דארוין, מה הוא אומר?

דארוין, מה הוא אומר?

טוב נו.. הוא לא כאן. מיכוון שאיני מחסידיו אשאל את יודעי תורתו. קראתי באתר של ארגון שופר על הצלופח, וזה הזכיר לי בעל חיים נוסף. לגבי הצלופח הנה תקציר: ================================================================== צלופח החשמל הוא דג בעל גוף גלילי שאורכו ממטר עד למעלה משני מטרים. שליש מגופו הוא תחנת כח חשמלית, המאפשרת לו להמם את טרפו, ואפילו להמית אותו, באמצעות מכת חשמל רבת עוצמה שהמתח שלה מגיע עד 500 וולט (מתח רשת החשמל הבתית בישראל הוא 220 וולט). תחנת הכח של הצלופח מורכבת מ- 5000 סוללות המחוברות זו לזו בחיבורים מבודדים לפי תכנית מתוחכמת המאפשרת להפיק ממנה מכת חשמל במתח גבוה ובעוצמה מספקת לפגוע בטרף. זרם כזה ממגע בזנבו של הצלופח יכול להפיל גם אדם מבוגר. תן לאדם חמשת אלפים סוללות שיחבר אותן זו לזו באופן שיוכל להפיק מהן מתח גבוה בעל עוצמה ברגע הדרוש. אם אינו בעל השכלה בפיזיקה בתחום החשמל, הוא לא ימצא ידיו ורגליו בין אלפי הסוללות וחיבוריהן המקביליים והטוריים. אצל הצלופח, לעומת זאת, גופו מייצר את הסוללות, החיבורים ביניהן בנויים בצורה היעילה ביותר, הבידוד מושלם, המתגים מורכבים בצמתים הנכונים. וברגע הדרוש, בדיוק של חלקיק השניה, הוא יוצר את המגעים הדרושים כדי שזנבו המחושמל יפגע בטרפו, או באויבו, ויתן את האפקט הטוב ביותר האפשרי. חסידי דרווין רוצים שנאמין שכל זה פשוט נוצר מאליו! הטיעון שלהם הוא שהצלופח הזה שרד במלחמת הקיום משום שהיה מצויד יותר. אלא שאינם מסבירים איך שרדו עוד עשרות משפחות של צלופחים דומים שאינם מצויידים אפילו בסוללה אחת! אילו סתם היו מתחילות להתפתח סוללות בגופו של איזה צלופח בתהליך שנמשך, לדבריהם, מליוני שנים, הרי הדג היה נכחד רק בגלל המטען העודף שלו, שהיה מכביד עליו לברוח מאויביו ומקשה עליו להשיג את טרפו, ולא מביא לו שום תועלת, כי כל תועלתו של המנגנון המורכב היא אך ורק כשהוא מושלם לחלוטין עד החיבור האחרון. =================================================================== יש עוד בעל (חרק) חיים קטן אך מתוחכם/משוכלל לא פחות. איני זוכר במדויק פרטים לגביו כמו גם את שמו, בכל אופן, הנ"ל יש ביכולתו ליצור פיצוץ עז בעוצמתו. איני זוכר אם זה לשם הגנה או תקיפת טרף, כך או כך אין זה משנה כרגע. יש לנ"ל שני תאים קטנים בשני צידי גופו (בחלק האחורי) ובהם נמצאים שני חומרים (בצורת נוזל?) בכל תא בנפרד ועל ידי עירבובם ברגע הנכון יוצר פיצוץ אימתני (כמובן יחסית לגודלו). השאלה שלי היא כזאת: איך תורת האבולוציה מסבירה את שתי התופעות הנ"ל? (שני בעלי החיים מעלה) מצטער, אך מודה ומתוודה על שאיני בקיא בתורתו של דארוין. תודה

begone

New member
דארווין ואתה

ההבדל בין דארווין ובינך: דארווין היה הולך לדג הזה וחוקר אותו לעומק. היה משווה עם זנים אחרים, היה מנתח אותו, עושה עליו ניסויים. ואילו אתה עצלן. מעדיף לחשוב: "הממ. איש גדול ויפה עם זקן לבן וכוחות על-טבעיים עשה הוקוס פוקוס ויצר את הדג הזה". דארווין הוא איש חושב. אתה איש עצלן.

begone

New member
[גיהוק] [נפיחה] [הוצאת לשון]

סלח לי, אבל אתה מתדרדר מרגע לרגע. בקרוב תראה לי קרפיונים מתים ותגיד לי שזה מוכיח שאלוהים קיים. מופע הקסמים של אמנון יצחק ונעים מאוד - דגים חשמליים שמוכיחים את קיומו של אלוהים מגניב שהורג שישה מליון בשואה. אתה פ-א-ת-ט-י.

אתה ממש מתחנן אה?

אם תציג ציטוט אחד מהודעתי בה מוזכרת המילה אלוקים/בורא עולם/הקב"ה וכו´ אני אתרחק מהפורום לפחות למשך חודש. ידוע מזה זמן רב שהשואה העבירה אותך על דעתך. בכל תגובה שניה שלך אתה דוחף את השואה ובמיוחד כשאין לך מה להשיב. 1.לא יכול להיות.. 2.שישה מיליון נהרגו בשואה... 3.אתה טיפש ומדבר שטויות... 4.איפה היה אלוקים בשואה... וכך הלאה וחוזר חלילה.... אם אין לך תשובה לשאלה שלי אז עדיף שתעקוף ותמשיך הלאה.. אני לפחות לא טווס כמוך. לפחות לא מתביש להודות שידיעותי בתורתו של דארוין אינן רחבות ומעמיקות כשלכם. צניעות, ביגון. צניעות וענווה לא הזיקו לאיש, נהפוך הוא, רק הוסיפו לכבודו. אך מה לך לצניעות ולכיבוד הזולת? זר לא יבין זאת. קדימה הרשות נתונה, הבה נשמע (נקרא) את מוצא פיך הזך והטהור. (אגב, יש לך מתחרה בשם זאזאזא zazaza, היזהר והישאר עירני שמא יגנוב את מקומך)

begone

New member
התשובה לשאלה שלך

הבאת דוגמה של דג חשמלי ושאלת "איך זה יכול להיות לפי האבולוציה?". התשובה היא דווקא פשוטה: רק תורת האבולוציה מצליחה להסביר את הדג החשמלי. שהרי כל הדגים החשמליים שנולדו ´לא נכון´ והתחשמלו למוות - אותם אתה לא רואה, כי הם מזמן נכחדו או מתו ונקברו. כל מה שאתה רואה זה ´ההצלחות בשטח´. האבולוציה מוחקת את הכשלונות (כי הם לא שורדים, המסכנים) ומשאירה בחיים רק את ההצלחות. אם אתה מסתכל על גורדי השחקים של תל-אביב ושואל "איך ייתכן שאין יד מכוונת אלוהית מאחורי הבנינים המושלמים האלה?" - אני אענה לך: עשרות שנים של ניסוי וטעייה, של מיטב האדריכלים בכל העולם, הביאו בסופו של דבר לתכנון המושלם של הבנינים המרשימים הללו. ולסיום: אמנון יצחק חוטא בבורות מדהימה כאשר הוא מדבר על דגים חשמליים. הרי המוח האנושי הוא כל-כולו מערכת מפותלת של חשמל וחומרים כימיים. המוח האנושי הוא חשמלי, אמנם בעוצמה פחותה. לכן אין שום הפתעה בדג החשמלי שהרב יצחק גילה לפתע - אנחנו חשמליים כמעט באותה המידה. ואם כל מה שכתבתי לא מספיק לך - הרי שתופעת הברקים גם היא כל-כולה תופעה חשמלית קלאסית. ועד שהגיע המדע, כל הדתות בעולם נטו לחשוב שמדובר בחרון אפו של אלוהים! היום, כשהמדע האנושי חקר את תופעת הברקים, פתאום זאוס מת, ופתאום כל ילד יודע שאין קשר בין ברקים (ורעמים) ובין אלוהים כלשהו. אפילו חרדי קטן במאה שערים מבין שהעננים ´המתנגשים´ יוצרים את הרעשים והאורות בשמיים. וזה מראה שהמדע ניצח. בגלל שהמדע הרג את זאוס, ופצע אנושות את אלוהים. ואחרי השואה - אלוהים פשוט נמחק לחלוטין מן ההיסטוריה (מבחינתי).

voguemaster

New member
עננים מתנגשים ?

עננים מתנגשים זה אונס למושג הברק. בבקשה אל תגיד את זה בנוכחותי

ההסבר שלך חסר

הדוגמא שהבאת אינה טובה, מעשה ידי אדם לעיתים דומים, ניסוי ותהיה, דרך אמפירית. האדם יכול להרשות לעצמו לבנות ולהרוס אם זה לא מצליח ולבנות שוב, כך חוזר חלילה עד להשגת התוצאה הרצויה, כנ"ל אם זה נהרס... ואילו הטבע אינו יכול לערוך ניסוים, אין לו את הפרבילגיה והיתרון שיש לאדם. אם הטבע טעה ונוצר בעל חיים, צומח, דומם אין לו את ההאפשרות להרוס/למחוק ולהתחיל שוב מן ההתחלה. ולמקרה שלנו, הצלופח לא נוצר/נברא כפי שהוא (לשיטתכם), אלא התהווה והתפתח במשך השנים עד ליצירה המוגמרת. לשיטת האבולוציה (דארוין?) הצלופח המדובר שרד רק בזכות יכולתו לגבור על האחרים (צלופחים אחרים, אויבים וכו´). השאלה המתבקשת (למעשה שאלת תם [כמעט] מפני שאיני בור מוחלט בנושא) היא, אם ("הרי כל הדגים החשמליים שנולדו ´לא נכון´ והתחשמלו למוות") הטסטרים הקודמים לו התחשמלו למוות איך הוא שרד? נניח שקדמו לו _רק_ 4,999 ניסיונות (5,000 יחידות של ´סוללות´) בפועל מדובר על מספר בלתי נתפס !! (5,000 צירופים). יש לך מושג כמה שנים אמורים לעבור עד לצלופח הסופי והמוגמר? מה שהגדרת "ההצלחות בשטח". השרדות כמו של הצלופח מסקרנת אותי עד מאד. אמנון יצחק לא שייך לנושא. זה לא דיון עם נציגו ואו מחזיר בתשובה. בפעם האלף!! אני לא כאן על תקן מחזיר בתשובה. נקודה. אולי המדע הרג את זאוס, אבל בורא עולם לא הנושא ולא המטרה.

DaCritic

New member
לגבי הצלופח

180-60 שניות על אבולוציה תתחיל עם צלופח חשמלי, בעל "סוללה" בודדת. נניח שכל שנה נולדים מליון כאלו. 10 מהם, בגלל טעות גנטית, נולדים עם שתי סוללות מחוברות "לא טוב". צלופחים אלו לא יולידו צלופחים נוספים - כי הם לא ישרדו. כך הטבע מוחק את "כשלונותיו" (לא באמת כשלונותיו, אבל לא חשוב...) נניח שמתוך ה-999,990 האחרים, נולד צלופח עם טעות גנטית שיצרה אצלו שתי סוללות, מחוברות טוב. צלופח זה יהיה הרבה יותר מוצלח מחבריו בתפיסת דגים. לא רק שהוא ישרוד, הוא גם יוליד יותר צאצאים, מוצלחים גם הם. תוך מספר שנים, הצלופחים האלו, יהיו כה רבים, שלא ישארו צלופחים "רגילים", והם יהפכו להיות הנורמה. נניח שעברו עוד כמה מאות אלפי שנים. כל שנה, נולדים מליוני צלופחים, ומעטים מהם סובלים מסוללות מסובכות, ומתים. נניח שפעם במאה שנה, לא - פעם באלף, נולד צלופח ששוב פעם מוכפל אצלו מספר הסוללות. הן מחוברות בסדר (אם הטבע מתמודד עם חיבור של 4 סוללות, סביר שניתן לשדרג את המספר כלפי מעלה בלא להסתבך). כל פעם שנולד פרט כזה, יש לו יתרון על פני חבריו, והוא מוליד יותר צאצאים כמוהו, ושוב פעם משתנה הסטנדרט. אחרי זמן לא רב (במונחים אבולוציוניים) תקבל צלופח רב-סוללות. אם תרצה הסבר יותר מפורט, אשמח לספק - אבל לא נראה לי שהפורום הזה הוא המקום לכך. תפנה אלי ישירות.

begone

New member
ההסבר לא חסר, אבל דוגמה נוספת

רשת האינטרנט - למשל. אני עובד בחברת אינטרנט. האינטרנט הוקם עוד בשנות החמישים, אבל ככל שהוא התפתח וגדל, כך התווספו עוד ועוד חברות. עם השנים הוא השתכלל, התרחב, הפך נפוץ, קמו עסקים חדשים, שירותים חדשים, תוכנות חדשות, אתרים חדשים, וכו´ וכו´. כך שאפשר לראות איך האינטרנט התפתח לאורך הזמן בדיוק כמו אורגניזם: בתחילה הוא היה קטן ופרימיטיוי, והיום הוא מפותח ונפוץ. במשבר הדוט-קום הרבה חברות התמוטטו ונכחדו. רק אלו שהצליחו להסתגל לשינויים החדשים הצליחו לשרוד. וזה בדיוק הולך לפי ההסבר ההגיוני של האבולוציה - שינוי והתפתחות לאורך ציר הזמן. בדיוק כמו שרשת האינטרנט, מדינת ישראל, הבנינים של תל-אביב התפתחו - כך גם הדג החשמלי שלך התפתח. וכך גם האדם התפתח. וצריך לזכור שלא תמיד ההתפתחות היא ´התקדמות´ או ´השתכללות´, ולפעמים יש נסיגות אחורה או סתם שינוי ללא קידמה. בכל מקרה, אני ממליץ לך לקרוא את הספר של האוניברסיטה המשודרת בנושא האבולוציה. זה ספר מצוין, קריא ונוח. השאלות שאתה שואל מעידות על כך שאין לך ידע אמיתי בנושא האבולוציה, ואתה ניזון בעיקר ממקורות נבערים מדעת. פשוט תיקח ספר רציני ותקרא - יש לך מספיק יושר אינטלקטואלי לעשות את זה, או שאתה רוצה רק עיוותים בסגנון הרב יצחק? תהיה כן עם עצמך, ותהיה כן איתי. אם אתה באמת רוצה ללמוד - אז תפתח ספרים מדעיים ותקרא. אם אתה רוצה להישאר ברמה הנמוכה אליה מכוונים אנשים מסוגו של הרב יצחק - אז אתה נידון לתמוה כל חייך על הדג החשמלי הנ"ל.

כאן זה רק הפתיח

מצאתי את הפורום כמקום זמין ונוח להתחיל בו, בנושאים דומים דנו בעבר כאן בפורום, והחלטתי להתחיל כאן. ברור ורק טבעי הוא שאמשיך לחפש הלאה מכאן... בכל אופן, תודה על הניסיון לעזור ולבאר את הקושיה, וכמובן תודה לכולם.

begone

New member
בבקשה

וכמובן שהספרים של דוקינס (הגן האנוכי, השען העיוור) הם ספרים מעולים. קראתי את השען העיוור ואני חושב שזה אחד הספרים המענינים והחשובים ביותר שקראתי מעולם. ובקיצור נמרץ: המפתח להישרדות היא יכולת הסתגלות מהירה ויעילה לשינויים. מי שאוסף מידע על המציאות ומצליח להעריך מראש את עוצמת השינוי ואת הזמן בו הוא יתרחש, ישרוד ויתחזק.

איזה קטע !

כתבת בדיוק את מה שאני כתבתי רק כתבתי אותם לפני שהספקתי לקרוא את ההודעה שלך .

begone

New member
ההבדל בינינו

הוא שאתה צירפת השמצה נגד אדם ושמו ביגון..... אגב, לפי הדמיון המעוות של הרב יצחק - הרי שגם תל אביב נוצרה בידי אלוהים. אחרת איך אפשר להסביר את העיר המשוכללת והמפוארת הזאת? התשובה המדעית: תל-אביב התפתחה ב´אבולוציה´ ארוכה של בניה, תכנון, מליוני בני-אדם וכוחות כלכליים, פוליטיים וחברתיים. אין יד מכוונת (אפילו לא מאיר דיזנגוף) ואין כח עליון (אפילו לא שר הפנים).

לנעים מאוד

קודם כל אני מציע לך הצעה מאוד ידידותית לא לחפש תשובות לנושאים כמו תשובת האבלולוציה למה ששאלת (ויש ועוד איך תשובה ברורה ביותר למה ששאלת) בפורמים מהסיבה הפשוטה שהתשובות שתקבל פה הם שטחיות ולא מספיק מעמיקות וחלק מהתשובות שתקבל פה זה מאנשים כמו ביגון שכל מה שהם מחפשים זה לנגח ולקלל את כל מה שלא תואם בדיוק את כמותם . עכשיו לעניינינו אם אתה באמת רוצה להבין את עקרונות האבולוציה וכיצד נוצרו חיים על כדור הארץ בלי איזהשהו אל אזי אני מציע לך לקרוא ספרים בנושא שמסבירים בברור את התשובות לכל אלה .. אני אישית ממליץ על הספר "הגן האנוכי " והשען העיוור " של פרופסור ריצרד דוקינס ואחרי שתקרא אותם (ואני מסתמך על ההנחה שאתה בן אדם חכם שמסוגל לקלוט מודלים מורכבים של העולם והיקום ) אתה תבין את עקרונות האבולוציה . כאמור יש לי תשובה אבל כדי לכתוב אותה בהודעה אחת היא תצא שטחית וארוכה מאוד לכן אני ממליץ לך פשוט לקרוא ספרים . בפורמים אתה יכול לשאול שאלות פשוטות שלא דורשות דיון מעמיק ושרטוט מודלים מורכבים שצורכים חשיבה .

ofir_y

New member
אופיר, מה הוא אומר?

תסתכל על הפעולה של הפלאפון. הוא קולט זרמים אלקטרומגנטיים מהעביר, מסנן אותם, מגביר אותם, מקודד אותם, מפענח אותם באמצעות שבבי סילקון מיקרוסקופיים וסוללה של 3.6 וולט בלבד. ועזוב את שאר ההסבר והדוגמאות, זה מיותר. אז ראה איזה פלא! הפלאפון, שהרבה יותר משוכלל מהצלופח שלך, נוצר ע"י אדם - יצור נחות יחסית ל´אלוהים´. מסקנה: לא צריך יישות בילתי ניראת, על טיבעית, וכל יכולה בשביל ליצור את הדג הזה. אופס, אין אלוהים....

בדיוק

"איש אחד הלך הלך הלך הלך הלך , התעורר ואכל קורנפלקס." אחלה הסבר. אם אין לך הסבר אז תגיד בפשטות, לא יודע.

אוופסס, מקרה או לא? שוב אתה

מתיצב ליד ביגון? אהה, נזכרתי, אתה עם המנצחים...

ofir_y

New member
אוופסס, מקרה או לא? שוב אתה

עונה למגיב, ולא לתגובה. רשמתי לך תגובה, והתייחס רק לחתימה שלי... כמה בוגר.

למעלה