דוד, בתשבע, ומאיר שלו

שום שניות, מה שניות?

לחלוטין לא, למה לפרק ת'מילה? ש נ י נ ו ת ------ ותו לא.....(בעצם, הרבה כן: הבחנה חדה, חריפות וחוש הומור יוצא מין הכלל) לגבי החלק השני, לא הייתי בכיתה כשלימדו את המילה "שנין". לבבילון אין תשובה. חיפשתי בhttp://www.morfix.co.il/ אך ללא הועיל. הטקסטים בארמית לא ממש עזרו לי. מתנצלת על הבורות.

יוסי ר1

Active member
ההסבר שאתה נותן כאן, נופל מהסיבות

בהמשך, תער אוקם. ההסבר על חוצפתו של אדוניה נשמע קצת כפרשנות מאומצת: אדוניה מבקש את אבישג רק פרק מאוחר יותר, אחרי שדוד כבר מת ושלמה מלך. אם כן למה מקדים התנ"ך להכריז על כך שהמלך לא ידעה? ולמה חוזר המוטיב עד כמה יפה? להסביר מדוע חשק בה אדוניה, או להעמיד ניגוד בין היפיפיה המוצעת לכך שדוד מתנזר ממנה?ואם אדוניה כזה צדיק, שרווח לו לשמוע שאביו לא בעלה, האם ראוי בכל זאת שיבקש את מי שחיתה עם אביו? לא שראני חושד באדוניה שסבל מצדיקות יתר. בני דוד הוכיחו כבר את יחסם המתנשא, של אני ואפסי עוד. אמנון ששכב עם תמר אחותו. אבשלום שמרד תחת אביו, ובעל את נשיו (נשות דוד!) לעיני השמש. אתה יודע טוב ממני כי במזרח הקדום היה מי שהצליח לתפוש את המלוכה, היה מנכס לעצמו את נשות המלך המודח, גם אם לא חשק בהן. כך הוכיח לעם כי הוא טוב וראוי מקודמו. מסיבה זו הרג גם שלמה את אדוניה. הוא ידע כי לעם מעשה כזה, של לקיחת אבישג על ידי אדוניה, ירומם את מעמדו של אדוניה בעיני העם, ויהפכו לחתרן מסוכן יותר.

masorti

New member
תשובה...

במזרח הקדום אכן שליט חדש לקח את נשות השליט הקודם, כולל אם זה היה אביו. אבל עדיין נשארה בעיית האיסור המקראי. מה שאבשלום עשה היה במסגרת מרד גלוי נגד המלך, שהוא ממילא עבירה (גם בחוק האזרחי וגם עבירה דתית במקרה הזה). לכן תוספת של עוד עבירה לא העלתה ולא הורידה. לעומת זאת, אדוניה מבקש את אבישג באופן "תמים" ושלא במסגרת מרד. (ברור שגם הוא וגם שלמה הבינו במה מדובר, אבל רשמית זו היתה בקשה תמימה) לכן לפחות כלפי חוץ המעשה לא אמור להיות אוטומטית חטא. מכאן שנחוץ ההסבר שדוד לא שכב עם אבישג.

יוסי ר1

Active member
בא נניח לדוד ואבישג לשכב עם אבותם

רק מילה לגבי אדוניה. על אדוניה נאמר שם "מתנשא למלוך", בעוד אביו, מלך מכהן בחסד אלוהי ובגושפנקה של שמואל הנביא. לא נראה לי שהוא הטיפוס שישקול פעמיים אם הצעד שהוא עושה נחשב לחטא. אבל זו רק פרשנות שלי, לא כתוב מוכח.

יוסי ר1

Active member
וחוץ מזה, כל כך הרבה שרשורי תנ"ך

ביום אחד. תיכף יאשימו אותנו בכפיה דתית כאן...

גנגי

New member
../images/Emo6.gif יוסל'ה,

כשאתה מציע למלך ולאדוניה לעסוק בגילוי עריות באופן חינני כל כך, איך אפשר להאשים אותך במשהו בכלל?

גנגי

New member
נו, הכימו, כמובן, לא אני....

אגישג, מה פתאום אדוניה! וגילוי עריות נקרופילי, כמובן. מה שיותר עמוק יותר מסריח.

גנגי

New member
וגם הדיסקלודים זה

כי אני לא מרגישה את האצבעות ואת המקלדת (וזה לא תירוץ, ככה שאני מבקשת את סליחתכם מעתה ועוד סוף הטיפולים, גם ככה קשה לי להקליד נורא).

יוסי ר1

Active member
נמלול באצבעות? "יחפשו לגבירתי נער

בתול" וגו' (שם שם, שם וגם שם...)

גנגי

New member
זאת תרופה?../images/Emo12.gif

אני מוכנה לנסות.
מה לא מקריבים בכדי להציל את כבודה שת הרפואה האלטרנטיבית!

masorti

New member
אדוניה יחשוב פעמיים...

משום שבאותו רגע הוא עדיין לא היה מעוניין למרוד בגלוי. בדיוק מסיבה זו הוא הציג את ענין אבישג כבקשה אישית דרך בת-שבע כמתווכת. אם קבלת אבישג היה חטא פורמלי של גילוי ערוות דוד, אזי לשלמה היה תירוץ מיידי להיפטר מאדוניה. אדוניה כמובן לא רצה להגיש את ראשו לשלמה על מגש של כסף, ולכן היה איכפת לו שטכנית לא מדובר בחטא. אני אנסח זאת כך... אילו אבישג שכבה עם דוד, כל מה ששלמה היה צריך לעשות הוא לאשר את העברתה לאדוניה. יום אח"כ הוא היה אוסר את אדוניה באשמה של חטא גילוי עריות דתי, ומוציא את אדוניה להורג. אז אם אדוניה ביקש את אבישג, הוא ודאי התייעץ קודם עם טוען רבני לגבי השאלה האם יש בכך חטא.

masorti

New member
נ.ב. בדיעבד אדוניה טעה בשיקוליו...

ושלמה חיסל אותו מיד אחרי ששמע על בקשתו. אבל זה כבר היה בגדר הימור פוליטי ולא ניתוח משפטי של הסיטואציה.

יוסי ר1

Active member
הטעות של אדוניה, שהוא התחכם עם

החכם באדם, ועוד כשזה יושב כבר בעמדת הכח. וזו כזכור, טעות שאי אפשר לחזור עליה פעם שניה...

נו ביימת, במשפחה הזו

עשו כל מיני מעשי תועבה מיניים- אמנון האונס את אחותו תמר, לאחר שזו אומרת לו שאביה יאפשר להם להתחתן (מיהו אביה אם היא אחותו של אמנון? כנראה שדוד מפני שהיא גם אחותו של אבשלום.). אשבשלום עצמו לו טומן ידו בצלחת ואונס את פילגשי אביו בפומבי- ולאחר שב על עונשו הראוי על המרידה באביו, דוד מתאבל עליו ומייחל שהוא היה זה שמת במקומו. אבל מה לנו כי נלין על אמנון ואבשלום? הרי מעשה אבות סימן לבנים, וד"ל.

אטיוד5

Active member
כיצד מוביל ...

הפסוק "קיראו לי לבת שבע" למספר 13, או ל- 13 מספרים? מה הקשר בין הפסוק למספר? התוכל להאיר? ועוד דבר, "ולא יחם לו" קרה כשהוא היה בא בימים, ורק אז הלכו ויפשו בכל הממלכה והביאו אליו את השונמית. סיפור בת שבע היה כשהוא היה מלך צעיר. אז מהיכן צץ הסיפור שהוא שכב עם בת שבע לעיני אבישג?

גנגי

New member
הצחקת אותי.

זה חדש לך כמה זמן לוקח למערכת המשפט מרגע שהפשע מבוצע ועד שניתן גזר-דין?

למעלה