גרנדין ?

סער א

New member
גרנדין ?

מישהו יודע האם השם גרנדין מייצג רק סירופ רימונים או גם ליקר רימונים ?

D r a m b u i e

New member
אני לא שמעתי בחיים על ליקר רימונים

אבל אם יש כזה זה מן הסתם גרנדין מחוזק באלכוהול.

סער א

New member
ליקר רימונים זה דבר ידוע

וגם מאוד מאוד טעים השאלה היתה אם מישהו אם יש לו שם

סער א

New member
אז זה הגיוני שמצאתי ליקר גרנדין ?

ליקר רימונים שנקרא גרנדין ?

סער א

New member
בבית , אבל...

מצאתי בבית ליקר אדום , שהתווית שלו שחוקה לחלוטין ולא ניתן לקרוא כלום , למעט את האותיות dine בסוף המילה , לאחר לבטים , היסוסים , וכמה תפילות הדרך , אזרתי אומץ וטעמתי אותו (שוכב שם שנים , לך תדע מה חי בו ) אבל היה ממש טוב , והדבר הראשון והיחידי שעלה לי בראש זה רימונים , ואז גם התאים לי האותיות שניתן היה לקרוא ( grenadine ) דרך אגב אני גם מייצר ליקרים ולפני שבוע התחלתי בתהליך הכנת ליקר הרימונים , בינתיים נראה נהדר . לפני שבועיים גם ביקבקתי לימונצ'לו , ליקר אפרסקים וליקר מנגו . ביום שבת נכנסו לחביות ליקר אגוזים וליקר ענבי מוסקט . בסה"כ היה לי הספק נהדר החודש . בכל אופן לליקר רימונים אני מתכוון לקרוא ליקר גרנדין , נחזיר עטרה ליושנה .

siete

New member
אחלה! ../images/Emo45.gif

ושנה הבאה תחזיר עטרה ליושנה - ותכין דובדבני מרצ'ינו אמתיים (בליקר מרצ'ינו). נמאסו כל הדברים הסנטטיים הללו!

סער א

New member
הכנתי ליקר דובדבנים ופירות יער

בעיקר אוכמניות ודומדמניות , אבל גם פטל יצא מדהים , טעם גן עדן והצבע בכלל יצא משגע . אבל נשאר לי רק בקבוק אחד , ואותו אני שומר עד לשנה הבאה כשנכין שוב . בליקרים שלי אני לא מוסיף שום דבר לא טבעי , הכל טבעי לחלוטין.

siete

New member
אבל את הדובדבנים המושרים שמרת?

אני מחפשת בנרות דובדבנים לשים במנהטן שלי...

MEIMIS

New member
תגיד.... אפשר לבוא לבקר אותך

עם כל הליקרים האלה?!

סער א

New member
כן שמרתי , אבל...

נתתי אותם לאמא שלי , והיא שמה אותם בעוגה יצא מעולה אבל השתכרנו כולנו . ניסיתי להסביר לה שהדובדבנים שכבו חודשיים בתוך אלכוהול 95% אבל היא התעקשה , בכל אופן האורחים יצאו עם חיוך .

MidNight Flame

New member
אני היחיד שרוצה לצעוק...

מתכוניםםםםםםםםםםםםםםםם בבקשההההההההההההההה?

alexis2

New member
ליקר רימונים

יש לי הרבה רימונים ואני מעוניינת להכין ליקר או כל דבר אחר שאפשר יהיה להשתמש ברימונים שכבר קילפתי. האם יש לך מה להציע? תודה ושנה טובה

סער א

New member
בטח...ליקר רימונים

קודם כל והכי חשוב , איזה סוג רימונים יש לך ? הגרגירים אני מתכוון...אדומים ? ורודים ? חמוצים ? מתוקים ? ועכשיו למתכון : על כל קילו גרגירים (גרגירים בלבד ) לשים קילו סוכר בכלי גדול בהתאם לכמות הגרגירים ששמים , מסדרים שכבה של פרי ואז שכבה של סוכר , ככה עד הסוף ומסיימים בסוכר . זה כל העניין , עכשיו ממתינים עד שכל הסוכר נעלם ונהיה סירופ רימונים . דרך אגב את הצנצנת מומלת לא לאטום אלא לסגור בבד בלבד . לארח כשועיים שכל הסוכר נמס , מסננים את כל המיץ לכלי אחד , ואת כל הגרגרים סמים בבד וסוחטים שוב כדי לנצל את המירב מהם . לאחר סיום הסחיטה , מוסיפים את האלכוהול , כל אחד לפי טעמו אני משתמש באכוהול 95% , ומחשב שהליקר ייצא בסוף 20% . אבל יש כאלה שאוהבים להשתמש בוודקה במקום וגם זה טוב.

MidNight Flame

New member
אבל אבל אבל!!!

איך הסוכר יעלם בדיוק אם לא שמנו במשך השבועיים שום נוזל על הגרגרים?

סער א

New member
לא צריך נוזל...

הגרגירים יפרישו את כל המיץ מתוכם ואת תראי שאחרי כמה זמן יהיה סירופ רימונים והסוכר יעלם . מה שישאר לעשות אחרי זה , זה בתוך בד לסחוט מהגגרים את המיץ שנותר זה לא יהיה הרבה , אבל חבל על כל טיפה .

למעלה