דבר אחד דפוק במערכת!

ירח21

New member
דבר אחד דפוק במערכת!

עם כול הכבוד לרצון הטוב של חברי הפורום! כתוב במקורות הקדושים שלנו שאין לעשות סיאנס ,אין להפריע את מנוחת המת,עצם העלאת הרוח ,הנשמה,הנפש מהווה מטרד על המתים , אני אישית מכיר אנשים שעשו סיאנס ונדפקו מזה נפשית ,שיושבים בבית חולים של חוליי נפש כי כול פעם שהם נכנסים לשירותים הם רואים רוח מול הפנים שהם שוכבים לישון הם רואים''שותף'' למיטה לידם ,אז אני חוזר ואומר אנשים אל תתנו יד ואל תדריכו אנשים שמעוניינים לעשות סיאנס,,, כי רוב המתעניינים מן הסתן אין להם ניסיון כלל והם יכולים לגמור בצורה לא טובה ...אם הסיאנס לא נעשה בצורה המדוייקת וברצינות המתאימה זה יכול להגמר ברדיפת הרוח על עושה הסיאנס אז קחו בחשבון למה אתם גורמים בזה שאתם מלמדים אחרים איך לעשות ,ואל תשכחו שתמיד רואים אותכם ,אז תחשבו טוב טוב להבא מה אתם עונים למתעניינים!!!!

ומי אמר שהמקורות שלנו מוסמכים?

כל דת אומרת שהיא הדת הנכונה והמוסמכת.גם אינדיאני בטוח שהפסל והטקסים שהוא עושה הם מוסמכים לחלוטין.כל דת לוקחת בעלות על אלוהים וכמעט כל עם טוען שהוא העם הניבחר.

ירח21

New member
בוא אני אסביר לך משהו חבר...

קודם כול אין עוררין על כך שהדת שלנו היא הראשונה אם תשאל כול מוסלמי כול נוצרי וכו' יגידו לך שהתורה שלנו היא הראשונה .... זה א' עכשיו....אין בעולם תורה מקיפה ומעמיקה כמו שלנו היום כדי לדעת את המינימום של התורה זה זמן של 60 שנה לפחות ללמוד אותה על בוריה כולל תלמוד נביאים וכו' לידיעתך הרבה כיום מדענים בכול העולם יושבים עם רבנים גדולים ולומדים דברים מהתורה כגון פיזיקה רפואה חלל ועוד... אני אנסה לתת לך כמה דוגמאות ...ניבוי הטלפון או הפלאפון נובא כבר ליפני מאות שנים בכך שאמר אחד הנביאים (שכחתי את שמו אבל אם זה כול כך עקרוני לך אני אשיג את שמו)אמר כך שאדם יוכל לדבר עם אדם אחר ממקום אחר בעולם.... תחשוב שבימי קדם זה היה נשמע מטורף.... זה כמו שבימנו אני יגיד שבעוד כמה מאות שנים אדם יוכל לעבור ממקום למקום על ידי המחשבה... עוד משהו קטן....החזיר מוזכר בתורה כחיה יחידה בעולם שאינה מעלה גרה (זאת אומרת מעלה את האוכל מהקיבה ולועסת שוב...)אך עם זאת מפריסה פרסה ..(שסע בציפורן של הרגל .. ואלוהים אמר שאין עוד חיה כזאת בעולם האומנם? איך ידע אלוהים את זאת...?כי הוא ברא את כול יצורי החי ... וזה נכון!!!כי בהתחשב שבימי קדם לא גילו את כול היבשות בעולם אלה התיישבו רק על חלק מהיבשות אז איך ידעו שאין עוד חיה כמו החזיר עם אותן תכונות משונות? זאת אחת ההוכחות שהתורה שלנו היא תורת אמת ויש עוד ועוד דוגמאות למחשבה (אם תרצו8 עוד אני אשגר לכם כמה)בכול אופן אני לא אדם דתי אך עם זאת אני מאמין באלוהים ושומר מסורת....ויודע דבר מה על התורה ועל ההוכחות של הבריאה !

ירח-הבעיה העיקרית היא בפירושים../images/Emo63.gif

קמים כל מיני רבנים היום שפוסקים הלכות שונות ומשונות,אלפי איסורים והלכות שרק גורמים סבל ושאלוהים בכלל לא דיבר עליהם בתנ"ך.תראי את החרדים-מתלבשים כמו בימי הביניים,חיים 24 שעות עם אלפי איסורים והלכות שיהוה ביכלל לא ציווה עליהם,לפי דעתי הם מביישים את הדת וחיים בצורה פרימיטיבית אבל אם צורת החיים שלהם גורמת לך אושר אז תחזרי בתשובה,תתחתני עם חרדי ותהיי מכונת ילודה.את גם תהיי אפס בבית כי את יודעת את מקומה של האישה בבית החרדי רק תטפלי בילדים תנקי תבשלי ותכבסי כל היום.

Darkenes sky

New member
=)

למרות שאני לא קשורה לשיחה אבל... אני כל כך מסכימה איתך.. מילים כדורבנות.. קבל ח-ח...=) יישר כוח.. את האמת.. אני חושבת שמה שצריך זה.. להאמין באלוקים, להיות ישר עם עצמך ועם אחרים.

ירח21

New member
כמה הסברים לידידי מטען רסס וכו'....

דבר ראשון אני גבר ולא בחורה ....דבר שני החרדים עם הלבוש שאתה מדבר עליהם הם לא הדתיים היחידים יש גם אנשי בני עקיבה עם לבוש יותר סטלני משאתה מכיר יש דתיים עם קוקו ועגילים יש דתיים ששותים משתכרים ומעשנים להם ג'וינט בכיף שלהם אין לעשות הכללה לא כולם מאמצים את המנהג של החרדים של בני ברק(מבחינת לבוש מראה דעות הלכות ומנהגים)עכשיו לעניין ''הרבנים שקמים ופוסקים הלכות '' האנשים האלו הם אנשים משכמם ומעלה הם אנשים חכמים בצורה שאתה לא יכול לתפוש ההלכות שהם פוסקים לא עלו להם בין לילה כה סתם אלו אנשים שלמדו ופירשו כול רמז וסוד בתורה וככה הם פירשו חוקים ואני הייתי מציע לך לא לזלזל בהם כי אני לא בטוח שאתה עומד איתם בשום קטגוריה של הבנה ידע וחוכמה(בלי להעליב פשוט זאת המציאות גם אני לא עומד איתם בשום פרמנט לצורך העניין)ושוב אני מדגיש אני לא בנאדם דתי אפשר לראות אותי בכרטיס...אם היית מתעמק בדת ובמצוות היית מבין שאין פה עניין של סבל בחוקים שלהם(נכון שזה סוג של הגבלות קשות מנשוא כול אחד והזוית ראיה שלו )אבל זה לא מעניין אותם הדברים החומריים כי הם חיים ברוחניות ואני חושב שזה אחד הדברים היותר מיוחדים בעניין ...בכול אופן לפי האמונה העולם הזה שהוא העולם החומרי הוא לא עולם של הנאות אלה הזדמנות לצבור מצוות בשביל מקום בעולם הבא... אז בקיצור ולפני שיצא לי פה נפט(מהחפירה שלי פה)תן כבוד לכול בנאדם לא משנה איך הוא נראה ואיך הוא חושב !

Blackpanter1י

New member
אם ההיתי רואה אותך ברחוב ההיתי

חושב שאתה פריק שלא בראש שלו דת היהדות, או אחד שלא יודע כלום על זה...אבל כל הכבוד
שאתה לא מזלזל סתם,ולא שונא סתם כמו כל מיני אתאיסטים.

ירח21

New member
תסביר את..

עצמך מזתומרת פריק שלא בראש שלו יהדות?או אחד שלא יודע כלום?

Blackpanter1י

New member
פריק סתם זרוק כזה...מאלה שלא

אכפת להם כלום ובמיוחד לא מדת, אתה יודע הליברלים האלה שאכפת להם רק לחשש, והם יודעים הכל.

Darkenes sky

New member
אממ...שאלה...

אני לא מבינה מה הקשר בין פריק ללא יהודי? אני גם לא מבינה למה קוראים לאנשים שאוהבים לשמוע רוק פריקים.. פריק באנגלית זה מוזר... אז...אנשים שנהנים לשמוע גיטרות חשמליות וטיפה צעקות נקראים פריקים? כי אם כן...אז גמני פריקית..

Darkenes sky

New member
====

אני מתלהבת? מה פתאום!!! אני פשוט ציינתי ש...אם אני שומעת רוק...זה הופך אותי לפריקית... ופריק זה מוזר.. זה אומר שאני מוזרה..מוזרה כי אני אוהבת משהו כזה או אחר.. זה מטומטם..זה כינוי ממש ממש אבל ממש לא מתאים לרוקיסטים!

הם לא כל כך חכמים כמו שאתה חושב

שתבין הם בסך הכול כבשים שהולכים אחרי העדר.אם מישהו פוסק הלכה אצלם כמו למשל הרב עובדיה יוסף כול הציבור שלו הולך אחריו בתירוץ שהוא רב גדול והוא בטח מבין מה הוא אומר.בבחירות מה שהרב אומר חייבים להצביע קח לדוגמא בבחירות הקודמות אמרו שמי שמצביע ש"ס הולך לגן עדן קומה חמישית(כן כן במילים האלה).אני מקשיב לתוכנית של זהבי עצבני לפעמים והוא אוכל כל רב שעולה לשידור בלי מלח.(והוא מעלה לתוכנית כל רב שרוצה לעלות).לפי דעתי כל רב חוזר על הטעות של הרב שלו וכך הלאה וכך הלאה עד שמגיעים לרב שפסק ראשון והתחיל את שרשרת הטעויות.(בדומה לאפקט הדומינו).אני אישית חושב שהמדד הכי טוב זה להקשיב ללב בכל פעם שניתקלים במצב או אירוע מסויים שמחייב החלטה.להקשיב קצת מהראש,קצת מהגוף וקצת מהלב.

ירח21

New member
אז ככה תקשיב טוב

בקשר לשרשרת של הטעויות שאתה רושם ... אם זה כך אז מגיעים עד למשה רבנו ועד לאלוהים שנתן את התורה !!!חוצמזה נתן זהבי אוהב מעריך ומוקיר כבוד רב למר'ן עובדיה יוסף וזה בדוק הוא נפגש איתו גם לעיתים ולומד... אם אתה עוקב אחרי השדרן (שאני דרך אגב מאוד אוהב)אתה תראה שהוא מאוד בקיא בתורה ... הוא פשוט לא מסכים עם כול המסחרה שעושים על חשבון הדת .לא כול מה שהרב עובדיה יוסף אומר זה נכון... יש לו פליטות פה לא מעטות!!!

ניקח לדוגמא את 39 מלאכות בשבת

בשבת יש איסור לבצע 39 מלאכות שונות(תפירה,גזירה,קשירה וכו).יהוה מעולם לא אסר לבצע את המלאכות האלה אבל רבנים מסוימים החליטו שאסור.איפה ההיגיון?? סך הכל יהוה אמר לנוח יום אחד בשבוע ופתאום מישהו אוסר פעולות פשוטות שמקלות על החיים? אין בזה שום היגיון וזה ממש חסר טעם.אני בטוח שיהוה חטף את הסעיף על הרבנים שהחליטו לפרשן אותו בצורה כל כך מעוותת,בכל מיקרה אני אכן נח בשבת ולא עובד אבל בלי כל האיסורים המפגרים האלה.

ירח21

New member
../images/Emo8.gifהאיסורים שאת המדבר עליהם

הם עבודות שגורמות לאדם מאמץ עבודה. ובשבת נאמר לנו לנוח נ.ב קח הצעה ממני פעם הבאה שאתה רוצה לרשום את שם השם אל תכתוב את שמו המלא תסתפק באלוהים, אלוקים ,השם ,הקדוש ,ברוך הוא ,וכו'... כי לא גדלתם יחד בשכונה ...

Blackpanter1י

New member
אל תגיד דברים מתוך בורות

כי 39 אבות מלאכה נמסרו למשה בהר סיני,ולא הומצאו יום בהיר.

זה לא תופס עם הטכנולוגיה של היום

זה שהדת לא התאימה את עצמה להתקדמות בטכנולוגיה ובחשמל זה לא אומר שאני צריך לסבול בגלל זה.הדלקת אש בתקופת התנ"ך הצריכה מאמץ(שכוללות גם את כל ההכנות להבערת אש-איסוף עצים וכו),ואם מישהו קורא ללחיצה על כפתור של מכשיר חשמלי מאמץ,לא נותר לי אלא להקשיב להיגיון הפנימי הבריא ולסרב בתוקף להחלטות דביליות שגוזלות ממני את החופש ואת עונג השבת.אל תישכחו שהדת האורתודקסית זה בסך הכל עוד זרם מתוך כמה זרמים ביהדות,ואם הם הרוב אז מי אמר שהם צודקים? אז שימשיכו לאיים כמה שהם רוצים בגיהנום,ברוחות רעות,בסיפורי זוועה-לא מזיז לי בגרוש.דבר אינו יכול להשפיע עליך כשאתה נאמן לאמת הפנימית.אני עובד לפרנסתי,חי את חיי בשקט ולא פוגע באיש.וכמו שנאמר על העיר נינוה-"וירא אלוקים את מעשיהם" אז נכון שהם שמו על עצמם שק אפר והתפללו והכל אבל בסופו של דבר המעשים של תושבי העיר נינוה הם שגרמו לקב"ה לחזור בו מהחלטתו להחריב את העיר.||

למעלה