גריני כתבה למטה

רחלי27

New member
האמת היא שאין לי כח לענות לאף אחד

האמת היא שאני עדיין כואבת. לא מבינה בדיוק מאיפה בא הבלגן הזה פתאום לראש שלי. זו היתה הודעה שיגרתית שקראתי כאן אתמול. ניכנסתי להיסטריה ממנה...היא פשוט הציקה לי. והיום שוב עם אותה הודעה שגרמה לי כזה מין בילבול ובכי וחוסר אונים.. אנלא רוצה להלאות אותכם במילים אבל עושה זאת פשוט בשביל לפרק את המיבנה המוזר הזה שנוצר לי בלב היום. אני כועסת ...לא יודעת על מי.... על המצב כבר גמרתי ליכעוס, למדתי להשלים עם זה שהם כבר לא פה. שהתיקשורת בינו היא מהמשובחות כי היא מלב אל לב ישר בלי שבירה של מילים ממשיות כאלו. שאני משוחחת עם בעלי שלי כמו פעם. מרגישה, מוותרת, מחליפה חוויות, נותנת ומקבלת, ברמה קצת אחרת. אנחנו ממשיכים עם הבניה הזו-ביחד. הוא למעלה ואני למטה. הוא לקח אחד ואני נישארתי עם שניים. וביחד עם האהבה הגדולה שלנו אנחנו ממשיכים-אבל כבר זו הרגשה אחרת כזו. למדתי לישמוע את מני צוחק לי באזניים {כשכולם מסביב שומעים מוזיקה רועשת}, להתרכז בתנועות קמץ ופתח שהוא הוגה בחינניות כזו.. ולהמשיך לספר את סיפורי הלילה כאילו יש מיסביבי שלושה חמודים.. אבל חסר לי החלק הזה של איך !! איך הם הלכו להם יום אחד? בסך הכל על הכביש המהיר-דרך פשוטה ורגילה מידי חודש בחודשו? שומעים מוזיקה רגועה, חגורים, נינוחים... מה קרא שם????????? אנחנו לא יודעים! יש השערות, וכל מיני מחשבות על מה שיכל היה להיות...אבל אפילו לא עדות אחת!! רק נהג של אוטובוס ענק שניכנס במכונית שבאה מולו בנתיב ההפוך! היו לה מכות בצד ימין של משאית. גלגל מפוצץ. ו2 גופות של שני אהובים!! אני לא יודעת על מי אני בוכה... לפעמים אני נירגעת מאחד ואז עולה לי השני, עדיין בקטע של לעכל את הדברים. הכאב אומנם מתעדן כזה אבל אני מיתגעגעת!!! וכועסת!!!!!!!! כן, זה ברור לי!!! על הנהג של האוטובוס? על נהג המשאית שברח לו? על בעלי אולי? רק כעס גדול-נכון לעכשיו והארבה דמעות שנישפכו להן היום שוב. כאילו זה רק יום מהתאונה הזו! אנלא מיתכוונת לראות מה כתבתי פה ביכלל, שולחת את הבליל הזה כמו שהוא. הילדים מסודרים היום ואני בחופש מהעולם!! המחשב נישאר איתי ליתר ביטחון... ואני יוצאת ליצלול לי בבריכה לשחרר קצת כאב בתוך המים התכולים. סליחה מכולכם-אתם באמת לא חייבים ליקרא, אבל את זה הייתי צריכה לכתוב למעלה. ורק להוסיף שאני מאמינה שזה כניראה מה שטוב בשבלנו..ואנחנו מישתדלים לקבל את הכל באהבה..(רק עם קצת כעס שהיום עלה לו שוב) רחלי.

רחלי27

New member
ובעצם שמתי לב במחשבה שניה,

שאני עדיין כועסת על המצב.... ומה זה כועסת.... הייתי מתה להגיע כבר להשלמה הזו--שניראה לי שלא תבוא לעולם!! אני רוצה אותם!!ביחד ועכשיו!!

רחלי יקרה

כמה קשה לך. לא אלאה אותך בשום הסברים שבאים מן הראש וגם לא בעצות מן הלב הכואב שלי. רק שולחת לך המון חיבוקים מרחוק. ויודעת שזה יעבור.

רחלי27

New member
אני לא מצליחה להיכנס אליו

דרך שום דלת... תמיד מופיע לי לאור תקלה תכנית......... נסי יותר מאוחר.... אני כל יום מנסה-ואין תוצאה!! כמה חבל לי.

רחלי27

New member
ניסיתי דרך תפוז ודרך כל דרך...

הוא כניראה לא רוצה אותי ככ שם.... אבל עכשיו אני יוצאת לי ליצלול במים על אמת! תודה לך! ואולי תצליחי ליבדוק למה באמת כבר 3 שבועות הוא דוחה אותי בחוצפה שכזו..

גריני

New member
רחלי

רק מי שחזק - יכול להרשות לעצמו, מידי פעם, רגעי, או שעות "חולשה" שכאלה. ואולי אשמע קצת מרוחקת וקצת "פסיכולוגית בגרוש" - אבל, לחוות את עוצמת הרגשות שלך עד הסוף - זה הדבר ה"נכון" והבריא ביותר שאת יכולה לעשות - למענך ומען ילדיך! אז היום, רק היום תני לעצמך את ה"פינוק הזה" (אוי לפינוק שכזה, סליחה, אבל לא מצאתי מילה אחרת) - ומחר יתחיל יום חדש! ועוד מילה - אמרת לפני כמה ימים (לא זוכרת בדיוק את מילותיך, רק מה שניקלט אצלי) - שאלוהים אינו זקוק ל"הגנות" וגם שאיננו מפלה, ואני ב"חילוניות" שלי אולי אלך עם זה צעד קדימה ואעז לומר שאני חושבת ש"יש לו גם כתפים מאוד רחבות" ושהוא יכול להכיל את הכעס שלך, ואני בטוחה שזה "בסדר" מצידו. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושהמחר יהיה בשבילך כך:

ניצן16

New member
את יודעת משהו עדנה,

נראה לי שהמשפט שלך הוא המשפט הכי מוצלח שאפשר להגיד לרחלי. מקנאה בך על היכולת, ואם את מרשה, רוצה להגיד בדיוק אותו הדבר לרחלי. אני קולטת עכשיו איך טעיתי בהודעה שכתבתי לרחלי, עם הקטע מתוך הספר. כי אני יודעת מנסיוני, שכל מה שאנו רוצים ברגעים שכאלו, זה השתתפות של אחרים. לא שיחות עידוד וחינוך. רחלי, מתנצלת על ששכחתי איך מתנהגים, ומקווה שאת סולחת. וכועסת איתך ובשבילך המון!!!

לא טעית ניצן...מגיבים מה שמרגיש

ספונטי מהבטן...וכל תגובה שבאה מהמקום הזה היא נכונה. ואפשר ללמוד ממך דיני התנהגות נאותה.....

יעל ש.

New member
לאחת מהצד.

לאחר קריאתי את הודעתך לא יכולתי שלא לתמוהה על הכעסים שאת נושאת בקירבך.האם את מוציאה אותם? סליחה על השאלה,אני קוראת את ההודעות בעקביות אך עדיין לא מסוגלת לכתוב. אולי אצליח ביום מן הימים.

שלום יעל

קודם כל, מה סליחה על השאלה? פשוט תשאלי. ובאמת מקווה שתצטרפי לכתיבה פה. שאלת על הכעסים. אז כן. למה את תמהה? או על מה את תמהה? על זה שיש כעס? אז היום מבינה שזה חלק ממה שהמוות "מייצר". לצד הכאב והצער. זה חלק מ"סל ההטבות" שאת מקבלת יחד עם הקבר וימי הזיכרון. אם אני מוציאה את הכעסים? כן. היום כן. ובגלל זה הם גם הולכים ופוחתים. כבר די נדיר ההתקפות האלה. וכשאת לומדת להתייחס אליהם כמו אל הנפילות של העצב אז "השד פחות נורא". והכי חשוב זה שלמדתי לא להבהל מהתקפות העצבים האלה. לא להרגיש "מפלצת". להבין שזה חלק לגיטימי של הרפרטואר שלי. ושכנראה יש לי צורך לבטא גם כעסים איומים. ושהעולם ימשיך בשלו גם אם אני אכעס. כמו שהמשיך בשלו ולא עצר כשהעולם שלי התמוטט. וחושבת שאנחנו קצת מתביישים בהתקפות הזעם הבלתי מוסברות האלה. וחושפים רק את הצד ה"תרבותי" יותר של ההתנהגות. ויש דברים שלא כל כך נוח לדבר עליהם או לייחס אותם לעצמנו. ואז מדחיקים. מתעלמים. כועסים פנימה. ואיך מיכל אמרה.. מתפוצצים בשקט בלי קול כשאף אחד לא רואה. אז גם אני נהגתי ככה. והיום כשמתפוצצת זה ברעש גדול. לא מתביישת. גם זה שלי. גם זה אני. גם זה מותר לי. ומי שלא חושב שזה בסדר.. שיקפוץ לי. וסליחה על הבוטות. זהו... עניתי?

מיכל@בר

New member
אחת.... כמה שאהבתי את המשפט הזה:

"ושהעולם ימשיך בשלו גם אם אני אכעס. כמו שהמשיך בשלו ולא עצר כשהעולם שלי התמוטט." נכון נורא. ובכלל, כל עניין ה´תרבות´ הזו שלפעמים היא לנו לרועץ, אבל קיבלנו אותה בילט-אין, ואולי גם אני אלמד לדלג עליה ולתת לכעסים האלה לפרוץ להם. כי למה לא? כי כמו שאמרת.. הם שלנו.. ואני אוהבת הארות שכאלה פתאום באמצע החיים.

למעלה