דה זראסאי גרופ הסדר

Reem88

Well-known member

סבורה כי לא יהיה בידיה לשלם את תשלומי קרן וריבית אגח ה' במועדם(אוג' 25), פועלת לגבש שינוי תנאים​

dw

Well-known member
מנהל

סבורה כי לא יהיה בידיה לשלם את תשלומי קרן וריבית אגח ה' במועדם(אוג' 25), פועלת לגבש שינוי תנאים​

בשיחות הועידה האחרונות הם העריכו שיצליחו לשלם את אגח ה', לכן מעריך פגישה עצבנית של ה', כשאם אלה לא יקבלו פארי הם יקחו ביס בחלק הלא משועבד, לכן זה צריך להדאיג גם את ג'.

Reem88

Well-known member
טוייסט בעלילה?

הצעה מטעם סמט לפתיחה במו"מ למיזוג בין פעילויות סמט לפעילות החב' אגב הסדר חוב עם מחזיקי אג"ח סד' ג וסד' ה',פרטים​

Reem88

Well-known member

"מהלך זה צפוי לספק לנושי דה זראסאי פתרון משמעותי בדמות מניות סחירות של חברה ציבורית חדשה, הנהנית מניהול מקצועי, איתנות פיננסית וגישה משופרת לשוקי המימון. לסאמיט, בעלת ניסיון מוכח בזיהוי והשבחת נכסים, המהלך פותח הזדמנות להרחיב את הפורטפוליו שלה בשוק הדיור בניו יורק וליצור ערך נוסף בעתיד, במיוחד עם אפשרות לירידה עתידית בריבית בארה"ב."

אג"ח ג' עולה סביב 30% ואג"ח עולה ב 5%, נראה שהשוק אוהב את ההצעה הזאת.

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
כמה תובנות שלי בהנחה שהתאגיד יוקם וללא שינויים דרמטיים מהמתווה המוצע בו:
1. לפי אומדנים שלי, אגח ג שווה 55 אג', בכפוף לכך שכל הנכסים המועברים שווים 25% פחות, שהנכסים ששועבדו ל ג יועברו לתאגיד לטובת ג בלבד, יתרת נאמן ג היא 9.02M$ ועקב שעבוד חלקי לאגח ה הוא ייפרע מ ג ב 12M$.2.
2. שער נעילה של אגח ג היום - 43.2. עקב הסנטימנט השלילי שנשמע באסיפת הזום, מעריך שהאגח יחליף מחר קידומת ל 3. מהמר שיסגור מחר סביב 39.

נערך לאחרונה ב:

THE_ENDLESS

Active member
כמה תובנות שלי בהנחה שהתאגיד יוקם וללא שינויים דרמטיים מהמתווה המוצע בו:
1. לפי אומדנים שלי, אגח ג שווה 55 אג', בכפוף לכך שכל הנכסים המועברים שווים 25% פחות, שהנכסים ששועבדו ל ג יועברו לתאגיד לטובת ג בלבד, יתרת נאמן ג היא 9.02M$ ועקב שעבוד חלקי לאגח ה הוא ייפרע מ ג ב 12M$.2.
2. שער נעילה של אגח ג היום - 43.2. עקב הסנטימנט השלילי שנשמע באסיפת הזום, מעריך שהאגח יחליף מחר קידומת ל 3. מהמר שיסגור מחר סביב 39.
לא הייתי באסיפה, על בסיס מה הסנטימנט השלילי? והמחזיקים בעד ההצעה באופן כללי?

yel5

Well-known member
לא הייתי באסיפה, על בסיס מה הסנטימנט השלילי? והמחזיקים בעד ההצעה באופן כללי?
1. היו שחשבו שהתאגיד יפרע נתח גדול מהפארי ובאסיפה הבינו שייפרעו סכומים נמוכים יותר.
2. יש הבנה, ובניסוח שלי - סאמיט זו נבלה ודה זראסאי היא טרפה. אחת רעה והשניה גרועה. עם זאת, רוח האסיפה היתה שהתאגיד הוא הרע במיעוטו. הערכה אישית שלי היא שהוא יוקם.

yel5

Well-known member
התאגיד הוא בית חולים.
סאמיט מביאה אליו נכסים חלשים שצריך לשמור עליהם עד שתבוא התרופה (הורדת הריבית).
אגחי ג מבריחים לבית חולים נכסים כדי שיהיו מוגנים מפני סכנות בבית הנוכחי.
לכל מי שיש צרות גם מוזמן לבית חולים.

yel5

Well-known member
ההצעה היא לרכוש 790 דירות קונדו ב 180M$.
נוריד את החוב של 80M$ ונקבל תמורה נטו של 100M$.
אם זו הצעה אמיתית וברת מימוש אז זו התגשמות חלום של מחזיקי ג.

dw

Well-known member
מנהל
ההצעה היא לרכוש 790 דירות קונדו ב 180M$.
נוריד את החוב של 80M$ ונקבל תמורה נטו של 100M$.
אם זו הצעה אמיתית וברת מימוש אז זו התגשמות חלום של מחזיקי ג.
אם מדובר בדירה רגילה שאפשר להשכיר בשוק החופשי אז 180M$ חלקי 790 נותן 220K$
נראה לי קצת זול בשביל דירה בניו יורק, לא? דירה רגילה לא עולה מיליון דולר ויותר?

מה הבעיה למצוא 790 ישראלים שישמחו לקנות דירה רגילה להשכרה בניו יורק ב 220K$? בטח יותר טוב מדירה בגוש דן. מן הסתם גם לא חסר אמריקאים שיסכימו לקנות דירה רגילה בניו יורק ב 220K$ (אם נגיד אפשר להשכיר אותה באלפיים דולר לחודש). אהה, אם זו דירה כזו אז אפילו אני מוכן לשקול לקנות :p (לכן אני מניח שלא מדובר בכאלה מציאות)
אממה? אם מאידך מדובר בדירות עמידר מתפוררות בנות 100 שנה, קומה 5 בלי מעלית, בלי חניה, ושחייבים להשכיר לנרקומנים וטיפוסים פרובלמטים, ועוד בשכ"ד מוזל, אז זה כבר סיפור אחר.

yel5

Well-known member
אם מדובר בדירה רגילה שאפשר להשכיר בשוק החופשי אז 180M$ חלקי 790 נותן 220K$
נראה לי קצת זול בשביל דירה בניו יורק, לא? דירה רגילה לא עולה מיליון דולר ויותר?

מה הבעיה למצוא 790 ישראלים שישמחו לקנות דירה רגילה להשכרה בניו יורק ב 220K$? בטח יותר טוב מדירה בגוש דן. מן הסתם גם לא חסר אמריקאים שיסכימו לקנות דירה רגילה בניו יורק ב 220K$ (אם נגיד אפשר להשכיר אותה באלפיים דולר לחודש). אהה, אם זו דירה כזו אז אפילו אני מוכן לשקול לקנות :p (לכן אני מניח שלא מדובר בכאלה מציאות)
אממה? אם מאידך מדובר בדירות עמידר מתפוררות בנות 100 שנה, קומה 5 בלי מעלית, בלי חניה, ושחייבים להשכיר לנרקומנים וטיפוסים פרובלמטים, ועוד בשכ"ד מוזל, אז זה כבר סיפור אחר.
1. זהו השווי בספרים. כנראה שאלו דירות קטנות בבנינים ישנים.
2. תבחין בין שכד מפוקח למוזל. מפוקח הן לא. מוזל כנראה בגלל גודל וגיל הבנין.
3. בשנת 24 מכרה 52 יחידות כאלו. אתה מוזמן.

yel5

Well-known member
סאמיט תעביר לתאגיד המקבל 3,100 דירות בשכירות מוגנת בניו יורק. לסאמיט עוד 27 נכסים מסחריים ושני בתי מלון במנהטן (שלא יועברו לחברה החדשה). דה זרסאי תעביר מעל 789 דירות קונדו, כך שהתאגיד יכלול קרוב ל 3,889 דירות. שימו לב שזוהר מעביר את הנכס החלש שלו בניו יורק - דירות בשכירות מוגנת ושומר לעצמו את הנכסים המסחריים ובתי המלון.

מה הרעיון לעזוב חברה מלאה בדירות בשכירות מוגנת (דה זרסאי) כדי לעבור לתאגיד שאנו מכניסים לתוכו נכס טוב (קונדו) והצד השני מכניס דירות בשכירות מוגנת (ומחזיר אותנו לדה זראסאי)?

הצעת זוהר טובה לזוהר.
מקווה שמחזיקי האגח ידחו את הצעתו.

למעלה