דגל ביום העצמאות

לי יש דגל קבור באדמה

אולי ביום מין הימים הוא ינבט. וברצינות. לתלות דגל זה לא משהו כזה גורלי כמו להצביע גיאדמק לראשות הממשלה או להשקיע נדל``ן באירן. כולה לתלות דגל בשביל ההרגשה הטובה שלך. סך הכול כיף להרגיש חלק מקבוצה גדולה. צריך לזכור שפטריוטיות זה לא מילה גסה. ובמקום לשחק אותו ``זה שרע לו קוראים אפללו`` אני מביט על חברים ואנשים מקסימים שאני אוהב. על תעשייה מפותחת. על ארץ יפה. בשבילי זה המדינה שאני אוהב ותולה את דגלה.

שנה שעברה תליתי

כי היה בעיתון שרשרת דגלים. אמנם תליתי ביום העצמאות עצמו, בחזית, במרפסת, אבל רגשותי היו מעורבים, כיצד אפשר לפתח רגשות כלפי משהו שאתה בעצמך האמנת וסיגלת את עצמך להאמין שהוא לא נושא כלום בחובו? קה, ונותר קשה, והשנה לא תליתי שום דגל. פשוט עברתי את היום הזה כמו שאני מחלל את שאר הימים. כי אין לי כוח כבר לחגים ודברים כאלה, בשביל זה צריך בת זוג, או חברה או משהו שמרגש אותך (אופנוע), ושווה ריגוש.

דבריך עזרו לי להבין את עצמי

כתבת שקשה "לפתח רגשות כלפי משהו שאתה בעצמך האמנת וסיגלת את עצמך להאמין שהוא לא נושא כלום בחובו". כנראה שזה ההסבר למה רק השנה עלתה בדעתי המחשבה לתלות דגל ואילו בשנים קודמות לא חלפה בי מחשבה זו. כנראה שהזמן שחולף (ואצלי חלפו כבר שנים לא מעטות) מאפשר לפתח רגשות גם כלפי משהו שאתה בעצמך האמנת וסיגלת את עצמך להאמין שהוא לא נושא כלום בחובו.

למעלה