ג ז ע נ ו ת

B.Shokor

New member
ג ז ע נ ו ת ../images/Emo15.gif

בחרתי להיות בחופש באילת, ובחזרה מאילת לצפון נכנסתי עם כל הח´ברה לברכת שחייה חדשה בצפון הארץ, הכניסה היא: 30 ₪ (ליהודים), ו 60 ₪ (לערבים). (אפילו אין להם כרטיסים של 60 ₪, אלה נותנים שני כרטיסים כל אחד 30 ₪, זאת אומרת שאין כזה כרטיס קיים בשווי 60 ₪). בכל זאת נכנסתי עם כל הח´ברה שלי לברכה ושלמנו עבור כל אחד 60 ₪, רצינו לקבל ארון של הבגדים שלנו בקשו 10 ₪ לכל ארון, בקשנו לקבל כדור בקשו 15 ₪ עבור הכדור ובכל זאת הסכמנו ושלמנו. ובנוסף לכך היחס המגעיל שקבלנו היה ממש חוצפה על מדינת ישראל, ולהלן חלק מן השיחה שהתקיימה בין "המציל" לבין אחד "הלקוחות" כפי שספר לי חבר שלי מייד אחרי ששמע אותם: > הלקוח: "מה? אתם עוד מקבלים ערבים פה"? > המציל: "סתם, בשביל הכסף". חשוב לציין עוד שהמציל יותר מפעם צפצף לנו ורצה לעשות איתנו בלגנים אבל לא הצליח כי שמרנו על שקט יותר מדיי, אבל בסוף הוא הצליח להרגיז אחד הח´ברה שהתעצבן מאוד מהיחס המגעיל, ואז המציל קרא לאבטחה והחבר שלי התעצבן יותר, כשראה המציל וצוות הברכה שאין להם שום זכות לצעוק על החבר שלי ושהוא לא עשה שום דבר, וכשראו שאם ימשיכו לצעוק נהפוך להם את הברכה למדבר באותה שנייה, שקטו וחזרו לעבודה שלהם. ח-ו-צ-פ-ה

all

New member
זאת כל הבעיה ידידי הותיק

אין לך טיפת כבוד למדינה ולחוק!!! ולמה אני אומר את זה? ממש לא כדי להגן על הגזענים שעובדים בבריכה, ממש לא, אילו הייתי שם, הם היו מתחננים לסליחה ממכם. אני אומר את זה, כי אזרח הנפגע על רקע גזעני רשאי לפנות למשטרה ובנוסף לזה, בנוסף להליך הפלילי, לתבוע את בעלי הבריכה על פגיעה ועגמת נפש ולדרוש פיצוי כספי רב על האבל שנעשה לו!!! אבל לא אתה והחברה שלך תתכופפו לחוקים של המדינה הזו, לכם יש את החוקים שלכם, חוקי האלימות והכוח - "להפוך את הבריכה למדבר"!!! אילו היית מזמין משטרה, הייתי כולי לצידך, אילו היית מזמין עיתונות, הייתי כולי לצידך, אילו תבעת אותם למשפט, הייתי כולי לצידך. אבל לא אהיה לצידך כשהדרך שלך (כרגיל), איומים ו/או אלימות!!! ועכשיו אני מקווה שאתה מבין למה לא רוצים אותך ואת החברה שלך בבריך?

B.Shokor

New member
פעם שאלו סוקראט,

> "אם יש ביצה על הגדר שבין שני בתים, למי הביצה"? הוא ענה להם: > "לצד שיש לו עורך דין חזק". תבין מה שתבין.

דואר

New member
shokor השאלה היא האם?

בס"ד השאלה היא מאוד פתוחה וכל אחד יכול להבין אחרת למעט מי שטיפל בתיק בבית המשפט או שיוצג בבית המשפט בתיק כזה או אחר

זה נכון מאד, השאלה היא..

למי יש עורך דין חזק יותר? לך או לבעלי הבריכה? שמע, מאד קל לתת עצות כשצופים מהצד, וזה בעצם מה שאני עושה, מפני שבכל החיים שלי לא זכור לי שהתמודדתי עם דבר כזה, או אפילו דומה. באמת שאין לי מושג אם במקומך הייתי משקיע זמן ומרץ בתביעת בעל המקום. לדעתי - הייתי מתווכח איתם בקופה לפני הכניסה, ואם לא היו מוכנים לתת לי להיכנס במחיר נורמלי - הייתי פשוט אורז את החפצים, עוזב את המקום ודקה קודם מאיים עליהם לפרסם את המקרה בעיתונות. בד"כ זה עובד, ואם לא - תמיד יש מקומות אחרים, ותמיד אפשר לממש את האיום: לפנות ל"ידיעות" או "מעריב". שם שותים סיפורים כאלה בשקיקה.

all

New member
אז ככה, 1 בעברית זה "סוקרטס"

וכבר היינו בקטע הזה. 2. בתקופתו של סוקרטס עוד לא היו עורכי-דין ואף לא פילוסופים. ומה שסוקרטס עסק בו נקרא "דיאלקטיקה" ולא פילוסופיה.

B.Shokor

New member
1. לפי השפה הערבית שמו "סוקראט",

(למשל, יחזקאל בעברית, ויחיא בערבית). (אברהם בעברית, ואבראהים בערבית). 2. לא מעניין אותי אם בתקופה של סוקראט היו עורכי דין, מה שמעניין אותי שקראתי מה שכתבתי בספר הדקדוק של כיתה ט´ לפני כמה שנים, ומה שאני זוכר אותו גם שהמורה דפק אותנו 3-4 שיעורים רק על המשפט ההוא.

ווללה? יחיא זה יחזקאל?

דרך אגב, השם הזה היה קיים בקרב יהודים יוצאי תימן, וזה כל מה שידעתי עליו (עד שיחיא עיאש התפוצץ..).

לדעתי גם אתה מקשר כאן באופן סמוי

בין החברה הערבית כפי שאנו רואים אותה מהצד כיהודים ישראלים, לבין שוקור כאדם יחיד. הדברים שלך יוצרים רושם כאילו אתה מצפה משוקור להפנים לגמרי את הכעס שלו (שהוא לגיטימי לחלוטין בעיני) ולא להביע אותו אפילו במילים. עם יד על הלב, האם לא שמעת מעולם ישראלי שאומר בכעס: "אני אפתח לו את הצורה/האמא/הצורה של האמא שלו", רק כדי להדגיש את עוצמת הכעס שלו ולא מתוך כוונה לבצע משהו מתוך הדברים האלה? אני בטוח שראית ושמעת, ויותר מפעם אחת. נו, אז מה הקטע? מה הקשר בין הסיפור של שוקור לאלימות שאולי קיימת בחברה הערבית? הרי הבנאדם מספר לך שהוא עבר את הכל בשקט ואפילו לא נכנס עם אף אחד לעימות מילולי (בניגוד להרבההההההה מאד ישראלים). כל הכבוד לשוקור על האובייקטיביות הכמעט מוחלטת שבה הוא סיפר את הסיפור. במקומו, הרבה האנשים היו משתמשים בביטויים הרבה יותר אמוציונליים והרבה יותר חריפים כנגד בעלי הבריכה.

all

New member
שמע

שוקור לא פירט, איך בדיוק הוא איים עליהם, כל שאמר זה שיהפוך את הבריכה שלהם למדבר. ומה בדיוק הוא עשה ע"מ שירדו מהם, אינני יודע. אך בימים שחורים אלו, דיבורים וצעקות בערבית בכניסה למקום הומה מאדם עלולות לגרום לאנשי בטחון ובעלי הבריכה - "חששות כבדים ביותר" ולהמוני האנשים המתרחצים שם עם ילדיהם הקטנים - "רצון לארוז במהירות ולברוח מייד הביתה". זה לא גזענות ידידי, זהו פחד טהור לקיום שלהם!!! אנחנו במלחמה כעט וכולם נשלם על זה, חלק בכך שיפחדו מהם יתרחקו מהם מחשש להיותם מחבלים. וחלק בכך שבמותם גרמו לפחד הזה. אין מה לעשות, אלו ימים שחורים לכולנו! בקשר למחיר הכפול, האמת, אינני אומר שהאיש שיקר, אך בכנות ממש קשה לי להאמין לזה

B.Shokor

New member
לפעמים אתה מצחיק אותי מאודדדדדד

אתה ממש מתנהג כמו במבחן דקדוק שמנתח כל מלה קטנה וגדולה בתוכן ההודעה! אני אמרתי "כשראו שנהפוך להם את הברכה למדבר" וברור שאני לא אמרתי להם את זה, והם גם לא אמרו לי את זה, וכל הכוונה הוא שראו אותנו כועסים מאוד.

B.Shokor

New member
תודה עופר, פדגם בערבית..

והפעם אני אגלה לך עוד פדגם בערבית: " اذا لم تكن ذئبا اكلتك الذئاب ". " אם לא תהיה זאב(חזק), שאר הזאבים יאכלו אותך ". הגענו לברכה בשעה 14:00 ועד שעה 20:00 בערב שמרנו על שקט מושלם לגמרה,ולא הגבנו בשום צורה כלשהיא ליחס המגעיל שנמשך ונמשך ונמשך, ולהפך, היינו שומרים יותר על שקט בשביל לעצבן אותם. כנראה שבסוף הצלחנו לעצבן אותם ב "שקט היותר מדיי" שלנו, החבר שלי התחיל לשחות באחד ממסלולי השחייה המהירים של הבריכה, והמציל צעק ואמר לו שיעבור למסלול האיטי או שיחזור הביתה!!!!. החבר פשוט ענה לו שהוא יודע לשחות הכי מהיר, ואפילו אמר למציל שירד לברכה ויראה מי שוחה יותר מהיר!. וכמובן, המציל לא רוצה לשחות ולא מעניין אותו מסלול מהיר או איטי (כי משפחות היו שוחים עם הילדים הקטנים שלהם גם במסלול המהיר), ואז המציל הזמין את האבטחה. כשראו (המציל והווצת של הברכה) שהתחלנו להתעצבן (ובזה אני התכוונתי שנהפוך להם את הברכה למדבר), אבל לא איימנו בכללל בכלל בכלל, הכעס יצא מהעיניים במקום מהידיים ומהפה. ואחרי שראו תעודת הניהול ארגון שלי, ואחרי שאמרנו להם שאם ימשיכו בכך אנחנו מזמינים עיתונות, שתקו וחזרו למקומם. בקיצור, מי שמכיר אותי יודע שאני הבן-אדם הכי שקט בעולם, אבל לפעמים אתה חייב להיות הזאב והחזק מכולם.

פשוט גועל נפש!

לדעתי אתה חייב להעלות את זה איכשהו לעיתונות. אם לא תספר - אף אחד לא ידע, בעלי המקום ימשיכו "לחגוג", ואח"כ איש לא יבין מדוע ערבים ישראלים עויינים את ישראל. הרי "טוב להם". פעם קראתי בעיתון על בריכה באיזור הקריות שבעליה הורו לשומרים בכניסה שלא להכניס ערבים. משפחה ערבית שניסתה להיכנס נאלצה להישאר בחוץ - והם פירסמו את המקרה בעיתון מקומי. כמובן שבעלי המקום הכחישו מעל דפי העיתון מכל וכל - אבל בפעם הבאה שהמשפחה הגיעה לשם (כולל ערבים אחרים)- הם התקבלו בכבוד מלכים. מקרה נוסף שקראתי עליו ב- Ynet הוא של בעל מסעדה ביפו, שמתפרעים יהודים הרסו לו באוקטובר שעבר את המסעדה, והמדינה סירבה לשלם לו פיצויים כנפגע פעולת איבה. תגובת המדינה היתה שכשמדובר באזרחים ישראלים שמתנכלים לישראלים אחרים, אין הצדקה לפיצויים. האבסורד היה שבאותה כתבה הופיע מקרה של בעל מסעדה יהודי שדווקא כן קיבל פיצוי, למרות שערבים ישראלים הם ששרפו לו את המסעדה.. אפילו אני הופתעתי לראות את האחדות בתגובות הקוראים לכתבה ההיא. חוץ מאחד או שניים שתמיד צועקים "ערבים החוצה", ההזדהות עם בעל המסעדה היתה מוחלטת. כולם טענו שמדובר בגזענות מלוכלכת, ולא חסרו שם גם ביטויים כמו "נאציזם". לדעתי רוב רובו של הציבור בישראל היה מזדהה איתך לחלוטין אילו שמע את הסיפור. אף אחד לא יכול לתמוך במעשים כאלה, ובאותו זמן לכעוס על בעלי מלונות/מסעדות בחו"ל שמסרבים להכניס ישראלים (ויהודים) או מתייחסים אליהם בעויינות. ברור שבעקבות המתיחות שקיימת היום בין יהודים לערבים, ועל רקע פעולות הטרור הבלתי פוסקות, ערבי שמסתובב בשכונה יהודית ירגיש מבטים חשדניים מצד עוברי אורח. אבל בין התופעה המובנת הזאת לבין יחס משפיל מצד בעלי מקום ציבורי - יש הבדל ענק. כשדבר כזה קורה, וחפים מפשע סובלים - לדעתי זהו נצחון מוחץ לטרור.

קלייר

New member
עם ששכח/ימי הזוהר-שאסרו על יהודים

עם שכח את ימי הזוהר,שאסרו על יהודים להכנס לכל מקום,הינו במעמד של כלבים,יש להזהיר מפני גזענות-ופגיע בזכויות האדם יש הבדל בין פחד מערבים בגלל האירועים הקשים של הטרור,בין גזענות ופגיע אישית באדם בגלל היותו ערבי,

צבי54

New member
עם ששכח....

יש בינינו קיצונים מסויימים בדרגות שונות שהם שכחו או מעולם לא אמרו להם שלא לפני הרבה זמן,רק לפני 50 שנה וקצת יותר,אסרו עלינו בכלל לחיות באירופה וגם לא נתנו ביוחד למהגרים להיכנס לארה"ב. אז לאלה שבינינו שמתנהגם כך...ראו "הוזהרתם" שלא להתנהג כמו אלה שאסרו עלינו !!!!!!!!!! אגב כשהייתי בגרמניה בינואר 1969 ,24 שנים אחרי שגרמניה הנאצית הובסה, אסרו את כניסתי למסעדה !!! בגלל שלא הייתי גרמני !!! כלומר השנאה לא היתה רק ליהודי אלא לכל זר...!!!! נשמע לכם מוכר????? מצד שני ערבי ששוללים ממנו את זכויות היסוד שלו,צריך לפכעול אך לא בדרכים האלימות ויתירה מזאת,ערבי שחי במדינת ישראל ונהנה מיתרונותיה כמו מחסרונותיה כמו כל יהודי בארץ,אל לא ללכת לבית נבחרים הסורי ולהכפיש אותנו !!!!! הוא עדיין קונה לחם אצלנו בארץ !!! ועדיין מקבל ביטוח לאומי מישראל!!! ועדיין מקבל טיפול רפואי בבתי חולים שלנו בישראל!!! ועדיין מקבל משכורת ממדינת ישראל !!! אני לא רוצה לעלות בדעתי,מה היה קורה ליהודי מצרפת אם היה בא לארץ כחבר הפרלמנט הצרפתי והיה נואם בכנסת נגד צרפת...!!! אז בבקשה ,לכל הערבים שחיים בארצנו,להירגע קצת,לא להתלהם,לתת יד לשלום ולא לאלימות וצאו לרחובות הכפרים והערים שלכם ותפגינו למען המדינה שמחזיקה אותכם ולא למען הפתח,החמאס,החזית הדמוקראטית וכאלה שתומכים רק בכוח,באלימות ורצח לשם רצח !!! והכי מזעזע שאני רואה בטלויזיה לוחמים ערבים עם משקפות על הנשק... משקפות לכיוון הנשק באופן חד וחלק למען להרוג... ועוד להרוג ילדים/תינוקות !!!! אני לא ראיתי חייל ישראלי אחד שכיוון נשק חם עם משקפת כדי להרוג בככונת תחילה וזדון !!! תחשבו על כך !!! ושוקור ידידי משכבר.. אל תתפלסף איתי כי כאן אתה לא תהיה צודק בשום תנאי ובשות מקרה !!!!!!!! תודה שעיינתם ...

ה"מתורגמנית" הקבועה שלי עברה לארה"ב

ממש בימים אלה, ובינתיים אני חסר אמצעים עד שהיא תוכל שוב לדבר איתי... את המילים اكلتك ال\ئاب (בעברית: יאכלוךָ הזאבים) הבנתי בכוחות עצמי. אשמח אם תתרגם לי את ا\ا , لم ו- ئكن, כי אלו מילים שעדיין לא שמעתי...

קלייר

New member
בין עדת זאבים אל תנהג ככבש/פן תהפוך

בין עדת זאבים על תנהג ככבש פן תהפך למאכל,אך לפעמים מוטב להיות כבש כמו שנהגתם בברכה-כדי למנוע אלימות מיותרת,מה עדיף איני יודעת את התשובה שמחה אני ששמרתם על כבודכם ולא החזרתם להם באותה מטבע,

קלייר

New member
הטעות שניכנסתם-שביקשו יותר כסף ../images/Emo31.gif

הטעות הראשונה שלכם שניכנסתם שדרשו ממכם יותר כסף,זה לא חוקי,ובטח זה גזעני,ושנית -ראיתם שמחפשים אתכם ,למה נשארתם, מקטום שאינו מכבד את מבקריו אל תכבד אותו בכניסה ועוד תשלום כפול,ישר היתם צריכים לפנות למשטרה,זו לא רק גזענות=זו פגיעה בזכויות האדם ברוך שובך שוקור,

B.Shokor

New member
אולי את מתכוונת בג"ץ במקום משטרה?

להזמין משטרה? פחדתי לאכול אותה עם המשטרה! אם היית אומרת בג"ץ היה יותר טוב ויותר נחמד.

למעלה