ג ז ע נ ו ת

מה ז"א לאכול אותה??

תגיד, אתה רציני?????? אני יוצא כרגע בהנחה שאין לך איזה תיק במשטרה או משהו בסגנון... אתה בעצם אומר שרוב הסיכויים שהשוטרים היו מתייחסים אליך באופן מפלה רק מפני שאתה ערבי??? זה כבר נשמע ממש כמו משטר אופל איראני.. נכון שהמשטרה (ושוטרים!) היא לא תמיד הדבר הכי סימפטי, אבל היא זו שאמורה-ואני מדגיש "אמורה"- לעזור במקרים כאלה. דרך אגב, יש המון שוטרים ערבים! מה אם היה מגיע אליך דווקא מישהו כזה?

B.Shokor

New member
תגובה..

דבר ראשון אל תדאג ידידי היקר אין לי שום דבר עם המשטרה, חוץ מדבר אחד שהם לפעמים עוברים לשתות קפה במקום העבודה שלי. הצעתם לי להזמין משטרה, בסדר, > התקשרתי למשטרה. > המשטרה מגיעה. > המשטרה נכנסה לברכת השחייה. > "שלום, אני מר בדארנה שהתלוננתי והזמנתי אותכם". > המשטרה: "כן, מה הבעייה? במה נוכל לעזור לך? > אני: משטרה, הצוות של הברכה מתייחסים אליי בצורה מגעילה. > המשטרה לצוות הברכה: "זה נכון מה שהבחור אומר שאתם מתייחסים אליו בצורה מגעילה"? > צוות הברכה: "מה פתאוםםםםםם? אנחנו מתייחסים אליו בצורה מגעילה??? תביאו קפה לבחוררררר, תביאו עוגות, רוצה סיגרייה?. > הקפה, העוגות, והסיגריות על השולחן. > ושוב צוות הברכה: "מה פתאום שאנחנו מתייחסים ללקוחות שלנו בצורה מגעילה? אז למה אנחנו עובדים? למה אנחנו בכלל פה? אנחנו מחפשים ועובדים שכל לקוח שלנו בלי שום התייחסות ללאום, דת, וצבע יהנה, אנחנו מכבדחים כ-ו-ל-ם, והאנשים האלה הם ממש הכי שקטים שראינו מאז שהברכה נפתחה, הלוואי שכולם כמוהם, ממש כל הכבוד להם, אבל הערה קטנה עליהם שלפני חצי שעה הם איימו על הבחורה בקבלה". נו? להמשיך? אחי, צוות הברכה, המאבטחים, והלקוחות שלא רוצים ערבים בברכה יותר מ 50 אחד, ואנחנו 7, אז למי המשטרה תאמין? לזה שיש לו עורך דין הכי טוב.

בשביל היחס הזמנת משטרה??

זאת ממש לא היתה הכוונה שלי.. פעם פרצו לי את האוטו ופירקו חצי ממנו לחתיכות. קראתי למשטרה - הם הסתכלו על האוטו (מאזדה לנטיס חדשה) ואמרו "סע מחר לתחנה הקרובה לביתך ותגיש תלונה".. אז מי מצפה מהם לבזבז זמן על מישהו ששואל "עוד מכניסים ערבים לפה"? מה כבר יכלו לעשות לו? נו נו נו? הסקופ הגדול שלך, שעליו בהחלט יכולת להגיש תלונה, הוא הקטע של המחיר הכפול לערבים. קל מאד לעבור אחר כך בתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה, וזאת מבלי לערב את בעלי המקום בכלל.

B.Shokor

New member
בוא ננח שעשיתי מה שאמרת

(כי כבר רציתי לעשות את זה וחשבתי לפני), אבל בעל הברכה יכול להגיד ש 30 ש"ח זה המחיר של תושבי העיר - ו 60 ש"ח זה המחיר לאנשים מחוץ לעיר, ולצערי הרב יש כזה דבר שקיים כיום בשוק והוא חוקי. אבל בהחלט המטרה מאחורי כל "החוק" הזה היא נגד הערבים - כי בעיר הזאת "א-ס-ו-ר לערבים לגור".

אההההה, זה כבר סיפור אחר לגמרי..

אם מדובר בכל תושב שגר מחוץ לעיר (לאו דווקא ערבי), והבריכה שייכת לעירייה ולא לבעלים פרטיים, הרי שהמצב חוקי לגמרי. ראה דוגמא - כדי להיות מנוי בספריה העירונית של קרית ביאליק (כתושב חוץ), נאלצתי לשלם כמעט כפול מתושבי העיר. מדובר בהליך חוקי לגמרי, בתנאי שהבריכה שייכת לעירייה, מפני שהעירייה משתמשת בחלק מהארנונה שתושבי העיר משלמים, כדי לתחזק את המקום. מכאן שהתושבים מקבלים הנחה משמעותית בכניסה, מפני שממילא הם משלמים חלק מהסכום דרך הארנונה. במקומות כאלה בודקים תמיד בתעודת הזהות היכן אתה גר, בלי קשר למוצא שלך. בקטע של "אסור לערבים לגור" - אכן קיים קטע של יחס מתנשא לערבים, במיוחד בתקופה הנוכחית, אבל כמעט כל מקרה שבו ערבי נתקל באיסור לקנות דירה מסויימת בעיר מסויימת -מגיע לעיתונות והבעייה נפתרת מייד. לדוגמא, שכונה חדשה נבנתה ברמלה והתנאי לרכישת דירה היה "תעודת שחרור מצה"ל". באו ערבים, פנו לעיתון וטענו שהתנאי הזה מפלה אותם לרעה - והופ! התנאי בוטל.

all

New member
גם פחד מוות בכל מקום ציבורי

הוא פגיעה בזכויות האדם. גם פיצוץ מסעגות ואוטובוסים זו פגיעה בזכויות האדם. ואין לנו את מי לתבוע על כך. כרגע עוד לא הוכרז על משטר חרום, אך אל לנו לדרוש קיום כל פסיק מהדמוקרטיה שיש בימים שכאלו. אני מתעב הגזענות ואני מודע מה מרגיש אדם חף מפשע כשבכל מקום חוששים שהינה, אוטוטו הוא מפוצץ את כולם. אך כאימא לילדים, לא היה מתעורר בך פחד כזה?

וכשאתה קורא בעיתון על יהודי

שהמשיך לשמור על קשר עם חבריו הערבים גם ובמיוחד בימים המטורפים האלו, וכבר נשמע לך כמעט מובן מאליו שהוא נרצח בסופו של דבר ע"י מי מהם? ברור שיש רקע ליחס המפלה לרעה את הערבים כאן, אבל אסור בשום אופן שדבר כזה יהפוך למדיניות רשמית כאן. אין לך דבר שמצביע על חולשה ועל חוסר אונים יותר מאשר התופעה הזאת.

פשוט ב ו ש ה!

טוב שאתה מספר את זה, כי אם הייתי קורא את זה בעיתון - פשוט לא הייתי מאמין. אתה רוצה להגיד לי שבכניסה בודקים מי ערבי ומי יהודי ומהערבים דורשים מחיר כפול??????????? פשוט לא ייאמן שדבר כזה מתרחש כאן מתחת לאף שלנו, ועוד יותר לא ייאמן שאנשים פשוט ממשיכים להגיע לשם ואף אחד לא מתלונן (אין לי אפילו שמץ של ספק שמדובר במעשה בלתי חוקי בעליל). ובקשר לאנשים שמעירים הערות גזעניות: א) זו מחלה שקיימת בכל מקום אחר בעולם, וכנראה שתמיד תישאר במינון זה או אחר (בדיוק כפי שבכל מקום יש רוצחים, אנסים וגנבים). כל הכבוד לכם שלא נפלתם בפח שלהם ולא נכנסתם עם אנשים כאלה לעימות מיותר. הרי זה מה שהם מחפשים - ולפי דעתי הם פשוט לא שווים את זה. ב) ברור שבצל העימות הנוכחי, רווי הדם והפיגועים, קיימת חשדנות גדולה מאד לגבי כל מה שנשמע כמו אנשים דוברי ערבית. ברור שאין לכך הצדקה, ובוודאי שאתם לא אשמים ולא קשורים לאירגוני טרור, אבל מדובר בתופעה שבלתי אפשרי למנוע אותה (ואגב, אני חושב שזה היה קורה בכל מקום אחר ולאו דווקא בגלל אופי מסויים של הישראלים). אפילו הדרוזים סובלים מהתופעה הזאת, והם דווקא אהודים מאד על הציבור בישראל. ככה זה כשכל יום מישהו דואג לפוצץ את עצמו. אנשים פשוט מפחדים להתפוצץ.

B.Shokor

New member
תגובה..

אתה לא מאמין שבודקים תעודות זהות? אתה מחיפה נכון? אז בוא תסע אליי (זה רק חצי שעה) ואני אקח אותך לשם ותראה איך בודקים תעודות זהות מול העיניים שלך.

העניין הוא לא שאני לא מאמין לך

אלא שמדובר במעשה כל כך גזעני וכל כך בלתי חוקי שפשוט קשה להאמין שמישהו מרשה לעצמו לעשות את זה, ועוד במקום ציבורי.

נחליאלי

New member
שוקור צודק. זה גזענות

אם יש בעייה בטחונית - מה הקשר למחיר הכפול זה בדיוק ההבדל בין גזענות לבין תחושת העוינות והפחד. אם יש בעיה של עוינות ופחד - אפשר להעמיד בודק בטחוני. אבל מחיר כפול לערבי זה גזענות מלוכלכת. ולנצל את סמכותו של המציל כדי להעליב ערבים רק בגלל שהם ערבים - זה ממש צעד לפני טלאי על הבגד ושלטים ´אין כניסה לכלבים וערבים´. ובאמת מה שצריך זה להעלות עליהם את העתונות. ולא להגיד לשוקור שיעשה את זה אלא שאנחנו נעשה את זה - היהודים. כדי ששוקור יוכל להרגיש שיש לו כאן ידידים, שהם לא גזענים שהם אנטי גזענים. כי אחרת נגמר בכלל כל הסיפור של דו קיום. והשאלה - מה אנחנו - היהודים - יכולים לעשות עכשיו, כדי להפוך את הסיפור הזה לבושה למציל, לידיעה פומבית. להחזיר לחברים הערבים שלנו קצת מהכבוד שנלקח מהם. למישהו יש רעיונות?

B.Shokor

New member
אני מודה לכם מאוד, אתם ממש מעודדים

אותי יותר ויותר למעשי הדו-קיום, אני ממש מרגיש שיש עוד יותר אנשים טובים בעולם הזה (ולא כמו שציפיתי), ממש כל הכבוד לכם. אם נמשיך לדאוג אחד לשני ולא חייב ערבי לערבי, אלה ערבי ליהודי, ויהודי לערבי בטח שנוכל להגיע לאחלה דו-קיום ואז אין צורך לכל הפוליטיקה הטפשית הזאת, תודה לכם חבריי.

אילה!

New member
מה זה כסף לעומת מוות???????????????

או קיי אז זילזלו בכם אז שילמתם יותר כסף מישהו הכריח אותכם להיכנס לשם?? זה כל מה שעשו לכם זילזלו בכם ושילמתם יותר כסף.בוא נהפוך את המצב יהודי רוצה להיכנס לבריכה בעזה הוא לא ישלם יותר כסף וגם לא יזלזלו בו כי הוא יהיה בקבר ואל תגיד לי שאתה אזרח מדינת ישראל כי אתם לא עושים הכל ואין הבדל בין ערבי מנצרת לבין ערבי מעזה והפעם זאת אילה לא בת-עמי

אפשר להבחין היטב בניחוח העזתי

שעולה מהתגובה שלך. אולי זה משהו במי השתיה שם, שגורם לתושבי האיזור להיות תוקפנים, מזלזלים, בלתי-מתחשבים וממש לא רגישים לסבלו של האחר..?

B.Shokor

New member
אילה?

מישהו אמר לך שאת כמעט נחסמת? למה? (תנסי לזכור הבדיחה שפרסמת בפורום לפני מספר ימים).

נחליאלי

New member
איילה, מה שכתבת זה תת רמה

יש לנו בפרקי אבות משפט - במקום שם אין אדם - הייה אדם זה ברור שהפלשתינאים והערבים בכלל בכל העולם מתנהגים על פי נורמות מאוד נמוכות. אבל זה לא קשור בכלל לכך שאנחנו צריכים להפריד לחלוטין את השאלה הבטחונית משאלת הגזע, ולבנות לעצמנו את הנורמות שלנו, בקטע האנושי, בלי שום קשר לנורמות שלהם. כלומר - מי שיוצא להילחם בנו - אנחנו צריכים להילחם בו. אבל ערבי, כל עוד לא הוכח אחרת, הוא מבחינתנו אדם ולא אויב. ומוצדק שנעשה את כל הבדיקות כדי להיות בטוחים שהוא לא אויב. אבל אם הוא לא אויב, ואני בטוח ששוקור בבריכה לא היה מסוכן לאף אחד, יש לנהוג בו כאדם. זה חוק יהודי עתיק מאוד. ודווקא אנחנו - היהודים - ששילמנו את המחיר הגבוה ביותר בהיסטוריה על ההכללה הזאת - שבגלל כל מיני טענות על ´היהודים´ סימנו את כולנו לדין של השפלה נוראה ושל השמדה ללא אבחנה, דווקא אנחנו אסור לנו בשום אופן לנהוג בדרך כזו. כי אחרת אנחנו נותנים לגיטימציה למי שעשה לנו את הדבר הזה. אם אני משפיל ערבי רק בגלל שהוא ערבי, בלי לדעת שהוא מסוכן באופן אישי, אני משפיל את סבתא של אמא שלי שנלקחה בגיל שמונים למחנות. אני מודיע בזה שבתנאים מסויימים, אפשר להכליל שיפוט שלילי על עם שלם או על צבע שלם, בלי לבדוק את האנשים אחד ואחד. ובתנאים מסויימים אלה, כל אחד ואחד מהעם הזה או הצבע הזה ראוי ליחס משפיל, ואפילו לרצח. וזוהי בדיוק הגזענות. הגזענות זה לא להגיד שיש לנו עימות אלים עם הערבים. זה לא גזענות. זאת ראייה מפוקחת של המצב. ונגד זה צריך להילחם בכל דרך אפקטיבית. הגזענות מתחילה כאשר הערבי הידידותי מושפל באופן פומבי או פרטי כי הוא ערבי או דרוזי או יהודי שדומה לערבי. ואז החשבון שלנו הוא לא אם הערבים בעזה עושים את זה. החשבון שלנו הוא ישר עם אלוהים. ואהבת את רעך כמוך.

גועל נפש ../images/Emo46.gif

אני לא יודעת אם להגיד לכם כל הכבוד על הסבלנות שלכם או לא, כי אולי אם הייתם עונים להם בצעקות, הם היו מבינים שאתם לא פרייארים... ספק אם הייתי אני עומדת בכל ההשפלה והיחס המזלזל הזה, אבל אני בטוחה שהייתי "מעמידה אותם במקום" ומתייחסת אליהם בדיוק כמו שהם התייחסו... ואפילו גרוע מזה... לדעתי, מלכתחילה שוקור לא הייתם צריכים להיכנס, כי כבר בכניסה ראיתם איזו
קבלת פנים
עשו לכם... שעשו אפלייה כזו מגעילה כ ש ג נ ב ו מכם את ה-30 ש"ח המיותרים (ואלה שדרשו את הכסף הם עשו את זה לפני הנהלים הדרושים, שקובע הדרג הגבוה... אז בטוח שכולם שמה מגעילים כמותם). יום נעים ל כ ו ל ם

B.Shokor

New member
אני מסכים איתך / איתכם..

שאנחנו לא היינו צריכים להיכנס, אבל האמת היא שלא ציפיתי שהם מבקשים 60 ש"ח בגלל היותנו ערבים, אלה האמנתי להם כאשר אמרו לי שהמחיר 60 ש"ח לאנשים מחוץ לעיר. וחוץ מזה, הייתי בחופש ולא כל כך התייחסתי ברצינות לכסף שיוצא לי מהכיס.

למעלה