דבר אחד דפוק במערכת!

Blackpanter1י

New member
שוב אתה מראה בורות...

הטיעון הזה שלך: "זה שהדת לא התאימה את עצמה להתקדמות בטכנולוגיה ובחשמל זה לא אומר שאני צריך לסבול בגלל זה.הדלקת אש בתקופת התנ"ך הצריכה מאמץ(שכוללות גם את כל ההכנות להבערת אש-איסוף עצים וכו),ואם מישהו קורא ללחיצה על כפתור של מכשיר חשמלי מאמץ" זה טיעון מוכר... אין איסור בשבת להתאמץ! יש איסור ליצור, ושאתה מדליק אור אתה יוצר כי אתה סוגר מעגל.ובכלל ככה זה נראה מהצד... ברגע שאתה לומד יותר על זה ומבצע ומבין את המשמעות, אז לא יפריע לך לא להדליק אור...ותראה שזה רק טוב להתנתק מהמכשירים האלו בשבת. ואחרי זה יותר כיף להפעיל אותם לדעתי,כי זה כמו לאכול אחרי צום.

חחח...תפסיק להביא לי אתרים דתיים!!!

זה בדיוק כמו שמישהו חושד שהדת הנוצרית איננה נכונה והוא פונה לכומר כדי שיעזור לו.כדי להיות אובייקטיבי יש צורך גם בהתבוננות מבחוץ ורצוי מכמה השקפות וזויות.תפיסת עולם חד מימדית יוצרת פנאטיות ושינאה לכל השקפה וגישה אחרת,והמלחמות שקרו לאורך ההיסטוריה בשם הדת ואלוהים מוכיחות את זה.אני כבר למדתי בישיבה ואני יודע מראש את כל התשובות שיגיד לי הרב הרבה לפני ששאלתי אותם.הסיבה שאני לא מאמין בדת היא שאני הלכתי למדיומים שונים שיודעים לתקשר עם רוחות ונשמות שנמצאות בעולם שמעבר וכולם ענו לי תשובות דומות לגבי המתרחש בעולם שמעבר.אל תישכח שבתור בחור ישיבה לשעבר לא הסתפקתי בחקירה שיטחית וחפיפניקית אלא בדקתי מסרים של עשרות מדיומים שונים ובכולם המסר היה זהה.יהוה אכן נתן את התורה במעמד הר סיני אך הרבנים השונים במרוצת הדורות פירשו את מרבית דבריו בצורה שגויה ונוצר מצב שבו תילי תילים של הלכות נוצרו כשכל קשר בינם לבין דברי יהוה הוא מקרי לחלוטין.מי שרוצה שיחקור לבד את עולם התיקשור כמו שאני עשיתי כי לא באתי לפורום כדי לשכנע איש באמת שלי.אגב,כולם ללא יוצא דופן הבהירו שאין שכר ועונש ומדובר בהמצאה של בני אדם כדי שיהיה תמריץ לאנשים להצטרף לדת.וכמו שכבר אמרתי-(וזה מישפט שלי,לא של מדיומים ולא של נשמות) "דת שהבסיס שלה הוא בסיס של פחד צריך להדליק נורה אדומה".שיהיה לכולנו יום נפלא.

Blackpanter1י

New member
ובכל זאת יש הרבה בישיבות,

והם לא חוזרים בשאלה...אתה פשוט לא רצית להיות דתי כנראה וברחת חיפשת תירוץ. והאם אם "בהתבוננות מבחוץ ורצוי מכמה השקפות וזויות" זאת תהיה התבוננות אובייקטיבית? לבקר באתר חופש, או דעת אמת זה אובייקטיבי? כך תשובה למה שאתה טוען (תשובה שקיבלתי ששאלתי בקשר למה שאתה טוען): לפנתר שלום, אענה לך קודם על שאלתך האחרונה, כל דברי הזהר והמקובלים אמת ולכן דברי המדיומים שטויות כפי שאסביר לך בהמשך. -ייתכן ויש מדיומים המתקשרים עם רוחות שמסבירים את העולם כמו שציינת אך אין השקפתם של כל המדיומים אחת, ישנם הרבה מדיומים בדורות האחרונים ולכן אפשר על כל תאוריה להגיד 'הרבה מדיומים טוענים שכך וכך'. הדברים שכתבת אכן מעוררים שאלה הגיונית,האם העובדה שמדיום טוען שרוח ספרה לו כך וכך אומרת שהוא שקרן? האם כל מדיום שסותר את התורה הוא נוכל? (המדיומים סותרים גם אחד את השני כך שה'אמת' וודאי שלא איתם) רבי חיים ויטאל מסביר לנו בספרו 'שערי קדושה' על דרכי השגת 'רוח הקודש' בזמננו ועל המכשולים שבהם אפשר להכשל בדרך להשגתה,אעתיק לך מדבריו: חלק ג' שער ז'. 'מה שאין כן בהיות האדם מכריח או מבקש דרכי ההשבעה בכח מעשים ותפילות ויחודים שאם יטעה בהם כל שהוא, אפשר שיזדמנו לו דברים חיצונים מעורבים' 'עוד יש דרכים אחרים על ידי מעשה, ואבארם בחלק הרביעי, והם להמשיך עליו אחד מחמשת אופנים הנזכרים אף אם לא יבואו מעצמן, וצריכים קדושה וטהרה גדולה, כדי שלא יהיה בהם תערובת כנזכר.' חלק ג' שער ח'. 'וכאשר תחול עליו צריך שיבחין אולי עדין איננו זך ונקי, והרוח הזה הוא סטרא אחרא, או על הפחות תערובות רע בטוב'. מכל דברי רבי חיים ויטאל זצ"ל מובן שקיימת אפשרות 'לתקשר' עם הטומאה ממש ואדם שמנסה להגיע לתקשור\רוח הקודש בטרם הכין עצמו כראוי ייתכן והשפעת הטומאה הקיימת בו (נטיות נפשו\תאוות פנימיות שהוא לא ביטל לגמרי אלא בלם) יגרמו להבאת תקשור עם אותה הטומאה ולא עם שום רוח קודש. על סדר העבודה הנצרכת כדי להשיג את רוח הקודש מבאר רבי חיים ויטאל בספרו,כמו שכתבתי כל עוד אדם לא עבד על עצמו בצורה מספקת ומחק לגמרי את כל תאוותיו כל נסיון שלו להגיע לרוח קודש\תקשור עלול לעלות לו בקשר עם הטומאה שבתוכו ואם עבד על עצמו אך לא מספיק יקבל תקשור מעורב,מצד אחד התקשור יכול להניב תוצאות נכונות אך בדברים הנוגעים לטומאה שבליבו במקום ה'רוח',תדבר אליו אותה הטומאה. אעתיק חלק כללי שכתב רבי חיים ויטאל בספרו על העבודה הנצרכת: חלק ג' שער ז'. 'הנה הדרך המובחר שבכולם הוא מה שכתבנו בשם תנא דבי אליהו זכור לטוב והיא הדרך שנהגו בה החסידים הפרושים הקדמונים. והוא, לשוב בתשובה עצומה מכל אשר קלקל, ואחר כך ישלים נפשו בקיום מצות עשה, ובכונת תפילותיו בתכלית, ובעסק התורה לשמה בזריזות, כשור לעול עד יותש כוחו, ובמעוט תענוגים ואכילה ושתיה, ובקימת חצות לילה או פחות מעט, ובהרחקת כל המדות המגונות, ובפרישות מכל אדם אפילו בעניני שיחה בטילה, ואחר כך יטהר גופו בטבילה תמיד, ואחר כך יתבודד לעיתים ויחשוב ביראת ה', וישים הוי"ה נגד עיניו תמיד, ויזהר להיות מחשבתו פנויה מכל הבלי העולם הזה וידבק באהבתו יתברך בחשק גדול, ועל ידי כן אפשר שיזכה לרוח הקודש באחד מאלו האופנים שנאמר'. ספר שערי קדושה לרבי חיים ויטאל: http://grimoar.cz/hebrew/vital/saare_kedusa.htm

מתי תבין שרבנים=פוליטיקאים ../images/Emo18.gif

רב חייב להביא לך תירוץ כלשהו בדיוק כמו שאומנותו של הפוליטיקאי זה להגיד את הדברים שצריכים להיאמר בצורה שלא תיתפוס אותו בקלקלתו.הוא יביא לך עוד פירושים ועוד ציטוטים מתוך ארון הספרים הענקי עד שבסופו של דבר אתה תגיד "וואו,הרב הזה בטח חכם ממני ומי אני שאחלוק עליו?" בוא נשים לב לתירוץ של הרב:"המדיומים סותרים אחד את השני"-לא נכון.המדיומים מסרו תיאורים דומים מאוד לפעמים זהים לחלוטין.אמנם כל נשמה תיארה את העולם שמעבר מנקודת המבט שלה אבל העובדות נשארו זהות.שכר ועונש-אין בכלל כי החופש זה הדבר הכי בסיסי שם כדי שכל נשמה תוכל להגשים את רצונ ה."אפשר שיזדמנו לו דברים חיצונים מעורבים" וכן "לתקשר עם הטומאה"-לא נכון.מדובר בתירוץ האחרון(והפחדני ביותר יש לציין)שבו הרב משתמש כדי להפחיד את האדם שמחפש תשובה.הרי אף אדם שיש בו קצת יראה ופחד לא ירצה לקחת את הסיכון שהוא מדבר חלילה עם הסיטרא אחרא ולכן הוא ממשיך לחפש את התשובות במסגרת הדת ולא מחוצה לה.קיימים ספרי תיקשור רבים בכל סיפרייה ובכל חנות סטימצקי שמוכיחים את צידקתי אבל הרבנים כמובן יטענו שמדובר בספרי טומאה וחלילה שאדם יתעסק איתם.זו הסיבה שרבים חיים באשליית שכר ועונש וכפופים כל היום להלכות שונות ומשונות עד יום מותם.אני העזתי וחקרתי לבדי אך רוב האנשים עצלנים והם מעדיפים לעשות "מה שמקובל".

קודם זה שהביא לי את התשובה

לא רב!ברגע שלא כל המדיומים אומרים אותו דבר אז אי אפשר לקבל אמת! ויש עוד מלא סינסים שאומרים ההפך...ושמעת על הסיאנס שהיה לפני מלחמת יום כיפור?

Blackpanter1י

New member
אם כבר למדת בישיבה,

אז איך טענת טענה שטוטית כזאת: "זה שהדת לא התאימה את עצמה להתקדמות בטכנולוגיה ובחשמל זה לא אומר שאני צריך לסבול בגלל זה.הדלקת אש בתקופת התנ"ך הצריכה מאמץ(שכוללות גם את כל ההכנות להבערת אש-איסוף עצים וכו),ואם מישהו קורא ללחיצה על כפתור של מכשיר חשמלי מאמץ,לא נותר לי אלא להקשיב להיגיון הפנימי הבריא ולסרב בתוקף להחלטות דביליות שגוזלות ממני את החופש ואת עונג השבת."

תשובה

למדתי בישיבה,אבל לא נכנעתי למה שמקובל.ידעתי שהצדק איתי אז הדלקתי חשמל תוך שאני משתדל שלא יראו אותי בפרהסיה(כי זה היה כיתה ט ולא רציתי שיעיפו אותי).בכל מיקרה לקראת סוף כיתה י כבר לא היה איכפת לי כי החלטתי לא להמשיך בשנה הבאה ובאחת השבתות נכנסתי לחדר שבו התכנסו איזה 5 או 6 תלמידים,הוצאתי טטריס ושיחקתי כשאני שם את עוצמת הצלילים על המקסימום.חלקם הגיבו בהלם,חלקם פרצו בצחוק מתגלגל...בכל מיקרה גם בתוך כותלי הישיבה הקשבתי לאמת הפנימית ולא לקיצור שולחן ערוך או לדרשות של הרב בסיום סדר ערב לפני תפילת ערבית.(אני לא זקוק לרבנים כדי להבין מה יהוה רוצה).

39 מלאכות לא נמסרו בהר סיני ../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

וחשוב להדגיש את זה כי תמיד יצוץ הרב שיפרש את אלוהים.39 מלאכות הם החלטה שהחליטו רבנים מסוימים ומעולם לא צוו ע"י הקב"ה.

Blackpanter1י

New member
לא נראה לי שאתה מבין בדברים האלה

ואם יש לך שאלה, אתה יכול לשאול בפורום לשאול את הרב, או פורום דתיים. וחבל שאתה לוקח מידע מהתקשורת, ואני יתן לך דוגמא קטנה על מטעמים שעשו ממשפט של עובדיה יוסף: הסיפור עם הרב עובדיה יוסף הוא בערך כזה: לפני מספר שנים הוא דן במה שנקרא "פסיק רישא דלא ניחה ליה" בשיעורו השבועי ותוך כדי דיון הוא אמר שאם היינו אומרים ש"פסיק רישא דלא ניחה ליה" אסור ב"דרבנן" אז גם לקנח את האף היה אסור אם האדם היה יודע בוודאות שיתלשו ממנו שערות, מסקנת דבריו היתה ש""פסיק רישא דלא ניחה ליה" מותר באיסור דרבנן וגם אם היה אסור,מותר היה לקנח את האף בשבת שהרי זה בכלל לא "פסיק רישה" ולכן וודאי שמותר. העיתונאים ששכלם מצומצם בכדי להבין את כל מהלך השיעור הצליחו לקלוט באוזנם את המילה "אסור" ואת המשפט לקנח את האף ולא חשבו פעמים לפני שערכו כתבה בידיעות,מעריב. אז אתה מבין למה לא לוקחים מהם מידע? ויש לי עוד המון דוגמאות...פשוט לא כדי לקחת מידע ממדיות כמו התקשורת בארץ, בעניינים שבכל מקרה הם אנטי ומחפשים ללעוג. וזהבי הוא סתם חתיכת אפס עלוב שמאלן, שונא דת! וטיפש עם האמרה הצינית שלו... להגיד תמיד אחרי שהוא מספר על מקרה שחיתות פשיעה וכו', אנחנו עם סגולה עם נבחר! אבל הוא לא מבין שרשום בתנ"ך גם "ועשיתם את כל חוקותי, כל חוקותי וההיתם לי לעם סגולה"! בדיוק כמו שמנפנפים עם המשפט "איש באמונתו יחיה" שבעצם המשפט האמיתי זה "צדיק באמונתו יחיה" פשוט משנים לעצמם,כדי לנחם את עצמם.

אני מעדיף לשאול את זהבי../images/Emo33.gif

על זהבי אפשר לסמוך ב100% שהוא יגיד את האמת ורק האמת.אם יהוה היה צריך לבחור שליח אין לי ספק שהוא היה בוחר בו ולא ברב עובדיה יוסף הגיזען שכשקרה האסון טבע בניו אורלינס הוא אמר-הכושים האלה אין בהם תורה בכלל ובגללם קרה האסון ועוד הרבה אמירות גיזעניות.זהבי מקלל את מי שמגיע לו ואין בו טיפת גיזענות.

Blackpanter1י

New member
אתה א מבין שלא לוקחים מידע מזהבי

בדברים האלו? או שאתה רוצנ להמשיך להקשיב ולטעות...

התכוונתי שמראה חיצוני של רב

והמעמד שלו בקהילה הדתית זה לא מה שישפיע עליי ללכת אליו ולשאול דווקא אותו את השאלות שלי כי זה לא עושה עליי רושם.

Darkenes sky

New member
אמממ...זהבי...עצבני? או לא?

זהבי הוא אכן בנאדם דעתני מאוד ודיי אגרסיבי.. לרוב יש לו התפרצויות זעם. מה שטוב אצלו זה שהוא אומר מה שהוא חושב בלי לשים צנזורה.. הוא אומר מה שהוא חושב..ורק מה שהוא חושב..והוא לא מושפע מאחרים. מה שלא טוב בזה...שישנם אנשים שיפגעו עקב צורת הדיבור שלו. אין אדם שיודע הכל, צודק בהכל וטוב בהכל. גם לא הרבנים שחושבים שהם יודעים הכל. כל אחד יכול להיות רבי , ללמוד פה ושם, להיות עם פאות, עם ציצית מתחת לחולצה ועוד כל מיני.. רבי זה לא תורה מסיני. משה רבנו טעה, הוא לא היה מושלם...הוא טעה כאשר היכה בסלע במקום לדבר אליה..ועל כך נענש.. מה שמראה לנו..שאפילו הצדיק שבצדיקים, המשיח, המושיע הגדול איי פעם...גם הוא טעה. כך ש....אין אדם מושלם....אין אדם שיידע הכל...!!! וגם אין אדם שיהיה צודק בהכל!!.. צודק או לא זה עיניין של בחירה.. צודק זה לא תרגילים במתמטיקה...שהתוצאות שהלם ברורות. צודק לפי דעתי זה עיניין של דרך החשיבה. כל אדם אישית יחשוב כי הוא צודק! זהו עניין של חופש המחשבה והביטוי. אני יכולה להסכים איתך ולחשוב כי דברייך הם דיבריי אמת...ואני יכולה גם לא להסכים איתך ולחשוב כי אינך צודק. ישנם אנשים שיסכימו עם מה שאני אומרת כרגע...וישנם אנשים שיחלקו עליי.. ישנם גם אנשים שלא יקראו את זה כי הם מתעצלים...=P ישנם דברים שאני מסכימה עם זהבי וישנם דברים שלא. היום הוא אמר אמר לגבי מישהו שנתן ביקרות על הספרדים.. "השחורים האלה?" מה שמראה...שאפילו בזהבי יש טיפת גזענות אם לא יותר.. בוא נגיד את זה ככה...לזהבי יש פה מסריח. הוא יודע מה להגיד, הוא חריף, הוא אומר כל מה שהוא חושב, בלי לשים זין על איך שאחרים חושבים וכיצד הם יראו את דבריו, הוא לא שם צנזורה, הוא לא מופשע, אומר הכל מהבטן והוא מאוד גלוי. תכונות טובות אך עקב זאת ישנם הרבה אנשים שיפגעו ממנו- עובדה שהרבה אנשים מתקשרים בשביל להגיד לו עד כמה שהם מתעבים אותו ושבא להם לחנוק אותו, לעקור את עיניו , את לשונו ולתת לו ליפול בביצה שוקקת תנינים רעבים לדם.

Dark faith

New member
כל מי שהוא חלק מעולם המיסטיקה,

שהוא חלק מהעולם הזה ומבין בו באמת- יגיד לך מותר לך לעשות הכל- אבל סיאנס בהחלט לא נחשב למשהו מה"הכול" הזה. סיאנס נמצא מחוץ לקווים המותרים.

למעלה