דבר ראשון שלום

FortuneFaded

New member
ובכן...

אני שמח שהגבתם, למרות שלא קיבלתי תשובה על השאלה שלי.. בכל מקרה, בשקר לעניין הסוציו-אקונומי, ברור שהוא משפיע, אבל הוא משפיע הרבה הרבה יותר בבגרויות. תלמיד שלומד באזור עשיר, יקבל חינוך יותר טוב ובנוסף לו ה-מ-ו-ן חינוך אפור, לעומת מי שבאזור יותר נחשל. הפסיכומטרי לדעתי עושה צדק הרבה יותר גדול בעניין הזה. אני באופן אישי לא חרשתי לבגרוית שהיו לי והציונים שלי באמת נעים רק סביב ה90 לעומת חרשנים "כבדים" (זה בעצם חרשניות, אבל זה כבר דיון אחר) שהוציאו 100 או קרוב לכך. בפסיכומטרי, לעומת זאת, מרבית החרשניות לא נגעו, אבל השאר שבאו גם לא בדיוק הוציאו כוכבים כמו בבגרויות שלהן. בזמן שתלמיד שהוא מחונן כנראה יכול להוציא הרבה יותר טיבעית (ועם כל הכבוד, אני הייתי בקורס תיכון של אחד המכונים, עם השקעה אפסית הוצאתי כ-740) מאשר מישהו פחות אינטיליגנט. החלק המילולי במבחן הוא חלק שמפלה סוציו-אקונומית כיוון שמי שקיבל יותר העשרה שילד יצליח בו יותר, אולי גם חלק האנגלית. לסיכום, הפסיכומטרי מפלה על רקע סוציו-אקונומי, אך במידה מועטה הרבה יותר מאשר הבגרויות, והסיבה לאפלייה היא לא עלות הקורסים (אך ניתן להגדירה כסיבה משנית) אלא בעיקר חינוך לאורך שנים. ושוב, זה הרבה יותר נייטראלי מהבגרויות.

למעלה