גררררררררררר..........

גררררררררררר..........

מה הסיכוי לקרוא 80 פס"ד ביומיים וחצי? אני בעד שנעשה שרשור תסכול מהבחינות, אבל כמעט כולם כבר גמרו, אז נראה לי שאני אעשה שרשור תסכול עם עצמי. אה, רק רציתי להוסיף: גרררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שתיגמר כבר השנה א' הזאת!

Hugin

New member
מבין לגמרי

גם אני שובר את הראש איך להתכונן לבחינה הזו...דווקא האחרות לא ממש מפריעות אבל אני ממש מתוסכל מחוזים, אני שוקל לדלג על מועד א', לעבור לחוקה ולהתעסק עם חוזים כשסיימתי עם הכל..

2_be

New member
../images/Emo12.gif

למה שתקראי 80 פס"ד ביומיים?! לפני המבחן קוראים תקצירים/סיכומים/רציו/את מה שהמרצה אמר על הפס"ד אין שום סיבה בעולם לקרוא את הפס"ד בשלמותו. חבל על הזמן, העצבים ו...שעות שינה
וכדי שלא תרגישי מתוסכלת בדד, לצום וללמוד תאגידים=שילוב מצוין לכאב ראש8 -{

את יודעת מה יותר טוב?

צום וחוזים, שבסוף התום את מתעלפת ואז אין לך כוח להמשיך ללמוד ואז את בפיגור רציני. ואני מסכימה לגבי סיכומים בלבד.

מסכימה עם הדעות האחרונות,

ממש אין טעם לקרוא פס"ד שלמים...!! הרי במבחן את לא תספרי את כל הסיפור (כי יש מגבלת זמן/מקום) ואת רק תגידי "דרישת הכתב היא בלה בלה" (קלמר/קאדרי וכו'). אז בשביל זה לקרוא פס"ד שלם?? זה מייגע ומתיש ואותי זה גם מוציא ממיקוד כי זה מתמרחחח כ"כ הרבה.. תעברי על מבחנים ותראי את הדרישות, לרוב שבאמת שלא צריך כ"כ העמקה... לי מקצוע שהגעתי למסקנה שאפילו טבלאות/סיכומים אני לא צריכה כי באמת שהמרצה עשה עבודה מעולה שכל העיקר הוא במחברת, אז גם אופן הלימוד במהלך השנה משפיע.. תהיו חזקות!

B L I M P

New member
מצטרפת אליך

רק התחילה תקופת המבחנים, ואני כ"כ לא מצליחה להתרכז ששברתי בזמן האחרון את שיא שתיית הבירה שלי. למרות שתכלס המבחנים הסמסטר אמורים להיות סבירים (טפו טפו טפו) אני כבר מזמן לא פה (אוי השביתה...)

אין סיכוי

עדיף להשקיע את הזמן הנותר בצורה נבונה - בלהתפלל שהקייס יהיה בסגנון גלברד ולא בסגנון אדר
ממליצה בחום רב להתמקד בפתרון מבחנים בשלב זה. אני הייתי בפאניקה עד שהתחלתי לפתור מבחנים וגיליתי שאני אשכרה יודעת את החומר.

הייבי

New member
אין טעם לקרוא 80 פס"ד גם לא בשבוע

אין לזה שום ערך מבחינת הציון במבחן (ואצל הרבה מרצים גם ללקרוא טבלת הלכות אין ערך במבחן). הכי חשוב זה לדעת את המחברת, את ההלכות המרכזיות בתחום (שבד"כ דנים בהם בכיתה). לדעת לאזכר את הפס"ד הנכונים במקום הנכון בתוך ניתוח הקייס אבל זה ממש לא דורש לדעת את הפס"ד אלא רק לזכור איזה פס"ד אוזכרו בכיתה באיזה הקשר. שיהיה בהצלחה בכל מקרה.. שנה א' בסוף נגמרת....

עד כמה הקטע של האזכורים קריטי?

מה אם אני זוכרת את ההלכה אבל לא באיזה פס"ד היא נאמרה? אני תמיד אמורה לציין מאיפה הדבר לקוח? מה קורה אם אני פשוט מציינת את ההלכה, או את המחלוקת בנושא, בלי להגיד מאיפה זה לקוח? זה עולה בנקודות? (אם זה רלוונטי, מדובר במבחן שהוא 90% ניתוח קייס)

flutter girl

New member
זה תלוי במרצה

אצלנו באף מבחן אין דרישה לזכור את שם הפס"ד עצמו (למרות שזה לא מזיק, אבל זה לא חובה ולא יורדות נקודות אם לא זוכרים), אבל כדאי לשאול קודם את המרצה/מתרגל של הקורס, לכי תדעי.

Hugin

New member
אם תשימי לב במבחן של גלברד

אין ממש דרישה קשה לאזכורים יש תמיד בסוגריים איזה קלמר או אקספומדיה..אבל לא ממש נורא, אני וותרתי על המבחן הזה והמשכתי לחוקה, שרפתי יותר מדיי זמן בנסיונות התכוננות ולא נשאר לי ממש זמן להתכוננות רצינית, אז אני אאלץ להצליח במועד ב' כי אני לא בארץ בג'..לחץ? בשביל זה יש כדורים..

אבל כבר התחלת ללמוד

ואני בטוחה שכבר עברת על חלקים גדולים של החומר, גם אם לא באופן מספיק מסודר וממוקד. אז למה שלא תיגש למועד א'? מקסימום תעשה פדיחה, ילך לך גרוע ותקבל ציון נמוך. אבל אתה ממילא תיגש רק למועד ב' ולא לג', אז זה לא חוסם לך אפשרות בעתיד (כי היא כבר נחסמה), אלא רק נותן לך יתרון תרגול. מה גם, שאם תעשה בחינה ממש ממש גרועה, זה ישפיע לטובה על הנרמול של כולנו (רק אל תפציץ פתאום, אה? אנחנו סומכים עליך!) בהצלחה!

אני גם חושבת שכדאי לגשת

לראות מבחן אמיתי, להתמודד עם הזמן, כתיבת תשובה מלאה.. במקרה הכי גרוע ללמוד מטעויות/ הערות של המתרגל (שזה ממש חשוב להבין מה הם מחפשים!!) וכך להשתפר לפעם הבאה. במקרה הטוב- יכול לצאת לך מבחן מצויין ובכלל לא תזדקק לשפר..!!

Hugin

New member
העניין הוא שלא הספקתי לעבור על החמר

כתבתי בעבר שהפסדתי את שלושת השבועות האחרונים של הסמסטר עקב מחלה, עכשיו סוף סף אני בסדר אבל לא ממש יצא לי ללמוד עד יום שישי שעבר, נראה לי סתמי ביותר לגשת. אני תמיד מצליח להוציא ציון לא רע במועד א', לא רואה סיבה שזה ישתנה...ובכלל...אני רק צריך 82 כדיי לשלב.

Kiru

New member
העיקר שאתה לא מוותר על לגשת

כי מפריע לך פסיכולוגית לראות ציון נמוך, אפילו כשאתה יודע שאתה ניגש למועד ב'.

הייבי

New member
תלוי במרצה/מתרגל

בשביל זה כדאי להסתכל קצת על בחינות של שנים קודמות (עם פתרונות). יש מרצים שלא איכפת להם כל עוד ההלכה נכונה. יש כאלה שרוצים לראות רק את הפס"ד המרכזיים- אפרופים, קלמר נ' גיא וכו' ויש כאלה שעל כל טיעון רוצים לראות מאיפה זה בא (אותם מזהים ע"י זה ש-90% מהערות על המבחן זה- "מאיפה לקחת את זה?" "מה המקור?"). בד"כ אם מאזכרים את הפס"ד המרכזיים זה לא עולה בנקודות. אם תכתבי תשובה ותשתמשי בהלכת אפרופים בלי לכתוב שזה מאפרופים יתכן שזה יעלה לך בנקודות.

למעלה