשים גדולים שפעלו גדולות, שזכרון פעלם משפיע לאורך אלפי שנים, והם אך מצדיקים את דברי חזל באבות "כל הגדול מחברו ייצרו גדול מחברו". אני הייתי מצפה מהמורה לעמוד על הדרך בה התנך מציג את האספקטים המנוגדים באישים רבגוניים הללו, איך הם עצמם רואים את עצמם בעיניהם, (דוד עצמו כותב על כך דבר והיפוכו, רואים כמה יחסו לעצמו הוא דיאלקטי!), איך ומדוע חזל והפרשנים מתארים ומסבירים את שכתוב. בקיצור, חוץ מגיחוך על חרמנות, אפשר להוציא מהטקסטים המון דברים מעניינים, לא יבשים אלא רעננים, וחבל שמורים מניחים לעצמם להגרר לפופוליזם בעיני תלמידיהם, ולפספוס חלון הזדמנויות ללמד אותם משהו מעניין ומועיל.