דארוין, מה הוא אומר?

בדיוק

אני מעונין בהסבר יותר ספציפי. נסה לעקוב אחר תגובותי בשירשור. נכון, הדגשתי שהידע שלי אינו רחב ומעמיק כשלכם, אך לא עד כדי כך. חוסר ידע = ירידה לפרטים על תהליכים/שינויים כמו במקרה שהצגתי, צלופח והחיפושית. זה פשוט כל כך מדהים שמסקרן אותי איך זה נוצר בפועל, אפילו אם זו תיאוריה (בתנאי שהיא מקובלת על כולם) העיקר להבין איך זה התפתח. תיאוריה = לא כפי שורדון הציג בקישור, שם יש כל מיני סברות שהן אסופות ממקורות שונים.

israelberger

New member
אז הסברתי לך

כל שינוי התחיל ממוטציה קטנה באיזשהו מנגנון בחיה. אולי באמת הרבה חיפושיות התפוצצו בדרך עד שיצאה התוצאה הנכונה אבל זה כל העיקרון של הישרדות המתאים ביותר. רוצה לדעת איזה מנגנון בדיוק ובאיזה סדר וכל הדברים עד לפרט האחרון? מצטער אבל אני לא יודע. בשביל מה אתה צריך לדעת? גם אם אתה לא יודע הכל עד לפרט האחרון אתה יכול לסמוך על המדע שיש לכל זה תשובות וזה לא מה שיפיל את התיאוריה כולה. תזכורת:אני לא מסכים עם תורת האבולוציה בקשר לראשית העולם.

notafish

New member
תורת האבולוציה וראשית העולם?../images/Emo19.gif

כתבת: "אני לא מסכים עם תורת האבולוציה בקשר לראשית העולם." את זה אני לא מבין, כי תורת האבולוציה כלל אינה עוסקת בראשית העולם, ואף לא בראשית החיים. כל מה שתורת האבולוציה באה להסביר זה איך יכולים להיווצר מינים שונים במורכבות הולכת וגדלה על-ידי מנגנונים טבעיים בלבד, ללא צורך ב"מתכנן" כלשהו. ויש מאמינים רבים שבאמת חיים טוב מאוד עם אמונם באלוהים כבורא עולם ויוצר החיים, ותורת האבולוציה כאחראי על כל השאר.

israelberger

New member
תגובה

מה שניסיתי להגיד זה שלמרות שאני מסביר את תורתו של דארווין אני לא רוצה שיווצר רושם שאני מאמין שכך נוצרו החיים על כדור הארץ. לא חייבים להיטפל לכל פרט.

notafish

New member
לא להיטפל, אלא להבהיר../images/Emo19.gif

אני שמח שאתה עושה את האבחנה בין תורת דארווין לאביוגנסיס (היווצרות החיים). היות ואנשים, אה, פחות מתוחכמים ממך לא תמיד עושים את האבחנה הזאת בתוקפם את תורת האבולוציה (אהם-אהם מחזירים בתשובה אהם-אהם), אני מנסה לחדד את הנקודה כשאפשר. יום טוב, notafish

למעלה